GB ler ve Ofans savaşçıya karşı yapılan saçma haksızlık
Re: GB ler ve Ofans savaşçıya karşı yapılan saçma haksızlık
Ben ofansif olarak girdim.Gerçekten çok yararsız oluyoruz.Büyücüler 10 bin 15 bin geçirirken ben 4 bin 5 bin taş patlasa kritik gelse 8 bin geçirebiliyorum.Düşünen adama vardığımızda adama dokunamadık bile.Eski yetenek düzenine geçilirse büyücülerin havasının söneceğini ve oyunun yeniden zevkli olacağını düşünüyorum.
BİRİNİN KARAKTERİNİ ÖĞRENMEK İSTİYORSANIZ ELİNE GÜÇ VERİNİZ KARAKTERİ ANINDA ORTAYA ÇIKAR
ByDant3 yazdı:Ben ofansif olarak girdim.Gerçekten çok yararsız oluyoruz.Büyücüler 10 bin 15 bin geçirirken ben 4 bin 5 bin taş patlasa kritik gelse 8 bin geçirebiliyorum.Düşünen adama vardığımızda adama dokunamadık bile.Eski yetenek düzenine geçilirse büyücülerin havasının söneceğini ve oyunun yeniden zevkli olacağını düşünüyorum.
Eski yetenek düzeninde savaşçı kraldı ..
Hem Sakınma aç Hem Ağır - Sert vur bu hangi oyunda var
Nerede gördünüz savunma poziyonundayken saldırıldığını bu yetenek dizilimi 3 sınıfı eşitlemiştir bence böyle kalması daha iyi

- EmirBerkKorkmaz
- Folklor Kurtarıcısı

- Sunucu: Beyaz Köşk
- Klan: Arzın Çocukları
Siz ne derseniz deyin ben savaşçısız gblere girmem...
Sebepleri:
1) 3 sınıf da grupta olunca item düşme olasılığı artıyor. (Bizzat defalarca denendi.)
2) Centurion ve Düşünen Adam kesiminde bazı küçük aksaklıklarda tank görevini layıkıyla yerine getiriyor.
3) Migrat'a 3 büyü 2 şifa 1 savaşçı gidiyoruz 2 büyücü Immune'leri alıyor dokundurtmadan kesiyorlar, geriye kalan bir büyü bir savaşçı da (dps olmak şartıyla) fundi(ler)i kesiyor ve bu yolla 1.30 saat 2.00 saatte Migrat'ı kolaylıkla bitiriyoruz.
4) Cehennem Tazıları'nda Savaşçı'nın durdurması ve dps'liği çok hayat kurtarıyor...
5) 3 büyü 2 şifa 1 savaşçı taktiğimizde savaşçı yılanı tutuyor büyücüler Junon'a dalıyor bu da ayrı bir kolaylık sağlıyor, çünkü savaşçının iki vuruşu birleşirse (ağır ve normal vuruşu) yılana tek attığından ve büyücüde de bu imkan olmadığından çok kolay Junon kesiyoruz...
Kısaca bence gayet işe yarıyor savaşçı...
Sebepleri:
1) 3 sınıf da grupta olunca item düşme olasılığı artıyor. (Bizzat defalarca denendi.)
2) Centurion ve Düşünen Adam kesiminde bazı küçük aksaklıklarda tank görevini layıkıyla yerine getiriyor.
3) Migrat'a 3 büyü 2 şifa 1 savaşçı gidiyoruz 2 büyücü Immune'leri alıyor dokundurtmadan kesiyorlar, geriye kalan bir büyü bir savaşçı da (dps olmak şartıyla) fundi(ler)i kesiyor ve bu yolla 1.30 saat 2.00 saatte Migrat'ı kolaylıkla bitiriyoruz.
4) Cehennem Tazıları'nda Savaşçı'nın durdurması ve dps'liği çok hayat kurtarıyor...
5) 3 büyü 2 şifa 1 savaşçı taktiğimizde savaşçı yılanı tutuyor büyücüler Junon'a dalıyor bu da ayrı bir kolaylık sağlıyor, çünkü savaşçının iki vuruşu birleşirse (ağır ve normal vuruşu) yılana tek attığından ve büyücüde de bu imkan olmadığından çok kolay Junon kesiyoruz...
