Sobee Studios'da neler oluyor?

Eski duyuruların arşivlendiği alan
Kullanıcı avatarı
Earth
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Sunucu: Meran
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Vuslatt

Re: Sobee Studios'da neler oluyor?

Mesaj gönderen Earth »

RedsxLine yazdı:
Earth yazdı:
Grup bölgelerinde ofansif savaşçıları bitirdikleri anda da oyunu bırakmadık. (Gerçi ben bıraktım gibi :twisted: )
Şu dengeyi bi türlü kuramadılar.
Canım kardeşim sence tek sorumlu yönetim miydi.
Biz ilk olarak empati ve hoşgörüyü kaybettik.
Windows un anlayamadığı her hataya 183 demesinde bile kimi suçladık.
Daha bir sene öncesine kadar en kral net hızımız 1 Mb di bunu da unuttuk gene yönetim kötü dedik.
Biz birlik olduğumuzda yönetimin bizi dinleyerek oyunu düzeltiğine de şahitlik ettik.
Kendi çıkarımız olduğunda bir hatayı kullandık söylemedik.
Sadece kendi ayağımıza basıldığı zaman dertlendik.
Biz yönetimi yönetim bizleri eskisi kadar düşünüyor mu.
Sence oyunu yönetim mi maddiyata döktü biz mi.
Eskiden olan hatalara olan hoşgörümüz şimdi de var mı.
Örs yapardık item kaybolurdu bunlar bu kadar göze batar mıydı.
Maden pahalı diye bağırdık durduk ne zaman unuttuk eskiden bir kripraz yada Açık pembe ametist çektiğimizde kendimizi zengin zannetiğimizi.

Bence suçlu tek değil malesef herkes külahı çıkarıp düşünürse adil olur empati yaparsa aramızdaki bu kopukluk kalkarsa o zaman daha iyi olur herşey.
Sanırım benim üzerimden sürekli yönetimi suçlayanlara sitemde bulunmuşsun. Haksız da sayılmazsın :) .

Neyse şimdi konudan çok da sapmamış olmak adına akçeyle ilgili fikrimi belirteyim.
Eğer saf madenler akçe ile alınabilir duruma gelirse, maden piyasası düşebilir. Bu da sadece akçesi olanlara değil tüm oyunculara fayda sağlar. Tabi daha hiç bir şey net değil bekleyip görücez.
EARTH

DisToRtioN
Kullanıcı avatarı
Dangerousss
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Tılsım
Klan: Lodos
Lonca: Hayat Bana Güzel

Mesaj gönderen Dangerousss »

