İbni Sina İbni Sina Ceket HK.

Yaradılışın yardımcıları şifalı dualarını bir arada tutarak var olmanın derinliklerini irdeliyorlar
Kullanıcı avatarı
maynaq
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Tılsım
Klan: Arzın Çocukları

Re: İbni Sina İbni Sina Ceket HK.

Mesaj gönderen maynaq »

Rocnqpung yazdı:
maynaq yazdı:
Rocnqpung yazdı:
maynaq yazdı:bu arada yanlış toplama yapmışım 37.2 olacak kbakma :)

orada bunu yazabilir samet ama toplam kritik miktarı 22.2 /x2 dir ki bu şifa bilgisine 15 vermiş bir kişinin kritik miktarıdır + bir kritik miktarın sözü dahil edilemez. ( ki şayet meditasyon 15 değilse bu da ayrı bir konu ki konunun bununla alakası yok.)

O 22.2 kritik şifa bilgisinden bağımsız olan kritiktir. Meditasyonu 15 yapınca tüm büyü kritiklerin 5 arttığından dolayı karakter penceresinde görünür. Örneğin bir şifacı wssinde karşımdakinin 8 tane kritik bastığını bilirim. Sorduğumda üstünde büyü kritik iteminin olmadığını söyledi eğer kritik şansının yüzde 1 olduğunu düşünürsek bu durumun mantıksal bir açıklamasının olduğunu düşünmüyorum tabi ki işin içinde şans var ona birşey diyemem. Ama kritik şansının karakter penceresinde göründüğünden yüzde 15 fazla olduğunu hiç tereddüt etmeden kabul ederim gerekirse bunu senle sabaha kadar da tartışırım :) Hiç olmadı şifa bilgisini 0 layıp 100 kere bas bir de şifa bilgisini 15 leyip 100 kere bas tabi ki şans faktörü burada da etkili olacaktır ama gene şifa kritiğini etkilediği yönünde bir düşünceye sen de sahip olacaksın inan bana. Zaten bu sadece şifa bilgisinde yok asit bilgisi de yanlış hatırlamıyorsam yüzde 30 kritik veriyordu ve ben asiti çok kullanan birisiyim yaklaşık olarak 2 atışımdan biri kritik geliyor bunun başka bir şekilde açıklanabileceğini düşünmüyorum.

Gel bir Hesaplama yapalım :)

Üstümdeki itemlerin Toplam büyü kritiğini ve bu toplam büyü kritiğin % 15 ini hesaplayalım .

Funditores'in Şifası Kolye
Büyü Kritik : 3.800
Funditores'in Şifası Yüzük
Büyü Kritik: 3.800
Funditores'in Şifası Nefs-i Müdafaa Sarmaşık
3.800 x 3 = 11.4

İbn i Sina Modeli Cevriye Sultan Modeli Pantolon
Büyü Kritik:3.265
İbn i Sina Modeli Cevriye Sultan Modeli Ayakkabı
İbn i Sina Modeli Cevriye Sultan modeli Eldiven
3.265 x3 = 9.795

Hesaplamalar büyü kritik üzerinedir.

11.4 + 9.795 = 21.195 (%15) = 21.195 x 15 / 100 = 3.17525 ki bu değeri 21.195 + 3.17525 = 24.37025 bulmuş oluruz.

Ki oyunda bulunmuş olan değer 22.2 / x2

Hata kimdedir ? :D
Başta verilen yüzde 1 lik kritiği de toplarsan 22.195 eder ki bu yaklaşık 22.2 eder :)
Maynaqsavaşçı

Maynaqbüyücü

Maynaqşifacı

Resim
Bir şifacıyı asla küçümsemeyin.
viewtopic.php?f=46&t=77287
viewtopic.php?f=46&t=77417
Kullanıcı avatarı
Rocnqpung
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Rocnqpung »

maynaq yazdı:
Rocnqpung yazdı:
maynaq yazdı:
Rocnqpung yazdı:
maynaq yazdı:bu arada yanlış toplama yapmışım 37.2 olacak kbakma :)

orada bunu yazabilir samet ama toplam kritik miktarı 22.2 /x2 dir ki bu şifa bilgisine 15 vermiş bir kişinin kritik miktarıdır + bir kritik miktarın sözü dahil edilemez. ( ki şayet meditasyon 15 değilse bu da ayrı bir konu ki konunun bununla alakası yok.)

