Oyunun yeni başlayanlar için akla zarar derecede zor olması

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Thrashmetal
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi
Sunucu: Meran

Re: Oyunun yeni başlayanlar için akla zarar derecede zor olması

Mesaj gönderen Thrashmetal »

Yani aslında zor ya da kolay arasında gidip geliyorum oyun için kolay kısmı oluşturduğunuz karakter sınıfını okuyup ha şu yetenek şu işe yarıyor buna bu eşyayı takarsam dahada güçleniyor şöyle ya da böyle 49.seviyeye getiriyorsunuz tabikide emek olmadan yemek olmaz sonuçta bu bir rol yapma oyunu ama şu bir gerçek oyundaki para akışı gerçekten çok fazla Tılsım sistemi bu hale getirdi falan demiyeceğim çünkü tılsım sisteminin suçu yok tılsımlar daha taktiksel oynamamız için yapıldı şuç biz oyuncularda real madrid'e oyuncu mu alıyoruz yoksa alt tarafı elle tutulmayan hayali bir karakter e tılsım mı alıyoruz bilemedim 3.kademe tılsımları üretmeye bırakıyorum ki oyundaki ticaret artsın diyorlar ama ticaret reel piyasaya çıktı sen bu oyundan para kazanıyor musun diye sordukarında evet diyebilecek duruma gelindi hayatta oyun dışında yapılacak bir sürü aktivite var bunlara zaman ayırmayıp oyunda sabahlamak sağlık açısından yanlış bir durum düşünsenize yediğiniz içtiğiniz yiyecekleri içecekleri hiç bir hareket yapmadan tekrar oyunun başına oturuyorsunuz ağır besleniyorsanız vay halinize arkadaşlar bu sizin mesleğiniz değil 1-2 saat eğlenmek için giriyorum bu zaten bana yetiyor durumuna dönsün bu iş biz oyuncular olarak işe yarayan meteryalleri faiş fiyatlardan satışa çıkarmamız çok saçma bir durum zaten oyunun hareket etme zorluğu olan iki bölgesidir bence büyük hol ve yeraltı örneğin bende y2 tılsımıyla örümcek kuyusuna gidene kadar 40 takla atıyorum sonunda vardığımda oh be diyorum 2-3 tur kesiyorsun uuf tamam diyorum daha kasarım burda sonra ya lag giriyor ya düşman gelip seni kesiyor ya karakterin önünde düz yol olmasına rağmen sanki hayali cam varmışta oraya yapışıyor gibi oluyor sonra ölüyorsun senin sinirlerin iyice alt üst oluyor sonra hadi bi daha dönüyorsun 1-2 defa aynı şeyi yapıp sonradan sıkılıyorsun aynı şeyleri yapmaktan kapatıp gidiyorsun oyunu zorluk aslında maden çekmek item düşürmek para kasmak değil sadece paraya ulaşmak için gidilen yolların zor olmasıdır bence..
Kullanıcı avatarı
manyetix
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Sunucu: Teşkilat
Klan: Lodos
Lonca: Sivaslı Kardeşler

Mesaj gönderen manyetix »

