800 ÖNERİ ELEŞTİRİ BUYRUN OKUYUN

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Lighthouse
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Sunucu: Kuklacı
Klan: Lodos
Lonca: Ematek
Discord: recthaltouche

Re: 800 ÖNERİ ELEŞTİRİ BUYRUN OKUYUN

Mesaj gönderen Lighthouse »

Migrat ile sadece cent'e kadar 4 büyü 2 şifa olacak şekilde 7 dakikada 2-5 arasında elde ediliyor.
"6 lonca arttırıcılı + 6 bireysel arttırıcılı :: arttırıcılar etki ediyor mu diye sormayın"
Bu şekilde günde 60 tane falan kasabiliyorsunuz. 800/60 = 13 günde tamamlanmış olur.

Ortalama süreye 10dk diyerek her bölgeden, ortalama 2 tane elde ettiğimizi hesaplayalım.
Bu mantıkla 400 adet * 10 dakika = 4000 dakika = 66 saat yapar.

Etkinliğin geldiği gün ve biteceğini düşündüğümüz güne kadar. 13 Nisan - 30 Nisan Arası; 17 Gün olduğunu düşünelim ve son 2 günü meran ve madenlere ayrıdığımızı varsayalım. 15 Gün için;
66 saat / 15 Gün = 4.4 saat/gün

Bölgelerin bazen 2'den fazla attığını ve grubun sağlamlığını da düşünürsek;
Etkinlik süresi boyunca günde 3-4 saat bu işi yapmış olmanız gerekiyor.

İsyan edenleri anlamıyorum. Mmorpg dediğimiz oyun türü zaten hardcore grind oyunudur. Burada böyle bir sistem olması şaşırtıcı değil, süre ise bunu rekabetçi kılmak için yapılmış olabilir.

Zaten herkes yapmamalı ki bunun vereceği ödülün bir anlamı olmalı, ki ödül bence diğer arkadaşlar dediği gibi; yatağan vb. gibi kozmetik ürün olacağını düşünüyorum. Kozmetik için bu kadar efor değer mi? Tartışılır. Vakti olmayan için değmez.

Resim

İKV EMATEK - İstanbul Kıyamet Vakti
İKV Canlı Yayın • Boss/Grup Kesimleri
YouTube: @EMATEK

Hafif bir iç çekiş ile birlikte, esprili bir cevap verdiniz "Kıyamet Keyifsizliği"
2009 - 2012 Beyazköşk
2012 - 2017 Kuklacı
2017 - 2024 Eminönü
2024 - 2025 Karaköy
2026 Bab-ı Ali

Kullanıcı avatarı
Kable
Dış Şehir Gezgini
Dış Şehir Gezgini
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen Kable »

Lighthouse yazdı: 15 Nis 2026 12:30 Migrat ile sadece cent'e kadar 4 büyü 2 şifa olacak şekilde 7 dakikada 2-5 arasında elde ediliyor.
"6 lonca arttırıcılı + 6 bireysel arttırıcılı :: arttırıcılar etki ediyor mu diye sormayın"
Bu şekilde günde 60 tane falan kasabiliyorsunuz. 800/60 = 13 günde tamamlanmış olur.

Ortalama süreye 10dk diyerek her bölgeden, ortalama 2 tane elde ettiğimizi hesaplayalım.

Etkinliğin geldiği gün ve biteceğini düşündüğümüz güne kadar. 13 Nisan - 30 Nisan Arası; 17 Gün olduğunu düşünelim ve son 2 günü meran ve madenlere ayrıdığımızı varsayalım. 15 Gün için;

İsyan edenleri anlamıyorum. Mmorpg dediğimiz oyun türü zaten hardcore grind oyunudur. Burada böyle bir sistem olması şaşırtıcı değil, süre ise bunu rekabetçi kılmak için yapılmış olabilir.

Zaten herkes yapmamalı ki bunun vereceği ödülün bir anlamı olmalı, ki ödül bence diğer arkadaşlar dediği gibi; yatağan vb. gibi kozmetik ürün olacağını düşünüyorum. Kozmetik için bu kadar efor değer mi? Tartışılır. Vakti olmayan için değmez.

