Herkesin Tanıdığı Seninimllsensiz aslında Qouunblodd muş

Teşkilat sunucusuna ait Genel Sohbet alanı
Dvdmete
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı
Sunucu: Teşkilat
Klan: Arzın Çocukları

Re: Herkesin Tanıdığı Seninimllsensiz aslında Qouunblodd muş

Mesaj gönderen Dvdmete »

xsedanterx yazdı:'' bişey '' değil ''birşey'' olmalıydı.Üstelik ''bişey'' özel isim de değil.:lol:

Canım arkadaşım bir kere 'şey' her zaman ayrı yazılır bilmiyorsan konuşmayacaksın, doğrusu 'bir şey' olacaktı tamam mı!
Kullanıcı avatarı
Cerigo
İskele Babası
İskele Babası

Re: Pes

Mesaj gönderen Cerigo »

Senfony yazdı:Bizi bir kibrik kutusunun içine tıkmadan Avrupa Birliğine almaya niyetleri yok ya hani,
Tek bir kamu kuruluşu kalmayıncaya kadar herşeyi yabancılara peşkeş çekiyorlar ya hani,
Alevi-Sunni , Sağcı-Solcu , Türk-Kürt diye bizi birbirimize düşürüyorlar ya hani,
Dilimizi bozmayı da o kadar çok istiyorlar ve böyle giderse bunu ne kadar kolay başardıklarına kendileri bile şaşıracak.
Keşke daha önce deneseymişiz diyecekler.

Tutunacak bir tek ana dilimiz kalmış. Onu da biz istemezsek alamazlar.
İster boş konuşuyorsun deyin, ister takıntılı. Yada dalganızı geçin.

Kime yanlış birşey demişsem özür dilerim.

Hergün heryerde değişik değişik şeyler görüyoruz...İnternet ortamında olsun çevremde olsun..Örneğin yazılan yazı tarzlar "bro bna brass help edver beaa yada chok chanım skılıyor chanım yha" şekline girmeye başladı...Yazılan dükkan isimleri hep yabancı...Büyük merkezlere girin kendinizi İngiltere'de zannedersiniz...
Belki ATATÜRK'ün TÜRKÇE'ye verdiği değeri bilenleriniz vardır..Sorsanız herkes TÜRK'dür..Ama lafta değil herkes ben hakikiyim, herşey vatan için gibi şeyler söyler.Fakat işin aslı öyle değildir..Bunlar benim kendi düşüncelerim tabii..
Hakiki TÜRK diline sahip çıkandır..Dil biterse herşey biter.
ATATÜRK'ün Türk Dili Hakkında Sözleri:"Türk demek Türkçe demektir.
Ne mutlu Türk'üm diyene"

"Türk demek, dil demektir. Milliyetin en bariz vasıflarından biri dildir. Türk herşeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır."

"Türk milletinin dili Türkçe'dir. Türk dili dünyada en güzel, en zengin ve en kolay olabilecek bir dildir. Onun için her Türk, dilini çok sever ve onu yükseltmek için çalışır. Bizde Türk dili, Türk milleti için mukaddes bir hazinedir. Çünkü Türk milleti geçirdiği nihayetsiz hadiseler içinde ahlakının, ananelerinin, hatıralarının, menfaatlerinin velhasıl bugün kendi milliyetini yapan herşeyin dili sayesinde muhafaza olunduğunu görüyor.
Türk dili, Türk milletinin kalbidir, zihnidir."

"Milli his ile dil arasındaki bağ çok kuvvetlidir. Dilin milli olması,milli hissin gelişmesinde başlıca müessirdir. Türk dili, dillerin en zenginlerindendir, yeter ki bu dil şuurla işlensin. Ülkelerinin yüksek istiklalini korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı dillerin boyunduruğundan kurtarmalıdır."

"Milli eğitimin ne olduğunu bilmekte hiçbir tereddüt kalmamalıdır.Bizde milli eğitim esas olduktan sonraonun lisanını, usulünü, vasıtalarını da milli yapmak zarureti münakaşa edilemez."

"Türkçe konuşmayan bir insan Türk topluluğuna bağlılığını iddia ederse,
buna inanmak doğru olmaz."

