Oyunun yeni başlayanlar için akla zarar derecede zor olması

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Dawnguard
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Lonca: Companions

Re: Oyunun yeni başlayanlar için akla zarar derecede zor olması

Mesaj gönderen Dawnguard »

inquisitor yazdı: 27 Tem 2017 16:47
Dawnguard yazdı: 27 Tem 2017 16:13
inquisitor yazdı: 27 Tem 2017 15:47
erbayyy yazdı: 27 Tem 2017 13:50
turkneferi yazdı: 27 Tem 2017 13:45 Emek olmadan yemek olmaz ne bekliyorsunuz anlamıyorum ki insanlar kendisinde olmayan bir şeyi mi istiyor sizden benim karakterlerim çalındı elimde sadece sarraf lokman olan üzerinde efsunsuz 49 seviye itemli savaşçım vardı 1ay arttırıcı basıp maden çektim mesai gibi sabah girip gece çıktım 1 ayda o çok zor dediğiniz m1i kıyamet asayı kıyamet zırhı met 2 3 ü ürettim üstüne asayı parlatıp cebimde 500m den fazla nakit ile girdim 0 dan çt oynadım bunu 1 ayda yaptım ama uğraştım şimdi giremeyen arkadaşlar çok zor değil 2 ay oyun oynasalar plus + kasa erişimi ile holde sadece gönülün ordaki akrepleri ve örümcekleri keserek günde 10m yi çok rahat biriktirebilir. 60 günde ise 600m yapar bu paraya ister m1 alır ister y2 alıp kuyuda 1ay daha para kasıp istediğini üretir kendisine kalmış bir şey başka oyunlara saatler ayırıp burada 2ay sabrederek kendini geliştirmeye yönelik bir çaba göstermiyorsa kusura bakmasın giremez zaten.
Emek vermekle başkalarına yalvarmak aynı şey değildir karıştırma.

İlk başlardan Grup bölgelerine çevren olmadan girmek için baya dil dökmen gerekir.Grup bölgelerine giremezsen item kasamazsın itemin olmazsa günde 10 m kasmayı rüyanda görürsün anca.
Neyini savunuyorsunuz grup bölgelerinin anlamıyorum
Item olmasına gerek yok. Yücelen setli ofansla da çok rahat kasarsın. Donsuz olup da ağlamak saçma. Cinlerde fevzilerle de günde 10m i holden daha hızlı cıkarırsın. Çöpleri satmaktan bahsediyorum burada tabi. Holde ofansla peptit salgı ile de bu paraya para katarsın. Mabada zor gelmeyecek, ağlamayacaksınız işte.
Neden bu kadar ağırına gittiki? Senide savunuyor aslında bu konu.Oyun bireyselleşirse senin gibi geçimsiz insanlarda tek başına oynarken senin yaptığın gibi zorlanmaz.
Ben gevşek adamların yakınmasından bıktım. Ben itemlerimi zaten 6 yıl önce 2 2 2 de dizdm. Ben sana ağlamamanı sağlayacak opsiyonlar sunuyorum. Büyücü oynamayın birader. Sizi kimse almayacak. İstisnalar dışında herkes dengi ile takılır. Sana sıkılıp da para kasma yöntemini anlatıyorum. Ofans aç para kas. Büyü mü dizcen ne dizcen tılsımını al asa zırhını bas. Belki alırlar. Bi emek ver başla da .
Hocam benim zaten trans setimde var,kıyamet setimde var,y2 m1 m23 ümde ne ağlamasından bahsediyorsun? Konunun kilitlenmesini istemiyorum muhatap almayacağım seni.
Resim
Kullanıcı avatarı
Rasenganm
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen Rasenganm »