Forumkral yazdı:
Dangerousss yazdı:
blueyes yazdı:
Dangerousss yazdı:
Felipemassa yazdı:
Belki biz önyargılı düşünüyoruz belkide sen yanılıyorsun.Eğer gerçek parayla akçe satılacaksa ha 4yıl oynamışsın ha 4gün oynamışsın birşey farketmeyecek.Diyorsunuz şaheser düşmüyor.Şaheserleri alışverişe koyma olsun ne biliyim şaheser zırhların reçetesi rüstemde satılsın.(Ama reçete olursa malzemeleri zor şeyler olsunki herkes üretemesin.)Eğer biz yanılıyoruzda oyun parasıyla alınacak ise bence gayet güzel olur.Oyuna bunca sene emek veren arkadaşlar dahada rahatlar.Sadece efekt ve görüntü için gerçek para kullanılacaksa bence gereksiz olur.Yani bir kişi sadece görüntüsü düzgün olacak diye oyuna para verirmi.(Açıkçası ben vermem.)Dükkan olayı iyi olacak gibime geliyor.Ama olay iyice m2 ye benzemeye başladı.Ben ikvyi kendine özgün bir oyun olduğu için oynuyordum ama ikvde m2ye benzeyecekse bence oyuncuların çoğu oyunu bırakır.Diyorlarki oyunda velet kalmıycak.Bende diyorumki oyunun yaş ortalamasına bakarsan 15 16 17yaş genellikle bu oyunu oynuyor.Daha yüksek olanda var daha düşük olanda.Ama genel olarak böyle.Herneyse artık yorum yapmıyacağım bu konu hakkında.Bende diğer arkadaşlar gibi bekleyip göreceğim.
4 yıldık oyuncuyla 4 günlük oyuncu arasındaki fark kapanırsa oyunu bırakırım.Verdiğim emeklere, zamana yazık.
Bu güncellemenin daha çok görsel olarak olacağını düşünüyorum.Örneğin karakter tipini değiştirme Saç stili v.s oyunda oluşan bazı açıklarda Hair düşüyodu depar ikonuyla bu Hair(Saç)ların yeni saç stilleri olacağını düşünüyorum.YENİ savaşçı(büyücü)(şifacı) (erkek/bayan) pantılon/ceket v.s itemler düşüyo 49 seviye bunlarında yeni açılacak olan İKV dükkan satışıyla normal itemlerden farklı görünümüyle oyunda yer alacağını düşünüyorum.Şaheser satışı gibi birşey olmaz umarım. Şaheser satışı gibi bir olay olursa oyunculardan çok büyük bir tepki almayı göze alırlar.
Kaş yapalım derken Göz çıkartmazlar umarım yararlı bir eklenti olur.
dangerous bak paşam senin uzun zamandır oynadıgını bi çok insan biliyor. oyuna verdigin emegi zamanı biliyor bi cogumuz. seninle tanısmıslıgım yok fakat hakkında guzel onyargılarım var. 2007 den beri oynuyorum 2 yıllık ara haricinde. bugun oyuna baslayan bi insan şak diye yarın benimle aynı yere gelse zoruma gider dogrudur ama bu akce sistemindeki ozelliklerin yeni baslayanları ileriki seviyedeki oyunculara yaklastırması lazım. tabiki aynıı yere gelemez suratle. onlarında emek harcaması gerekir. zaten aynı kefeye koyulamazsın. oyun bilgisi becerisi ve emekler var ortada. sadece oyun daha canlı olsa yeni baslayanlar bir an once bu sayede gelisse guclense rekabet te dostluklarda heyecanda artar bu acıdan dusunmeliyiz. saheserlerde itemlerde sanal seyler. biz aslında level degil dostlukları kasıyoruz oyunda. insanları tanıyoruz. bi çok unutulmaz anıya donusuyor bunlar. ama sunu dusunelim cok onemli bir sebepten oyunu bırakman gerekti ve bir daha giremeyeceksin. ne itemin anlamı kalır ne saheserin ne oyun parasının.

kucuk bir anım var.
bi keresinde bir arkadasımın tanıdıgına kan lazım olmus gecenlerde. telefonla arkadaslarını aramıs bulamamıs. oyundan tanıdıgı arkadaslarından (tanıdıkmı tam bilmiyorum) birisi cıkıp ben veririm demis ve usenmeden ilgilenmis.
dedigim gibi oyunda seviye kasmıyoruz dostluklarımızı kasıyoruz. insallah akce sistemi nice insanları oyuna baslatır yada eskileri dondurur yeni arkadaslıklara sahip oluruz.

ki bu aksam sifacımlayken benim oldugum grup bir arz ı kesti mezardaki anneme kufur etti birisi. onun terbiyesizligi
buna ragmen oyundaki dostlukları bir cok seye degismem

konuyu cok carpıttım ozur dilerim içimde ne varsa doktum. sadece oyunun canlanmasını ve aynı tadı hepimizin almasını istiyorum.. herkese iyi forumlar
Öncelikle başın sağolsun blueyes.
Oyunun canlanması, oyuna daha çok kişinin zevk alarak oynamasını inanan senden çok ben isterim.Oyunun gelişmesi için daha çok gelir gerek bu geliri elde ederken bir çok oyuncunun verdiği emek göz önünde bulundurulmalı.