"Kat'i olarak bilinmelidir ki, Türk milletinin milli dili ve milli benliği bütün hayatında hakim ve esas olacaktır."

"Batı dillerinden hiçbirinden aşağı olmamak üzere, onlardaki kavramları anlatacak keskinliği, açıklığı haiz Türk bilim dili terimleri tespit edilecektir."

"Türlü bilimlere ait Türkçe terimler tespit edilmiş,bu suretle dilimiz yabancı dillerin tesirinden kurtulma yolunda esaslı adımını atmıştır.Bu yıl okullarımızda tedrisatın Türkçe terimlerle yazılmış kitaplarda başlamış olmasını kültür hayatımız için mühim bir hadise olarak kaydetmek isterim."

"Bakınız arkadaşlar,ben belki çok yaşamam.Fakat siz ölene dek Türk gençliğimi yetiştirecek ve Türkçe'nin bir kültür dili olarak gelişmeye devamı yolunda çalışacaksınız. Çünkü Türkiye ve Türklük, uygarlığa ancak bu yolla kavuşabilir."

[ALINTI]
Gerçek Zenginlik Mal Çokluğu Değil Gönül Tokluğudur. . . ! Hz Mevlana

Alamoanajj Alamoanaj Cerigo
............................................
Paşaxnares Paşaxteset Paşaxtkn
Kullanıcı avatarı
onygs1991
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi

Mesaj gönderen onygs1991 »

Dvdmete yazdı:Kullanılan Türkçe'nin içine etmekten başka bir şey yapmıyorsunuz. Adam size diyor ki; Türkçeyi düzgün konuşun olabilite ne demektir Allahınızı severseniz ? Ama benim ismim Michael olmuş Senfony olmuş Slow olmuş yahut Yiğit olmuş bunlar farklı şeyler bunun ayrımı yapabildiğiniz kadar Türksünüz...
Dvdmete yazdı:Kullanılan Türkçe'nin içine etmekten başka bir şey yapmıyorsunuz. Adam size diyor ki; Türkçeyi düzgün konuşun olabilite ne demektir Allahınızı severseniz ? Ama benim ismim Michael olmuş Senfony olmuş Slow olmuş yahut Yiğit olmuş bunlar farklı şeyler bunun ayrımı yapabildiğiniz kadar Türksünüz...
IIxKıBRıSLıxII by Mkacafer...
So Close No Matter How Far
Couldn't Be Much More From The Hearth
For Ever Thrusten Who We Are
No,Nothing Else Matters
Kullanıcı avatarı
aldatmaz2014
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Klan: Lodos

Mesaj gönderen aldatmaz2014 »

DapDAp senın amacın nedır neden mılletle bu kdr alakalısın yok ınsanmı hayvanmı kızmı erkekmı nıye bu kdr kasıyorsun sen oyununa baksana ?
Burasıqistanbul
seninimIIsensizI
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Mesaj gönderen seninimIIsensizI »

Forum YÖNETİCİ sinden Rica Ediyorum KAREKTER ve ŞAHSİYET'im Hakkında KonuşuLmasını İSTEMİYORUM... Konuyu KitLersiniz sevinirim.
‎[C]oşsun ırmaklar kavuşsun denizine
[E]rteleme bu aşkı gel şu garip gönlüme
[R]esmen istiyorum sevgini ver yüreğime
[E]şine rastlanmayacak bendeki bu sevginin
[N]eylersn bitanem gönül ister hep bak gözlerime
ѕέиіиім≠ѕέиѕіž●göℓgє нαяαмιℓєяι●çocukŞURUbu
KaPLaN
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi

Mesaj gönderen KaPLaN »

Forum Kuralları

2.Madde= Kişisel tartışma şekline dönüşen konular kapatılacaktır. Uyarı ile kapatılan konuların devamı niteliğinde veya aynı içerikte ya da konunun neden silindiğine yada taşındığına dair konu açılamaz
[GM]KaPLaN

Fatih Kaplan

İKV'den Haberdar Olun!
Resim Resim Resim Resim
Kilitli

“Genel Sohbet” sayfasına dön