1.eceline,ejderine,ashabına,ibni ibni ceketine,bilge azat ceketine... vs ''tek bir madenim kaldı piyasası 5 se ben 10 veriyim hemen aliyimde çabucak üreteyim''mantığı ile hareket eden kişiler bu olayı bıraksınlar piyasanın artmasının en büyük sebeblerinden biride bu... 2.nedende kadim görevinin yapılmasındaki sıkıntı düzeldiği için ve yapılması daha kolaylaştığı için şaheser üretmeye karar verenler çoğaldı. 3.Nedende mor itemlerin açılması maden fiyatlarını yukarı çekti. Sonuç olarak;piyasadaki maden az kaynak az talep fazla maden başındaki insan fazla...
Maden üzerinden çok kısa zamanda para kırıcağını bilen uyanıklarda tuzu biberi ekleyince içinden çıkılmaz hale geldi...Benim fikrimce bu işin çözümü yönetimden geçiyor piyasayı düzenlemeleri gerekiyor yapabilecekleri çok şey var npc lere maden koyup bu fiyatlara maden satabilirler belli bir süre piyasa raya girene dek veya madenlerin üzerindeki fiyat etiketine belirlenen bir fiyatı yazabilirler vs genel etkileşimde pek çok güzel öneri var... Aksi takdirde liberal ekonominin en acımasız yönü olan ''zayıflar ölür güçlüler daima kazanır'' felsefesi ikv yi hepten saracak... Biraz makale yazdım ama k.bakmayın
Fearoftheclipse yazdı:1.eceline,ejderine,ashabına,ibni ibni ceketine,bilge azat ceketine... vs ''tek bir madenim kaldı piyasası 5 se ben 10 veriyim hemen aliyimde çabucak üreteyim''mantığı ile hareket eden kişiler bu olayı bıraksınlar piyasanın artmasının en büyük sebeblerinden biride bu... 2.nedende kadim görevinin yapılmasındaki sıkıntı düzeldiği için ve yapılması daha kolaylaştığı için şaheser üretmeye karar verenler çoğaldı. 3.Nedende mor itemlerin açılması maden fiyatlarını yukarı çekti. Sonuç olarak;piyasadaki maden az kaynak az talep fazla maden başındaki insan fazla...
Maden üzerinden çok kısa zamanda para kırıcağını bilen uyanıklarda tuzu biberi ekleyince içinden çıkılmaz hale geldi...Benim fikrimce bu işin çözümü yönetimden geçiyor piyasayı düzenlemeleri gerekiyor yapabilecekleri çok şey var npc lere maden koyup bu fiyatlara maden satabilirler belli bir süre piyasa raya girene dek veya madenlerin üzerindeki fiyat etiketine belirlenen bir fiyatı yazabilirler vs genel etkileşimde pek çok güzel öneri var... Aksi takdirde liberal ekonominin en acımasız yönü olan ''zayıflar ölür güçlüler daima kazanır'' felsefesi ikv yi hepten saracak... Biraz makale yazdım ama k.bakmayın
Son cümle çok hoş
Şaka bir yana güzel konuşmuşsun kardeşim tebrikler...
Fearoftheclipse yazdı:1.eceline,ejderine,ashabına,ibni ibni ceketine,bilge azat ceketine... vs ''tek bir madenim kaldı piyasası 5 se ben 10 veriyim hemen aliyimde çabucak üreteyim''mantığı ile hareket eden kişiler bu olayı bıraksınlar piyasanın artmasının en büyük sebeblerinden biride bu... 2.nedende kadim görevinin yapılmasındaki sıkıntı düzeldiği için ve yapılması daha kolaylaştığı için şaheser üretmeye karar verenler çoğaldı. 3.Nedende mor itemlerin açılması maden fiyatlarını yukarı çekti. Sonuç olarak;piyasadaki maden az kaynak az talep fazla maden başındaki insan fazla...
Öncelikle teşekkürler kardeşim.