* 25-30 TL karşılığında bi şaheser item vs. satılmamalı.7 tane şaheser ürettim bugune kadar [ 2x Ecel / 2x Ejder asa / 1x Latif / 1x Asab ] hırsız diyen çok oldu.nasıl dönüyo bu değirmen diyen oldu.Aklını kulanan herkez yapabilir.Karizma sattığımı bir çok kişi bilir.Klana bölgeye yansıtılan bi item maden vs. fiyatını sordum hep ucuz mu buldum havada kaptım 3 e aldım 3. 5 ğa 5 e sattım.Elindeki olanakları en iyi şekilde değerlendirmeyi bilemeyen çok kişi var .Yeri geldi 2 gün uykusuz kaldım.Yeri geldi yiyeceğimden kıstığım paralarla plus paket aldım.
Tamam güzel demişsinde şunu unutmuşsun sonuç olarak bu bir oyun emek emek sanki işçiyiz çalıştık paramızı mı vermiyorlar niye bu kadar dert yanıyorsunuz?Ben lise ye gidiyorum oyuna fazla vakit harcamıyorum ama 3 yılı aşkındır oynuyorum hiç şahaser üretemeyecek miyim?Bu oyunu eğlenmek için oynamıyormuyuz.O zaman nedir sorun o adamalrda para kazanmak istiyor.Tamam yeni sistem bunu sağlıyacak bir nebzede olsa bazı artılar sağlıyacağına eminim yeni + efsun eklememinin ama Sobee adeletlidir.Oyuna o kadar emek harcamış adamla aynı yere gelmeyiz ama bazı şeylerin tadına varmış oluruz.
Birde diyorsun yeri geldi yemek paramı verdim 2 gün uyumadım.Bir oyun için değermi bilader şimdi 7 şahaser ürettinde ne oldu oyunda verdiği eğlence dışında?
Öncelikle 7 şaheser yazmışım pardon 6 şaheser düzeltiyim.Bende liseye gidiyom.Olmayan zamanımdan zaman yarattım.Şaheser üretmek kolay birşey değil.Fakat satın almak daha kolay.Şaheserin zevkini herkezin tatmasını isterim.
*Bir oyun için değer mi?
-ne değer nede değmez cevap veremiyecem.
*ne oldu oyunda verdiği eğlence dışında ?
-Egomu tatmin ettim.
Resim
-Arz !
Resim
-Keseriz anam :D
Resim
Kullanıcı avatarı
Dangerousss
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

SagopaKajmer yazdı:Tamam bende parayla item maden vs alınmasına karşıyım ama oyundaki kayırmalar torpiller neler dönüyor o zaman ses cıkarmıyorsunuzda sımdı mı bizim gibi emek harcamayan bızım gıbı oynamasın dıyorsunuz ?

Daha 3 günluk adamları alıp Destek takımı veya Forum yetkılısı yapıyorlar ona nıye sesınız cıkmıyor ? Bırak sobee parasını kazansın.Şaheser dediğin öle 10 lira değil sadece madenını 10 liradan alırlar mavi topaz 18x10:100 lira eder isteyen madenını ceker isteyen parayla alır sizene.Millet sanki parayı havadan mı buluyor her gün kaç saat çalışıyor emek verıyorda kazanıyor.

Belki adam 3 yıl once oyunu tanımıyordu napsın yanı oyunu oynamasın mı ? Yada sizin yaptıklarınızı mı yapsın ? Yeri geldiğnide hiç uyumasın mı ? yiyecek parasını kesıp plus mu alsın ? O zaman mı duzgun oynamayı hakedecek.
*Oyunda kayırmalar torpiller kaçınılmaz.Torpilin alasını gördüm.Oyun açığından yararlanıp 3.000.000.000 para kasıp 6 kasa dolusu gözlük kopyalayan adam 2 hafta bloklu kaldı, sonra bloğu kaldırdılar.Sesimi çıkarttımda ne oldu Bu horoz erken ötmeye başladı diyip 999 gün blokladı < [GM]Lethander >
*Oyundan en iyi zevki alarak herkezin oynamasını isterim.Fakat hak ederek.

* Sobee para kazansın fakat müşterilerinin emeğine saygı duyarak.
* 18*10=100TL değil 18*10=180TL yapar. Diyelim ki TL ye maden sattılar.Bİr kişinin günlük kazancı 90 tl olsun.Kabataslak 360Tl ye Ejder Asa üretiminde gereken bütün meteryalleri alabiceksin. günlük kazancı 90 Tl olan biri 360 tl yi rahatça gözden cıkarabilir. 360/90=4 günlük kazancını oyuna yatırsa Ejder asayı üretebilir. Peki 4 günde 360.000.000 oyun parasını Kasabilir misin ? TL ile oyun parası arasında fark var.Lafım anlayana anlamıyosan boşuna nefes tüketmeme gerek yok. :idea:
Resim
-Arz !
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
YesilbuyuxOwner
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Meran

Mesaj gönderen YesilbuyuxOwner »

Dangerousss yazdı:
SagopaKajmer yazdı:Tamam bende parayla item maden vs alınmasına karşıyım ama oyundaki kayırmalar torpiller neler dönüyor o zaman ses cıkarmıyorsunuzda sımdı mı bizim gibi emek harcamayan bızım gıbı oynamasın dıyorsunuz ?

