GAFFAR İsmi Değiştirilsin!
Re: GAFFAR İsmi Değiştirilsin!
burada tartışılacak hiçbir şey yok! GAFFAR ile ALLAH aynı isimlerdir. yani ALLAH GAFFARdır. sizin buna saygınız olmayabilir ama burası bir müslüman ülkesi, ve din dogmatiktir. değiştirilemez. insanlar için o kelime ne anlama geliyorsa o dur! siz buna öyle böyle , diyerek tartışarak yeni bir kaftana sokamazsınız! konu açık ve net! bu isim değiştirilmelidir. bu konuları silerek ,engelleyerek, yazan kişilere ceza vererek bu iş bitmez! daha çok kızışır...
demedi demeyin, bu düşmanın ismi en kısa sürede değiştirilmek zorundadır!!!
- Comader
- FareAdam Düşmanı
- Sunucu: Beyaz Köşk
- Klan: Arzın Çocukları
Sübliminal demek istedin sanırım.Neyse,burada söyleyecek sözü kalmadığında karşısındakinin hatalarını düzelten insanlar kadar düşmek istemiyorum.Ama bahsettiğin konularda senden çok bilgi birikimim olduğuna emin olabilirsin.En azından google'a sübliminal yazmaktan fazlasına.Sana basitçe açıklamak istiyorum.LEPRECHAUN yazdı:Comader yazdı:Yani tam bahsettiğin yaşlarda oynayanlar oyundan etkilenip ''zaten Gaffar ismini sevmiyorum,ben ateistim !'' mi diyecekler ? Birader savunduğun şey o kadar geçersiz ki ben utanıyorum senin adına.Gerçekten bak.Sokaktan 100 kişiye sorsan Gaffar kelimesinin anlamını kaç tanesi doğru bilebilir ? Hani demişsin ya basit gibi görünen durumun ne kadar vahim olduğunun farkında değilsiniz diye,bu bir oyun.Evet,çocuk denilen yaşta insanlar oynuyor etkilenebilir.Ama onlar sizin gibi bir oyun karakteri ile yaratıcının isimlerinden birini bağdaştırmıyorlar.Siz ve sizin gibi insanlar ise foruma defalarca konu açtı bu ufacık detay için.Arkasında başka şeylerin olduğundan şüphelenmemek elde değil doğrusu.Özellikle hayatımızda ''basit gibi görünen ama aslında ne kadar vahim olduğunu göremediğimiz'' bunca şey varken siz gelmiş yukarıda anlattığım saçmalıklardan bahsediyorsunuz.Yazıma devam edersem forum kurallarından siyaset ile ilgili olan kuralı çiğneyeceğim,o yüzden burada noktalıyorum.Ama sonuçta hepiniz beni anladınız,değil miLEPRECHAUN yazdı:Bu konu hakkında bende bir kaç şey söylemek istiyorum.Eğer ki sobee oyuncularımızın milli dini duygularına saygı duyuyorsa gereğini yapmakla mükelleftir.Güçlü bir isim olması düşünülmüş ama olmadı, sadece Türkiyeye hitap ediyorsunuz o halde %99 u mülüman olan bu ülkede daha dikkatli olmanız gerekirdi.
Kullanılan isimler var Türkiyede şu kadar kişiye bu isim verilmiş arkadaşlar bakın bu konuyla o konuyu karıştırmayın bizler burda düşman olan bir karaktere ismi Gaffar olan bir karaktere saldırıyoruz kesiyouz öldürüyoruz kesemeyince sinirleniyoruz Gaffar ismine antipati duyuyoruz.
Ayrıca oyunun oyuncu kitlesini göz önüne alırsak 16-25 yaş arası inanç kavramlarının en çok sorgulandığı dönemdir.Birde bunun üstüne tuz biber olunca gerisini siz düşünün.Basit gibi görünen bu durumun ne kadar vahim olduğunun aslında farkında değilsiniz.
Eğerki sosyal mühendis olsaydınız çok başarılısınız derdim.Lütfen oyuncuların çok hassas olduğu bu konuda daha anlayışlı olmanızı bekliyorum.?