Acaba İKV dışındaki online oyunların forumlarında bu kadar yöneticileri suçlayan bizi düşünmüyolar diye sızlanan kişiler varmı? İkv de sıfırdan başlasanız tek başınıza 1 2 günde 49 yapabilirsiniz. 500 bn 1m lik itemlerle yeraltı itemlerini dizebilirsiniz. Bırakın gerisi için daha fazla emek gereksin. Sırf siz oyuna az girebiliyorsunuz diye oyunu nasıl değişik bir hale sokabilirler. Sıfırdan başlayan birisi hemen 1 2 haftada herkesle eşit olması mı gerekiyor yoksa neyi istiyorsunuz bir türlü anlıyamadım bu yakınmanızı. Grup bölgelerinin kötü olduğunu düşünmüyorum ama 5 yıldır güncelleme gelmemesi oyunu bu noktalara getirdi. Bende tılsımlar geldiği zaman oyunu bıraktım sonra geldim bidaha bıraktım en son geldiğimden bu yana 2 yılı geçti oyun içi durumum gayet iyi ve aşırıda oyunda item para kasmıyorum. Oyuna girersem ya arz kesiyorum yada sancakta takılıyorum. Canım sıkılırsa yeraltında klorotoksin kasıyorum çıban otu krizo topaz abonoz odunu flan topluyorum.(kloro çok sık düşen materyal ve iyi para getiriyor diğer çöp madenlerde değerli olanları iksir için. ) Şimdi demek istediğim diğer oyunlarda oyuna yeni başlıyan bir kişi oyunun son noktalarına gelmiş bir kişi olması için ne kadar emek yada para harcaması gerekir bir düşünün. Bu yönden bakarsanız ikv daha güzel. Yapmanız gereken bir plus almak oda olsun artık oyununda para kazanması lazım. Birde şunu konu var tabi ':) Eğer oyun açık dünyaya açılırsa sanmayın ki yeni başlıyanlarda çok hızlı kasabilecek. Yine güçlüler seri bir şekilde kasıp piyasayı ele geçirecek ve bir müddet sonra piyasa düşecek. Maden diyorsanız onada zaman ayırmak gerekiyor. Geçenlerde can sıkıntısından savaşçıma gbm attım 30 30 30 sarraf lokman madenci yaptım. Emin önünde ne kadar maden varsa toplamaya çalıştım yetişemedim. Hiç boş kalmıyorsunuz. Özelikle sabahları. Çok fazla saf maden çıkıyor. çöpleri tane 4 5bn den satsanız ki 10bn edenlerde var lokman sarraftan. Saf madenler bile 50 100bn arası zamk çıksa 500bn en az saf altın olur menekşe sibiryalı akik flan olur bunları hesaba katmasanızda olur. Az zamanım var diyorsanız bu şekilde de kasabilirsiniz hep topladığınız kar.(dükkandaki beleş artırıcıyı almayı unutmayın çoğu zaman çift çıkıyor)
Resim
Kullanıcı avatarı
kubi07
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Sunucu: Sancak

Mesaj gönderen kubi07 »

Haklısın hocam.
Eskiden daha iyiydi. Ama son zamanlarda çok daha zor.
2 günde 49 yapar diyenin yaşadığı kafayı yaşamak isterdim.
Pvp ikv oynuyor herhalde kendisi.
Günde 10 saat 30 gün oynayan adamın çok zor değil demeside ayrı bir ironi. Sadece emek edin diyor. Hmm ok.
O emeği oyuna vereceğine işe girsen 1400 lira maaş alırsın. :D
Eski ve eskiyi özleyen oyuncu.
Camelotx Büyücü 49 Ejder Asa(^)
Kullanıcı avatarı
cCckorcancCc
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Eminönü
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Raiders of Anatolia

Mesaj gönderen cCckorcancCc »

Diğer MMORPG oyunlara göre daha zor yanları da var kolay yanları da. Bugün plus alan yeni bir oyuncu taş çatlasın 3 haftada son seviye oluyor. Bu durumu diğer oyunlarda göremezsiniz. Bu bir rol yapma oyunu ve sizden beşeri ilişkilerinizi sıkı tutmanızı istiyor. Eğer insanlarla uğraşmak istemiyorsanız FPS oyunlarını tercih edebilirsiniz. Sonuçta bu oyun dünya pazarına sunulmuş değil sadece Türkler tarafından oynanıyor. Anlamadığım bir taraf var ki bu da yeni gelen oyuncunun bizimle aynı seviyeye ulaşmasını istemeniz. Herkes aynı olacaksa neden sekiz senemi verdim ?
Resim
Resim
Resim

Kod: Tümünü seç

https://www.youtube.com/watch?v=k6iM76DweoY
smartenes
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen smartenes »

Hep diyorum tekrar edeceğim oyunun bu hale gelmesinin sebebi grup bölgeleri, şaheserler ve tılsımlardır.
-"Lodos kalmayana dek Arz. Arz olmak bir tarz."
smartenes - Eminönü since: ?/Mart/2006
Kullanıcı avatarı
mirkan1453
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Lonca: Lotus

Mesaj gönderen mirkan1453 »

Tüm MMORPG oyunlarda üst - alt oyuncu kitlesinde süre gelen bir denge ve seviye aralıkları arasında küçük geçişler vardır büyük geçişler her zaman üst seviyeler arasında eşyasal emeksel ve şans faktörüyle olur ancak bizim oyunda bu yok kurgu aşamasında bunu gerçekleştirememişler demek istediğim şu tüm itemlerini ve tılsımlarını tamamla (büyücü sınıfı) işini bilen 2 tane yücelen setli savaşçıya karşı 1 tanesini kesse dahi diğerine kesilir. 49 seviye sınırı Sığnak ve Migrat için 50 yada 59 seviye Çemberli için olsaydı bile denge zor sağlanırdı diye düşünmüşümdür hep. Çemberli taştan herhangi bir setinin üzerinde full giyinik olması bir sınıfa avantaj sağlamalı diye düşünüyorum, örneğin büyücüler hep canlarının az olmasından yakınıyor setlerini eksiksiz giydiklerinde +5000 Enerji giydikleri setlere bağlı olarak Cehennemse + 25 zırh + 1000 Enerji daha Kıyametse + %25 Büyü Kritik Şansı +100 Tüm Dirençler Transformatörse +%25 Büyü Kritik Şansı + 25 Zırh Sıfır Kelvinse +%25 Büyü Kritik + 1000 Enerji gibi gibi.

