İKV gittikçe büyüyor.Büyüyen oyuna daha fazla yönetici, ilgi ve ekipman lazım oluyor.İKV ise başlangıçtaki plus paket sayısını 12 lirada sabit bıraktı.Hatta 20 liraya 3 aylık aldı.Plus almak isteyen oyuncu her türlü alır.Yani geliştiriciler plus paketi 3 aylık 36 lira yapsa oyunu gerçekten oynamak isteyen yine alır.Bu konuda yönetim zararı göze aldı.Nereye kadar?3 ay boyunca senin 20 liranla iş mi yapsın koca MMORPG oyun?Öğrenci bile 3 ayda 300 lira burs alıyor!Yönetim akçe yerine plusun aylığını 30 liraya çıkarsın.Aynı parayı yine kazanır.Peki kaç yüz kişi forumdan ''Fiyat pahalı'' diye ağlar düşünür müsünüz?Akçe oyunun ilerlemesi için şart!20 lira verecek kadar maddi durumu olmayan bence oyun başında zaman kaybedeceğine gidip iş bulsun.20 lira verecek kadar cimri olan ise yönetimden yenilik beklemesin.
Etkinliğe katılmasam da anlatımlara göre ne olduğu belirsiz bir etkinlik olmuş.Sadece zaman kaybı.Ancak kimse yönetime silahı yükseltmişleri aldı diye laf vuramaz.Bu devirde parayı vermeden düdüğü çalacak kadar maharetlisi var mıdır?Ha , oyun ücretsiz diyen olacak.Peki, yönetim etkinliklerin kaçına ''Silah yükseltme, akçe alma'' gibi bir zorunluluk koydu sayar mısınız?Etkinlik takvimine bakın.Dün yapılan etkinlikten başka bu ay kaçar etkinlik var?Ee, yönetim para mı istiyormuş?
Ama; silah yükseltenlere yapılan haksızlık olmadı değil.Bir alana çekilip yaratığı kesip gönderilmek cıvık kaçıyor.En azından kişi başına 10 adet çift efsunlu iksir verilse çoğu kişi tatmin olurdu.
etkinlik dediğiniz buysa ben hergün yaparım!
- DeathLord
- Çınaraltı Müdavimi
- Sunucu: Meran
- Klan: Arzın Çocukları
Re: etkinlik dediğiniz buysa ben hergün yaparım!
Leb demeden LeBronn James'tir pek çok MC
Ais Ezhe(R)
SusTuRun
Ais Ezhe(R)
SusTuRun
Evet yazdıklarım gerçek olan herşey gibi ağır olabilir ama kesinlikle onur kırıcı değildir, ben yazımı tam olarak okumadığınızı düşünüyorum sebebide şudur ki;Lathander yazdı: Yazdığınız sözler oldukça ağır ve onur kırıcıdır.
Asıl amaç yada görünen amaç diye bir olay yoktur. Böyle bir düşünce tamamen sizin ve bu tipte düşünen kişilerin yorumudur. Bunu söylerken "bence" " ben böyle düşünüyorum" gibi sözlerle düşüncenizi aktarırsanız seviniriniz. Kafanızda kurduğunuz senaryoları bizim eylemelerimiz gibi aksettirmek hoş bir şey değil.
Bu güne kadar etkinliklerimizde (Fan Artlar, Sancak Savaşları arayan bulur, bil kazan vs ) ücretli/ücretsiz ayrımını yapmadık. Düzenli etkinliklerimizde ise halen yapmıyoruz. Oysa yapabiliriz. Bu etkinlik ise katılım şartlarından anlaşılacağı üzere (Katılım şartını biz hazırladığımıza göre saklanan bir şey yok) Silah Yükseltme yapmış oyuncularımız için planlanmıştır. Bu kişilere ücretli bir hizmet sunduk. Onlara kendilerini biraz daha özel hissetirecek ödüllü bir etkinlik yapmamız gayet doğal bir eylemdir. Planımızda olan bir etkinliği ücretli yada ücret ödemiş abonelere özel olarak değiştirip yapmadık.
Yorumlarınızda daha dikkatli olmanızı rica ediyorum.
Uyarı seviyenize bu durum eklenmiştir.
Lathander yazdı:Bunu söylerken "bence" " ben böyle düşünüyorum" gibi sözlerle düşüncenizi aktarırsanız seviniriniz.
Yazımı dikkatli okuyan birisi yaptığım alıntıda görüldüğü gibi yazdıklarımın "bence" ve "benim düşüncelerim" olduğunu anlaması zor değil!ReFLeX yazdı:Asıl amacınız ne mi? bana göre asıl amacınız
Benim yazdığım yazıyı lütfen tekrar okumanızı rica ediyorum, benim yazımın ücretli ve ücretsiz etkinlik ayrımı ile de uzaktan yakından alakası yoktur. Aksine plus, ikv kutu isim e-pin, akçe v.b. şeyler alarak oyuna katkıda bulunan üyelere abartılmadan küçük ayrıcalıklar tanınmasını bende destekliyorum, ama insanları meraklandırıp bu şekilde dalga geçer gibi kadime götürerek değil.
