İKV SAÇMALIKLARI UNUTMA UNUTTURMA

Meran sunucusuna ait Genel Sohbet alanı
PitbuLL
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi

Re: İKV SAÇMALIKLARI UNUTMA UNUTTURMA

Mesaj gönderen PitbuLL »

Maalesef IKV bu standart uygulamanın dışında kalıyor.
Daha doğrusu Türk yapımı oyunların çoğu bu uygulamanın dışında kalıyor.
Dünya pazarına açıldığında bu sistem değişecektir. ( ne kadar uyulur bilinmez. )

Tabii ki bu oyunda şans olarak bir sistem yoktur her şey matematiksel hesaplarla uygulanır.
Ancak bizler bu hesapların ne türden olduğunu bilmediğimiz için ''şansımız yaver gitmedi'' deriz.
Tıpkı kaderin karşımıza çıkardığı süprizlere ''tesadüf'' dememiz gibi...

Umarım yeterince anlaşılır olmuştur.
Kullanıcı avatarı
CuRe
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Lonca: SosyalistDevrimciler

Mesaj gönderen CuRe »

PitbuLL, seni sadece tebrik ediyorum. Verdiğin hizmeti bu kadar iyi ve hızlı bir şekilde yapmanı hayranlıkla izlemem ise cabası. İyi görevler. :)
Hayır sıkma demiyorum, hobi olarak yine sık...
Kullanıcı avatarı
Deathxyolkesen
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Meran
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen Deathxyolkesen »

Ünal Yağlama Yine :D
[DeaTHxYoLCu](49) [DeaTHxYoLKeSen](49)

[(^) Ejder Asa)] [(^) Ashab-ı Kehf]
Kullanıcı avatarı
CuRe
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Lonca: SosyalistDevrimciler

Mesaj gönderen CuRe »

Deathxyolkesen yazdı:Ünal Yağlama Yine :D
Arda saçma sapan konuşmanın bir anlamı yok. Benim o adamdan ne gibi bir çıkarım olabilir ki yağ çekeyim ? Tebrik etmek yağ çekmek diyorsan eğer, evet yağ çekiyorum. :!:
Hayır sıkma demiyorum, hobi olarak yine sık...
Kullanıcı avatarı
Reverence
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Klan: Lodos

Mesaj gönderen Reverence »

PitbuLL yazdı:Merhaba,

İKV oyunu en başta oyuncularının istekleri doğrultusunda ilerlemektedir.
Akçe sistemi sayesinde Silah parlatıp daha güçlü olabileceğinizi biliyorsunuz.
Silah parlatmada ücret istenmesinin nedenini şöyle açıklamak isterim ;

Şaheser üretimi zamanla kolaylaşınca güçlü güçsüz kavramı ortadan kalktı.
Silah parlatmaya da herkes erişebilseydi bu kavram yine hüküm sürecekti.
Her online oyunda olduğu gibi bu oyunda da ''en güçlü'' olmak için çabalamak gerekir.
Ve yine her online oyunda olduğu gibi bu oyunda da ''maddi yatırım'' yapmak gerekir.

Ayrıca ;

Diğer oyunları da araştırabilirsiniz. Böylesine büyük bir özellik hiç bir oyunda bu kadar ucuz değil.
SOBEE bu kadar büyük bir şirket olmasına rağmen yine de oyuncularını düşünerek fiyatları minimum olarak belirledi.

Eğer bu fiyattan şikayetçi iseniz SOBEE yetkilileriyle görüşüp durumunuzu izah edin.

yahu yalan söylüyorsunuz bari biraz edepli yalan söyleyin bizmi istedik oyunu paraya çevirin? bizmi istedik silahları parlatın en güçlü için çabalamak gerekir demişsin oyunu paraya çevirdiniz bi kere ortada oyuna verilen bi emek yok parayı veren en güçlü oluyor parası olmayan oyunu bırakıyor ya farkında değilsiniz yada farkına varmak istemiyorsunuz bari yalan söylüyorsunuz edepli bi yalan söyleyin
Resim
Kullanıcı avatarı
Tryagain
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Tryagain »