Bunların yanında oyunun yetkilileri ile oyuncu da iç içe olmalı diye düşünüyorum burada çok güzel bir konuya değinmişsin ve insalar senle fikirlerini paylaşıyorlar ne yapılabileceğine dair fikir belirtiyorlarken Nerull abimiz gelip evet güzel fikir diye açıkça fikir ama olmaz yada düşnmüyoruz diyebilmeli, yada geliştirilmeye açık ama imkanları elverir mi bilinmez diye bilmeli yada gelip repost alıp +1 diyebilmeli diye düşünüyorum :) Yada bir şeyler deneniyorsa eskisi gibi Test sunucuları açıldığında olduğu gibi olmalı, şu anda Kuklacı sunucusunun deneme sunucusu olduğunun haberi verildiği gibi verilmeli, Game Masterların oynadığı Kuklacı sunucusunda yine Game Masterlar tarafından Kanatma III denenecekse oyunculara haber verilmeli diye düşünüyorum. Sonuç olarak bu oyunu hep birlikte kalkındıran bizleriz. Sevgilerimle :grinning:
Resim
Kullanıcı avatarı
mirkan1453
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

cCckorcancCc yazdı: 28 Tem 2017 01:07 Diğer MMORPG oyunlara göre daha zor yanları da var kolay yanları da. Bugün plus alan yeni bir oyuncu taş çatlasın 3 haftada son seviye oluyor. Bu durumu diğer oyunlarda göremezsiniz. Bu bir rol yapma oyunu ve sizden beşeri ilişkilerinizi sıkı tutmanızı istiyor. Eğer insanlarla uğraşmak istemiyorsanız FPS oyunlarını tercih edebilirsiniz. Sonuçta bu oyun dünya pazarına sunulmuş değil sadece Türkler tarafından oynanıyor. Anlamadığım bir taraf var ki bu da yeni gelen oyuncunun bizimle aynı seviyeye ulaşmasını istemeniz. Herkes aynı olacaksa neden sekiz senemi verdim ?
Almasanda ortalama 70-80 dakikada 49 olabiliyorsun(Yeni başlamamışsan).
Resim
Kullanıcı avatarı
manyetix
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Sunucu: Teşkilat
Lonca: Sivaslı Kardeşler

Mesaj gönderen manyetix »

mirkan1453 yazdı: 28 Tem 2017 08:17 Tüm MMORPG oyunlarda üst - alt oyuncu kitlesinde süre gelen bir denge ve seviye aralıkları arasında küçük geçişler vardır büyük geçişler her zaman üst seviyeler arasında eşyasal emeksel ve şans faktörüyle olur ancak bizim oyunda bu yok kurgu aşamasında bunu gerçekleştirememişler demek istediğim şu tüm itemlerini ve tılsımlarını tamamla (büyücü sınıfı) işini bilen 2 tane yücelen setli savaşçıya karşı 1 tanesini kesse dahi diğerine kesilir. 49 seviye sınırı Sığnak ve Migrat için 50 yada 59 seviye Çemberli için olsaydı bile denge zor sağlanırdı diye düşünmüşümdür hep. Çemberli taştan herhangi bir setinin üzerinde full giyinik olması bir sınıfa avantaj sağlamalı diye düşünüyorum, örneğin büyücüler hep canlarının az olmasından yakınıyor setlerini eksiksiz giydiklerinde +5000 Enerji giydikleri setlere bağlı olarak Cehennemse + 25 zırh + 1000 Enerji daha Kıyametse + %25 Büyü Kritik Şansı +100 Tüm Dirençler Transformatörse +%25 Büyü Kritik Şansı + 25 Zırh Sıfır Kelvinse +%25 Büyü Kritik + 1000 Enerji gibi gibi.

