Yeni Sunucu, Problemler ve Yanlışlar.

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
hattihumayun
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Anka

Re: Yeni Sunucu, Problemler ve Yanlışlar.

Mesaj gönderen hattihumayun »

umutirakerrr yazdı: 28 Tem 2024 15:24
bendeturkum yazdı: 28 Tem 2024 15:14 Merhaba,

Arkadaşlar oyuna eğlenmek için giriyoruz. Dandirikten bir görevi yapmak için neden günlerimi harcayayım onu anlamadım ? Adam makroyu açmış bütün maden slotlarını tutmuş otomatik madeni çekiyor sonra bunu bana parayla satmaya çalışıyor sizce normal mi bu durum? Ben 7/24 orada yatsam dahil o madeni oradan çekemem çünkü adam macro ile yapıyor insan değil makine yani. Bu oyunun şu anda kilit olmasının sebebi bu adamlar yüzünden. Herkes ihtiyacı olanı alsa suan belli bir düzende gidecekti zaten . Adam yorum yapmış emek yokmuşta kimse mmodan anlamıyormuşta. Bir madenin başında 18lvl görevi için macro ile çeken adama karşı saatlerce zamanımı neden harcayayım mantıklı bir durum mu bu ? Adam hem hile yapmış hem de para mı kazandıralım adama? Çeker gideriz daha iyi böyle saçma bir iş mi olur? Akçe ile satılması gayet mantıklıydı. Sadece akçe değil normal oyun parası ile de satılabilirdi fakat oyunun biraz para kazanması belki ileride TTnetin dikkatini çeker mantığıyla hoş görülebilir. 40 akçe de gerçekten insaflı bir ücret ben olsam 100den aşağıya koymazdım.

Yeni sunucuda yapılması gereken ve yapılmayan 2 şey vardı. 1 tanesi kapasiteyi arttırmak onu da biraz arttırmışlar fakat çok arttırmakta mantıklı değil çünkü 1 hafta sonra hype bitince zaten trafik normale dönecek.

2. olarak respawn sürelerini düşürmek. Bunun şu anda kesinlikle yapılması lazım.
Selamlar,
2009 güncellemesinden sonra Macro ile maden çekmeniz imkansız hale getirildi. Makro ile maden çekemezsiniz, sürekli kaynak yeri değişiyor. Bilmediğiniz konular hakkında ki yorum cürretinize hayranım gerçekten. Alışmışsınız 100binlerce madenle sıfır emek hepiniz birebir gezmeye, makro nedir, ikv nedir fikriniz olmadan konuşuyorsunuz tebrikler.2007 senesinde bu oyunda kripraz, APA madeni başında sabaha kadar 6-7 kişi otururduk. Hatırlatmak istiyorum, bu bir MMORPG oyunu, yani multi oyunculu, geliştirmeye dayalı ve yarış oyunu. Kimse size burada tüm görevleri 3-5 dakika içerisinde yapma garantisi vermiyor, dünya üzerinde ki hiç bir oyun da vermez,çünkü bu oyunu çabuk tüketir. Siz bu düşüncelere devam edin.
ya kardeş en büyük mmorpg oyunlarda bile ilk hafta 50 60 kanal açılır ki oyuncular sıkıntı yaşamasın bu işin kuralı böyledir , burda kanal sistemi olmadığı için başka önlemler alınmalıydı , hâlâ oyun hızlı tüketilir diyorsun ne kalın kafalısın be allah senle uğraşan yakınlarına sabır versin nato kafa nato mermer ya
En son hattihumayun tarafından 28 Tem 2024 15:33 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
xxxAPACHixxx
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Teşkilat
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen xxxAPACHixxx »

Yoğunluğa takılmamak için plus paket aldık, oyuna giremiyoruz kapasite dolu diye.
Kullanıcı avatarı
Externorum
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı
Sunucu: Sancak
Klan: Lodos
Lonca: Türk İstihbarat Teşkilat