PitbuLL yazdı:Maalesef IKV bu standart uygulamanın dışında kalıyor.
Daha doğrusu Türk yapımı oyunların çoğu bu uygulamanın dışında kalıyor.
Dünya pazarına açıldığında bu sistem değişecektir. ( ne kadar uyulur bilinmez. )

Tabii ki bu oyunda şans olarak bir sistem yoktur her şey matematiksel hesaplarla uygulanır.
Ancak bizler bu hesapların ne türden olduğunu bilmediğimiz için ''şansımız yaver gitmedi'' deriz.
Tıpkı kaderin karşımıza çıkardığı süprizlere ''tesadüf'' dememiz gibi...

Umarım yeterince anlaşılır olmuştur.
Keşke Destek'te senin gibi çalışsa...| Destek
Resim

Hayatı tesbih yaptım, bazen çekiyorum bazen sallıyorum...
Kullanıcı avatarı
Necatibey
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Mesaj gönderen Necatibey »

Merhabalar arkadaşlar,

başlık altındaki geçen hususlar için bildiğim bir kaç şeyi paylaşmak istiyorum. Öncelikle belirtmek isterim ki ikv yönetimi ile hiçbir alakam yoktur vereceğim bilgiler kendi programlama ve istatistik bilgilerimdendir.

Ben üniversite istatistik mezunuyum ve bize okulda öğretilen ilk bilgi "hayatta 3 çeşit yalan vardır ; yalan, kuyruklu yalan ve istatistik."

Oynadığımız bu oyunun 2 farklı yapısı var birincisi görsel ikincisi ise kod yapısı. Eminim ki oyunun görsel kısmı ile pek ilgilenilmemekte herkesi bir şekilde tatmin edecek görseller bulunmaktadır. Pek farkedilmesede kod sisteminde yatıyo herşey. Bir çok arkadaşımızın anlayamadığı şans, kısmet gibi şeyler söylediği şey. Örneğin Maden çekme işlemi yaptınız. Siz "topla" tuşuna bastığınız anda oyunun kod sisteminde binom dağılımından sayı üretilir. bu 1-100 arasındaki bir sayı olabilir. Tam rakamlarını sadece ikv yönetiminin bileceği bir belirleme bulunur. mesela 1-100 arasında seçilen bir rakam 1-2-3 rakamlarından biri ise saf maden alırsınız. geri kalan 4-100 arasında gelecek her rakam için madenin çöpünü çekmiş olursunuz.

Aynı sistem grup bölgeleri içinde geçerlidir. junon kenan cent düşünen adam gibi boss karakterleri kestiğimiz an bir rakam belirler program ve bu rakama göre nadide eşya alırız.

Buraya kadar olan bölümü işleyiş konusunda bir fikiriniz olsun diye yazdım. Şimdi kendimce Yağma arttırıcıların mantığını yazmaya çalışacağım.

junon kesme durumunu göz önüne alırsak 2 çeşit ihtimal devreye gitmektedir.
1. grubun zırh düşürme ihtimali
2. Gruba düşen zırhın kendi çantanızda olması ihtimali

Tekrardan açıklamak istiyorum. Junon kesildiği an ilk ihtimal gruba zırh düşmesi ihtimali gerçekleştirmelidir. Sonrasındaki kısım kimin çantasındaki olacağı kısımdır. İlk ihtimal gerçekleşmeden ikinci ihtimal kesinlikle gerçekleşmez.

Basit bir şekilde anlatmak gerekirse plus paketinizin olmadığı yağma arttırıcıların olmadığı 6 karakterin junonu kestiği durumu düşünellim.