Bahsettiğim durumu anlayabilmek için gerekli yeterliliğe bilgi birikimine sahip olmanız gerekiyor.Sublimal mesaj diye googlede aratırsan biraz fikir sahibi olabilirsin.Kasteddiğin "siyasetle ilgili kural falan" bak dostum insanlar şöyledir söyleyecek bir sözü varsa konusur bilgisidahili dışında kalırsa fikri yoksa sallar saçmalar,kara cahilse hakaret eder bu da yetmezse kafası çalışmadığından yumruklarını konuşturur.İnsanları ötekileştiren fikirlerle,aşağılamak düşüncesine sahip olan sen ve sen gibilerinden nefret ediyorum.
Biz bundan şikayet eden insanlar Gaffar ismini duyunca Allah aklımıza gelir birde tutup insanlara düşman olarak sunmak doğru değildir.
Gaffar Allahın 99 isminden biridir bu isim kullarını bağışlayan affedici manasına gelir.
Ben çok gördüm sunucularda Bugünde Gaffarı kesemedik ***** iyen insanları evet arkasındayım bu durum sanılandan daha vahimdir.
Senin deyişinle ''siz,bundan şikayet edenler'' Gaffar ismini duyunca aklınıza yaratıcı geliyor.Yani siz bahsettiğin hakaret dolu söyleyişleri en azından Gaffar ismi için kullanmazsın.
Gaffar ismini duyunca aklına yaratıcı gelmeyenler,muhtemelen Gaffar kelimesinin anlamından bile haberi olmayan kitledir.Ve haberi olmadığı için bir oyun karakterine hakaret ediyor.
Birader,bana kalırsa bir oyun karakterine böyle bir isim koymak değil,gerçek olmayan bir karakterle yaratıcının bağdaştırılması sapkınlıktır.Bir tarafta koskoca Tanrı var,bir tarafta saçma bir oyunun daha saçma bir karakteri.Kendinizde misiniz ? Ama asıl sormak istediğim soru şu :
Bu konunun açılma amacı,bir oyun karakterinin isminin değiştirilmesini istemektir.Bunda hepimiz hemfikiriz.Peki ne için bunu bana izah eder misin tam olarak ? Eğer sebebiniz ''çocuklar kötü etkileniyor'' gibi saçma bir ifade ise inanın bana o aslında kötü etkilenmeyen çocuklar bile zaa diye size gülmeye başlar.Lütfen sizi anlamak istiyorum bana açıklar mısın, neden ?
Eski nickim, LoSTxGENCASKER
Yeni nickim, BericDondarrion
Düşsel Eserler Kısa Hikaye Birincisi
Fan Art 2011 Kısa Hikaye İkincisi
''Hikayede sen de yerini al '' Kazananı
GMnin açıklaması son derece yersiz. insanlar oğullarının adını Gaffar koymuş, en kötü düşman olarak gördüklerine Gaffar dememiş.
GAFFAR kelimesinin anlamıyla ilgili olarak ilişkilendirerek bu ismi koymuşlar ki bu da çok bağışlayan,bağışlaması çok yüce, anlamındadır.
GM nin mantığına göre ben kendisinin ismini ve soyadını uyuz bir köpeğe versem ne hissederdi acaba??? kötü hissederdi mutlaka, ama oğluma versem onun adını daha olumlu hissederdi.
buradaki yanlış da bu dur! GAFFAR kelimesi ALLAH ile eşdeğerdir. ve çok çok yanlış bir yerde kullanılmıştır. şuan ikv de en kötü,öldürülmesi en zor olan, en çok zarar veren en kötü düşmana verilmesi yanlıştır...
- LEPRECHAUN
- Dış Şehir Gezgini
- Sunucu: Tılsım
- Lonca: Deva
Bu yazıları okuyan bir kısım zümre " dinciler işte " gibisinden düşünceye sahip olabilir.Hadi yarın öbür gün karşımıza Kanuni süleymanı düşman karakter olarak çıkarırlarsa yada İsa yı yada ne biliyim Hızır diye bir karakter yaparlarsa.
