İKV İtiraf

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
turkoxHAMSTER
Praetorian Piyadesi
Praetorian Piyadesi
Sunucu: Teşkilat

Re: İKV İtiraf

Mesaj gönderen turkoxHAMSTER »

2007 yılının Mayıs ayında Eminönü sunucusunda 2 tane karakter açıp oynamaya başlamıştım. Savaşçıyı 28 büyücüyü de 13 lvl yapmıştım ki mahallede İKV oynayan birini buldum. Daha doğrusu Kuran kursundan tanıştığım bir elemandı. Onu tanıyana kadar oyundaki yetenek sistemini statü sistemini ve efsun sistemini tam oturtamamıştım. Bana oyunu baştan öğretmişti. Onunla beraber çarları 29 yaptım o yaz. Okulların açılmasına yakın aramız bozuldu. Eylül ayının başlarıydı, bir sabah oyuna bir girdim karakterler yok. 1. seviye 4 adet karakter var ve isimlerini birleştirince ergence bir intikam mesajı çıkıyor. Tam psikopat çıktı eleman. Ben tabi çöktüm, 1-2 ay sürdü kendime gelmem.

7. sınıftayım o sene OKS kalkmış SBS gelmişti. Biz de SBS ye 7. sınıfta girecek olan ilk nesildik. Zaten bizden başka da olmadı. Bizden sonra gelenler de 6. sınıftan itibaren girmeye başlamıştı. 95 neslinin eğitim konusunda bi cünüplüğü vardı hep bilen bilir.... Neyse ben İKV yi kafamdan tamamen sildim, zaten dershane telaşı falan aklıma bile gelmiyordu. Haziran ayı geldi havalar güzel o zamanlar yaz gelince herkes bisikletlere sarılırdı efsane günlerdi. SBS de iyi geçmiş keyfime diyecek yok. O ara arkadaş ortamımda herkes bir MMORPG oynuyor. İşte KO oynayan SRO oynayan M2 oynayan... Ben de onların gazıyla bütün oyunları indirdim. 1-2 hafta oldu bu oyunların hiç biri beni sarmıyor. Hep içimde farklı bir beklenti var ama yerini tutan yok. İşte o an aklıma tekrar İKV geldi. Açtım sitesini bir de baktım oyuna yeni seviyeler, itemler, bölgeler falan gelmiş. İçimi amansız bir heyecan kapladı.

2008 ve serüven tekrar başlıyorr...

Launcher gelince bir de baktım yepyeni sunucular var. Yeni sunuculardan en çok kalabalık olanı Meran'dı. Ben de açtım Meran sunucusunda bir savaşçı başladım kasmaya. Ama oyun bambaşka bir şey olmuş. Sadece eminönü ve labirentten ibaret olan oyuna koskocaman bölgeler eklenmiş. Kıyafetler zırhlar çok değişmiş. O zamanlar ikvonline diye bir forum platformu vardı. Fanların açtığı bir forum. Orada LYDER adındaki bir kullanıcı şuanki Görev Listesi formatında bir konu hazırlamıştı. 1 lvlden 39 lvl a kadarki bütün görevler resimli bir şekilde vardı. Ben de başladım savaşçıyı kasmaya. Gel zaman git zaman oyuna adapte olmuş ve savaşçımı 38 lvl yapmıştım. Haftalarca beklenilen cevriye grupları, karakürk grupları geride kalmış ve karakterim görevsiz bir şekilde 39 olmayı bekliyordu. Bir süre sonra sıkıldım ve Tılsım sunucusunda büyücü açtım. Oyunda bir çevrem olmadığından görevleri yapmam ve karakterleri kasmam çok uzun sürüyordu. Tabi plus falan da yok. Neyse büyücümle daha rahat kastığım için o 39 olmuştu. Aynı zamanda görev pencerelerini okuyor, arkada çalan müziklerden feyz alıyordum. Oyundan aldığım zevk ve duygu yoğunluğu hat safadaydı. İki karakterimde de kalan Büyük Bronz görevini yaparken duyduğum hazzı ne ben anlatabilirim ne de siz anlayabilirsiniz.

2008 yazının sonuna yaklaşırken büyücüm 39, savaşçım hala 38 lvldi. Tılsımda şifacı da açmış ve 34 lvl yapmıştım. Fakat oyunda hala bir etkinliğim yoktu. Üzerimdeki kıyafetler görev itemleriydi. Param madenim yoktu. Hala efsun sistemini tam olarak anlamamıştım. Fakat forumlarda gezine gezine yavaş yavaş Element item olayını anlamaya başlamıştım. Eğer savaşçıysanız üzeriniz element+saldırı olmak zorundaydı. Oyundaki en pahalı itemler bu kombinasyona sahip itemlerdi. Ben de 38 lvl olan savaşçıma bu itemleri dizmeye başladım. Cebimdeki tüm parayı 15-25 lvl arası element+saldırı, element+zırh gibi itemlere harcadım. Artık üzerim tamamen bu itemlerle kaplıydı fakat item lvlleri çok düşüktü. O zamanlar efsun lvl i düşük de olsa şimdiki gibi etkisi azalmıyordu. Yine de iş yapıyordum.

