Yeni Bölgede İşe Yarayacak Büyü Elektriktir

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
turkneferi
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos

Re: Yeni Bölgede İşe Yarayacak Büyü Elektriktir

Mesaj gönderen turkneferi »

ikomanche yazdı: 03 Oca 2018 19:41
turkoxHAMSTER yazdı: 03 Oca 2018 19:04 Yani Met2(I) tılsımı ile Met2(III) tılsımı arasında %10 luk değil %50 lik bir fark var.
Yine de arada 399m fiyat farkı göremiyorum. Çemberlitaşa 5 m1 m23 bb3 yazan tipler olmasa o tılsım o fiyatları rüyasında bile göremez. Bu kadar fiyat çekmelerinin sebebi Çemberlitaş Bölgesi. Oraya da gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra hak ettiği değeri bulur.
Yazın met 2 3 süz sadece m1 i olan arkadaşım ile 5 m1 4 met 2 3 lü bölge atıyorduk. Yani biz öyle sanıyormuşuz. Hs li bir arkadaşta daha met 2 3 yokmuş yani 5 m1 3 met 2 3 (büyücünün birisi 1200 hs) çok rahat kaçırılıyor. Met 3 gibi ilave tılsımlar olmadan. Zorlandığınız yerde met 2 3 ler ruh içerse sorun çıkmıyor.
Resim
AgahEfendi
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen AgahEfendi »

ikomanche yazdı: 03 Oca 2018 19:41
turkoxHAMSTER yazdı: 03 Oca 2018 19:04 Yani Met2(I) tılsımı ile Met2(III) tılsımı arasında %10 luk değil %50 lik bir fark var.
Yine de arada 399m fiyat farkı göremiyorum. Çemberlitaşa 5 m1 m23 bb3 yazan tipler olmasa o tılsım o fiyatları rüyasında bile göremez. Bu kadar fiyat çekmelerinin sebebi Çemberlitaş Bölgesi. Oraya da gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra hak ettiği değeri bulur.
Piyasadan pek anlamam ama şöyle kabaca bir hesap yaparsak ;

Met 2 3 Malzemeleri :
x24 Kondrit = 9m'den sayarsak = 216m
x32 Safran = 2m'den sayarsak = 64m
x16 Peptit = 2m'den sayarsak = 32m
x16 Salgı = 2m'den sayarsak = 32m
x32 Xenotim = 2m'den sayarsak = 64m

Bu hesap ile toplam : 408m tutuyor.Tabi yukarıdaki fiyatlar sunucudan sunucuya değişiklik gösterecektir.
Kullanıcı avatarı
ikomanche
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Lonca: Academy Of War

Mesaj gönderen ikomanche »

turkoxHAMSTER yazdı: 03 Oca 2018 19:44
Şöyle düşün. Diyelim yeni bölgede baba bir boss kesilecek. Bölgede şunu görmen çok olası:

[turkoxHAMSTER]: xxxx'e iyileştirme 13 23 lü şifa
[DIFFERANTIAL]: xxxx'e Hedef Saptırma (III)'lü son tank.
[Aris]: Zalim Fareadam görevine Buz 13 Buz 23'lü büyü.
Zaten bu olaylar olduğu için oyun bu halde. Oyun bu yazıları yazanlar yüzünden bu kadar oyuncuyu kaybetti. Yıllardır bu kanayan yaraya çözüm bulmaya çalışıyorlarken kalkıp yıllar sonra buna tekrar zemin hazırlayan bir güncelleme beklemeyin. Dolayısıyla bu yazdıklarının olmayacağına %100 eminim. Gelen yer grup bölgesi değil, açık dünya. Boss keserken de eski zamanlardaki gibi önce görev grubu, sonra destek grubu oluşturulur öyle gidilir.
turkoxHAMSTER yazdı: 03 Oca 2018 19:44
M1 M23 M3 lü 5 adet büyücünün saniyede çıkardığı ortalama hasar tılsımsız 5 büyücünün saniyede çıkardığı ortalama hasarın 20 katı falan. O tılsımların değerini oluşturansa maden fiyatları.
hala olayın içine M1 M3 katıyorsun. Ortada 399m lik bir fark yok bu bariz. Madem malzemesi çok pahalı o zaman üretilmemeli. Her reçeteyi üretseydik şimdiye herkes zarardaydı.
İKV
D. 25.12.2006
Ö. 11.06.2011
Kullanıcı avatarı
turkoxHAMSTER
Praetorian Piyadesi
Praetorian Piyadesi
Sunucu: Teşkilat