- αяz'ıη çσ¢υкℓαяı кℓαηı
тнє ∂єαтн тєαм
тüяк ѕιℓαнℓı кυννєтℓєяι ℓση¢αѕı вιηвαşı

Shader yazdı:
Eski yetenek düzeninde savaşçı kraldı ..
Hem Sakınma aç Hem Ağır - Sert vur bu hangi oyunda var
Nerede gördünüz savunma poziyonundayken saldırıldığını bu yetenek dizilimi 3 sınıfı eşitlemiştir bence böyle kalması daha iyi
konunun GBlere ofans savaşçının girememesi olduğunu hatırlatırım....
Yapım halinde...
under construction..
under construction..
EmirBerkKorkmaz yazdı:Siz ne derseniz deyin ben savaşçısız gblere girmem...
Sebepleri:
5) 3 büyü 2 şifa 1 savaşçı taktiğimizde savaşçı yılanı tutuyor büyücüler Junon'a dalıyor bu da ayrı bir kolaylık sağlıyor, çünkü savaşçının iki vuruşu birleşirse (ağır ve normal vuruşu) yılana tek attığından ve büyücüde de bu imkan olmadığından çok kolay Junon kesiyoruz...![]()
peki madem öyle
bir ofans savaşçı olarak biz niye GB lere giremiyoruz???
bizi neden almıyorlar??
ve neden sadece tank işe yarıyor?
madem ofansın GBlerde yapacağı bir şey yok o zaman hem millete ofans açtırıp hem de üstüne illa seni bir yük gibi taşıyacak 5 kişi bulmalısın dayatması yaptırılıyor?
lütfen konunun tamamına vakıf olunuz
ki sağlayacağınıza emin olduğum katkınızı böylelikle bizden esirgememiş olursunuz
konu; tank savaşçının GB lere girememesi değil
ofans savaşçının GB lere girememesi
giremediği için,
hem her girişinde makinaya mahkum edilmesi
hem de yok itemıydı yok makina parasıydı dayatmasından sonra bir de elalemin gruba alma insafına maruz bırakılması
Yapım halinde...
under construction..
under construction..
Icha yazdı:bu konuyu ikv desteğe göndermeden önce sizlerinde fikir ve görüşlerinizi almak ve böylece yapacağım şikayet&eleştiri ve önerilerin daha kapsamlı olmasını arzuladığımdan burada açtım...
evet eleştirel bir yaklaşım sergileyeceğim ve burada açıyorum çünkü tam anlamıyla "genel etkileşim" konusudur...
ve eleştirilerim(kendi adıma) usul-ü lisanında hiç bir sınırı aşmayacak olsa da 8sivrisinek saz misali) anlayana "ağır" olacaktır..
Bir oyunda eğer -bu oyun MMORPG ise- yapılan tasarım aşamasında ve testlerde gözüken veriler doğrultusunda oyun için karakter sdınıfları ve özellikleri doğrultusunda olabildiğince adaletli bir dağıtım yapılır ve en azından tüm sınıf karakterlerin tüm bölgelerde rahatlıkla oynayabilmesi sağlanmaya çalışılır..(en azından mantık da bunu gerektirir)
Bu girişin ışığında hemen somut konunun somut sorusuna geçelim;
İKV de GB bölgelerinde savaşçı ne kadar gereklidir?
Ofans savaşçı gerekli midir???
Ofans savaşçı ile GB lere giren var mıdır?Junonu şöyle bir uzaktan gören var mıdır???
Gruplara alınan grup üyelerinin kaçta kaçı "ofans savaşçıdır"????
Bir savaşçının her GB girişi ve çıkışiında makinada yetenek sıfırlamaya mahkum edilmesi mantıklı mıdır??adil midir???Akla mantığa sığar mı???
Bu bölgeleri tasarlarken, ofans savaşçı için ne düşünülmüştür? Akla gelmiş midir???