Mesaj gönderen Externorum »

Arkadaşlar oyuna eğlenmek için giriyoruz. Dandirikten bir görevi yapmak için neden günlerimi harcayayım onu anlamadım ? Adam makroyu açmış bütün maden slotlarını tutmuş otomatik madeni çekiyor sonra bunu bana parayla satmaya çalışıyor sizce normal mi bu durum? Ben 7/24 orada yatsam dahil o madeni oradan çekemem çünkü adam macro ile yapıyor insan değil makine yani. Bu oyunun şu anda kilit olmasının sebebi bu adamlar yüzünden. Herkes ihtiyacı olanı alsa suan belli bir düzende gidecekti zaten . Adam yorum yapmış emek yokmuşta kimse mmodan anlamıyormuşta. Bir madenin başında 18lvl görevi için macro ile çeken adama karşı saatlerce zamanımı neden harcayayım mantıklı bir durum mu bu ? Adam hem hile yapmış hem de para mı kazandıralım adama? Çeker gideriz daha iyi böyle saçma bir iş mi olur? Akçe ile satılması gayet mantıklıydı. Sadece akçe değil normal oyun parası ile de satılabilirdi fakat oyunun biraz para kazanması belki ileride TTnetin dikkatini çeker mantığıyla hoş görülebilir. 40 akçe de gerçekten insaflı bir ücret ben olsam 100den aşağıya koymazdım.

Yeni sunucuda yapılması gereken ve yapılmayan 2 şey vardı. 1 tanesi kapasiteyi arttırmak onu da biraz arttırmışlar fakat çok arttırmakta mantıklı değil çünkü 1 hafta sonra hype bitince zaten trafik normale dönecek.

2. olarak respawn sürelerini düşürmek. Bunun şu anda kesinlikle yapılması lazım.
Makro ile maden çekemezsin bu oyunda, sağ tıklayınca madenlerde her zaman farklı yerlerde çıkıyor topla ibaresi. Bu oyunda kullanılabilecek tüm makroları kullandım.
En son Externorum tarafından 28 Tem 2024 15:36 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
SANCAK/KADIOĞLU/Türk İstihbarat Teşkilatı
Erlik (59)
Arçura (59)
Externorum (59)
bendeturkum
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen bendeturkum »

Merhaba Hocam,

Sanırım 2024 yılında olduğumuzu unutmuşsun öncelikle yaşadığımız yıla bakmanı öneririm. Dandik bir mouse ile bile ne macrolar yazılıyor ki bende yapabiliyorum. Oynamaktan tek keyif aldığım oyun mmorpg türü oyunlar ve hepsini ciddi saatler boyunca oynadım. Senin mantıgına göre bir yerde bir tıkanıklık mutlaka olacak . Zincirde tıkanmasan gümüşte tıkanacaktın. Senin düşüncene göre yorumlarsam da bu bir mmo emek lazım ondan dolayı sen sürekli zincir görevini yapacaksın ister 5 gün ister 10 gün sürsün mmo emek ister alışmıssın hemen lvl almaya şimdi zor geliyor demem gerekir. Oyunda camp ve ya layer mantığı yok slotlar yetmiyor. Tek yapılabilecek şey slotların respawnını düşürmek. Şu an Azul 15 dkda bir diriliyor o süreyi 3 dkya çekersen herkes rahatça yapar. Çözüm basit aslında
umutirakerrr
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Karaköy
Lonca: Eski Yeni

