viewtopic.php?f=28&t=57875
konu sahibiyim şu konuda gerekli araştırmayı yaptım ilgileniceğini düşünüyorum
Çemberlitaş İncelemesi; 2 !
- Tremexhaqan
- Arzuhalci'nin Adamı
- Sunucu: Meran
- Klan: Lodos
- Lonca: Choosens
Re: Çemberlitaş İncelemesi; 2 !
`·.¸¸.·´´¯`··._.·ChoosensxCoLoNeL`·.¸¸.·´´¯`··._.·
BİZ KIRIMDAN ÇIKKANDA,KAR YAĞMADI KAN AKTI! 18 MAYIS 1944
`·.¸¸.·´´¯`··._.·McHakany`·.¸¸.·´´¯`··._.·
- Tremexhaqan
- Arzuhalci'nin Adamı
DeathLord yazdı:GBM'nin resmini koydugumda üstündeki işaretin Galata Kulesi olduğunu söyledin.Bu resimde de galata kulesi var.Bu kadar tesadüf olmaz heralde?Tremexhaqan yazdı:
aha bu ölçeği kücük ama idare et
üstündeki işaret galata kulesi değil! Galata Klanı'nın işareti.
Beyaz Köşk'ün Sonu ve Yükseliş Cemiyeti Dönemi (1972-1980) adlı tarihçeyi okursan anlarsın.
- Tremexhaqan
- Arzuhalci'nin Adamı
resurcer facebook adresinin linkini özelime atabilirsen özel mesaj olarak sana birkaç gizli bilgi vermek istiyorum
- Tremexhaqan
- Arzuhalci'nin Adamı
[içerik silinmiştir]
Forum hesabınızı 1 haftalığına kapatıyorum
Forum hesabınızı 1 haftalığına kapatıyorum
[quote="Tremexhaqan"][içerik silinmiştir]
Bu eşyalar Çemberlitaş eşyaları değildir ! Kimse boşa heveslenmesin.
Geldiğinde göreceksiniz hiç biri Çemberlitaş'ta olmayacak.
TATLISU
Bu eşyalar Çemberlitaş eşyaları değildir ! Kimse boşa heveslenmesin.
TATLISU