Hadi tasarım da bu hata(Evet rezil bir Hatadır!!!) sırıtmadı veya göze çarpmadı...testlerde bu durum görülmüş müdür?(Görülmemesi mümkün değil) görülmüş de düzeltmek için ne yapılmıştır???Yok görülmedi deniyorsa o tester ofanslar o gruplara nasıl girmiştir???
sizin görüşlerinizi ve katılımlarınızı da merak ediyorum bu sorun sadece benim 49 luk savaşçıma ait bir sorun mu genel mi? ne yorumunuz var?
bunların sonunda İKV desteğe bir öneri mailini burada onayınıza sunduktan sonra göndermeyi düşünüyorum...
Benim aklıma gelen şu an ki tek öneri ofans savaşçıya bir yetenek verilmesi sureti ile "GB ler için bir ofans grupta şart" algısının yaratılması
son mesajlarda okunmadığı ve böylelikle konudan kopulduğu için hatırlatma bab-ında tekrarlıyorum
Yapım halinde...
under construction..
under construction..
- EmirBerkKorkmaz
- Folklor Kurtarıcısı

- Sunucu: Beyaz Köşk
- Klan: Arzın Çocukları
Bugün Dps (Ofansif) savaşçıyla girmeyi düşünüyoruz...
Dediğim gibi yarı tankla giriyoruz sebebi de Cent...
Cent olmasa zaten tank yerine ofansifle giriyoruız...
Bu arada söyleyeyim yılana bir büyücü bakar ama kolay kolay tek atamaz...
Bir tank vuramaz bile...
Bir ofansif iki vuruşunun birleşmesiyle çok rahat tek atar...
Dediğim gibi yarı tankla giriyoruz sebebi de Cent...
Cent olmasa zaten tank yerine ofansifle giriyoruız...
Bu arada söyleyeyim yılana bir büyücü bakar ama kolay kolay tek atamaz...
Bir tank vuramaz bile...
Bir ofansif iki vuruşunun birleşmesiyle çok rahat tek atar...
- αяz'ıη çσ¢υкℓαяı кℓαηı
тнє ∂єαтн тєαм
тüяк ѕιℓαнℓı кυννєтℓєяι ℓση¢αѕı вιηвαşı

hadi benim dediklerim ve kişisel tecrübelerim Ofans savaşçının giremediğini size yeterince anlatamadı ve siz kendi grubunuza almanızdan dolayı ofansın girebildiğini söylüyorsunuz..Earth yazdı:Earth yazdı:Konuyu açan arkadaşımız, bahsettiği bir çok konuda haklı bence. Özellikle savaçıların grup bölgelerindeki durumu hakkındaki görüşlerine tamamen hak vermemiz lazım. Sonuçta bir insanın ne kadar çok yakın arkadaşı olursa olsun, ''Ben sığına savaşçımla gelmek istiyorum.'' dediğinde, arkadaşlarının bu konuda çok da istekli olmadığını, ardından da red edilişini görüyürsak burda aksayan bir şey var demektir. :!:
Savaşçılar genel olarak grup bölgeleri için gereksiz eleman olarak görülüyor, ve gerçekten de böyle düşünenler haksız sayılmaz. Hemen küçük bir analiz yapalım hangi sınıf hangi işe yarıyor...
Şifacı: Direnç açma , can basma, hasar indirgeme, diriltme, büyü bozma ... Şifacı bu yetenkleri sayesinde olmazsa olmazlardan .
Sonuç: Aranan elemandır, arkadaşlarıyla sosyalleşebilir. :ugeek:
Büyücü: Direnç kırma, kutup esintisi, zihin saldırısı, tesla küresi, ve diğer bilindik büyüleri. Bu yetenklerden özellikle zihin saldırısı yeteneği gurup bölgeleri için olmazsa olmazlardan. Kesinlikle gerekli bir büyü. Bunun yanında kutup esintisi gibi bir yetenkleri daha var ki tüm grubu yüksek hasarlı saldırlardan koruyabilecek cinsten bir büyü ve dolayısıyla grup bölgeleri için çok ideal. Direnç kırma büyüsü için elementel hasarları oldukça artıran çok kullanışlı ve önemli bir yetenek diyebilirz.