Daha 3 günluk adamları alıp Destek takımı veya Forum yetkılısı yapıyorlar ona nıye sesınız cıkmıyor ? Bırak sobee parasını kazansın.Şaheser dediğin öle 10 lira değil sadece madenını 10 liradan alırlar mavi topaz 18x10:100 lira eder isteyen madenını ceker isteyen parayla alır sizene.Millet sanki parayı havadan mı buluyor her gün kaç saat çalışıyor emek verıyorda kazanıyor.

Belki adam 3 yıl once oyunu tanımıyordu napsın yanı oyunu oynamasın mı ? Yada sizin yaptıklarınızı mı yapsın ? Yeri geldiğnide hiç uyumasın mı ? yiyecek parasını kesıp plus mu alsın ? O zaman mı duzgun oynamayı hakedecek.
*Oyunda kayırmalar torpiller kaçınılmaz.Torpilin alasını gördüm.Oyun açığından yararlanıp 3.000.000.000 para kasıp 6 kasa dolusu gözlük kopyalayan adam 2 hafta bloklu kaldı, sonra bloğu kaldırdılar.Sesimi çıkarttımda ne oldu Bu horoz erken ötmeye başladı diyip 999 gün blokladı < [GM]Lethander >

* 18*10=100TL değil 18*10=180TL yapar. Diyelim ki TL ye maden sattılar.Bİr kişinin günlük kazancı 90 tl olsun.Kabataslak 360Tl ye Ejder Asa üretiminde gereken bütün meteryalleri alabiceksin. günlük kazancı 90 Tl olan biri 360 tl yi rahatça gözden cıkarabilir. 360/90=4 günlük kazancını oyuna yatırsa Ejder asayı üretebilir. Peki 4 günde 360.000.000 oyun parasını Kasabilir misin ? TL ile oyun parası arasında fark var.Lafım anlayana anlamıyosan boşuna nefes tüketmeme gerek yok. :idea:

Arkadaşım belki yanlış yazmış olabilrsin bilmiyorum fakat 3.000.000.000(3 milyar) para yokki!Amacım kesinlikle iğnelemek değil sadece yanlış yazdığını belirtmek istedim.Ve ayrıca konu içinde , konunun anlam ve önemine dair yorumlar yaptığın için de seni ayriyetten tebrik ediyorum.

/alkış
Akıl yaşta değil baştadır lakin aklı başa getiren yaştır

̿̿̿ ̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(•̪●)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

Vururum tek atışta!Olmadı iki atış.Bilemedin üç...
Kullanıcı avatarı
Dangerousss
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

YesilbuyuxOwner yazdı:
Dangerousss yazdı:

Arkadaşım belki yanlış yazmış olabilrsin bilmiyorum fakat 3.000.000.000(3 milyar) para yokki!Amacım kesinlikle iğnelemek değil sadece yanlış yazdığını belirtmek istedim.Ve ayrıca konu içinde , konunun anlam ve önemine dair yorumlar yaptığın için de seni ayriyetten tebrik ediyorum.

/alkış
Ben seni tebrik ederim bravo en fazla 1 karakter 999.999.999 paraya kadar ulaşabilir 3 karakteri alabildiği kadar parayla doldurmuş yaklaşık olarak 3 milyar yuvarladım 2.9 milyar olsun hadi burda anlatmak istediğim haksız kazanç sağlayanın GM tanıdığı var diye bloklarını kaldırıyolar.Fakat 2 soru sorduk diye bloklanabiliyoruz . Kimsenin güvencesi yok.
Resim
-Arz !
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Comader
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Beyaz Köşk

Mesaj gönderen Comader »

Felipemassa yazdı:
Pangea yazdı:
Felipemassa yazdı:
Pangea yazdı:Ya bu oyunu oynamayan biri bu konuyu gezse herkes aç açıkta dolaşıyor sanacak :)
Oyunun %85 inin durumu iyidir büyük ihtimalle.
10 liralık akçe kimsenin düzenini bozmaz ...
Arkadaşım 10lira kimsenin düzenini bozmazda olay emekte bitiyor.Biz senelerce emek verdik oyuna adam 10lira vercek benle aynı seviyeye gelcek.Ohhh ne ala memleket.Böyle saçma şeymi olur.Biz emeklerimizin peşindeyiz...
Ya tamam işte bende onu söylüyorum :)
Bu dükkandan alacağımız itemler -ki %90 item satılmaz-süreli olacağı için sizin emeklerinize hiç bir zarar gelmeyecek :)
Süreli olursa eyvallah bişey demem.Ama süresiz olursa...Her neyse
Comader yazdı:Dükkan daha gelmeden adamlar item satarlar falan başladılar :) Ağızı olan konuşuyor biraz sabredin eleştirmek için,gelsin,eksiklerini sonra söylersiniz.İnanın sistem gelicek ve bu kadar konuşulduğuna değmeyecek.Hatta oyunu bırakırım diyen çoğu kişinin seveceğini düşünüyorum.
Ama kalkıpta dediğimiz gibi yaparlarsa oyunun çoğu bırakır...(Ben dahil ;) )