Oyunu tek oynayanlar napacak peki? Hatta y2’si olmayan buyuculer, zirh/yuzuk icin giren oyuncular? Bu etkinlik onlara da yardim ediyor. Centrion kesmeden resetlemek bana hem cok sacma, hem de item bekleyerek migrata giren oyunculara buyuk ayip olur. Lonca olarak 4+2 girerseniz ayri bir durum, ama bence bu diger oyunculari da etkiliyor.
MezarKabul...
xMzrKbL...
xxMzRKbL...
Kullanıcı avatarı
Gangbangg
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Karaköy
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Freestyla
Discord: Realistgangsta

Mesaj gönderen Gangbangg »

Lighthouse yazdı: 15 Nis 2026 12:30 Migrat ile sadece cent'e kadar 4 büyü 2 şifa olacak şekilde 7 dakikada 2-5 arasında elde ediliyor.

Ise gitmeyen, Evli olmayan suresinin cogunu pc basinda geicrenle ricin ideal , ama haftada 2 gun giren ben bunlarin hicbirini elde edicekssati bile bulamam :) Sorumlulukt aoldugum bir ailem var yoksa trip yiyorum :D
•Gerçekleri konuşmak yetenek,birbirimizi iyileştirmek zaman ister. "Tupac Amaru Shakur "
omeqla
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Mesaj gönderen omeqla »

Size kolay gelsin umarım yapabilirsiniz en azindan ganimetleri söyleselerdi iyi olurdu
omeqla
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Mesaj gönderen omeqla »

scorper yazdı: 15 Nis 2026 12:23
omeqla yazdı: 15 Nis 2026 12:11
IFonQzrail yazdı: 15 Nis 2026 11:46 Bu etkinlik süreli ise %90'lık bir kesim bu görevi tamamlayamaz. İş, güç derken zaten oyuna vaktimiz yetmiyor. Yorumlara bakacak olursak günde 10 taneyi zor düşüren var. Ayrıca görevlerin devamı var , parşömen görevi ganimet verecek mi onu bile bilmiyoruz.
kesinlikle katılıyorum asıl mesele %90lık kesimin bu emeğinin ve vaktinin nasıl hiçe sayıldığıdır görevlerin ganimetlerin belirsizliği ve ortadayken bazıları hala tarladaki biberle marketteki fiyatı kıyaslayıp sonraki görevdeki maden değişsin diye mantıksızca diretiyor madeni değiştirmek ne bu %90ın vaktini geri verir ne de sistemdeki hatayı düzeltir sadece piyasada daha büyük bir belirsizlik yaratır çözüm materyal oynamak değil sistemin işleyişini adil hale getirmektir sığ düşüncelerle oyunun dengesini bozmak isteyenler oyunun asıl sorunundan (vakit ve emek kaybından) tamamen kopuk yaşıyor

800 Parşomenden sonra sağlam bir şey vermesse oynamam bu saatten sonra beklenti yükseldi 800 nedir abi ya doğru evet işten güçten akşam 1 2 saatliğine girip uyuyup işe gidiyorum deli gibi kasacak vaktim olmuyor ki ikv oyuncuları yaşlandı yaş skalası bu görevi kim koydu yav birde neden 800 ? Beklenti yüksek bence 800 parşomenden sonra hız arttırıcı item gözlük veya hız arttırıcı ve hasar verici mor takı setleri gelmesi lazım en azından atarsa böyle bir item 800 de olsa kasmak için ilham kaynağı olacak şu an neyin ne olduğunu bilmediğimiz için pişmanlıkta yaşamak istemiyor millet değecekmi gerçekten ?

Yoksa değmeyecekmi bari ikv dükkana ürün getirinde x10 felan fazla atıcı bir şey akçeyle alıp kasıp kasıp bitirek torbadan 20 şer 10 ar atsın veya junon kenan kesincede bir 10 ar 50 şer
Size kolay gelsin umarım yapabilirsiniz en azindan ganimetleri söyleselerdi iyi olurdu
Kullanıcı avatarı
Lighthouse
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı

Kable yazdı: 15 Nis 2026 12:41
Lighthouse yazdı: 15 Nis 2026 12:30 ..
[/b]
Oyunu tek oynayanlar napacak peki? Hatta y2’si olmayan buyuculer, zirh/yuzuk icin giren oyuncular? Bu etkinlik onlara da yardim ediyor. Centrion kesmeden resetlemek bana hem cok sacma, hem de item bekleyerek migrata giren oyunculara buyuk ayip olur. Lonca olarak 4+2 girerseniz ayri bir durum, ama bence bu diger oyunculari da etkiliyor.
Sana katılıyorum. Bu sebepten dolayı biz loncayla 4+2 giriyoruz.
Bireysel olarak belirtilen bu sürede bu görevleri yapmak imkansız.
Ekibi olan kişiler için dediğim senaryoyla bu etkinliği gerçekten yapmayı düşünen varsa günde 3 saat grind atarak yapabilir.