Bütün bunların yanında büyücülerin astral boyutlarda hasar verebildiklerini unutmayalım Hepsi birleşince büyücülere yaratık terminatörü diyebiliriz.
Sonuç: Grup bölgeleri için aranan elemandır sosyalleşebilir. :ugeek:
Defansif savaşçı: Hedef saptırma, savaş narası , defansif dövüşme , sakınma. Aşırı miktarda max. hasar veren yaratıklara karşı kullanmak için ideal, ancak olmazsa olmaz değil. Büyücüler de koordineli bir çalışmayla max. hasar veren yaratıklara karşı üstünlük sağlayabilir.
Sonuçu] Büyücüler böyle bir sınıfın gereksiz olduğunu düşünür, yanlarına almak istemezler. Ancak uzlaşmacı olan şifacılar savaşçıların da gönlü olsun diye ve bölgede daha rahat bir soluk alabilme ümidiyle onları da gruba dahil edebilir [/u]
Ofansif savaşçı: Dikkat dağıtma, durdurma, sert vuruş , ağır vuruş. Sonuç: Bu yetenklerden hiçbiri grup bölgeleri için çok önemli bir yetenktir diyemeyiz. Nitekim bunlarsız da büyücüler grup bölgelerini altüst ediyorlarBunların yanında savaşçıların hasar verme konusunda da eskisi kadar iyi olmadıklarını söyleyebilriz.
Sonuç: Bu sınıf savaşçılar sürekli dışlanırlar. Ne kadar isteseler de, bir türlü gruba dahil olamazlar, sosyalleşemezler. En sonunda her şeyin boş olduğunu görüp kendi içlerine kapanırlar. Şu anda birçoğundan haber alınamamaktadır. Bazırı ender olarak görülür, kalanları da adeta kapalı birer kutu gibidir. Eğer dikkatli bakarsanız gözlerindeki umut ışığının her geçen gün biraz daha söndüğünü görebilirsiniz.
--------------
Analizimiz bize gösteriyor ki, ofansif savaşçılar grup bölgeleri bazında ne iyi yeteneklere sahip nede iyi bir hasara. Ancak klan bazında baktığımızda hiç bir sınıfın bir kenara konmadığını, büyücü ve savaşçıların eşit ölçüde yararlılıklarının olduğunu düşünüyorum. Büyücülerin grup bölgelerinde daha çok aranan bir sınıf olmasının tek bir sebebi var, o da büyücü yeteneklerin yaratıklara karşı kullanılması durumunda değişik birtakım özellikler sergiliyor olması.
Mesela örnek verelim: Zihin saldırısı yeteneğinin etki süresi 15 sn den 45 sn yeye çıkıyor. Büyü hasar efsunlarından 4 katı kadar hasar bonusu geliyor ki zaten iş bu noktada kopuyor. Hal böyle olunca ofansif savaşçıya yapacak pek birşey kalmıyor.
Bu nedenle klandaki dengenin grup bölgelerinde de devam etmesi için savaşçıların yetenekleri de yaratıklara karşı kullanıldığında değişik bir takım özellikler gösterebiliyor olması lazım.
Söyleyeceklerim bu kadardı. Umarım mesaj gerekli yerlere ulaşmıştır.
bakın burada başka bir arkadaşın yazdıkları var
hak keza konuda başka savaşçı arkadaşların dedikleri ve benimle aynı yönde olan görüşler var
ve de ayrıca ben bu konuyu açtıktan sonra açılmış gene aynı mahiyette sanıyorum 3 ayrı konu daha var
ve hepsinde ortak şikayet aynı:
1-OFANS SAVAŞÇIMIZI GB LERE ALMIYORLAR ONUN YERİNE BÜYÜCÜ ALIYORLAR
2-OFANS AÇAN BİRİ GB LERE GİRMEK İÇİN YA ONA BUNA YALVAR YAKAR OLMALI
2-A)YA LONCASININ ALİCENAPLIĞINDAN ASALAKLAR GİBİ FAYDALANMALI
2-B)YA DA HER ALLAHIN GÜNÜ MAKİNADA YETENEK SIFIRLAMALI
3-BUNA BAĞLI OLARAK BU OYUNDA ŞANS ESERİ OLAN İSTİSNALAR HARİÇ OFANS SAVAŞÇILAR GB LERE GİREMEMEKTE VE BUNDAN DOLAYI GB LER BİR MMORPG LERDE OLMASI LAZIM OLAN "TÜM OYUNCULARIN OYNAYABİLDİĞİ" BİR YER OLMAMAKTADIR
kişisel olarak sizin gruba bir ofans aldığınızı söylemeniz ne yazık ki yukarıdaki tespitlerin acı gerçekliğini ortadan kaldıramamaktadır
çünkü biz hala GB lere giremiyoruz girmek ne kelime "arkadaşlar ofans savaşçımla geleyim mi?" bile diyemiyoruz...