Gayet manidar bir açıklama.
Evet maden piyasasının yukarılara fırlamasında , biz oyuncuların etkisi çok çok büyük.
Saf medenin çıkma oranı da bir başka nedeni.
Yorumunda katılmadığım tek nokta ;
Maden sorununa el atılması;
Bu maden sorununa , yönetim el atmaz.
Buna adımın Alpaslan olduğu kadar eminim.
İnanıyorum onların daha önemli işleri vardır.
Neden bizim önemli bir sorunumuza el atsınlarki ?
Tek çözüm yine bizlerde , konuya samimiyetle yaklaşan ,
sonradan fikir değiştiripte caymayan arkadaşlarla , bir nebze de olsa , fiyatlar düşürülebilir.
Onca lonca var.
Ve hepsinin de diğer loncasız oyunculara göre durumları daha iyi.
Loncalar kendi aralarında alış veriş yapsa , başka bir yerden kat be kat ödeyip maden veya item almasa.
İnanıyorum durum düzelicek.
Şimdi Alp üstadım... Biz elimizden geleni yaparız ki yapmamız da gerekiyor yapmaya çalıştık bir dönem biliyorsun... Fakat bizi etkileyen bir olay daha var ikv nin yaygınlaşması ve ikv kutularının türkiye genelinde best seller konumuna gelmesi... Neden diyiceksiniz şu yüzden malum ülkemizde bilgisayar oyunların veya genel anlamda oyunların ana hedef kitlesi çocuk yaştakilerdir(her ne kadar üzerinde +16 yazsada unutmayın ki bu bir yasal uyarıdır oyunu yapanda oynayanda burdaki azımsanmayacak kesimin 16 dan küçük olduğunu bilir)... Demek istediğim bu nedenden dolayı bu yaşlardaki çocuklar bazı şeylerin bilincinde olmuyorlar ve onlara göre ne kadar para yada item sahibi olurlarsa okdr başarılılar ve bu nedenle fiyatları yükseltiyorlar sürekli tabi İKV bundan 2-3 yıl önce sınırlı sayıda insanın duyduğu tanıdığı bir oyunken şu anda oyun dünyasını birazcık takip edenlerin daha bildiği bir oyun konumuna geldi ha güzel mi evet güzel ama kötü olan yanıda bizim ülkemizdeki hedef kitle kimdi çocuklar knight oynayan,metin 2 oynayan bu çocuklar İKV yi öğrendikleri zaman buraya akın ediyorlar ve 19.90(hatta dahada ucuz) gibi ucuz bir fiyata bu oyuna ulaşabiliyorlar... Daha sonra bu kişiler kinghtdan metin 2 den gelen çok para ve item kazanma hırslarını oyuna yansıtıyorlar ve ortaya madenlerden yüksek kar elde etmek isteyen fiyatların yukarıda olması için uğraşan bir kesim oluşuyor biz bunlara maden uyanıkları diyoruz... Gelmek istediğim nokta biz ne yaparsak yapalım bu kişileri durduramayız sadece yavaşlatırız kendi elimizdeki madenleri satarız alışveriş yaparız ama bizdede belli bir sınır var bunlar belli bir süre güzel gider fakat bi yerden sonra pazar yeniden bizim kontrolümüzden çıkar... Benim yönetimden destek beklememin sebebide budur...
Daha önce bu konu ile ilgili birçok konu açıldı.
Bence araştırmaların sonucu en iyi konu senin Alicim..
Herkesin bilinçlenmesi lazım dikkat ederseniz bilinçlenmesi lazım dedim , bilinçlendirilmesi lazım demedim..
Sanal ortamda insanları bilinçlendirmek imkansız gibi birşey. Herkesin bilinçlenmesi ve bu piyasanın kısa sürede düzelmesi ümidiyle..
Ahmet'cim,
Söylediklerin doğrudur burada bulunan ve oyun içerisindede bulunan madenleri ucuzlatalım diyipte kendisi abartarak satanlar var ama bunların kimler olduğu bilmiyorum, bilmekte istemiyorum.