O 22.2 kritik şifa bilgisinden bağımsız olan kritiktir. Meditasyonu 15 yapınca tüm büyü kritiklerin 5 arttığından dolayı karakter penceresinde görünür. Örneğin bir şifacı wssinde karşımdakinin 8 tane kritik bastığını bilirim. Sorduğumda üstünde büyü kritik iteminin olmadığını söyledi eğer kritik şansının yüzde 1 olduğunu düşünürsek bu durumun mantıksal bir açıklamasının olduğunu düşünmüyorum tabi ki işin içinde şans var ona birşey diyemem. Ama kritik şansının karakter penceresinde göründüğünden yüzde 15 fazla olduğunu hiç tereddüt etmeden kabul ederim gerekirse bunu senle sabaha kadar da tartışırım :) Hiç olmadı şifa bilgisini 0 layıp 100 kere bas bir de şifa bilgisini 15 leyip 100 kere bas tabi ki şans faktörü burada da etkili olacaktır ama gene şifa kritiğini etkilediği yönünde bir düşünceye sen de sahip olacaksın inan bana. Zaten bu sadece şifa bilgisinde yok asit bilgisi de yanlış hatırlamıyorsam yüzde 30 kritik veriyordu ve ben asiti çok kullanan birisiyim yaklaşık olarak 2 atışımdan biri kritik geliyor bunun başka bir şekilde açıklanabileceğini düşünmüyorum.

Gel bir Hesaplama yapalım :)

Üstümdeki itemlerin Toplam büyü kritiğini ve bu toplam büyü kritiğin % 15 ini hesaplayalım .

Funditores'in Şifası Kolye
Büyü Kritik : 3.800
Funditores'in Şifası Yüzük
Funditores'in Şifası Nefs-i Müdafaa Sarmaşık
3.800 x 3 = 11.4

İbn i Sina Modeli Cevriye Sultan Modeli Pantolon
İbn i Sina Modeli Cevriye Sultan Modeli Ayakkabı
İbn i Sina Modeli Cevriye Sultan modeli Eldiven
3.265 x3 = 9.795

Hesaplamalar büyü kritik üzerinedir.

11.4 + 9.795 = 21.195 (%15) = 21.195 x 15 / 100 = 3.17525 ki bu değeri 21.195 + 3.17525 = 24.37025 bulmuş oluruz.

Ki oyunda bulunmuş olan değer 22.2 / x2

Hata kimdedir ? :D
Başta verilen yüzde 1 lik kritiği de toplarsan 22.195 eder ki bu yaklaşık 22.2 eder :)

hmm bak o zaman haklısın.

Bize o %15 lik kritik şansını vermemeleri çok acı :)
TILSIM

KUŞADASI
Ozaxien
Cappadocia

ADAKAÇKINI
xCaraMiOx
ÇAKILTAŞI

xICaraMiOIx (SAKIZADASI)
RATATOUILLE

EMİNÖNÜ

Rocnqpungg

since 2008.
Bunun bir oyun olduğu sevgi ve barış içinde oynandığında daha çok zevkli olacağını unutmamanız dileklerimle.
Kullanıcı avatarı
maynaq
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen maynaq »

muratım veriyorlar ama tüm büyülere etkilemediğinden karakter penceresinde gözükmüyor. Aynı asitte olduğu gibi
Maynaqsavaşçı

Maynaqbüyücü

Maynaqşifacı

Resim
Doktordoctor
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Sunucu: Sancak

Mesaj gönderen Doktordoctor »

uretme dıyenler ustlerını full cevriye dızsınler yola devam ashab a felanda gerek yok zaten ıbnı cevo asanın krıtıgını yukseltın oohh super deme :roll: sonra bı krıtık gelmedımı 1500 basarsınız sıfayı ben 2224 buyu sıfa ıle krıtıksız 5700 6000 can basıyorum krıtık ıle cogu zaman 9000 cıvarı oluyor ama full buyu krıtık ıle krıtıksız en fazla 2000 krıtıkle 6000 zor basarsın yanı bu benım krıtıksız bastıgım sıfa oranına esıt ;) bıde dusunun bu ısın krıtık gelmeme olasıgıda var :)
IHeaveNI & IIHeaveNII ®
(GÖKxHaZan) (GÖKxKaTy)
Doktordoctor
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

buyu krıtık geldıgı zaman ustundekı ıgılestırme ıtemlerden ekstra bonus gelmektedır bunuda unutmayın
IHeaveNI & IIHeaveNII ®
(GÖKxHaZan) (GÖKxKaTy)
Kullanıcı avatarı
maynaq
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen maynaq »

Doktordoctor yazdı:uretme dıyenler ustlerını full cevriye dızsınler yola devam ashab a felanda gerek yok zaten ıbnı cevo asanın krıtıgını yukseltın oohh super deme :roll: sonra bı krıtık gelmedımı 1500 basarsınız sıfayı ben 2224 buyu sıfa ıle krıtıksız 5700 6000 can basıyorum krıtık ıle cogu zaman 9000 cıvarı oluyor ama full buyu krıtık ıle krıtıksız en fazla 2000 krıtıkle 6000 zor basarsın yanı bu benım krıtıksız bastıgım sıfa oranına esıt ;) bıde dusunun bu ısın krıtık gelmeme olasıgıda var :)
İşte sıkıntı olan şey burada başlıyor. Buna mutlaka bir çözüm getirilmesi gerekir. Yine bir ws esnasında sadece ashabla(672 büyü şifa) ile kritik 9467 (olması lazım) can bastım. Ama gel gör ki üstüm iyileştirme iken(2338 büyü şifa iken) 7160 büyü kritik can bastım. Ayrıca 12 bin 13 bin hatta 15 bin bastıklarını söyleyen insanlarla karşılaşıyorum birçok emde denemişimdir bunu uçağı aldıktan sonra ibni iksir içip büyü şifamı 2750 nin üstüne çıkardığım halde gördüğüm maximum can artışı 11458 oldu. Bende mi bir sorun var anlamadım.
Maynaqsavaşçı