bu bir vakıa dır ve bu vakıa nın gösterdiği şey; GB lerde ofans savaşçı lehine bir düzeltmenin gerek şart olduğudur...
Çünkü bu kadar insan "giremiyoruz ofans savaşçımızla" dedikten ve bu konuda hatta İSYAN ettikten sonra,
Çünkü bu kadar başka bir grup insan "GB ye ofansla inmem kardeşim senin yerine alırım bir buz elektrik büyücü ohh miss gibi item kasarım" dedikten ve bu konuda hatta açıkça ayrımcılık yaptıktan sonra:
özür dilerim ama istisnalar kaideyi bozmaz
Hata, tüm açık ve dramatikliği ile karşımızdadır ki;
OFANS SAVAŞÇI GB LERE GİREMİYOR
OFANS SAVAŞÇI ÇARLAR ORADA DİĞERLERİNİN SAHİP OLDUĞU İTEM DÜŞÜRME İHTİMALİNE BİLE SAHİP DEĞİL
millet konu açıyor "bu ne yaa 60 kere junon kestim hala madalya" diye...
benim ve bir çok arkadaşımın savaşçısı, junonun kendisini bırakın; bir anlığına grubunun üyesi bile olamadılar...
bu yapılan iş mi???
bu da "tüm kullanıcıların" faydalandığı bir eklenti mi yani??????????
ana fikir, ezici genel uygulamanın gösterdiği gibi budur...
Yapım halinde...
under construction..
under construction..
buyrun...bambaşka bir konuda bir arkadaşın yazdığı mesaj ne çok şey anlatıyor...Scalgar yazdı:49 Seviye savaşçım var üstü diziliydi urban ve solucan farabi hem tank hem ofansif olabilirdi 2 sinide oldum dediler ...... git savaşçı gb giremez. tmm dedim,
Şifacı açtım şuan 48 seviye üzeri full ibni sayılır sen 48 lv sın gelme diyorlar veya tek şifa gidiyoruz sana ihtiyacımız yok zaten 48 lv sın ?
şimdi gelelim büyücümü 49 yaptım dedik ejder asan yok şah eserin yok üstün sağlam deil gelme sen !
Eee ne anladım ben bu işten siz gruba almadıkça 1 lv ayrımı yaptıkça nasıl item kasıcaz soruyorum nasıl sağlam olucaz 1 lv için varya !
bu GB ler hatalı
durum, buram buram bunu anlatıyor...
not :diğer başlıklardan arada bu başlığa alıntı yapıyor ve yapacağım.. çünkü desteğe atacağım mail de onları da veri olarak kullanmak istiyorum..bu yüzden tekrarlardan olabildiğince kaçınmama rağmen elde olmayan bu "teknik özellikten" dolayı ufak boyutta da olsa post kirliği yarattığım için şimdiden beni mazur görmenizi istirham ederim...
Yapım halinde...
under construction..
under construction..
Ofansif / Defansif ------> HATALI
Büyücü Zırhları -------> HATALI
Grup Bölgeleri ------> HATALI
Zırh Düşürme Oranı ------> HATALI
Size Göre ne Düzgün ki
Büyücü Zırhları -------> HATALI
Grup Bölgeleri ------> HATALI
Zırh Düşürme Oranı ------> HATALI