Neyse yine bir Eylül ayı gelmişti. Artık İKV yi tamamen çözmüş gibiydim. Yavaş yavaş oyunda insanlarla tanışıyor bir ortam kuruyordum. Yine oyunda aylak aylak dolaştığım bir gün bir adamla tanıştım. Adam bana oyunda bir açık bulduğunu ve ona şifremi vermem dahilinde bütün çarlarımı 39 yapıp gözlük falan dizeceğini söyledi. Şuan bunu yazarken bile gülüyorum ama o zamanlar o adama inandım. Daha 13 yaşındaydım ve online oyun tecrübem yeni yeni oluyordu. Sonuç olarak bir şekilde bu adama kandım ve mynet üyeliğimi, şifremi, gizli sorumu dahil verdim.

Öteki gün hayatımın en büyük hüsranını yaşadığım gün oldu. Tahmin edeceğiniz üzere oyuna giremiyordum. Bir yanım hala umut taşısa da diğer yanım aptallığımı kabul etmişti. Günlerce şifremi almak için uğraştım. Fakat geri almam imkansızdı. 1 sene arayla İKV hayatım yine sonlanmış ve Eylül ayının hüznü ve kasvetiyle içim dolmuştu. İKV yi artık unutmalı ve 8. sınıfa geçmiş bir öğrencinin sorumluluğunu üstüme almalıydım. İçimden "Zaten sınav senem bu sene çok önemli iyi oldu" gibi sözlerle kendimi avutuyordum.

8. sınıf benim için dopdolu geçti. Sınav heyecanı, ilk aşklar ve hayatımı değiştirecek dostluklar edindiğim muazzam bir seneydi. Kendimi tembel ve miskin bir insan olarak tanımlarım. Fakat bir şeye odaklandığımda kapasitemi tamamen o işe yoğunlaştırabiliyorum. Bu yüzden okul hayatımda başarılı bir öğrenciydim. O zamanlar okulumuza başka bir şehirden gelen ve hem aynı okulda hem de aynı dersanede olduğum bir arkadaşla tanıştım. Daha sonra en yakın dostum olucak ve kalan lise ve üniversite hayatımda dopdolu anılar yaşayacağım kişi olduğunu daha bilmiyordum. Her günümüz beraber geçiyordu. SBS denemelerinde ikimiz de çok yüksek puanlar alıyorduk ve ailelerimiz de bundan memnun olsa gerek sürekli beraber ders çalışıp birbirimizde kalıyorduk. İşte yine bizde kaldığımız bir akşam ona İKV yi gösterdim. SBS'ye 1 ay kalmıştı ve okul dersleri artık bitmişti. Dersanemize yakın bir internet kafede İKV olduğunu keşfettik. O sıra İKV Derindeki Sır adlı teaser ını yayınlamış ve oyun 49 lvl e geçmişti. İşte hayatımız o teaserı izledikten sonra değişti. O kadar heyecanlanmıştık ki her denemeden sonra o internet kafeye gidip İKV oynuyorduk. Onla 2 senelik buruk İKV tecrübemi paylaşıyordum ve o da oyuna yavaş yavaş ısınıyordu.

Karakterlerimiz Kuklacı sunucusundaydı. Niye kuklacıyı seçtik bilmiyorum ama seçmiştik bir kere. Ortak kastığımız savaşçıyı 40 lvl yaptık. Tam o sıra SBS geldi çattı. Bir önceki sene gibi yine yüksek bir puan yaptım ve Kocaeli nin en gözde lisesini kazandım. Arkadaşımsa denemelerde yaptığı netlerin altında bir sonuç yaptı ve hedeflediği lisenin bir altı bir lise kazandı. Bunun sorumlusu olarak hep kendimi görmüşümdür...

Biz bu ikili olarak İKV de dopdolu günler, reel hayatımızda da muazzam zamanlar geçirdik. Şuan o üniversiteden mezun oldu, bense son sınıftayım. Her şeye rağmen kendisi hala en yakın dostumdur. Bu kadar samimi olmamızı İKV ye borçluyuz. Bu oyunda gelinebilecek en üst noktalara geldik, o sene plus almamızla birlikte radikal bir kararla Ankaya geçmiştik ve 2 senede sunucunun en gözde 2 neferi haline geldik. İnanılmaz dostluklar kazandık. Hala tanıştığımız insanlarla görüşürüz.