Mesaj gönderen turkoxHAMSTER »

İlk dediğine ben de duacıyım. Umarım dediğim gibi olmaz. Fakat 2. dediğimi ben anlatamadım ya da sen anlamadın. Oyun Çemberlitaş'tan ibaret değil. M23 dediğin tılsım M13 e oranla katlarca hasar farkettiren bir tılsım. Kadim Hidra keserken de böyle Solucan keserken de böyle Junon keserken de böyle tank savaşçı-şifacı keserken de böyle. Oyun içinde ciddi anlamda fark yaratan bir tılsım. Yarattığı farkı diğer tılsımlarla pekiştirerek muazzam boyutlara ulaştırabileceğin bir tılsım. Ben verilen madene değmese üretmezdim. Kimse üretmezdi. Oyunda 1. ve 3. kademesi arasında neredeyse hiç fark olmayan bir ton tılsım varken M23'ü saçma bulmanı eleştirdim sadece.
LethieN
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen LethieN »

jerrymaquire yazdı: 03 Oca 2018 19:35 İyileştirme 13,23 ü güncelden önce 1t 100m den aldım, şimdi sorsan 100mden almaya tenezzül etmezler. Piyasanın durumu ortada. Elbette nolacak bilmiyorum o yüzden tılsımları elden çıkartmadım ben.

Hatırlar mısın bilmem, iyileştirme 1 (lll) için 600 Milyonu gözden çıkarmıştın. Hey gidi hey. :thinking_face:

LethieN

İnzivaya Çekilmiş Münzevi

Mehmet Ali
Resim
Kullanıcı avatarı
ikomanche
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Lonca: Academy Of War

Mesaj gönderen ikomanche »

turkneferi yazdı: 03 Oca 2018 19:45 Yazın met 2 3 süz sadece m1 i olan arkadaşım ile 5 m1 4 met 2 3 lü bölge atıyorduk. Yani biz öyle sanıyormuşuz. Hs li bir arkadaşta daha met 2 3 yokmuş yani 5 m1 3 met 2 3 (büyücünün birisi 1200 hs) çok rahat kaçırılıyor. Met 3 gibi ilave tılsımlar olmadan. Zorlandığınız yerde met 2 3 ler ruh içerse sorun çıkmıyor.
Zaten milletin abarttığı gibi 5 m1 m23 gerekecek bir durum yok. Tılsım öncesi gelen bir bölge bu millet unutmuş sanırım. 1 sağlam kişi ile (hadi 2 olsun) çok rahat kesilebilen bir bölge. Daha geçen gün 1 sağlam büyücü, yanında 1 güneş asalı ve 2 zırhsız sadece kıyamet asalı (asa parlak bile değil) grupla çok rahat konuşa konuşa eğlenerek kestik geldik.

Yani gruptaki 5 kişininde m1 m23 olmasına gerek yok, tamamen ben ürettim millet de üretsin inadı. Önceleri eksiksiz 2331hs büyücü isterlerdi, sonra m1 istendi şimdi m1 m23 bb3 ne varsa isteniyor. Böyle böyle binlerce kişi bıraktı oyunu. Tabi bunun etkisinde yetkililerinde hatası var. Bu kadar zor ve drop yüzdesi düşük bir bölge getirilirse oynayanlar da kısa sürede kesmek için böyle yollara başvuruyor.

Piyasayı, oyunu elinin altına almış kişilerin, reelden tılsım satabilmek için millete böyle zorluklar çıkardığı bir durum kısaca. Sobee de chatte satanı görünce susturma atıyor. Asıl yapması gereken bu hale gelmiş olaya çözüm üretmek. Gerçi benim için tılsım olayı geldiği gün bu oyunda dengeye dair en ufak bir şey kalmadı ama yine de bunca yılın emeği ve hatırası adına güncellemeyi merak ediyorum.
İKV
D. 25.12.2006
Ö. 11.06.2011
Hectorx
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı
Sunucu: Beyaz Köşk
Lonca: Naim Süleymanoğlu

Mesaj gönderen Hectorx »

Bende arkadaşlara katılıyorum her bölge kendi madenleriyle geliyor buna meteor yer altı hol en basit örneği gelecek olan gurup bölgesi olsaydı mantıklıydı ama yeni bölge yeni lvl yeni itemler niye eski madenler kullanılsın hemşerim
Kullanıcı avatarı
jerrymaquire
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Sancak
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen jerrymaquire »

LethieN yazdı: 03 Oca 2018 20:18
jerrymaquire yazdı: 03 Oca 2018 19:35 İyileştirme 13,23 ü güncelden önce 1t 100m den aldım, şimdi sorsan 100mden almaya tenezzül etmezler. Piyasanın durumu ortada. Elbette nolacak bilmiyorum o yüzden tılsımları elden çıkartmadım ben.