Bunu tasarlayan gençler belki bu ülkenin kültürel değerlerini tam olarak anlayabilmiş değiller.Yurt dışında çok fazla zaman geçirdikleri için kültürel çatışışmalar unutkanlıklar kavramların ne anlama geldiği nerde nasıl kullanılması gerektiği konusu hakkında yanlış bilgilere sahip olabilirler.
Ama bu ülkede bu isim çok kutsaldır.
Bir çalışma bir ürün ortaya koymadan önce hangi kesime hitap edilecekse o topluluğun kurallarına uygun hale getirilmelidir.
Bunu tasarlayan gençler belki bu ülkenin kültürel değerlerini tam olarak anlayabilmiş değiller.Yurt dışında çok fazla zaman geçirdikleri için kültürel çatışışmalar unutkanlıklar kavramların ne anlama geldiği nerde nasıl kullanılması gerektiği konusu hakkında yanlış bilgilere sahip olabilirler.
Ama bu ülkede bu isim çok kutsaldır.
Bir çalışma bir ürün ortaya koymadan önce hangi kesime hitap edilecekse o topluluğun kurallarına uygun hale getirilmelidir.

LEPRECHAUN
- Comader
- FareAdam Düşmanı
- Sunucu: Beyaz Köşk
''burada tartışılacak hiçbir şey yok!''muhalif yazdı:
burada tartışılacak hiçbir şey yok! GAFFAR ile ALLAH aynı isimlerdir. yani ALLAH GAFFARdır. sizin buna saygınız olmayabilir ama burası bir müslüman ülkesi, ve din dogmatiktir. değiştirilemez. insanlar için o kelime ne anlama geliyorsa o dur! siz buna öyle böyle , diyerek tartışarak yeni bir kaftana sokamazsınız! konu açık ve net! bu isim değiştirilmelidir. bu konuları silerek ,engelleyerek, yazan kişilere ceza vererek bu iş bitmez! daha çok kızışır...
Burası forum.Bunun için var.
''yani ALLAH GAFFARdır.''
Allah,Gaffar olabilir.Ama ben oyunun içine giren bir tanrıyı hiçbir dinde görmedim.Bahsedilen Gaffar bir oyun karakteri. Yaptığı büyülere aldanıp Allah Gaffar'dır gibi düşüncelere kapılmayınız
'' burası bir müslüman ülkesi''
Bana burasının bir müslüman ülkesi olduğunu kanıtlayan bir belge getir,bizzat ismimi değiştirip İsa yapacağım.Burası hem Müslüman hem Hristiyan hem Yahudi hem Ateist ülkesidir.Ve unutmayın ki İslam hoşgörü dinidir.Ayrıca yasalar önünde olsun,sokakta olsun din ayrımı yapılması söz konusu olamaz.
''insanlar için o kelime ne anlama geliyorsa o dur!''
Kesinlikle.Ve bu kelime ''bağışlayan,affedici'' anlamına geliyor.
Neyse bu akşamlık bu kadar.Ayrıca umarım karşımıza yeni tehditler ile çıkarsınız ve size savcılık yolu görünür.Ha siz diyorsunuz ki biz gerçekten haklı olduğumuza inanıyoruz,anayasada dini unsurlara hakareti yasaklayan yasalar var.Buyurun,hodri meydan,suç duyurusunda bulunun
Eski nickim, LoSTxGENCASKER
- LEPRECHAUN
- Dış Şehir Gezgini
- Sunucu: Tılsım
- Lonca: Deva
Comader yazdı:Sübliminal demek istedin sanırım.Neyse,burada söyleyecek sözü kalmadığında karşısındakinin hatalarını düzelten insanlar kadar düşmek istemiyorum.Ama bahsettiğin konularda senden çok bilgi birikimim olduğuna emin olabilirsin.En azından google'a sübliminal yazmaktan fazlasına.Sana basitçe açıklamak istiyorum.LEPRECHAUN yazdı:Comader yazdı:Yani tam bahsettiğin yaşlarda oynayanlar oyundan etkilenip ''zaten Gaffar ismini sevmiyorum,ben ateistim !'' mi diyecekler ? Birader savunduğun şey o kadar geçersiz ki ben utanıyorum senin