Tüm itemler dükkanda satılmalı

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
RositRose
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Re: Tüm itemler dükkanda satılmalı

Mesaj gönderen RositRose »

Evet katılıyorum hepsi akçe ile dükkanda satılmalı. Burada emek verdik sabaha kadara kestik diye ağlayanların hepsi kolpa yapıyor. Emek değil kopya yaptılar. Kaç tane karakter dizdilerse kaç üretim yaptılarsa hepsini kopyayla yaptılar. Dükkana gelsin ki oyun kazansın. Oyun kazansın ki yenilik istemeye genişleme istemeye yüzünüz olsun.
Kullanıcı avatarı
SkyBlue
Dış Şehir Gezgini
Dış Şehir Gezgini
Sunucu: Eminönü
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Donquixote Family

Mesaj gönderen SkyBlue »

RositRose yazdı: 25 Eki 2020 19:22 Evet katılıyorum hepsi akçe ile dükkanda satılmalı. Burada emek verdik sabaha kadara kestik diye ağlayanların hepsi kolpa yapıyor. Emek değil kopya yaptılar. Kaç tane karakter dizdilerse kaç üretim yaptılarsa hepsini kopyayla yaptılar. Dükkana gelsin ki oyun kazansın. Oyun kazansın ki yenilik istemeye genişleme istemeye yüzünüz olsun.
Genişleme istemeye yüzümüz mü olsun? Ahahahaha. Yıllarca bu oyundan kazandıkları paraları, oyunu geliştirmek yerine saçma sapan bi projeye aktaran ve proje tutmayıp battıktan sonra tıpış tıpış geri gelen insanlardan genişleme istemeye yüzümüz olsun demek.

Bak o da güzel hikaye.
~ Donquixote Family ~
~ Mihawk ~
Kullanıcı avatarı
Sonne
Labirent Rehberi
Labirent Rehberi
Sunucu: Karaköy
Lonca: Epur Si Muove

Mesaj gönderen Sonne »

RositRose yazdı: 25 Eki 2020 19:22 Evet katılıyorum hepsi akçe ile dükkanda satılmalı. Burada emek verdik sabaha kadara kestik diye ağlayanların hepsi kolpa yapıyor. Emek değil kopya yaptılar. Kaç tane karakter dizdilerse kaç üretim yaptılarsa hepsini kopyayla yaptılar. Dükkana gelsin ki oyun kazansın. Oyun kazansın ki yenilik istemeye genişleme istemeye yüzünüz olsun.

Kişi kendinden bilir işi...
Resim

Anka
hercai
JillValentine

Karaköy
SOSYOLOG
rosenrot
<Eppur Si Muove>
Kullanıcı avatarı
styx26
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Klan: Lodos

Mesaj gönderen styx26 »

Merhabalar,

"Silah Yükseltme"nin bile çok ağır "p2w" olduğunu, bunun yerine Demirci Rüstem aracılığıyla oyun üzerinden yapılmasını düşünürken bu konuya denk gelmek... :disappointed_relieved: Bu tür uçuk fikirleriniz için destek formu doldurabilirsiniz pek tabi ama talep ettiğiniz eşyalar oyun içi ticaret ile "tık üret" şeklinde de temin edilebilir.

İyi forumlar.
Resim
2007-2009
KuRDaNKoLLaRR
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Mesaj gönderen KuRDaNKoLLaRR »

styx26 yazdı: 25 Eki 2020 20:21 Merhabalar,

"Silah Yükseltme"nin bile çok ağır "p2w" olduğunu, bunun yerine Demirci Rüstem aracılığıyla oyun üzerinden yapılmasını düşünürken bu konuya denk gelmek... :disappointed_relieved: Bu tür uçuk fikirleriniz için destek formu doldurabilirsiniz pek tabi ama talep ettiğiniz eşyalar oyun içi ticaret ile "tık üret" şeklinde de temin edilebilir.

İyi forumlar.
günde 1-2 saat giren adam nasıl oyun parası kazansın da alsın.bu durumda merdiven altına itiliyor insanlar ve Sobee para kazanamıyor 3-5 tekel veya bir o kadar dolandırıcının kucağına düşüyor. Bunlar kazanacağına sobee kazansın ve yeni genişleme paketleri gelsin.
Kullanıcı avatarı
SkyBlue
Dış Şehir Gezgini
Dış Şehir Gezgini

Mesaj gönderen SkyBlue »

KuRDaNKoLLaRR yazdı: 25 Eki 2020 20:29

İyi forumlar.
günde 1-2 saat giren adam nasıl oyun parası kazansın da alsın.bu durumda merdiven altına itiliyor insanlar ve Sobee para kazanamıyor 3-5 tekel veya bir o kadar dolandırıcının kucağına düşüyor. Bunlar kazanacağına sobee kazansın ve yeni genişleme paketleri gelsin.
Yani şimdi muhtemelen linç yiyeceğim fakat bir şeyleri söylemek istiyorum.