Ayrıca herkesin inatla red ettiği bir gerçek var, İKV oynayanlar genç değil, yaşlandı, evli çocuklu, işli vb. o yüzden kolay olmalı vb. böyle bir dünya yok dostlar.
Mmorpg oyunlarının hepsi böyledir. Oyun, oyuncuya değil, oyuncu oyuna uyum sağlamak zorundadır. Eğer sağlayamıyorsa ki oyunu o çerçevede oynamalıdır.
Bu İKV'ye bakış açınız ile alakalıdır. Örneğin Eminönü sunucusunun oyuncuları gibi, tamamen pvp merkezli insanlar, buna saygı duyuyorum.

Resim

Hafif bir iç çekiş ile birlikte, esprili bir cevap verdiniz "Kıyamet Keyifsizliği"
2009 - 2012 Beyazköşk
2012 - 2017 Kuklacı
2017 - 2024 Eminönü
2024 - 2025 Karaköy
2026 Bab-ı Ali

Kullanıcı avatarı
scorper
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Sunucu: Beyaz Köşk

Mesaj gönderen scorper »

Size katılmıyorum bu oyunda herkes eşittir. Sevgiler...
Kullanıcı avatarı
Lighthouse
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı

scorper yazdı: 15 Nis 2026 13:34 Size katılmıyorum bu oyunda herkes eşittir. Sevgiler...
Neye göre eşittir hocam.

m1'i olmayıp çt'ye alınmayanlara mı?
y2'si olmayıp kenana alınmayanlara mı?
Asası olmayıp element kesimlere alınmayanlara mı?
5+1//4+2 bölgelere alınmayan tanklarla mı?

Gerçeklerin farkına varalım.

Oyun Ezel filmindeki 2 yol ayrımındaki karanlık yolu seçeli 15 sene oldu hocam.
Artık Ömer değil Ezel olmanızı öneririm.

Resim
Resim

2009 - 2012 Beyazköşk
2012 - 2017 Kuklacı
2017 - 2024 Eminönü
2024 - 2025 Karaköy
2026 Bab-ı Ali

Kullanıcı avatarı
scorper
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Sunucu: Beyaz Köşk

Mesaj gönderen scorper »

Lighthouse yazdı: 15 Nis 2026 14:16
scorper yazdı: 15 Nis 2026 13:34 Size katılmıyorum bu oyunda herkes eşittir. Sevgiler...
Neye göre eşittir hocam.

m1'i olmayıp çt'ye alınmayanlara mı?
y2'si olmayıp kenana alınmayanlara mı?
Asası olmayıp element kesimlere alınmayanlara mı?
5+1//4+2 bölgelere alınmayan tanklarla mı?

Gerçeklerin farkına varalım.

Oyun Ezel filmindeki 2 yol ayrımındaki karanlık yolu seçeli 15 sene oldu hocam.
Artık Ömer değil Ezel olmanızı öneririm.

Resim

Birincisi ben bu oyunun en eskilerindenim Sonaydınlıefe ben.

Demek istediğimi anlamadın anlatırız sıkıntı yok yukarda yazdıklarının bir kısmına katıldım bir kısmına katılmadım.

Ben istanbul kıyamet vakti için düzinelerce öneri sunmuş kişiyim daha önceki önerilerimi okursan sevinirim.

Ben oyunda başkası değilim beni farklı kişilerle karıştırma bunu egoluk ve uyarı anlamında söylemiyorum sen muhtemelen benden yaşça küçüksündür

Mavi Önlük zamanında başladığımda zaten bende eşit değildim grup bölgelerine alınmadım senelerce tılsımım yok diye

Benim önerim yeni sunucular felan değildi

Önerilerimin bir kısmını okumak istersen eski yazdığım yazıyı şimdi sana kopyalayıp yapıştırıyorum

Karaköyün devamı olan yeni bir grup bölgesi gelmeli ve üretim kalkmalı. Bir karakteri fullemek seneleri almamalı nasılmı
örnek şu şekilde

Karaköyün eksiği olan bir grup bölgesi nedir bu eksilikler ? Karaköyün eksiği olan çift ma hız yani

Grup bölgesinden sadece bostan düşürülebilecek üretimsiz çemberlitaş gibi setlerin tamamlandığı bir sistem

örneğin bu grup bölgesinde şunlar olacak mor takı setleri ve mor gözlükler örneğin hem mor takı setleri örnek fizik artı hız örnek max hasar artı hız ekstra gözlüklerdede büyü artı hız ayakkabı var zaten gbzden düşen

bu setler grup bölgesindeki boslardan düşecek zorlu bir grup bölgesi olacak ve şans arttırıcı eklenecek dükkana.