Piyasanın düzeltilmesi sunucunun oyuncuları tarafından yapılır. Sunucu içerisinde bir sorun olduysa bilir ki bu sorun oyuncular tarafından yapılmıştır (ki olduğuna göre) bunu düzeltmekte bize düşer. Düzeltmeyede hepimiz el ele hep birlikte kalp kırmadan ve abartmadan devam etmeyi düşünüyorum.
Unutmayalım ki sunucuda parası olmayan oyuncularda var. Bu oyuncularında Şah eser ve nadide itemleri kullanma hakları var ama parası olanlar yüzünden maden fiyatları artması nedeniyle bu oyuncular değil üretmek bir adet madeni dahi alamıyorlar. İnsan oğlu her daim kendi menfaatini düşünür(!)
Piyasanın düzeltilmesi sonucunda sadece bizler değil, tüm sunucunun oyuncuları karlı çıkacaktır. Bu aralar madenlerden çok itemli eşya düşme olasılığı daha fazla olmuş. Her bir maden öbeğinin başında 4-5 kişi oturduğuna göre saf madenlerin çıkması hele ki üçüncül madenlerin çıkması çok zor.
EK: [18 Ekm 2010 19:42]
Ayrıca herkesinde bildiği gibi İKV Dünyası +15 yaş üzeri oyuncuları kabul etmektedir. Fakat oyun içerisinde 8 yaşında olanı dahi gördük. Bölgeden küfür edip, yalan dolanla çıkan millete iftiralar atan kişileri dahada tanıdığımızda yaşlarının 8 ila -15 yaşlar arası olduğunu görüyoruz.
Ayrıca -15 yaş altı oyuncularda edepli, adaplı, saygılı oyuncularda var onların hakkını yemeyelim. Ayrıca unutmayalım ki her çocuk kendi ailesini temsil eder. Kim ne yaparsa kendisinedir.
Madenlerin fiyat artışının %90'nına varan ile hep bu -15 yaş altı çocuklardan çıkıyor(dur). İlk defa bir maden çıkıyor gözü dönüyor hemen iki katına ekleyerek madeni satmaya kalkışıyor. Eee.. bunu gören diğer çocuklarda örnek alıyorlar. Aslında suç onların değil bizim.
Not: Sadece görüşlerimi yazmak istedim, kimsenin kalbi kırılmasın lütfen.
Evet kardeşim umarım bu fiyatlar düşer ben latif üreteceğim latif için bu maden fiyatları göz önünde bulundurulursa 300-400m gider. Yazık değil mi emeklerimize o kadar para kasıyoruz.
Enderxangel yazdı:Ben paçayı iyi kurtarmışım Baksana menekşe 25 olmuş Ben tanesini 14'e almıştım sanırım 1 ay olmadı daha
Ender sen ne diyorsun Ben 1.5 ay oldu sanırım adamın tekinden menekşeyi 7 m den almıştım bana "hahaha kazık attım" falan demişti Şimdi ise ben ona gülüyorm
CaSqueRoA - Kaptanmağaradamı / Tılsım
Raiders of Anatolia
[Tılsım Kanadı'nın Basit Bir Üyesi ]
Herkes burada fikirlerini sunuyor.
Hepsine de katılıyorum.
Malumunuz ben toplantılar tertip etmiştim.
Bunda ki amacım , oyunun tüm sorunlarını masaya yatırıp çözüm yolları aramak idi.
İlk başlarda çok güzel ilerleme katettik.
Sonra dan malesef , bu proje unutuldu.
Bende bırakmıştım peşini.
O toplantıda gündemde olupta sizlerle paylaşamadığım şeyler vardı.
Bunlar , Klan ayırt etmeden , loncaların bir birliktelik kurması ,
Lodos klanından birinin , maden çekerken , oyundan çıkmak üzreyken Arz loncalardan herhangi birine ,
madeni devretmesi idi.