Bir daha ki sefere cevap yazarken kendinizi orada bulunan bir oyuncunun yerine koyun lütfen. Ayrıca uyarı gerektirecek bir mesaj yazdığımı da düşünmüyorum.
ReFLeX - IReFLeXI - IIReFLeXII
- FromXXXhELL
- Cin Avcısı
Sevgılı ARIF kardesım oncelıkle bır cok ısın arasında bu konularıda okuyup yanıtlamanız sevındırıcı tsk ederız... Kendınızce olayı ozetlemıs ve haklılıgınızı yazmıssınız buna katılan olur katılmıyan olur saygı duyulur .Burda zaten amac bırılerını kısısel anlamda ırıte etmek veya ugrasma olarak algılanmamalıdır.. ılk bolumde yazdıgınız gıbı yeterlı mıktarda elelman sayısı oldukca dahada duzenlı olucagını savunmussunuz benım nacızane gordugum sıze yaratıcı ekıbınden cok pazarlama ve koordıneye yardımcı olucak bır personel alımı lazım tabıı bu kısısel kanatım .. MMOdunyasını acıklarken kendınızde bahsetmıssınız ucretlı ve ucretsız dıye dogrudur her onlıne oyuna 1-2 buyuk oyun harıc oynamak ve uyelık ucretsızdır ama hıc bır oyunda karakter gelıstırmek ucretsız degıldır bunu ben daha oncede belrtım ıkv gec bıle kaldı dıye bızm burda takıldıgmız nokda ben hıc gormedım sız bılıyorsanız cahılımıze verın .. hıc bır oyunda ucretlı veya ucretsız etkınlık duzenlenırken su su ozelıklerı para ıle oyuncularımız etkınlıge alınıcakdır gıbı bır sıstem gordunuzmu.. Bu sızın tabırınızle yukseltm alan oyunculara yapılan bır jest ama hangı tıcarı mantıkla bakarsanız bakın dıger tuketıcı tarafa aynı derecede soguk bır davranıstır.. Bızım sızlerden ıstegımız bu tarz ınce nuansları ıyı tarta bılmenızdır.. yoksa x oyun oynamısn y oyun oynamıssın ne farkı war.. oLmusken kendı oyunumuz kazansın ama ona kazandırcagız dıyede hep of cekmek mantıklı degıl .. 2CI CEVABINIZA cevap bıle yazmıyorum kı kısısel tartısmaya gırmesınLathander yazdı:Bir kaç tane daha yazılım ve tasarım adına personelimiz olur, o zaman size daha güzel bir şeyler yapma gayretinde olmazsak suçlayabilirsiniz. Mevcut etkinliklerin, sadece elimizdeki olanaklarla yapılabildiğini hatırlatırız. Ki bunlara da şükürler olsun, bize bu etkinlikleri yapma fırsatı sağlıyor. Daha önceden "oyunda hiç etkinlik olmuyor" diye dem vuran arkadaşlarımız hatırlar.
Dünya'da iki tip MMO vardır. Ücretsiz üye olup oynayabildiğiniz MMO'lar da hiç bir ücret ödemeden oyunu indirip, üye olup oynayabilirsiniz. Farklı etki ve görünüm seçeneklerini dilerseniz ücretli olarka kullanabilirsiniz. Diğer tip MMO ücretli üyelik gerektiren. Bu tip MMO'larda oyuna ait üyelikler çeşitli şekilde ücretilendirilir. Aylık abonelik gibi. Bu ücret ödenmediği taktirde oyuna giremezsiniz.
Her MMO bir profesyonel ekip tarafından yaratılmakta, bu ekip bir şirket bünyesindeki çalışandır. Bu şirketin bellirli gelirler ve giderleri vardır. Sobee Studios bir yazılım şirketi olup piyasaki ürünleri bellirlidir.Bu ürünler harici başka bir gelir yaratıcı çalışması yoktur (Tarım, madencilik vs ile uğraşmaz.)
Neyi eleştirdiğinizi bilmelisiniz. Nasıl eleştirileceğini de bilmeniz gereklidir tabi ki.
Bu kadar sığ düşünmeyin lütfen. Etkinlik zamanlı bir etkinlikti. Yani zamanı belirlerlenir. Bundan X zaman önce ilan edilir. Zamanı geldiğinde icra edilir ve biter.FromXXXhELL yazdı:Adamlarda cınlıge bak sessız sedasız etkınlık konusunu en bas satırdan kladırıp kıtleyıp etkınlıkler konusunda kaldırmıslar.. rezıl olduk dahada olmuyalım dıye....Bu akılla gıdersenız dahha cokkk boyle bas sayfadan verıp sonra arka sayfalara ıtelersınız.. Umarım harcadıgınız emegı oyuncularında begenısı kazanacak sekle gelmeden sunmaz veya ısın kolayına kacmadan gercekten kalıtelı bır sey yapınca pazarlamasına cıkarsınızda sızde bızde boyle ezıyet cekmesek
Bilginize.
[img]img35.imageshack.us/img35/3205/ggfg10.png
[/img]
[/img]