adına.Gerçekten bak.Sokaktan 100 kişiye sorsan Gaffar kelimesinin anlamını kaç tanesi doğru bilebilir ? Hani demişsin ya basit gibi görünen durumun ne kadar vahim olduğunun farkında değilsiniz diye,bu bir oyun.Evet,çocuk denilen yaşta insanlar oynuyor etkilenebilir.Ama onlar sizin gibi bir oyun karakteri ile yaratıcının isimlerinden birini bağdaştırmıyorlar.Siz ve sizin gibi insanlar ise foruma defalarca konu açtı bu ufacık detay için.Arkasında başka şeylerin olduğundan şüphelenmemek elde değil doğrusu.Özellikle hayatımızda ''basit gibi görünen ama aslında ne kadar vahim olduğunu göremediğimiz'' bunca şey varken siz gelmiş yukarıda anlattığım saçmalıklardan bahsediyorsunuz.Yazıma devam edersem forum kurallarından siyaset ile ilgili olan kuralı çiğneyeceğim,o yüzden burada noktalıyorum.Ama sonuçta hepiniz beni anladınız,değil miLEPRECHAUN yazdı:Bu konu hakkında bende bir kaç şey söylemek istiyorum.Eğer ki sobee oyuncularımızın milli dini duygularına saygı duyuyorsa gereğini yapmakla mükelleftir.Güçlü bir isim olması düşünülmüş ama olmadı, sadece Türkiyeye hitap ediyorsunuz o halde %99 u mülüman olan bu ülkede daha dikkatli olmanız gerekirdi.
Kullanılan isimler var Türkiyede şu kadar kişiye bu isim verilmiş arkadaşlar bakın bu konuyla o konuyu karıştırmayın bizler burda düşman olan bir karaktere ismi Gaffar olan bir karaktere saldırıyoruz kesiyouz öldürüyoruz kesemeyince sinirleniyoruz Gaffar ismine antipati duyuyoruz.
Ayrıca oyunun oyuncu kitlesini göz önüne alırsak 16-25 yaş arası inanç kavramlarının en çok sorgulandığı dönemdir.Birde bunun üstüne tuz biber olunca gerisini siz düşünün.Basit gibi görünen bu durumun ne kadar vahim olduğunun aslında farkında değilsiniz.
Eğerki sosyal mühendis olsaydınız çok başarılısınız derdim.Lütfen oyuncuların çok hassas olduğu bu konuda daha anlayışlı olmanızı bekliyorum.?
Bahsettiğim durumu anlayabilmek için gerekli yeterliliğe bilgi birikimine sahip olmanız gerekiyor.Sublimal mesaj diye googlede aratırsan biraz fikir sahibi olabilirsin.Kasteddiğin "siyasetle ilgili kural falan" bak dostum insanlar şöyledir söyleyecek bir sözü varsa konusur bilgisidahili dışında kalırsa fikri yoksa sallar saçmalar,kara cahilse hakaret eder bu da yetmezse kafası çalışmadığından yumruklarını konuşturur.İnsanları ötekileştiren fikirlerle,aşağılamak düşüncesine sahip olan sen ve sen gibilerinden nefret ediyorum.
Biz bundan şikayet eden insanlar Gaffar ismini duyunca Allah aklımıza gelir birde tutup insanlara düşman olarak sunmak doğru değildir.
Gaffar Allahın 99 isminden biridir bu isim kullarını bağışlayan affedici manasına gelir.
Ben çok gördüm sunucularda Bugünde Gaffarı kesemedik ***** iyen insanları evet arkasındayım bu durum sanılandan daha vahimdir.
Senin deyişinle ''siz,bundan şikayet edenler'' Gaffar ismini duyunca aklınıza yaratıcı geliyor.Yani siz bahsettiğin hakaret dolu söyleyişleri en azından Gaffar ismi için kullanmazsın.
Gaffar ismini duyunca aklına yaratıcı gelmeyenler,muhtemelen Gaffar kelimesinin anlamından bile haberi olmayan kitledir.Ve haberi olmadığı için bir oyun karakterine hakaret ediyor.