Bu belki imkansız diyeceksiniz.
Ama ayrı klanda olupta birbiriyle dost olan arkadaşlar bunu başlatabilirler diye düşünmüştüm.
Neyse konuyu daha fazla uzatmıyayım.Bir proje daha geliyor.
Bomba gibi bir proje.
Şu ana dek , içeriği ile ilgili gerçekleştirilmeyen bir bomba.
Ödülü ise , İkv yönetimin bile vermediği kadar büyük bir proje.
İnş. Bu proje etkisi tüm loncaları ve loncasız ları içine alıcak.
İnş. Beklediğimiz ilgiyi sağlayacak.
Herşey , daha iyi bir Tılsım için Unutmayın.
Çözüm bizlerde...
İnsanlığın bitip tükendiği, maden öbeklerinin başına en az 2-3 kişinin oturduğu, İKV oyuncularının en zor günleri başladı. Kıyamet alametleri Tılsım sunucusunda başladı! Teşekkürler aç gözlü maden sahipler!
Yaptığım araştırmalara göre İKV dünyasının en abartılı, en tatsız ve piyasası en kabarık sunucu Tılsım sunucusu olduğu öğrendin. Aşağıda gösterdiğim tabloya bakarak ne anlatmak istediğimi umarım anlarsınız.
Piyasayı bozmak isteyenlerden lütfen maden almayınız. Elinizden geldiği kadar piyasayı düşürün çünkü "bu günün satıcısı, yarının alıcısıdır". Oyun içerisindede belirttiğim gibi abartılı bir şekilde maden satanlara ağır laflarım(küfür değil) olur ve yasaklarım.
AlpAykan yazdı:Herkes burada fikirlerini sunuyor.
Hepsine de katılıyorum.
Malumunuz ben toplantılar tertip etmiştim.
Bunda ki amacım , oyunun tüm sorunlarını masaya yatırıp çözüm yolları aramak idi.
İlk başlarda çok güzel ilerleme katettik.
Sonra dan malesef , bu proje unutuldu.
Bende bırakmıştım peşini.
O toplantıda gündemde olupta sizlerle paylaşamadığım şeyler vardı.
Bunlar , Klan ayırt etmeden , loncaların bir birliktelik kurması ,
Lodos klanından birinin , maden çekerken , oyundan çıkmak üzreyken Arz loncalardan herhangi birine ,
madeni devretmesi idi.
Bu belki imkansız diyeceksiniz.
Ama ayrı klanda olupta birbiriyle dost olan arkadaşlar bunu başlatabilirler diye düşünmüştüm.
Neyse konuyu daha fazla uzatmıyayım.Bir proje daha geliyor.
Bomba gibi bir proje.
Şu ana dek , içeriği ile ilgili gerçekleştirilmeyen bir bomba.
Ödülü ise , İkv yönetimin bile vermediği kadar büyük bir proje.
İnş. Bu proje etkisi tüm loncaları ve loncasız ları içine alıcak.
İnş. Beklediğimiz ilgiyi sağlayacak.
Herşey , daha iyi bir Tılsım için Unutmayın.
Çözüm bizlerde...
Çok büyük bir proje olacağına bende inanıyorum.
Ödülü ise projeden daha çok konuşulacak...
Tılsım'da bu kadar cesur insanlar varken ilgiden yana sıkıntı yaşamayız gibime geliyor.
Çok az kaldı..
Konuya yoruma gelince :
Bu piyasayı düzeltmek için çok geniş bir ekib kurulacak.
Bu piyasayı herkesin alabileceği fiyata indirmek için düşmanlarımız bile seferber olacak.
Bu oyunda huzur ve sohbetin en iyisi Tılsım'da olması için IKV Yönetiminin bile gözüne kestiremediği projeler olacak.
Çözüm için başladık çalışmaya.
Zaman ve desteğe ihtiyacımız var.
Herşey, daha iyi bir Tılsım için...