Kartalavcisi yazdı: 27 Tem 2017 15:33 Oyuna 7 ay önce sifirdan basladim ve en zor sınıf olan buyucu olarak.Oncelikle hicbir tanidigim bana yardim eden olmadi.Senin zor olarak gosterdigin herseyi sirasiyla yaptim.Bu bana buyuk bir zevk verdi.Oncelikle maden para kasip kiyamet asa urettim.Siginak ve migratta hic vakit kaybetmedim.Para kasmaya devam ettim 1 ay icinde kiyamet zirh ve kiyamet ceket urettim.Hasarin az denilip cemberlitasa alinmama ihtimalimi sifirladim.Eksik m1 tilsimim vardi. Saatlerce yeraltinda torba satrim klorotoksin dusurdum ve m1 tilsimimi aldim.Ben kimseye grup varmi demeden zaten onlar bana grup atiyordu.Kendi seviyemde kisilerle tankli girdim cemberlitasa.O ara dostluklar ve loncamin yardimiyla cemberlitasa girdim.Loncam bana hep destek oldu o guzel ortami sohbeti unutamam.Opus dei loncasina selam.Daha sonra m23 almaya ugrastim.M23 aldim ve 5+1 girmeye basladim.Tum bunlari 2 ayda yaptim ve 2 ayda 0 dan full+full buyucu kastım.Ben yapabildiysem eminim hepiniz yapabilirsiniz.Oyun bu ve emek vermek gerekiyor.Siginaka fullendikten sonra y2 olarak kendi grubumu kurarak girdim.migrata ise 5+1 cemberlitastan vakit buldukca.Suan bb3 umde var ama ben para kasmak yerine kenana girmeyi seviyorum.Ihtiyaci olanlari kenana goturuyorum.Eger usengec ve emek vermeyi zul gormezseniz sizde kolaylikla yapabilirsiniz.ihtiyaci olan kenan girmek isteyen varsa da bana pm atabilirsiniz.Saygilar Sansiro.
Sana cidden özeniyorum, ben çabaladığımda bi aşamadan sonra yeter artık deyip para kasmayı bırakmıştım. Açıkcası şöyle bi durum var herkesin bu kadar çok vakti yok. Vaktim olduğunda 1 ay yeraltından çıkmadım ve kastığım para sadece düşürdüğüm 2 tane reçeteydi onuda 2 ay yansıttım durdum , ilk reçetemi bi koleksiyoncuya, ikinciyide onun önerdiği diğer bi koleksiyoncuya anca satabildim :d Sadece kıyamet asayı kendim üretebildim sonrası bıkkınlık verdi ve derslerde üstüne gelince bıraktım kasmayı. Bence oyunda 10 saatini geçirebilen insanla günde 1-2 saat girebilen insan aynı kefeye konmamalı. Herkesin bu kadar vakti yok biz bu oyuna eğlence için giriyoruz günde 4 saat cin kestiğimi hatırlıyorum bunda bi eğlence yok tam mesaili işe döndü :d iyi oyunlar
Resim
asgsdga
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Meran
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen asgsdga »

Şunu farkedin artık bu bir oyun ve insanlar buraya eğlenmek/iyi vakit geçirmek için geliyor. 30 dklığına açıyor haHAA ne güzel oyunmuş diyip çıkıyor mesela. Kimse yeni başladığı oyunda arttırıcı alıp 1 ay boyunca günde 16 saat maden çekip uykusuz kalıp buna rağmen hala gblerde 5 kişinin ağız kokusunu çekmek istemez. Ki bu yeni başlayan adam zaten "o bölge nerede, şu yaratık çok mu güçlü, npcler nerde, örs ne işe yarıyor" gibi en basit şeyi bile bilmiyor.

Ayrıca bu oyuna 49 lvl zamanında başlayan birisi tek item urban alarak(max 10m) herkes gibi para kasabiliyordu, kimseye yalvarmasına, minnet etmesine ihtiyaç kalmıyordu. Kendisi gezip kendisi keşfediyordu haritayı/yaratıkları. Bi yerde kasamıyorsa başka yere gidiyordu, 2 yaratık az kesiyordu ama ölmeden 1,5-2 saat kassa onun için kârlı oluyordu. Komik geliyor dimi SADECE 10m ile!!! Şimdi ohooo dünyanın parasını topla yine çekilen rezillik diz boyu. Üstelik oyunda en fazla dostluğun/dayanışmanın/kardeşliğin/yardımlaşmanın olduğu dönemler de bu kimsenin kimseye muhtaç olmadığı dönemlerdir.

Uzun lafı kısası oyuna yeni başlayan oyuncular ile ortalama seviyedeki oyuncular arasındaki mesafe malesef uçurum gibidir. Zenginleri saymıyorum bile
Kullanıcı avatarı
CARMENTA
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Beyaz Köşk
Lonca: Dönüşüm

Mesaj gönderen CARMENTA »

Bu tarz zorluklar MMORPG oyun türünün doğasında vardır.Bahsettıgın zorluk kavramı aslında bır cok parametreye gore cesıtlenıyor. Kımı oyunda cok zaman gecıremedıgı ıcın pek ınsanla tanışma fırsatı bulamaz zorluk ceker.Kımı de oyunun mekanıklerıne ve grup bolgesı dınamıklerıne hakım olamadıgı ıcın dıslanır.Esasında hepsının çözümünde zaman ve emek faktörü devreye gırıyor. Onlıne oyunlar hep boyle nankördür.Basarıya ulasmak ve hedeflerıne ulasmak ıstıyorsan caba sarfedıp zamanından fedakarlık yapman gerekiyor.
Acıkcası IKV bu konuda emsallerıne gore daha kolay bıle sayılabılır.(her hafta veya her ay patch alıp ıtemlerının degersızlestıgını hayal et) ;)
Grup bölgelerinin varlıgından memnun olan ınsanları acımasızlıkla itham etmenı de yanlış buluyorum.Senın benım gıbı karakterını gelıstıren herkes ulaştığı noktaya gelebilmek ıcın çaba gosterdı.Armut piş,ağzıma düş mantığında bı kolaylıga sahıp olsaydık zaten bu oyunu aynı keyıfle oynayamazdık emın ol.
Saygılar
Resim
Kullanıcı avatarı
inquisitor
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Lonca: Tu Veni Adme