Bitmez görünen mücadelede bir adım daha ilerlemek için...
Tılmesa
- Thrashmetal
- Çınaraltı Müdavimi
data classes a bakmanı tavsiye ederim galata sembolü yazıyor en son madende oRescuer yazdı:Tremexhaqan yazdı: [içerik silinmiştir]
Bu eşyalar Çemberlitaş eşyaları değildir ! Kimse boşa heveslenmesin.Geldiğinde göreceksiniz hiç biri Çemberlitaş'ta olmayacak.
TATLISU
- xSagopaKajmerx
- Cin Avcısı
Rescuer yazdı:xSagopaKajmerx yazdı:Aedan yazdı:Oradaki tünel ifadesi,bildiğimiz tünel değil ki
Karaköy'de bulunan,tarihi ilk tramvay hatlarından birinin adıdır.Bayağı eskidir,bir ucu İstiklal caddesinin sonu,bir ucu da Karaköy'dür.Kaldı ki bunların Çemberlitaş'la alakası yoktur çünkü arada Haliç varYani aynı yakada değil bunlar.
Gelecek eklentide SULTAHANMET kısmı olmayacağına göre,bu giriş Meteor Bölgesi'nde olamaz.Olacaksa Yeni Camii'ye yakın olmalıdır.Çünkü öteki kısım,dediğim gibi Topkapı Sarayı'na kayar.
Bence gireceğimiz yer sadece bir bölgeyi kapsamayacak.Yani sivri adadaki miğrat gibi değil.
Çemberlitaşta yarısı eminönü yarısını meteor olacağına eminim.Girişinde subayda olduguna adım gibi eminim.
Yukarıdaki haritada İsth. Subayı'nın bulunduğu yeri görebilirsin. Bu mekanın arkadası Şah Kobra'nın ordaki mekanın arkası ile aynı denebilir. Yani yol dönmüş dolanmış Şah Kobra ve İsth. Subayı arka arkaya gelmiş denebilir. Eğer ordan bir kapı ile geçiş olacak diyorsan bu tek kelimeyle "imkansız". Ruh taşı falan olacak dersen bu da düşük bir ihtimal çünkü büyük ihtimalle keşif tarzında bir bölge gelir ve yıllardır aynı yerde duran subayın olduğu yerde yeni bir keşif yapılması pek mantıklı değil, illaki zaman içerisinde bir ruh taşı vardıysa fark edilirdi, bu saklanamazdı. Bu nedenle Subay'ın yanından da girilmesi olasılığı düşük bir ihtimal gibi geliyor. Ben tekrar ediyorum bence giriş burdan olabilir;
Görüldüğü gibi yol ilerden sağa doğru dönüyor ve sağ tarafta gerçeği baz alırsak Çemberlitaş'a giden yol var...
Zaten oyuna girip "Çöl" olarak adlandırdığımız yerden o tarafa doğru bakarsanız büyük bir boşluk görürsünüz bu da ümitlendirici bir neden...
Bir başka arkadaşımız da burayı göstermişti;
Bence burası da gayet uygun bir yer, bulunduğu yer ve kapı üstündeki Haç işareti bu kapının da bir giriş olabileceği ihtimalini yükseltiyor. Malumunuz, Çemberlitaş sütunun en tepesinde de bir Haç işareti bulunmaktadır...
Haç neden girişe konulsun kı konulacaksa sütunun tepesine konur veya sütuna giden yolun kapsına vb.
Sana neden bir kısmı meteor bir kısmı bir kısmı eminönü gibi olacağını göstereyim.
Ancak bazı şeyler geri dönülemeyecek noktalara gelmeye başlamıştı. Beyaz Köşk döneminde Meteor bölgesi, Sirkeci Garı çevresinden Galata Köprüsü ve Limanlara kadar olan kısım, hatta kısmen meteor bölgesi, Karaköy ve tünelden Beyoğlu'na kadar uzanan kısımlar güvenli bölgeler haline gelmişti.
Bu tarihçeden olan kesit bir güvenli bölgeden bahsediyor değil mi ?
Ve buda seninde içinde bulunduğun takdir ettiğim araştırma grubu Genç Bilgililer grubu.Buradaki araştırmanızdada Çemberlitaş güvenli bölge olarak geçiyor.Tarihçeden de aldığımız bilgiye göre bu güvenli bölge Meteor bölgesi, Sirkeci Garı çevresinden Galata Köprüsü ve Limanlara kadar olan kısım, hatta kısmen meteor bölgesi, Karaköy ve tünelden Beyoğlu, Çemberlitaş ile birlikte olacaktır.Çemberlitaş grup bölgelerinden daha çok ses getirecek ve bence ikv Çemberlitaş'tan önce ve Çemberlitaş'tan sonra diye anılacaktır.GencBilgililer yazdı:
Genç Bilgililer
İpuçları,Süprizler,Şaşırtmalar..
...Hep birlikte varolabilmek için savaştık,
önce İstanbul'umuzun kalbi Eminönü'nde..
Sonra eski lanetlerle mühürlenmiş unutulmuş salonlarda..
yeryüzünün meteorlarca yaralanmış kurak bölgelerinde..
ıssızlığın sadece savaş naralarıyla bozulduğu adalarda..
Zamanın başlangıcından beri varolanlara karşı savaştık..
Yeraltında bir çok sır keşfi yaptık..
Meran teknolojisini gördük..
Tanrıça hükümdarı, soylu, zeki ve acımasızına karşı savaştık..
Yüksek gerilim yüklü kabloları ölümcül amaçlarla kullanmakta usta olan kişi ile mücade ettik.
Şimdi hazırlan !
Kaybedilmiş topraklar,Güvenli Bölge..
UFKABAKAN..
Altını çizerek söylüyorum giriş subayın olduğu mekandan olacak!
Benimde merak ettiğim bir konu var.Şimdi tarihçe de ;
Bu kesiti okuyunca herkez Gaffar Bey'in Çemberlitaş'a gittiğini sanmaktadır ki bende cok yakın bi zamana kadar böyle sandım.Ama şöyle diyor kaybedilmiş topraklara Çemberlitaş yönünde uzaklaştı.Tam olarak Çemberlitaşa gitmiyor yani o tarafa doğru gidiyor ama gitmek istediği nokta kaybedilmiş topraklardır.Bu kaybedilmiş topraklar neresidir ? Sizin araştırmanızda da Çemberlitaş ı hem kaybedilmiş topraklar, hemde güvenli bölge olarak sıfatlandırmışsınız.Çemberlitaş güvenli bir bölge ise nasıl kaybeldilmiş topraklardır ? Çemberlitaş kaybedilmiş topraklar ise nasıl güvenli bir bölge oluyor ?Bu olayın sonucunda, Gaffar Bey, Azat efendi ile vedalaştı ve ekibinden kalanları ve projelerini toplayarak kaybedilmiş topraklara, Çemberlitaş yönünde uzaklaştı. Meteor bölgesinin ardına geçmek, delice bir hareket olmasına rağmen, Azat Efendi, Gaffar Bey'e duyduğu saygıdan dolayı onu durdurmadı.
Öncelikle şunu söylemeliyim, Çemberlitaş güvenli olsaydı tıpkı Eminönü gibi orda da halkımız dolaşırdı. Güvenli bölge değil, bir zamanlar olmuş olabilir ancak şuan değil. Haç'ın girişe konulmasının mantığı Çemberlitaş'ta en önemli görsel tabiiki sütun, sütunun üstünde ise Haç var, buna bağlı olabilir. Şunu da söylemeden geçemeyeceğim, giriş konusunda artık benim fikrim tamamen farklı ancak onu burdan paylaşmayacağım. Genç Bilgililer olarak enine boyuna tartışıp en doğru şekilde bu haftasonu paylaşacağımıza inanıyorum.
Bu arada Data/Classes'de o eşyaların olması o eşyaların Çemberlitaş ile geleceğine işaret değildir. Hatırlatmak isterim ki biz 2009 yılından beri karşıya bakıp Karaköy'ü görebiliyoruz. Aslında İKV şuan konsept olarak tamamlanmış durumda, belki adını duymadığımız bölgelerin taslakları kenarda hazır yatıyor (Karaköy'de olduğu gibi). O eşyaların Karaköy ile geleceğine dair bir kanıtı da şöyle göstereyim;