Mesaj gönderen umutirakerrr »

hattihumayun yazdı: 28 Tem 2024 15:29
umutirakerrr yazdı: 28 Tem 2024 15:24

Selamlar,
2009 güncellemesinden sonra Macro ile maden çekmeniz imkansız hale getirildi. Makro ile maden çekemezsiniz, sürekli kaynak yeri değişiyor. Bilmediğiniz konular hakkında ki yorum cürretinize hayranım gerçekten. Alışmışsınız 100binlerce madenle sıfır emek hepiniz birebir gezmeye, makro nedir, ikv nedir fikriniz olmadan konuşuyorsunuz tebrikler.2007 senesinde bu oyunda kripraz, APA madeni başında sabaha kadar 6-7 kişi otururduk. Hatırlatmak istiyorum, bu bir MMORPG oyunu, yani multi oyunculu, geliştirmeye dayalı ve yarış oyunu. Kimse size burada tüm görevleri 3-5 dakika içerisinde yapma garantisi vermiyor, dünya üzerinde ki hiç bir oyun da vermez,çünkü bu oyunu çabuk tüketir. Siz bu düşüncelere devam edin.
ya kardeş en büyük mmorpg oyunlarda bir eşyanın 600k ₺'ye satıldığı oyunlarda bile ilk hafta 50 60 kanal açılır ki oyuncular sıkıntı yaşamasın bu işin kuralı böyledir , burda kanal sistemi olmadığı için başka önlemler alınmalıydı , hâlâ oyun hızlı tüketilir diyorsun ne kalın kafalısın be allah senle uğraşan yakınlarına sabır versin nato kafa nato mermer ya
Terbiyesizlik, hadsizlik yapma, yüzüme söyleyemeyeceğin şeyleri burada konuşu benim canımı sıkma. Cahilliğin dışavurumunun özgüveni de bi ayrı oluyormuş. Sapla samanı ayırt edemeden burada salya akıtma. Bahsettiğin oyunlarla İKV'nin alakası bile yok. Ne sıkıntı yaşadın allah aşkına 3 saat işlenmiş gümüşü mü yapamadın? Al sana asıl sıkıntı burada. 10k bile olmayan oyuncu sayısına 3 günde eriyecek görev için, 25 dakikada bir atan oyunda zincir'de rezil ettiniz insanları. Evde ki kedilerim senden daha mantıklı düşünüyor. Bidaha bana ya adam gibi yaz, ya işine bak, yada bana ulaş yüzüme konuş.
Kullanıcı avatarı
Externorum
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı
Klan: Lodos
Lonca: Türk İstihbarat Teşkilat

Mesaj gönderen Externorum »

xxxAPACHixxx yazdı: 28 Tem 2024 15:32 Yoğunluğa takılmamak için plus paket aldık, oyuna giremiyoruz kapasite dolu diye.
Ellerindeki imkanlarla verebilecekleri maksimum sunucu kapasitesini verdiler aslında, bunun üstüne çıkmak sunucuyu daha da oynanmaz duruma getirir.
SANCAK/KADIOĞLU/Türk İstihbarat Teşkilatı
Erlik (59)
Arçura (59)
Externorum (59)
umutirakerrr
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen umutirakerrr »