Birader,bana kalırsa bir oyun karakterine böyle bir isim koymak değil,gerçek olmayan bir karakterle yaratıcının bağdaştırılması sapkınlıktır.Bir tarafta koskoca Tanrı var,bir tarafta saçma bir oyunun daha saçma bir karakteri.Kendinizde misiniz ? Ama asıl sormak istediğim soru şu :
Bu konunun açılma amacı,bir oyun karakterinin isminin değiştirilmesini istemektir.Bunda hepimiz hemfikiriz.Peki ne için bunu bana izah eder misin tam olarak ? Eğer sebebiniz ''çocuklar kötü etkileniyor'' gibi saçma bir ifade ise inanın bana o aslında kötü etkilenmeyen çocuklar bile zaa diye size gülmeye başlar.Lütfen sizi anlamak istiyorum bana açıklar mısın, neden ?
:idea:muhalif yazdı:
GMnin açıklaması son derece yersiz. insanlar oğullarının adını Gaffar koymuş, en kötü düşman olarak gördüklerine Gaffar dememiş.
GAFFAR kelimesinin anlamıyla ilgili olarak ilişkilendirerek bu ismi koymuşlar ki bu da çok bağışlayan,bağışlaması çok yüce, anlamındadır.
GM nin mantığına göre ben kendisinin ismini ve soyadını uyuz bir köpeğe versem ne hissederdi acaba??? kötü hissederdi mutlaka, ama oğluma versem onun adını daha olumlu hissederdi.
buradaki yanlış da bu dur! GAFFAR kelimesi ALLAH ile eşdeğerdir. ve çok çok yanlış bir yerde kullanılmıştır. şuan ikv de en kötü,öldürülmesi en zor olan, en çok zarar veren en kötü düşmana verilmesi yanlıştır...
Ayrıca yazım yanlışı yapabilirim her insan hatalı olabilir.

LEPRECHAUN
yazdığımı doğru anlamamışsın. burası elbette tartışılmak için var, ancak bu konuda tartışılacak bir şey yok. dinde tartışarak birşey değişmez, değiştirilemez yani biz otursak 1 yıl tartışsak yine değiştirilemez... Allah GAFFAR dır. bu değişmeyecek. .. bu oyunda en kötü düşman ismi olarak bu isim verilmesi yanlıştır.Comader yazdı:''burada tartışılacak hiçbir şey yok!''muhalif yazdı:
Burası forum.Bunun için var.
''yani ALLAH GAFFARdır.''
Allah,Gaffar olabilir.Ama ben oyunun içine giren bir tanrıyı hiçbir dinde görmedim.Bahsedilen Gaffar bir oyun karakteri. Yaptığı büyülere aldanıp Allah Gaffar'dır gibi düşüncelere kapılmayınız.
'' burası bir müslüman ülkesi''
Bana burasının bir müslüman ülkesi olduğunu kanıtlayan bir belge getir,bizzat ismimi değiştirip İsa yapacağım.Burası hem Müslüman hem Hristiyan hem Yahudi hem Ateist ülkesidir.Ve unutmayın ki İslam hoşgörü dinidir.Ayrıca yasalar önünde olsun,sokakta olsun din ayrımı yapılması söz konusu olamaz.
''insanlar için o kelime ne anlama geliyorsa o dur!''
Kesinlikle.Ve bu kelime ''bağışlayan,affedici'' anlamına geliyor.
Neyse bu akşamlık bu kadar.Ayrıca umarım karşımıza yeni tehditler ile çıkarsınız ve size savcılık yolu görünür.Ha siz diyorsunuz ki biz gerçekten haklı olduğumuza inanıyoruz,anayasada dini unsurlara hakareti yasaklayan yasalar var.Buyurun,hodri meydan,suç duyurusunda bulunun.
yazdığımda kesinlikle tehdit veya benzeri birşey de yoktu .