Farzeledelim ki junon %10 ihtimalle zırh düşürmektedir. Grupta 6 kişi bulunduğundan dolayı

(10/100)*(1/6) = (1/60) = 0.016 (bu rakam şu demek 100 de 1.6 ihtimalle size zırh düşecektir.) istatistiksel olarak bu "siz yaklaşık 100 kere junon keseceksiniz ve 1 tane zırh düşmesini bekleyeceksiniz)

Tabii ki belirtmek isterim yukarıdaki örnekte junon için kabul ettiğim ½10 lu junondan zırh düşmesi ihtimali farazi olarak kendimce belirttiğim rakamdır. bu rakamın gerçek değerini sadece ikv yönetimince bilinmektedir. Bahsi geçen olayı sadece zırh düşürme ihtimalinin ne kadar zor olduğunu belirtmek için yazdım.

Gelelim yağma arttırıcı paketlerine. Sanırım asıl sorun buradan kaynaklanmakta. Çünkü para verip satın aldığımız şeyden çok fazla performans bekliyoruz. Bunun hakkaniyetliğini paketi oluşturan ve bunu alan kişilere bırakıyorum.

Yukarıda belirttiğim örneği aynı şekilde düşünelim. 6 kişilik bir grup junon kesme durumu

1. grubun zırh düşürme ihtimali
2. Gruba düşen zırhın kendi çantanızda olması ihtimali

Migrat Yağma Arttırıcı (%60/%20) 1 Aylık
Tüm sunuculardaki tüm karakterleriniz için Migrat bölgesinde bulunan şef yaratıklardan %20 daha fazla efsunlu eşya düşme olasılığı verir, düşen eşyanın size çıkma olasılığını %60 artırır.

Bu yazıyı açıklamak gerekirse

ilk durum için junon un gruba zırh vermesi durumunu %10 olarak kurgulamıştım.
Grup içerisinde 1 kişide bu paket bulunursa
Junon un gruba zırh vermesi durumu %10 dan %12 ye artacaktır.
junondan zırh düşmesi durumunda sizin çantanızda görme ihtimaliniz 0,16 'dan 0,26 ya yükselecektir.
yani grup içesinde bir kişide bu paket varsa size zırh düşmesi ihtimali 0,031 olarak hesaplıyoruz. Bu da yüzde 3,1 olarak hesaplanır.

Anlaşılması için 2 örneği alt alta sonuçlarını yazalım.

Junon kesimesi durumunda kimsede paket yoksa size zırh düşmesi ihtimali 0.016
Junon kesimesi durumunda sizde yağma paket varsa size zırh düşmesi ihtimali 0,031

Tekrardan belirtiyorum junon un %10 luk zırh vermesi ihtimalini farazi olarak kendim belirledim.

Bu iki rakam arasındaki rakamsal farkın fiyatını sizin değer yargınıza bırakıyorum. sizin satın aldığınız paket 0,015 lik bir fazla ihtimal sağlamaktadır.

Tek bir parametreli durum için bu yazıyı yazdım. Fazla uzun sürdüğü için diğer parametreli durumları yazmıyorum. Sadece anlaşılması konusunda bir fikir oluşturacaktır sizde.

Sonuç olarak kendi nacizane düşünceme göre asıl sorun oyuncuların aldıkları paketten beklentilerinin çok yüksek oluşu ve buna bağlı sonuçların tatminlerinde sıkıntı çıkmaktadır. Bir çok arkadaştan migrat arttırıcı alınca yüzde 60 arttı şansım şeklindeki algıdan dolayıdır. Ben bu duruma açıklık getirmeye çalıştım.

Hepinize iyi günler, iyi oyunlar dilerim
Necati
Life’s a game but it’s not fair.