Maynaqbüyücü

Maynaqşifacı

Resim
Doktordoctor
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

maynaq yazdı:
Doktordoctor yazdı:uretme dıyenler ustlerını full cevriye dızsınler yola devam ashab a felanda gerek yok zaten ıbnı cevo asanın krıtıgını yukseltın oohh super deme :roll: sonra bı krıtık gelmedımı 1500 basarsınız sıfayı ben 2224 buyu sıfa ıle krıtıksız 5700 6000 can basıyorum krıtık ıle cogu zaman 9000 cıvarı oluyor ama full buyu krıtık ıle krıtıksız en fazla 2000 krıtıkle 6000 zor basarsın yanı bu benım krıtıksız bastıgım sıfa oranına esıt ;) bıde dusunun bu ısın krıtık gelmeme olasıgıda var :)
İşte sıkıntı olan şey burada başlıyor. Buna mutlaka bir çözüm getirilmesi gerekir. Yine bir ws esnasında sadece ashabla(672 büyü şifa) ile kritik 9467 (olması lazım) can bastım. Ama gel gör ki üstüm iyileştirme iken(2338 büyü şifa iken) 7160 büyü kritik can bastım. Ayrıca 12 bin 13 bin hatta 15 bin bastıklarını söyleyen insanlarla karşılaşıyorum birçok emde denemişimdir bunu uçağı aldıktan sonra ibni iksir içip büyü şifamı 2750 nin üstüne çıkardığım halde gördüğüm maximum can artışı 11458 oldu. Bende mi bir sorun var anlamadım.
ama ordakı buyu krıtık mıktarı senın buyu krıtık basma ıhtımalını arttırıyor buyu krıtık basınca nekadar fazla basıcagını degıl krıtık ıle can basma mıktarı degıskendır bende 1148 (ashab uretmeden once) buyu sıfa ıle 11000 lerı gormustum ama sımdı krıtıgım 9000 den assagı dusmuyor [/b ]:)
IHeaveNI & IIHeaveNII ®
(GÖKxHaZan) (GÖKxKaTy)
Kullanıcı avatarı
maynaq
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen maynaq »

Doktordoctor yazdı:
maynaq yazdı:
ama ordakı buyu krıtık mıktarı senın buyu krıtık basma ıhtımalını arttırıyor buyu krıtık basınca nekadar fazla basıcagını degıl krıtık ıle can basma mıktarı degıskendır bende 1148 (ashab uretmeden once) buyu sıfa ıle 11000 lerı gormustum ama sımdı krıtıgım 9000 den assagı dusmuyor [/b ]:)

zaten ben orada büyü kritik değerlerini yazmadım büyü iyileştirme değerlerini yazdım ki kritik geldiğinde bastığın can miktarını etkileyen şeyin büyü iyileştirme olması gerekir ama böyle bir tezatlık söz konusu
Maynaqsavaşçı

Maynaqbüyücü

Maynaqşifacı

Resim
Doktordoctor
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

maynaq yazdı:
Doktordoctor yazdı:
maynaq yazdı:

zaten ben orada büyü kritik değerlerini yazmadım büyü iyileştirme değerlerini yazdım ki kritik geldiğinde bastığın can miktarını etkileyen şeyin büyü iyileştirme olması gerekir ama böyle bir tezatlık söz konusu

Aynen oyle :) ama bu olay nadır gorunuyor yanı sımdıkı krıtıklerım 9000 ustu oluyor ozaman 7000 oluyodu arada nadıren oyle 11000 felan oluyor :)
IHeaveNI & IIHeaveNII ®
(GÖKxHaZan) (GÖKxKaTy)
Kullanıcı avatarı
Rocnqpung
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Rocnqpung »

maynaq yazdı:muratım veriyorlar ama tüm büyülere etkilemediğinden karakter penceresinde gözükmüyor. Aynı asitte olduğu gibi

ehem. ben numan :)

:arrow: :|
TILSIM

KUŞADASI
Ozaxien
Cappadocia

ADAKAÇKINI
xCaraMiOx
ÇAKILTAŞI

xICaraMiOIx (SAKIZADASI)
RATATOUILLE

EMİNÖNÜ

Rocnqpungg

since 2008.
Bunun bir oyun olduğu sevgi ve barış içinde oynandığında daha çok zevkli olacağını unutmamanız dileklerimle.

“Şifacı” sayfasına dön