Böylelikle üretimsiz olduğu için herkes o grup bölgesine girip takı setlerini ve gözlüklerini düşürecek tamamlayacak setleri

neden ? üretimsiz ve bostan düşen gözlük seti ve takı set ? zaten makroyla kp veya kopyayla maden olsa bile bostan düşürmek gerektiği için herkes girip bos kesecek kimsede birbiriyle alışveriş yapamayacağı için bu eşya bağlı kalacak bu karaktere.

Böylelikle karakter hızlanacağı ve güçleneceği için herkes düşürmek isteyecek üstelik şans arttırıcıda alacak ikv dükkan kazanacak.

Bunun dışında ikv dükkana akçe karşılığı karakter tipi değiştirme akçeyle isteğimiz kadar değiştirebileceğiz eski karakterlerimizin tiplerini ikv dükkanada faydası olacak eminim kullanan çok olur böyle bir ürünü

onun dışında met 23 tarzı tılsımlarda ikv dükkandan cüzi bir ücret karşılığında akçeyle satılacak

Yani böylelikle oyunda maden kopya dolu bile olsa ikvdükkandan alan olup ikv dükkan kazanacak.

Hem dışarıdaki nakit kesilecek hemde ikv kazanacak örnek ben met 23 dışardan almak yerine ikv dükkandan alabilirim

bunu sadece met23 için düşünmeyin çoğu item ve bazı tılsımlar diye düşünün.

ayrı yetten ikv dükkana tek tıkla giyilebilen artı 5 yetenek gibi bir sistem her karaktere yüklenecek

örnek elektirik setinden hadi değiş bakalım fiziğe tek tek çanta koymak yerine tek tıkla karakter direk giyecek

bu nasıl olacak mesela kasada yan yana renkli butonlara koyduğumuz elektirik setlerini kasaya dizdikten sonra butona bastığımızda karakter şak diye hepsini birden giyecek. Bu özellik artı 5 yetenek gibi tüm karakterlere bir kez eklenebilecek bir sistem olduğu için ikv dükkandan bu özelliği herkes almak isteyecektir.

Yani böylelikle yeni bir grup bölgesi ve ikv dükkan eklentileriyle bile büyük geri dönüş sağlanabilir inanın bana şu anki sunucu muhappetinden ziyade daha güzel oyun zevki ve geri dönüş olabilir oynamak isteyen mutlaka olacaktır diye tahmin ediyorum

( Bu yazılarımın bir kısmı demek istediğim olay tamda buydu eğer bu önerilerimi çok değerli bulanlar var bunlar hayata geçerse geri dönüş güzel olur yeni sunucu faciası karaköyden belliydi aynı yemek tekrar sunuldu ve olanlar ortada)

Yani benim demek istediğimi daha uzunca sana anlatabilirim problem yok herkese yanıt verebilirim hatta senin içinde uygun olursa güzel kardeşim sevgili kardeşim beni yayına al görüntüm görünmesede olur bana bir dm varmı burda özelden iletişim bilgilerimi atayım sesli yolla sana anlatmak çok isterim yayına almam dersen normal discord üzerinden ara sıkıntı yok
bu böyle olmayacak ben sohbet ederek sadece 5 dakika beni dinlersen ne demek istediğimi herkese anlatabilirim

değer verip yazarsan iletişim dm varmı burda söz veriyorum geleceğim ne demek istediğimi ozaman anlatabilirim

sevgi ve saygılarımla....
omeqla
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Mesaj gönderen omeqla »

Keşke daha kişisel bir etkinlik olsaydı ama ne yapalım bundan sonraki etkinliklerde daha bireysel etkinlik yaparlar belki deneme yanılma ile orta yol bulunur

“Genel Etkileşim” sayfasına dön