Yaptığınız,çocuğu suya gönderip ya testiyi kırarsa diye göndermeden önce dövmek gibi :) Neyse sonuçta hepimiz Türk'üz eleştirmek için her zaman hazırız öyle değil mi :)
Eski nickim, LoSTxGENCASKER

Yeni nickim, BericDondarrion

Düşsel Eserler Kısa Hikaye Birincisi

Fan Art 2011 Kısa Hikaye İkincisi

''Hikayede sen de yerini al '' Kazananı
Kullanıcı avatarı
Buqrahan
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi
Sunucu: Beyaz Köşk
Lonca: Merchant King

Mesaj gönderen Buqrahan »

Fatih yazdı::) Heyecan verici
Katılıyorum sana Fatih :)

Cahil insan; boş bir Kavanoza benzer, dışını istediğin kadar parlatsan da güzelleştirsende, içi her zaman boş kalır.

LEYLIRK ۩۩۩ LEYLİRK ۩۩۩

𝔾𝔸𝕃𝔸𝕋𝔸𝕊𝔸ℝ𝔸𝕐

FareAdam Düşmanı

Comader yazdı:
Felipemassa yazdı:
Pangea yazdı:
Felipemassa yazdı:
Pangea yazdı:Ya bu oyunu oynamayan biri bu konuyu gezse herkes aç açıkta dolaşıyor sanacak :)
Oyunun %85 inin durumu iyidir büyük ihtimalle.
10 liralık akçe kimsenin düzenini bozmaz ...
Arkadaşım 10lira kimsenin düzenini bozmazda olay emekte bitiyor.Biz senelerce emek verdik oyuna adam 10lira vercek benle aynı seviyeye gelcek.Ohhh ne ala memleket.Böyle saçma şeymi olur.Biz emeklerimizin peşindeyiz...
Ya tamam işte bende onu söylüyorum :)
Bu dükkandan alacağımız itemler -ki %90 item satılmaz-süreli olacağı için sizin emeklerinize hiç bir zarar gelmeyecek :)
Süreli olursa eyvallah bişey demem.Ama süresiz olursa...Her neyse
Comader yazdı:Dükkan daha gelmeden adamlar item satarlar falan başladılar :) Ağızı olan konuşuyor biraz sabredin eleştirmek için,gelsin,eksiklerini sonra söylersiniz.İnanın sistem gelicek ve bu kadar konuşulduğuna değmeyecek.Hatta oyunu bırakırım diyen çoğu kişinin seveceğini düşünüyorum.
Ama kalkıpta dediğimiz gibi yaparlarsa oyunun çoğu bırakır...(Ben dahil ;) )

Yaptığınız,çocuğu suya gönderip ya testiyi kırarsa diye göndermeden önce dövmek gibi :) Neyse sonuçta hepimiz Türk'üz eleştirmek için her zaman hazırız öyle değil mi :)
GM leri tek tek suya gönderelim en iyisi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Resim
-Arz !
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Dangerousss
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

blueyes yazdı:ben dukkan ve akce sisteminden saheser transferine olanak vermesini isterdim.

misal belli bir akceye cantamızdaki bir saheseri transfer etmemiz saglansa. aynı zırh ve takıddan kasamız doldu ama nucleus zırh dusmedi hala
/katıl
Resim
-Arz !
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
DerindekiSIR
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Mesaj gönderen DerindekiSIR »

Videoda çelişkiler sözkonusu buda sanırım bilerek yapılmış söylediğine göre 1000 akçe yüklemişsin dediğinde verilen cevap [benim param çok :)] diyor ayrıca videodaki pc ye bakarsanız bu işlemler bi wep sitesi üzerinden yapılacak gibi gözüküyor oyun içi bir görüntü değil genelde wep sitesi üzerinden yapılan işlemlerse gerçek parayla yapılıyor ... :? ayrıca bi yerinde bi öksürmeler var o anlatan kişi laf kaçıracağı sırada öksürmeler falan komik geldi :D

“Eski Duyurular” sayfasına dön