Tecrübe yüzüğü aldık ama gözlük geldi

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
WusTy
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı
Sunucu: Tılsım
Lonca: Gentle Giants
Discord: https://discord.gg/m

Re: Tecrübe yüzüğü aldık ama gözlük geldi

Mesaj gönderen WusTy »

Merhaba,

Burası çok fazla Türkiye kokuyor. Canım memleketim bu zihniyet sebebiyle ne yazık ki sırtını doğrultamıyor. Bir şeye hayır demek, beğenmemek, eleştirmek en doğal hakkıdır insanın ve eğer bir haksızlık adil olmayan bir paylaşım mevcutsa insanların buna ses çıkarmıyor olması zaten facianın aslıdır. Ne yazık ki durum şu doğru biçimde doğru dil ile bunu nasıl gerçekleştireceğimizi ben dahil bilmiyoruz.

Mevzu yorumları dikkatlice okuduğumda şuna çıkıyor aslında insanlar ;
* 200 lira çok yüksek ve tekrar harcamak istemiyorum.
* Eski materyal çantamda yer kaplıyor ben orayı kullanabilmek istiyorum.
* Görüntüsünü beğenmedim en güncel hali ile kullanılabilirdi.
* Hiç bir mekanik engel oluşturmadan mevcut bir eşya ile birleştirmek istiyorum.
*** vb vb.

Ama burada en derin olan esas Türkiye kokuyor dememin sebebi yönetimin muhatabın zekasını hafife almasından veya böyle hissettirmesinden ve ayrıca onun üstüne de "onları verdiniz bunu da verin" gibi saçma sapan (kusura bakmayın ama bu yorum bunu hak ediyor) izahatler ile alt yorumlar yapan kitledir.

Kesinlikle kabul edilebilir değil.
Yönetimin şu anda çabaladığının ve yüksek efor (yeterli veya yetersiz fark etmez) harcadığının oyun kitlesinin büyük kısmı farkında ve bunlar ile ilgilide çalışma yapacaklardır.
Benim yönetimden o öyle olsun bu böyle olsun diyeceğim bir şey yok ama naçizane tek bir isteğim var bir güncellemeyi yayınlamadan önce lütfen bir çok kez değerlendirin ve nihai bir sonuç ile sunun gerekirse oylamaya/tartışmaya açın (uygulamak için değil, fikir almak için).
TILSIM (Since 2009)
EMİNÖNÜ (Since 2014)
KARAKÖY & BÂB-I ÂLİ (Since 2025)

Trevor / Harry / Gaius

Resim
yasinapln58
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı

Mesaj gönderen yasinapln58 »

Bence takı daha avantajlı. Neticede tecrübe mührü itemini ya GB atarken takıyoruz ya da holde farmlarken. Günün sonunda bu bölgeler için şu soru önem kazanıyor: 130 hasar ve 4 kritik mi daha önemli yoksa gözlükten gelecek hareket hızı mı?

Şahsen ben gözlükte MA kullanabilmeyi tercih ediyorum çünkü hareket hızı çok daha önemli. Yüzüğü olanlar neden gözlük alma üzerine plan yapıyor anlayamıyorum.
Kullanıcı avatarı
WusTy
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı
Sunucu: Tılsım
Lonca: Gentle Giants
Discord: https://discord.gg/m

Mesaj gönderen WusTy »

yasinapln58 yazdı: 17 Şub 2026 14:43 Bence takı daha avantajlı. Neticede tecrübe mührü itemini ya GB atarken takıyoruz ya da holde farmlarken. Günün sonunda bu bölgeler için şu soru önem kazanıyor: 130 hasar ve 4 kritik mi daha önemli yoksa gözlükten gelecek hareket hızı mı?

Şahsen ben gözlükte MA kullanabilmeyi tercih ediyorum çünkü hareket hızı çok daha önemli. Yüzüğü olanlar neden gözlük alma üzerine plan yapıyor anlayamıyorum.
Merhaba,

İşte mesele bu gibi sebeplerle içinden çıkılmaz hale geliyor. Çünkü her insan bir lisan ve kılavuzu bambaşka...
Herkes kendi zevk ve renklerinden bahsediyor fakat genel bir dil ile buna çözüm sağlamak gerekiyor.
Bu konu üzerinde gerçekten geniş bir kurgu ve matematik yapmak gerekir diye düşünüyorum fakat bu bizim işimiz değil.

Konuları da çok uzatıyorum gibi oluyor ben yazarken sıkılıyorum, okuyanlara çok teşekkürler.
Sonuç itibariyle yönetim bence gelişmelerin ve olanların gayet farkında ve bu forumda ki "GIF" lerden gayet iyi anlaşılıyor. :)
O sebeple bırakalım kendi işlerini yapsınlar çokta müdahale etmemek lazım.