İşte o arkadaşımın adı Berat KANAPRA. Kendisi oyunu bırakmış olsa da Kanpara isimli karakterlerini hala ben kullanırım. Nerden başladık nereye geldik ben de bilmiyorum ama 10 senelik süreçte şu yazdıklarımın milyon katı anı var. Bu itiraftan çok biyografiye döndü ama yazdık işte :) Okuyanlara teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
turkoxHAMSTER
Praetorian Piyadesi
Praetorian Piyadesi

Mesaj gönderen turkoxHAMSTER »

Bu da 2010 senesinden :) (Soldaki Berat, sağdaki ben)
Yüzü gözüken ablamızdan da özür dilerim fakat yüzünü kapatsam sanki farklı bir şey varmış gibi olacaktı.
Resim
Kullanıcı avatarı
yun1010
Labirent Rehberi
Labirent Rehberi
Klan: Lodos
Lonca: Ancient Legends

Mesaj gönderen yun1010 »

Anıları paylaşıyoruz kardeşim Benimde 5. Sınıftayken başlayan bi kardeşim vardı halen oynarız hele yan yana iki masa açıp oyuna girdik mi tadından yenmez 😂😊
------------------------------------------Ancient Legends Lonca Lideri-----------------------------------------
Youtube Kanalım: https://www.youtube.com/watch?v=v_G6kEwdzfI
Kullanıcı avatarı
KraToSs
Meteor Kaşifi
Meteor Kaşifi

Mesaj gönderen KraToSs »

sanırım 2009 gibiydi sivri ada ya kaçan birini kovalıyordum iki kişilerdi beni kesince küfür ettim bi baktım eleman yönetici çıktı "xxx" isimli kullanıcı benim tarafımdan susturuldunuz! Dedi bu kişi Yönetici Akdenizliydi. Yönetici ZıplayanPırasa ile taş kanatlara gittiler 1 hafta konuşamadım karakter buga mı girdi ne dedim sürekli yazı yazıyorum sarı yazılar çıkıyordu bende ölünce yine küfür ediyordum zaten görünmüyor diye sonra birgün ederken mesajlaşma kanalında geçti lan noluyor demiştim ne günlerdi ya elimizde kütük zırhımız 37 hiçbir devir o kütük vslerinin kanatmalarının tadını veremez
Yönetici zıplayanpırasanın 9 asit etkisi bırakması yönetici bodrumluÇapkının çifteyle 6200 vurması çok güzeldi ama çok kısaydı be! Biraz daha uzun sürseydi keşke.
Herhangi bir düşünce,konuya,fikiri sindirmeye çalışan,silen, özgürlük sunmayan ikv yönetimi yüzünden pek yorum atasım gelmiyor.
Kullanıcı avatarı
KraToSs
Meteor Kaşifi
Meteor Kaşifi

Mesaj gönderen KraToSs »

2010 gibi tüm arz klanı olarak klan kanalında ve bölgede protesto amaçlı flood yapıyorduk eminim oyunda ki topluluk olarak herkesin katıldığı tek flood eylemidir bu bir protesto amaçlıydı sonra oyuna hatırlamadığım biri girdi sanırım ATXdi o oyuna girer girmez herkes sustu çünkü mesajlaşma kanalını kapatmıştı yazı yazıyoruz gitmiyordu
bu da böyle bir anımdır o zamanlar kuklacıda öyle yönetime yağ çeken yoktu oyuncu oyuncuyu kolluyordu ama herkes memnundu herkes iyiydi yöneticiler gmler oyuncular çünkü yaş kitlesi büyüktü
Herhangi bir düşünce,konuya,fikiri sindirmeye çalışan,silen, özgürlük sunmayan ikv yönetimi yüzünden pek yorum atasım gelmiyor.
Kullanıcı avatarı
Kolonyaceline
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen Kolonyaceline »

Parasıyla küfür ettirdiğim doğrudur :D
Resim
Resim

Selin S.
Kullanıcı avatarı
showmaster
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen showmaster »

Tüm eşyalarım için tek tek örs yapardım çünkü zengindim
Kullanıcı avatarı
CHAPPIE
Meteor Kaşifi
Meteor Kaşifi
Lonca: Winter Is Coming

Mesaj gönderen CHAPPIE »

Asıl klanımın arz olmasına rağmen lodosum. Çemberlitaş geldiğinde Sancak sunucusunda aktarım için bile bir tane arz bulamadığım için lodos olmuştum. Sonrasında Tılsım sunucusuna geçince yeniden kendi klanıma dönmüştüm. Eminönü sunucusuna geçince grup bölgesi için adam çıkmayınca mecburi lodos oldum.