Hatırlar mısın bilmem, iyileştirme 1 (lll) için 600 Milyonu gözden çıkarmıştın. Hey gidi hey. :thinking_face:
Hatırlamayız mıyım senden aldım. ':)
Kaybedecek bir şeyinin kalmaması, özgürlük galiba.
Kullanıcı avatarı
CHAPPIE
Meteor Kaşifi
Meteor Kaşifi
Lonca: Winter Is Coming

Mesaj gönderen CHAPPIE »

Cidden o kadar düştü mü fiyatlar? Eğer dediğin gibi 100 m ise alırım onlardan.
Kullanıcı avatarı
movie
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi

Mesaj gönderen movie »

ikomanche yazdı: 03 Oca 2018 20:22
turkneferi yazdı: 03 Oca 2018 19:45 Yazın met 2 3 süz sadece m1 i olan arkadaşım ile 5 m1 4 met 2 3 lü bölge atıyorduk. Yani biz öyle sanıyormuşuz. Hs li bir arkadaşta daha met 2 3 yokmuş yani 5 m1 3 met 2 3 (büyücünün birisi 1200 hs) çok rahat kaçırılıyor. Met 3 gibi ilave tılsımlar olmadan. Zorlandığınız yerde met 2 3 ler ruh içerse sorun çıkmıyor.
Zaten milletin abarttığı gibi 5 m1 m23 gerekecek bir durum yok. Tılsım öncesi gelen bir bölge bu millet unutmuş sanırım. 1 sağlam kişi ile (hadi 2 olsun) çok rahat kesilebilen bir bölge. Daha geçen gün 1 sağlam büyücü, yanında 1 güneş asalı ve 2 zırhsız sadece kıyamet asalı (asa parlak bile değil) grupla çok rahat konuşa konuşa eğlenerek kestik geldik.

Yani gruptaki 5 kişininde m1 m23 olmasına gerek yok, tamamen ben ürettim millet de üretsin inadı. Önceleri eksiksiz 2331hs büyücü isterlerdi, sonra m1 istendi şimdi m1 m23 bb3 ne varsa isteniyor. Böyle böyle binlerce kişi bıraktı oyunu. Tabi bunun etkisinde yetkililerinde hatası var. Bu kadar zor ve drop yüzdesi düşük bir bölge getirilirse oynayanlar da kısa sürede kesmek için böyle yollara başvuruyor.

Piyasayı, oyunu elinin altına almış kişilerin, reelden tılsım satabilmek için millete böyle zorluklar çıkardığı bir durum kısaca. Sobee de chatte satanı görünce susturma atıyor. Asıl yapması gereken bu hale gelmiş olaya çözüm üretmek. Gerçi benim için tılsım olayı geldiği gün bu oyunda dengeye dair en ufak bir şey kalmadı ama yine de bunca yılın emeği ve hatırası adına güncellemeyi merak ediyorum.
Tabi ki tılsımlar gelmeden önce gelmiş bir bölge. Normal kesim için tılsıma gerek yok. Ama stusuz kesmek için o tılsımlar zorunlu. Tabi m23 tılsımı 5 büyücünün beşinde de olmasına gerek yok grubun sağlamlığına göre 3 m23 de yeterli 2 m23 de.

Bu arada bu tılsım önemli bir tılsım. Çemberlitaş olsa da önemli olmasa da.
Fizik bir büyücünün olmazsa olmazı. Bu o kadar para etmez demen de açıkçası garip. Merak ediyorum sana göre hangi tılsım maliyetine değer? Örneğin Fiziksel Bilgi III den daha önemli bir tılsım bu tılsım. Fiziksel bilgi III'den daha çok hasar çıkartabilen bir tılsım.
Everything is about math just math

“Genel Etkileşim” sayfasına dön