Şoförün işine karışılmaz, güzergah da belli...
TILSIM (Since 2009)
EMİNÖNÜ (Since 2014)
KARAKÖY & BÂB-I ÂLİ (Since 2025)

Trevor / Harry / Gaius

Resim
Kullanıcı avatarı
celo66510
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Sunucu: Teşkilat
Klan: Lodos
Lonca: Andere Liga

Mesaj gönderen celo66510 »

Eee kardeşim bizim kolyeye verdiğimiz 2000 akçe ne olacak ? bugün gözlük alırız yarın başka item çıkar bu sonsuza kadar böyle devam mı? edecek.
...
Kullanıcı avatarı
celo66510
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı

yasinapln58 yazdı: 17 Şub 2026 14:43 Bence takı daha avantajlı. Neticede tecrübe mührü itemini ya GB atarken takıyoruz ya da holde farmlarken. Günün sonunda bu bölgeler için şu soru önem kazanıyor: 130 hasar ve 4 kritik mi daha önemli yoksa gözlükten gelecek hareket hızı mı?

Çok saçma bir yorum gaffar, stu, x, yol, kenan, junon gibi gibi boss keserken takmazsak 1 aya çar 55 olur şuan da bile 54 level 44 exp oldum. Daha geçen 32 exp idi slot keserken bazen mecburen çıkarıyorum. Ve bu bir süre sonra ciddi derecede exp'yi artırıyor.
...
Kullanıcı avatarı
celo66510
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı

Mesele 300 TL değil bu arada 300 TL benim için para değil ama ben 2000 akçe verip aldığım bir itemi çöpe atmakta istemiyorum.
...
Kullanıcı avatarı
diltemiz
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi
Sunucu: Eminönü
Lonca: Anatolian Soldiers

Mesaj gönderen diltemiz »

Paun yazdı: 16 Şub 2026 13:41 Takı aldık gözlük geldi napıcaz takısı olana gözlük vericekmisiniz??
Iphone 19'unda eli kulağındaymış hocam elinde eski Iphone varsa üretici firmaya da bende eski modeli var 19 yeni çıkanıyla para vermeden değiştirmek istiyorum der misin ? :') :')

Şakası bir yana Tecrübe Yüzüğü de Tecrübe Kolyesi'de br Tecrübe Gözlüğü'de aynı işlevi görüyor.
Kolye ve Yüzüğe ikisinden birine sahip olanlar gözlük almayabilirler. Çokta şart değil gözlüğün alınması, unutmayın ki oyun bir noktada yöneticiler tarafından gelişim gösteriliyorsa bunun kaynağı satılan akçeler ve buradan gelen gelirin olması aksi halde herhangi bir kazanım elde etmeyen oyun neden gelişim gösterme ve düzenleme çabasına gitsin?

Resim

⋱ ▒ ♖ ώ ε ♖ ค я ε ♖ ร σ Ł đ ί ε я ร ♖ ▒ ⋰
☪ 𝒜 𝓃 𝒶 𝓉 ℴ 𝓁 𝒾 𝒶 𝓃 𝒮 ℴ 𝓁 𝒹 𝒾 ℯ 𝓇 𝓈 ☪
▒ ⋰ ▒ ⊽ ⊽ тαηıтıм кσηυмυzα gιтмєк ιcιη ⊽ ⊽ ▒ ⋱ ▒
Kullanıcı avatarı
celo66510
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı

diltemiz yazdı: 17 Şub 2026 19:35
Paun yazdı: 16 Şub 2026 13:41 Takı aldık gözlük geldi napıcaz takısı olana gözlük vericekmisiniz??
Kolye ve Yüzüğe ikisinden birine sahip olanlar gözlük almayabilirler. Çokta şart değil gözlüğün alınması
hasar düşüyor dostum neyi anlamıyorsunuz ? ) yani tüm bölgelerden düşen takılar çöp oluyor. Bu yüzden kolyem var iken bir de gözlük aldım çünkü o kadar uğraşıp düşürmeye çalıştığım takıların etkisini alamıyorum.
...
Kullanıcı avatarı
TheWesTSooNN
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen TheWesTSooNN »

Gözlük alımını teşvik etmek için sadece gözlüğe özel yaratık kestikçe lonca puanı gelebilir.Oyuncuların, yönetim bize kazık atıyor kafasından çıkmalarına bir nebze fayda sağlayabilir. Yönetim bunu acilen değerlendirmeli
yasinapln58
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı

Mesaj gönderen yasinapln58 »

celo66510 yazdı: 17 Şub 2026 18:54

Çok saçma bir yorum gaffar, stu, x, yol, kenan, junon gibi gibi boss keserken takmazsak 1 aya çar 55 olur şuan da bile 54 level 44 exp oldum. Daha geçen 32 exp idi slot keserken bazen mecburen çıkarıyorum. Ve bu bir süre sonra ciddi derecede exp'yi artırıyor.
Yanlış anlaşılmasın, hiç takmamaktan bahsetmiyorum. Mührü gözlük olarak takarsan MA takamazsın. Mühür takman gereken yerlerde de mührü takı olarak takarsan ileride MA takma şansın olacak diyorum. O yüzden takı olması daha avantajlı.

Yoksa 55e atlamamak işten bile değil..

“Genel Etkileşim” sayfasına dön