Asil sebep su: "ikv nin oyuncusu yok".aetra yazdı:Aslında istatistikler gün geçtikçe oyuncu sayısının arttığını gösteriyor. Sanırım bu herkesin yakın çevresinden kaynaklı. Arkadaşlarının oyuna ara vermesi oyunda kimse kalmadı gibi hissedebilmene neden olabiliyor. Birde genele açık olmayan grup bölgelerinin, bir çok oyuncuyu içerisinde barındırması ve gözden uzak tutması, Eminönü, Sivri Ada, Meteor bölgesi, Yeraltı gibi yerlerin daha tenha görünmesine neden olabilmektedir. Ayrıca Topkapı güncellemesinin ardından, yoğunluk oluşturan ruh taşları ve geçiş kapıları artık birçoğumuz tarafından kullanılmamakta ve Topkapı bizi görev yerlerine direkt ulaşmamıza yardımcı olmaktadır. Buda Eminönündeki vazgeçilmez madenlerle diğer tüm bölgelerden gelen klan mensuplarının kıran kırana çarpıştığı Komutan çevresinin, meteor bölgesinde Lodos Sancağı çevresinin tenhalaşmasının en önemli aktörüdür.
Bende uzun süren bir ayrılığın ardından yaptığım dönüşte, oyuncu sayısı mükemmel seviye artmış gördüm ve oyuna yeni kaydolmuş onlarca kişiyle tanışma fırsatı buldumİstanbul Oyun, gün geçtikçe büyümeye devam edecektir...
Gelin oyuncu sayisini hesaplayalim.
-Siginak migrat ve cemberlinin tahminen 15 kopyalari vardir. Hadi diyelim ki 40 kopyalari olsun, benden size avans. Her biri tam kapasite dolu olsun (nerde gorulmus!). 3*40*6 = 720 oyuncu eder. Toplam 8 sunucu var, yine benden size kiyak 20 sunucu oldugunu varsayalim (!). 20*720 = 14400 oyuncu eder.
-Geri kalan oyuncularin bir kismi da topkapida isinlanmakla mesgulmus. Oyundaki yaklasik lonca sayisi 80 diyelim ( lonca savaslarina secilenleri saydik viewtopic.php?f=46&t=90851). Ben yine biraz abartayim, 80 degil de 160 lonca oldugunu varsayalim. Her bir loncanin da 20 oyuncusu olsun (20 mi?? evet hepsinin 20 oyuncusu var, sadece varsayim), 160*20 = 3200 oyuncu.
-Oyunda grup bolgeleri haric 10 bolge oldugunu varsayalim (eminonu, antrepo, misir....) ve hepsinde aylak aylak dolasan 100 er oyuncu olsun (yeraltinda bile 100 oyuncu yok, ben antrepoya bile 100 oyuncu verdim). Bu da sunucu basi 1000 oyuncu demek. 8 sunucuda toplam 8000 oyuncu.
sonuc: sayilari bu kadar abartmama ragmen ikv oynayan oyuncu sayisi 14400+3200+8000 ~= 25bin.
Simdi siz sayilari abartmadan gercek degerleri hesaplamaya calisin, bakalim ikv nin kac oyuncusu varmis.
Hala 700.000 oyuncudan bahsediliyor, 70.000 bile inanilmaz komik.