bendeturkum yazdı: 28 Tem 2024 15:33 Merhaba Hocam,

Sanırım 2024 yılında olduğumuzu unutmuşsun öncelikle yaşadığımız yıla bakmanı öneririm. Dandik bir mouse ile bile ne macrolar yazılıyor ki bende yapabiliyorum. Oynamaktan tek keyif aldığım oyun mmorpg türü oyunlar ve hepsini ciddi saatler boyunca oynadım. Senin mantıgına göre bir yerde bir tıkanıklık mutlaka olacak . Zincirde tıkanmasan gümüşte tıkanacaktın. Senin düşüncene göre yorumlarsam da bu bir mmo emek lazım ondan dolayı sen sürekli zincir görevini yapacaksın ister 5 gün ister 10 gün sürsün mmo emek ister alışmıssın hemen lvl almaya şimdi zor geliyor demem gerekir. Oyunda camp ve ya layer mantığı yok slotlar yetmiyor. Tek yapılabilecek şey slotların respawnını düşürmek. Şu an Azul 15 dkda bir diriliyor o süreyi 3 dkya çekersen herkes rahatça yapar. Çözüm basit aslında
Selamlar,
bu oyunda maden çekmek içn makro yazmanız imkansız diyorum. Yazabilen varsa yazsın, çeksin, videosunu atsın, oyunu bırakıp gideceğim. tıkanıklık elbette olacak, bir kaç gün beklemek problem değil. Ben tek bir konudan şikayetçiyim. Ben zncir görevini 1 haftada yapmaya razıyım ama problem kalabalık değil. Problem tam olarak kapasite ve kritik sorunu. Ben gruba giremeyim, slota vuramayım, bu bir problem değil. 3günde yapmam bir problem değil.. Problem 18-19 tane kesmişken, kritik hata vermesi ve tekrar girdiğimde baştan başlamam. İşlenmiş gümüşe müdahale edilmese, bir süre o gorevde yogunluk olacaktı ama herkes hem görevini yapacaktı, hemde verdiği emekler boşa gitmeyecekti, diğer yerlerde yogunluk olmayacaktı. Şimdi işlenmiş gümüşü hallettiller de noldu? O yüzden yönetmin ilgilenmesi gereken tek bir konu var o da sunucu kapasitesi ve kritik hata. Ben bunu diyorum sadece.
Kullanıcı avatarı
xxxAPACHixxx
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Teşkilat

Mesaj gönderen xxxAPACHixxx »

Externorum yazdı: 28 Tem 2024 15:38
xxxAPACHixxx yazdı: 28 Tem 2024 15:32 Yoğunluğa takılmamak için plus paket aldık, oyuna giremiyoruz kapasite dolu diye.
Ellerindeki imkanlarla verebilecekleri maksimum sunucu kapasitesini verdiler aslında, bunun üstüne çıkmak sunucuyu daha da oynanmaz duruma getirir.
Plus paket bir aylık bir paket. Ben bir günümü ayırıp oyunu oynamak istiyorsam ama oyundan kaynaklı sebeplerden dolayı oynayamıyorsam bir günlük ücret kadar zararım ve ekip arkadaşlarım veya rakiplerime göre geri kalacağımdan da zaman olarak zararım var demektir. Eğer bir ürünü satıyorsan ürün kullanılabilir olmalı. 1 ay boyunca yoğunluk yaşanırsa ve bu şekilde giriş yapamazsam zararımı oyun karşılamayacak. Yeni sunucunun açılmasıyla hatrı sayılır bir miktar para kazandıklarını tahmin edebiliriz, bunun bir kısmı da sunucu kapasitelerini artırmaya harcanmalıydı ama nasılsa 2 hafta sonra yoğunluk azalacak, neden masraf edelim ki diye düşünüp artırmadıklarına eminim. Oyuna girişte plus+standart olarak iki kısım için de dolu olduğu uyarısı var. Sunucuya girebilmek için para ödeyen giremiyorken, para ödememiş birisi oynayabiliyor. Bu oyun bir ticari ürün, eşitlik ilkesi gözetip her kesimden insan oynasın diye düşünmüyordur tahminimce. Plus paketli birisi oyuna gireceği zaman doluluk varsa diğer oyunlarda olduğu gibi plus paketi olmayan birisi oyundan düşmelidir.
Kullanıcı avatarı
GoldSiiFa
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı

Mesaj gönderen GoldSiiFa »

Hiç bir zaman bu sistem değişmeyecek,şuanda bir iş yaptılar ama ilerde patlayacak yine...Olan emeklerinize olacak.
Kullanıcı avatarı
Bubyo
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı

Mesaj gönderen Bubyo »

Kimin hangi madene makro kurduğunu düşünüyorsan söyle geleceğim ben çekeceğim madeni. Yok öyle makro işi.
Şifacı ve Büyücü Meditasyon yeteneği aynı olmasına rağmen 1 puan iken neden şifacılara %5 kudret yenilenmesi sağlarken büyücülere %100'den fazla yenilenme sağlıyor??

Mutluluk neydi?

“Genel Etkileşim” sayfasına dön