Savaşlarda alışveriş açıp karşı klana dalaşmıyordum ama Meran sunucusundan gelip benim adımı kullanan birisi yüzünden sürekli savaşta alışveriş açıp karşı klana dalaşıyorum belki gelen tepkilere dayanamaz ismini değiştirir diye ama hâlen değiştirmedi 😁. Tek yol kaldı onu da internet bağlatacağım zaman yapacağım 😁.

Irkçılıktan dolayı 999 gün ban aldım. O günden beri oyunda ne zaman siyasi bir ismi kavga ederken görsem laf atar sonra o küfür edince de şikayet ederim.

Oyunu oynarken çabuk sinirleniyorum. En ufak hatayı bile kaldıramıyorum. Hata yapan kişi bir şey olmamış gibi bana yüklenirse o an da sinirden oyunu oynuyamam. Bünün çözümü olarakta sürekli dalga geçerek vs oyun oynuyorum.
Kullanıcı avatarı
Retaliation
Cin Sigorta Üyesi
Cin Sigorta Üyesi

Mesaj gönderen Retaliation »

Eveeettt. Azıcık kendimi rezil edeyim. :)

Oyunda 14-15 yaşlarında Yeraltı'ndaki köprülerin Hidra'ya çıktığını düşünüyordum. Hatta o denli ki, o çocukluk çağlarımda Migrat'ın girişinin de orası olabileceğini düşünüyordum.

Grup Bölgeleri'nin çok kolay eşya verdiğini düşünüyordum. Yalnız girişlerinin oldukça meşakkatli, girdiğinizde ise o cefanın sefaya varacağını zannediyordum. Öyle ya, tek kesimde eşyaların patır patır düşeceğini sanıyordum. :unamused:

Reçete ile üretilen şaheserlerin alışveriş ile karakterlere aktarıldığını sanıyordum. :slight_frown:

Yine çocukluk günlerim, Kuklacı'da açmış olduğum savaşçıda Dev Komodo kesmek üzere bir grupla anlaşmıştım. Hayatımda oyun hiç hırszılık gibi bir şeyle karşılaşmamıştım ta ki o zamana kadar. Grubu kuranların yakın arkadaş olduklarını sohbet kanalından anladım. Bana da "Senin görevi yaparız ama Dev Komodo dişi bizim olur. Vermezsen klana hırsız diye adını çıkartırız." deyince adımın lekelenmemesi için vermiştim. Pişmanım. :weary:

Bir de çok dolandırıldım. Yani düşük seviyelerde iken. Henüz forumdaki görev listesini ve ganimetleri tanımadığım yıllardaydım. Bir büyücü karakteri açmıştım, sene 2012 olmalı. Bir gün Bankacı önünde kasamı düzenlerken bir büyücü yanıma gelip Fevzi Bey modeli kolye yansıttı. (Aslında çift efsunlu bir kolyeydi. İkinci efsununu hatırlamıyorum.) Elimdeki tüm parayı vermiştim. Sonra bir gün Google'a 'İKV görevler' yazdığında çıkan ilk sayfadan detaylı araştırma yapınca ganimetler sekmesini bulmuştum.
Burada satın aldığım kolyenin ismini görünce şok yaşamıştım. Ayrıca daha akıllanmayıp bu olayın bir benzerini savaşçı karakterinde yaşadım. Dev Ana görevinden verilen Alman Modeli Conk Usulü pantolona da para saymıştım. :disappointed_relieved:

Bir de arkadaş benzeri bir isimle dolandırıldım. Tarihler 6 veya 7 Mart 2016'yı gösteriyordu. Hasan arkadaşımı tanıyanlar vardır belki: FıratÇakıroğlu. İsmi değişmeden önce Xakslepiosx adını kullanıyordu. Velhasıl, bu isme benzer isimde bir karakter açılmış ve 49. seviyeye kadar kasılmıştı. Hasan dostum o zamanlar görev ganimetleri ile idare ediyor, Çemberlitaş'a giremiyordu. Çakma hesap yanıma gelip Meteorit 1'i isteyince, ben de isme pek dikkat etmeden Hasan sanarak vermiştim. Veriş o veriş. Bir daha izi bulunamadı. :sob: :sob: :sob:
Resim
ahmet5755
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Tılsım
Lonca: Ozgur Genclik

Mesaj gönderen ahmet5755 »

Oyunda GM yi soyan tek karekterim hemde 2 kere :))

İlkinde anlasilinca ban yedim tabi :))
İkincisi halen kasamda GM den aldigim(!) Ganoderma hatira niyetine durmaktadir ;))

“Genel Etkileşim” sayfasına dön