Bunların yanında oyunun yetkilileri ile oyuncu da iç içe olmalı diye düşünüyorum burada çok güzel bir konuya değinmişsin ve insalar senle fikirlerini paylaşıyorlar ne yapılabileceğine dair fikir belirtiyorlarken Nerull abimiz gelip evet güzel fikir diye açıkça fikir ama olmaz yada düşnmüyoruz diyebilmeli, yada geliştirilmeye açık ama imkanları elverir mi bilinmez diye bilmeli yada gelip repost alıp +1 diyebilmeli diye düşünüyorum :) Yada bir şeyler deneniyorsa eskisi gibi Test sunucuları açıldığında olduğu gibi olmalı, şu anda Kuklacı sunucusunun deneme sunucusu olduğunun haberi verildiği gibi verilmeli, Game Masterların oynadığı Kuklacı sunucusunda yine Game Masterlar tarafından Kanatma III denenecekse oyunculara haber verilmeli diye düşünüyorum. Sonuç olarak bu oyunu hep birlikte kalkındıran bizleriz. Sevgilerimle :grinning:
Bende bu söylediğinden yanayım güçlü ile güçsüz arasındaki fark belli olmalı bunu bir nebze tılsımlar sağlıyordu ama görüyorsun ki yeni sisteme nasıl seviniyorlar. Yeni başlıyan birinin çok güçsüz olduğundan yakınıyolar hemn ful artı ful olmak istiyorlar. Bu dediğini yapsalar kim bilir ne yaygara koparırlar.
Resim
Kullanıcı avatarı
mirkan1453
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

manyetix yazdı: 28 Tem 2017 09:30
mirkan1453 yazdı: 28 Tem 2017 08:17 Tüm MMORPG oyunlarda üst - alt oyuncu kitlesinde süre gelen bir denge ve seviye aralıkları arasında küçük geçişler vardır büyük geçişler her zaman üst seviyeler arasında eşyasal emeksel ve şans faktörüyle olur ancak bizim oyunda bu yok kurgu aşamasında bunu gerçekleştirememişler demek istediğim şu tüm itemlerini ve tılsımlarını tamamla (büyücü sınıfı) işini bilen 2 tane yücelen setli savaşçıya karşı 1 tanesini kesse dahi diğerine kesilir. 49 seviye sınırı Sığnak ve Migrat için 50 yada 59 seviye Çemberli için olsaydı bile denge zor sağlanırdı diye düşünmüşümdür hep. Çemberli taştan herhangi bir setinin üzerinde full giyinik olması bir sınıfa avantaj sağlamalı diye düşünüyorum, örneğin büyücüler hep canlarının az olmasından yakınıyor setlerini eksiksiz giydiklerinde +5000 Enerji giydikleri setlere bağlı olarak Cehennemse + 25 zırh + 1000 Enerji daha Kıyametse + %25 Büyü Kritik Şansı +100 Tüm Dirençler Transformatörse +%25 Büyü Kritik Şansı + 25 Zırh Sıfır Kelvinse +%25 Büyü Kritik + 1000 Enerji gibi gibi.

Bende bu söylediğinden yanayım güçlü ile güçsüz arasındaki fark belli olmalı bunu bir nebze tılsımlar sağlıyordu ama görüyorsun ki yeni sisteme nasıl seviniyorlar. Yeni başlıyan birinin çok güçsüz olduğundan yakınıyolar hemn ful artı ful olmak istiyorlar. Bu dediğini yapsalar kim bilir ne yaygara koparırlar.
Bu söylediğimin olması değil sadece seviyeler arası farklar açılsa(Level olarak değil bahsini ettiğim bölgelerin karakterlere verdiği seviyeler arasındaki farklar) diğerleri üst seviye olmak için daha fazla hırs yapar diye düşünüyorum. Düşünsene arkadaşlarınla 3 tane büyücüsünüz(49 fevzi cevriye yada azat cevriye yada sadece migrat kenan takılarınız ve zırhınız var) savaşçıya dalıyorsunuz (bahsettiğim gibi set kıyafetleri full olan) ve savaşçı canı 40 ye düşmeden hepinizi kesiyor. Tılsımlar konusuna gelecek olursak bence olması gereken oldu sonunda OkO VS. atabileceğiz burda bahsettiğim oyuncular eğer çok istiyorsa daha fazla tılsım takmak geliştiriciler ve yazılımcılar gelip olma ihtimali var yada hayır olmaz diye bilmeli çünkü oyunun dengelerini yaratanlar onlar. Oyuna tek başına başlayan değilde ekibiyle oynayan birisi zaten 1 hafta içerisinde karakterinin tüm itemlerini bölgelerden düşürüp eksikleri 1 hafta içerisinde üretecek ve 2 3 hafta içerisinde kendi sınıfına ait temel 1 2 haftada üretebilecek durumda.
Resim
Kullanıcı avatarı
Whxper
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Lonca: Sonsuzluk ve Birgün