Yukarda ki resim Karaköy'den çekilmiştir. Elinde turkuaz silahı tutan karakter zırhından da anlaşılacağı üzere savaşçıdır, elindeki ise sizin Çemberlitaş Şaheser eşyalar yazdığnız 4. simgedekidir. Eğer bunlar Çemberlitaş ile gelecekse neden Karaköy ile alakalı bir resimde göstersinler ? Ayrıca;

Yukardaki resimin çekildiği yer de Karaköy olabilir.
Bunları önemsemenizi tavsiye ederim. Demişti diyeceksiniz...
Bu arada Data/Classes'de o eşyaların olması o eşyaların Çemberlitaş ile geleceğine işaret değildir. Hatırlatmak isterim ki biz 2009 yılından beri karşıya bakıp Karaköy'ü görebiliyoruz. Aslında İKV şuan konsept olarak tamamlanmış durumda, belki adını duymadığımız bölgelerin taslakları kenarda hazır yatıyor (Karaköy'de olduğu gibi). O eşyaların Karaköy ile geleceğine dair bir kanıtı da şöyle göstereyim;

Yukarda ki resim Karaköy'den çekilmiştir. Elinde turkuaz silahı tutan karakter zırhından da anlaşılacağı üzere savaşçıdır, elindeki ise sizin Çemberlitaş Şaheser eşyalar yazdığnız 4. simgedekidir. Eğer bunlar Çemberlitaş ile gelecekse neden Karaköy ile alakalı bir resimde göstersinler ? Ayrıca;

Yukardaki resimin çekildiği yer de Karaköy olabilir.
Bunları önemsemenizi tavsiye ederim. Demişti diyeceksiniz...

Bitmez görünen mücadelede bir adım daha ilerlemek için...
Tılmesa
- xSagopaKajmerx
- Cin Avcısı
Sanırım yazdıklarımı dikkatlice okumamışsın yada anlatmak istediğim şeyi tam olarak anlamamışsın.Datalar ile açıklayıcı bir dil ile anlatmak isterdim ancak konunda data ile bilgi paylaşmamamızı söylediğin için saygıyla duyuyorum.Çemberlitaşın haricinde başka bölgelerinde taslaklarının hazırlandıgın söylemişsin.Bunları ayrıntılı olarak datalardada görebilirsin.
Ayrıca datacılara benden bir tüyo ; gamezonename nin anlamı okuduğunuz materyal,npc,yaratık vb. bulunduğu bölgedir.Örneğin; gamezonename:eminönü yazıyor ise bu eminönün de olacaktır demektir.
Ayrıca datacılara benden bir tüyo ; gamezonename nin anlamı okuduğunuz materyal,npc,yaratık vb. bulunduğu bölgedir.Örneğin; gamezonename:eminönü yazıyor ise bu eminönün de olacaktır demektir.
Arkadaşlar çemberlitaş ya meteorda yada şu gösterdiğim yerlerde olacak...
Meteorda şurada olabilir diye düşündüm...
1.ALT TARAF BOŞ ORAYA GELEBİLİR

2.BURASI GM ODASI DİYE NİTELENDİRİLİYOR FAKAT GİRİŞ OLABİLİR

Yeraltında ise burda olabilir...
3.BURASI İLE ÜST KISIM BURASI BOŞ

Meteorda şurada olabilir diye düşündüm...
1.ALT TARAF BOŞ ORAYA GELEBİLİR

2.BURASI GM ODASI DİYE NİTELENDİRİLİYOR FAKAT GİRİŞ OLABİLİR

Yeraltında ise burda olabilir...
3.BURASI İLE ÜST KISIM BURASI BOŞ

en güçlü insan bile en zayıf yönü kadar güçlüdür
Sakladığın sır senin esirindir eğer açığa vurursa sen onun eseri olursun...!!
Sakladığın sır senin esirindir eğer açığa vurursa sen onun eseri olursun...!!