“Günde 1-2 saat giriyorum. Para nasıl kasayım? Maden nasıl çekeyim? İtemler dükkanda satılsın para verip alayım.”

Böyle bir düşünce yapısı olabilir mi? Özellikle bahsettiğiniz oyun bir MMORPG ise. Bakın arkadaşlar sizin fazla oyun kültürünüz olmadığını görüyorum. RPG’nin ne demek olduğunu bilmediğinizi görüyorum. RPG yani Role Play Games oyunlarında eğlenceli kısım karakterin gelişimine odaklanmaktan geçer. Bunu yapmak zaman ve emek gerektirir. İKV’de de bu böyle. Dünde böyleydi, bugünde böyle ve yarında böyle olmak zorunda.

İtemleri dükkanda sattıktan sonra ne isteyeceksiniz? Benim fazla zamanım olmuyor, karakter kasamıyorum, dükkana level koyunda para verip tecrübe (exp) satın alalım mı diyecekseniz?

39 zamanı da böyleydi, 49 zamanı da böyleydi ve şimdi de böyle. Ve böyle olmak zorunda. Oyunda hiç bir role play sergilemeden her şeyinizin eksiksiz olması mümkün değil. Sizin zamanınız role play yapmaya yetmiyorsa da bu oyun size göre değil demek ki. Farklı tarz oyunlar denemenizi öneririm.
~ Donquixote Family ~
~ Mihawk ~
KuRDaNKoLLaRR
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

SkyBlue yazdı: 25 Eki 2020 20:48
KuRDaNKoLLaRR yazdı: 25 Eki 2020 20:29

İyi forumlar.
Yani şimdi muhtemelen linç yiyeceğim fakat bir şeyleri söylemek istiyorum.

“Günde 1-2 saat giriyorum. Para nasıl kasayım? Maden nasıl çekeyim? İtemler dükkanda satılsın para verip alayım.”

Böyle bir düşünce yapısı olabilir mi? Özellikle bahsettiğiniz oyun bir MMORPG ise. Bakın arkadaşlar sizin fazla oyun kültürünüz olmadığını görüyorum. RPG’nin ne demek olduğunu bilmediğinizi görüyorum. RPG yani Role Play Games oyunlarında eğlenceli kısım karakterin gelişimine odaklanmaktan geçer. Bunu yapmak zaman ve emek gerektirir. İKV’de de bu böyle. Dünde böyleydi, bugünde böyle ve yarında böyle olmak zorunda.

İtemleri dükkanda sattıktan sonra ne isteyeceksiniz? Benim fazla zamanım olmuyor, karakter kasamıyorum, dükkana level koyunda para verip tecrübe (exp) satın alalım mı diyecekseniz?

39 zamanı da böyleydi, 49 zamanı da böyleydi ve şimdi de böyle. Ve böyle olmak zorunda. Oyunda hiç bir role play sergilemeden her şeyinizin eksiksiz olması mümkün değil. Sizin zamanınız role play yapmaya yetmiyorsa da bu oyun size göre değil demek ki. Farklı tarz oyunlar denemenizi öneririm.
Yaşınız kaç bilmiyorum da oyun kültürünü ekmek arası yeridik çocukken. Konuyu dikkatli okursanız talebimizin seçimlik olarak itemlerin isteyen kişilerce dükkandan alınması isteyen kişilerinde emeklerini vererek üretmeleri. Kimi parasıyla öder bu bedeli kimi zamanıyla. Wow oyunu malumun zamanın en iyi mmorpgsi idi şimdi günümüzde eriye eriye kaç milyon kullanıcı kaybetti bunun sebebi insanların değişen alışkanlıkları ve ayıracak zamanlarının olmaması. Ne şiş yansın ne kebap bence bir orta yol bulunur.Bunlar hep oyun kültürü işte.
Kullanıcı avatarı
SkyBlue
Dış Şehir Gezgini
Dış Şehir Gezgini

Mesaj gönderen SkyBlue »

İşte sizin şuanlık sıkıntınız şu. Oyun kültürünü sabit bir olgu zannetmeniz. Çocukken oyunları sular seller gibi biliyorduk halen bildiğimi sanıyorum düşüncesi.

Oyun kültürü, oyunculuk denilen şey sabit bir olgudan çok değişken bir yapıdır. Zamanınında doğru bildiğiniz şey şu anda doğru olmayabilir.