Mesaj gönderen Whxper »

Bakın anlamıyorsunuz. Konuyu açan arkadaşımız çemberlitaşa girmek için neden çemberlitaştan sonra gelen bi yerin tılsımlarına sahip olmak gerekiyor diyor. Hani oyun dediğin nasıl olur hikayede de böyle. Önce agoptan kenan görevini alıyorsun. Sonra migrata gidiyorsun. Sonra Çemberlitaş değil mi? Neden insanlar kenana ihtiyacı olan 6 kişi girmiyor da büyük holde gece gündüz kasan bi adamı alıyor. Herkes hikayesini anlatıyor ben de anlatayım. Tılsımlar gelmeden önce kenan migrat için ejder asa üretmiştim gece gündüz labirentlerde eminönünde dolaşıp. Çemberlitaş'a girmek için de zırh ürettim. 1 kere gaffar attım ertesi gün büyük hol geldi. Bir bakayım diye girdim dolaştım oyunu bıraktım. Bu yaz oyuna tekrar başladım 1 haftada kıyamet asa ürettim. Çemberlitaş'a hasarım yeterli oldu. Nucleus yüzük eksiğim vardı migrat girdim düşürdüm. X e bile 4m1 m23 arıyorlarsa dedim ben de üretirim çok zor değildir. Başladım holde kasmaya. 3-4 saatimi ayırabiliyorum oyuna günde iş var haliyle. Kışın da okul. Bakın inanın bana o full büyücülerinizle 10 m kesinlikle kasıyorsunuzdur. Ama 1900 hasarlı bi fizik için zor. Bütün holü dolaşıyorum 2 kez satıyorum max 2.5 m. Peptit falan da düşmüyor plus da var. Ben çok inandım ama oyunun sistemi kendisinden itiyor anladınız mı. Oyuna inanan biriydim ama 1 haftadır oyuna girmiyorum. Girince ne yapacağım diyorum etrafta boş boş dolaşacak mıyım? Birkaç kişinin görevine yardım etmeye çalışıyorum onun dışında oyunda yapacak bir şey yok hocam. Bu tılsımlar olsa ama sadece vs için kullanılsa, 30 dakikada çemberlitaş girsek yeter ki eğlenelim. Olmuyor işte gece gündüz evde yatan biri değilim ben, çoğu kişi de değil. Bu oyunu da oynamak istiyorum 10 yıllık bir geçmişim var bu oyunda. Anlamak mı istemiyorsunuz adamın dediklerini. Ne oldu da tılsımlar çıkar çıkmaz 1 dakikada bölge bitirmek istiyorsunuz artık. Kenanda 1 y2 rahat 15 dakikada bir bitirir. Adama diyorum gel sen y2 ihtiyacı olanları alalım diğerlerini de. Bende de hasar var ama tılsım yok. Diyor ki adam 2 y2 olmadan kesilmez. :D Ulan önceden ejderlerle nasıl kesiyorduk biz? Kenan bu kenan. Anlamıyorum arkadaşlar siz de anlamıyorsunuz. Dawnguard çok güzel bi konuya değinmiş tebrik ederim. Burada konuşan ve grup bölgelerini savunan kişilerin çoğu 5-6 arkadaşıyla oynuyor oyunu anladınız mı? Taraflı davranmayın tılsımınız var diye hep istenmek hoşunuza gidiyor bu sistem değişmesin istiyorsunuz. Geleceği yok bu oyunun böyle gittikçe. Kenan önünde güneş asalı kişiler bekledikçe yok bu oyunun geleceği. 5-6 kişi başlayıp loncanıza, ortamınıza kimseyi katmayacaksanız yok bu oyunun geleceği anladınız mı? Burada yaşınız 12 belki max 15 işiniz gücünüz yok konuşuyorsunuz ulan ben ygs ye mi hazırlanacağım bu oyunu gece gündüz mü oynayacağım? Oyuna girip 2 el çember atıp çıkmak bu kadar zor olmamalı. Oyuncularına bu kadar değer vermeyen bi oyun yok ya gerçekten.

“Genel Etkileşim” sayfasına dön