isminin yakınlarında bir belirteç yoktu ama gördüğüm kadarıyla sadece bir oyuncusun. bu kadar kafana takma böyle şeyleri, bu kadar içselleştirme, sinirlenme, sakin ol, sıkıntı yok
En son muhalif tarafından 13 Nis 2012 23:58 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
bu konuyu geçende görmüstüm silmişlerdi
bu oyundaki boss karakteri ister istemez Allahu teala'nın ismini kötü sebeplere kullanıyor
item düşürümeyen oyuncuların oyunda söyledikleri lafları hepimiz biliyoruz
bunu göz önüne alarak değiştirmeleri doğru olacaktır
burda din tartışması değil ama dine karşı bir saygı duyulması gerekir
bu oyundaki boss karakteri ister istemez Allahu teala'nın ismini kötü sebeplere kullanıyor
item düşürümeyen oyuncuların oyunda söyledikleri lafları hepimiz biliyoruz
bunu göz önüne alarak değiştirmeleri doğru olacaktır
burda din tartışması değil ama dine karşı bir saygı duyulması gerekir
handanın ölümü
http://www.dailymotion.com/video/xdb1dm_ikv-handan-olumu-fenomen_videogames
''Okuyun, diyor okuyun. Çünkü mürekkebin akmadığı yerde kan akıyor.''
http://www.dailymotion.com/video/xdb1dm_ikv-handan-olumu-fenomen_videogames
''Okuyun, diyor okuyun. Çünkü mürekkebin akmadığı yerde kan akıyor.''
Poligon yazdı:Konuya , açıklık getirilmiş uzatılması gereksiz.BlackParadise yazdı:Merhaba,
Öncelikle İstanbul Kıyamet Vakti geliştirme ekibi olarak, milli değerlerimize ve geleneklerimize bağlı olduğumuzu ve bu konulara çok büyük bir hassasiyetle yaklaştığımızı belirtmek isteriz.
Oyunumuzu diğer oyunlardan ayıran en büyük özellik ise milletimizin bağlı olduğu değerlere ve geleneklere gösterdiği saygı duruşudur. Bu yaklaşımımızı oyunumuzun tamamını aynı hassasiyetle incelediğinizde göreceksiniz.
Oyun içinde hiçbir objenin, şeklin, öğenin ise kesinlikle ve kesinlikle hiçbir dine, ırka, mezhebe, düşünce anlayışına, kişisel yada milli değerlere veya geleneklere ters düşecek şekilde tasarlanmadığını ve her birinin hayal ürünü olduğunu; karakterlerinin adlarının ise günlük hayatta kullanılan isimlerden oluştuğunu, özel bir anlam ifade etmediğini üzerine basa basa hatırlatmak isteriz.
GAFFAR ismi Türkiye'de en çok kullanılan 2121. isimdir. Ülkemizde yaklaşık her 29,448 kişiden birinin adı GAFFAR ve ismin yaygınlık oranı binde 0.03 dür.
(... 2119. memiş, 2120. füruzan, 2121. gaffar, 2122. gazanfer, 2123. gencay, ...).
GAFFAR adının yaygınlık oranının Türkiye'nin resmi nüfus sayımı sonuçları ve günlük ortalama nüfus artış hızına orantılarsak ülkemizde an itibariyle yaklaşık 2,264 kişinin isminin GAFFAR olduğu ve GAFFAR isimli kişi sayısının her yıl ortalama 36 kişi arttığı tahmini yapılabilir.
İyi forumlar.
-
- Cin Avcısı
muhalif yazdı:
İsmim Çağlar uyuz, pireli, bitli, hastalıklı her türlü hayvana benim adımı verebilirsin.Sevmediğin, hoşlanmadığın insanlara benim adımı verebilirsin, çok sevinirim. Bu dini yeterince kavrasaydın 5 vakit namaz ve 99 isim den oluşmadığını bilirdin. Emin ol oyundaki objeleri tasarlayan, isimlendiren DEV ler senin manevi değerlerinle alay etmek, aşağılamak için vermediler o ismi ve emin ol bu oyunu oynayan hiç kimse yaşı, eğitim durumu ne olursa olsun Gaffar Bey' i tanrıya hakaret etmek, ona karşı gelmek için öldürmüyor, senden başka hiç kimse bu kadar yobaz ve sığ düşünceli değil. Bu tarz koular her açıldığında gerekli cevap fazlasıyla veriliyor, bu ısrar bu inat niye anlayabilmiş değilim.