Eğer Bir Yanlış Yapacaksan, Bari Onu Doğru Yap...!
Kullanıcı avatarı
efsaneottoman
İstihbarat Üyesi
İstihbarat Üyesi
Lonca: Zaman

Mesaj gönderen efsaneottoman »

PitbuLL forever Keşke her gün böyle bize cevap veren bir IKV ekibi olsa ama ben yinede oyunumdan mutluyum olması gereken bu ;)
Ottomanxölümsüz anısına
PitbuLL
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi

Mesaj gönderen PitbuLL »

Reverence yazdı: yahu yalan söylüyorsunuz bari biraz edepli yalan söyleyin bizmi istedik oyunu paraya çevirin? bizmi istedik silahları parlatın en güçlü için çabalamak gerekir demişsin oyunu paraya çevirdiniz bi kere ortada oyuna verilen bi emek yok parayı veren en güçlü oluyor parası olmayan oyunu bırakıyor ya farkında değilsiniz yada farkına varmak istemiyorsunuz bari yalan söylüyorsunuz edepli bi yalan söyleyin
Merhaba,

Akçe sistemi oyuncuların taleplerine en rahat cevap verebilecek bir sistem olduğu için geldi. ( Bkz : Çemberlitaş, İsim değiştirme kodu v.b. ürünler )
Sıradan bir aile ekonomisine göre abartıya kaçmadığınız sürece ürünlerden faydalandığınızda ekonomik olarak bir sıkıntı yaşamıyorsunuz.
Silah parlatma talebi farklı farklı şekillerde Öneri havuzumuzda birikmişti ( Örn : Silahlara + basılsın, Silahlarımızda görsel efectler olsun gibi )
Bizlerde bu talepleri bir araya getirip böylesine bir ürün çıkardık.
Oyuncularımızda bu ürünü çok beğenmiş olmalı ki en çok satan ürünler arasında yerini aldı.
Ayrıca önce ki mesajlarımda belirtmiştim.
Bu tür online oyunların hepsinde ama hepsinde ne kadar para yatırırsan Yönetimi seni o kadar güçlü yapar.
IKV de böyle bir şey söz konusu değil ! çünkü alınabilecek ürünler sınırlı ve o ürünlerle yapabileceğin sınırlı.
Yani Parası olanla olmayan arasında çok büyük fark yok :)

Anlaşılır olduysa ne mutlu bana.
Kullanıcı avatarı
xNeFeS
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen xNeFeS »

PitbuLL yazdı:
Reverence yazdı: yahu yalan söylüyorsunuz bari biraz edepli yalan söyleyin bizmi istedik oyunu paraya çevirin? bizmi istedik silahları parlatın en güçlü için çabalamak gerekir demişsin oyunu paraya çevirdiniz bi kere ortada oyuna verilen bi emek yok parayı veren en güçlü oluyor parası olmayan oyunu bırakıyor ya farkında değilsiniz yada farkına varmak istemiyorsunuz bari yalan söylüyorsunuz edepli bi yalan söyleyin
Merhaba,

Akçe sistemi oyuncuların taleplerine en rahat cevap verebilecek bir sistem olduğu için geldi. ( Bkz : Çemberlitaş, İsim değiştirme kodu v.b. ürünler )
Sıradan bir aile ekonomisine göre abartıya kaçmadığınız sürece ürünlerden faydalandığınızda ekonomik olarak bir sıkıntı yaşamıyorsunuz.
Silah parlatma talebi farklı farklı şekillerde Öneri havuzumuzda birikmişti ( Örn : Silahlara + basılsın, Silahlarımızda görsel efectler olsun gibi )
Bizlerde bu talepleri bir araya getirip böylesine bir ürün çıkardık.
Oyuncularımızda bu ürünü çok beğenmiş olmalı ki en çok satan ürünler arasında yerini aldı.
Ayrıca önce ki mesajlarımda belirtmiştim.
Bu tür online oyunların hepsinde ama hepsinde ne kadar para yatırırsan Yönetimi seni o kadar güçlü yapar.
IKV de böyle bir şey söz konusu değil ! çünkü alınabilecek ürünler sınırlı ve o ürünlerle yapabileceğin sınırlı.
Yani Parası olanla olmayan arasında çok büyük fark yok :)

Anlaşılır olduysa ne mutlu bana.

Saat 4:56 ve cevrimiçisin PitbuLL

/alkış
Bu imtihan bir seferlik ...

Bedenin kağıt , kalemin amel !..

“Genel Sohbet” sayfasına dön