WoW demişsiniz. Evet bahsettiğim nokta da bu. WoW gibi devasa bir MMORPG oyunu bile oyuncu kaybediyor. Ama sizin düşündüğünüz sebepten dolayı değil. WoW denilen oyunun yapımcısı Blizzard denilen firma sırf WoW oyuncu kaybetmesin diye değişen oyunculuk anlayışını absürt bir şekilde WoW’a uygulamaya çalışmıyor. Çünkü bu yapacaklarının oyunun yapısını tamamen bozacağının farkında. Peki ne yapıyorlar? WoW’da fazla vakit geçiremeyen oyuncular için yeni tarzda oyunlar üretiyorlar. Overwatch, Hearthstone örneğin.

Yani anlatmak istediğim olay şu. WoW’dan ayrılan oyuncu kitlesi farklı bir MMORPG oyunu oynamıyor. Sadece oynayacağı tarz oyunu değiştiriyor. Fark ederseniz ki bu da benim size önerdiğim şey.

Bu arada ufak bir de hatırlatma yapayım. WoW herhangi bir güncelleme çıkardığı zaman eski oyuncuların tamamına yakını oyuna dönüyor. Güncel oyuncu sayısı katlanıyor. Bu da şunu gösterir ki insanların istediği MMORPG’de bedavadan güçlenmek yerine yeni şeyler deneyimleyerek eğlenmek.
~ Donquixote Family ~
~ Mihawk ~
KuRDaNKoLLaRR
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

SkyBlue yazdı: 25 Eki 2020 21:07 İşte sizin şuanlık sıkıntınız şu. Oyun kültürünü sabit bir olgu zannetmeniz. Çocukken oyunları sular seller gibi biliyorduk halen bildiğimi sanıyorum düşüncesi.

Oyun kültürü, oyunculuk denilen şey sabit bir olgudan çok değişken bir yapıdır. Zamanınında doğru bildiğiniz şey şu anda doğru olmayabilir.

WoW demişsiniz. Evet bahsettiğim nokta da bu. WoW gibi devasa bir MMORPG oyunu bile oyuncu kaybediyor. Ama sizin düşündüğünüz sebepten dolayı değil. WoW denilen oyunun yapımcısı Blizzard denilen firma sırf WoW oyuncu kaybetmesin diye değişen oyunculuk anlayışını absürt bir şekilde WoW’a uygulamaya çalışmıyor. Çünkü bu yapacaklarının oyunun yapısını tamamen bozacağının farkında. Peki ne yapıyorlar? WoW’da fazla vakit geçiremeyen oyuncular için yeni tarzda oyunlar üretiyorlar. Overwatch, Hearthstone örneğin.

Yani anlatmak istediğim olay şu. WoW’dan ayrılan oyuncu kitlesi farklı bir MMORPG oyunu oynamıyor. Sadece oynayacağı tarz oyunu değiştiriyor. Fark ederseniz ki bu da benim size önerdiğim şey.

Bu arada ufak bir de hatırlatma yapayım. WoW herhangi bir güncelleme çıkardığı zaman eski oyuncuların tamamına yakını oyuna dönüyor. Güncel oyuncu sayısı katlanıyor. Bu da şunu gösterir ki insanların istediği MMORPG’de bedavadan güçlenmek yerine yeni şeyler deneyimleyerek eğlenmek.
Neyden dolayı oyuncu kaybediyor anlatsana biraz :)
Kullanıcı avatarı
SkyBlue
Dış Şehir Gezgini
Dış Şehir Gezgini

Mesaj gönderen SkyBlue »

MOBA ve FPS oyunlarının popüler olmasından dolayı. Yani günümüz oyuncuları bir şeylere emek vermekten çok hazır olanı tüketmeye yöneliyor. Bu anlayışta MMORPG oyunları için pek uygun değil.

Yani sizin olayı çekmeye çalıştığınız yön ile farklı. İtemlerin dükkanda satılması bu oyunun oyuncu kazanmasını sağlamaz. Daha çok kaybetmesini sağlar. Çünkü İkv sürekli gelişen bir oyun değil. Bir süre sonra durağanlığa bağlıyor. Karakterleri eksiksiz olan oyuncular yapacak bir şey bulamıyor. O yüzden sizin gibi bir heves oyuna başlamak isteyip, emek vermek istemeyen oyuncular için böyle bir şeyin yapılacağını sanmıyorum. Zaten oyun türünden dolayı böyle bir şey yapılması mümkün değil.

Ayrıca size tekrar söylüyorum. Zamanınız yoksa emek harcamak istemiyorsanız sizde WoW oyuncularının yaptığı gibi farklı tarz oyunlar deneyebilirsiniz. Ama bahsettiğiniz şeyin bir MMORPG’ye uymayan bir düşünce olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Umarım anlayabilirsiniz.
~ Donquixote Family ~
~ Mihawk ~

“Genel Etkileşim” sayfasına dön