Mesaj gönderen inquisitor »

Dawnguard yazdı: 27 Tem 2017 16:52
inquisitor yazdı: 27 Tem 2017 16:47
Dawnguard yazdı: 27 Tem 2017 16:13
inquisitor yazdı: 27 Tem 2017 15:47
erbayyy yazdı: 27 Tem 2017 13:50

Emek vermekle başkalarına yalvarmak aynı şey değildir karıştırma.

İlk başlardan Grup bölgelerine çevren olmadan girmek için baya dil dökmen gerekir.Grup bölgelerine giremezsen item kasamazsın itemin olmazsa günde 10 m kasmayı rüyanda görürsün anca.
Neyini savunuyorsunuz grup bölgelerinin anlamıyorum
Item olmasına gerek yok. Yücelen setli ofansla da çok rahat kasarsın. Donsuz olup da ağlamak saçma. Cinlerde fevzilerle de günde 10m i holden daha hızlı cıkarırsın. Çöpleri satmaktan bahsediyorum burada tabi. Holde ofansla peptit salgı ile de bu paraya para katarsın. Mabada zor gelmeyecek, ağlamayacaksınız işte.
Neden bu kadar ağırına gittiki? Senide savunuyor aslında bu konu.Oyun bireyselleşirse senin gibi geçimsiz insanlarda tek başına oynarken senin yaptığın gibi zorlanmaz.
Ben gevşek adamların yakınmasından bıktım. Ben itemlerimi zaten 6 yıl önce 2 2 2 de dizdm. Ben sana ağlamamanı sağlayacak opsiyonlar sunuyorum. Büyücü oynamayın birader. Sizi kimse almayacak. İstisnalar dışında herkes dengi ile takılır. Sana sıkılıp da para kasma yöntemini anlatıyorum. Ofans aç para kas. Büyü mü dizcen ne dizcen tılsımını al asa zırhını bas. Belki alırlar. Bi emek ver başla da .
Hocam benim zaten trans setimde var,kıyamet setimde var,y2 m1 m23 ümde ne ağlamasından bahsediyorsun? Konunun kilitlenmesini istemiyorum muhatap almayacağım seni.
Seni kaideye aldığım için ben utanıyorum. O zaman ağlayan arkadaşlar yazılarımdan feyz alsın
Kullanıcı avatarı
Seven
Fareli Köyün Kavalcısı
Fareli Köyün Kavalcısı
Klan: Lodos

Mesaj gönderen Seven »

CARMENTA yazdı: 27 Tem 2017 17:27 Bu tarz zorluklar MMORPG oyun türünün doğasında vardır.Bahsettıgın zorluk kavramı aslında bır cok parametreye gore cesıtlenıyor. Kımı oyunda cok zaman gecıremedıgı ıcın pek ınsanla tanışma fırsatı bulamaz zorluk ceker.Kımı de oyunun mekanıklerıne ve grup bolgesı dınamıklerıne hakım olamadıgı ıcın dıslanır.Esasında hepsının çözümünde zaman ve emek faktörü devreye gırıyor. Onlıne oyunlar hep boyle nankördür.Basarıya ulasmak ve hedeflerıne ulasmak ıstıyorsan caba sarfedıp zamanından fedakarlık yapman gerekiyor.
Acıkcası IKV bu konuda emsallerıne gore daha kolay bıle sayılabılır.(her hafta veya her ay patch alıp ıtemlerının degersızlestıgını hayal et) ;)
Grup bölgelerinin varlıgından memnun olan ınsanları acımasızlıkla itham etmenı de yanlış buluyorum.Senın benım gıbı karakterını gelıstıren herkes ulaştığı noktaya gelebilmek ıcın çaba gosterdı.Armut piş,ağzıma düş mantığında bı kolaylıga sahıp olsaydık zaten bu oyunu aynı keyıfle oynayamazdık emın ol.
Saygılar
:clap: :clap: :clap: :clap:
Gizlenmiş İçerikGöster
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Dawnguard
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Lonca: Companions

Mesaj gönderen Dawnguard »

CARMENTA yazdı: 27 Tem 2017 17:27 Bu tarz zorluklar MMORPG oyun türünün doğasında vardır.Bahsettıgın zorluk kavramı aslında bır cok parametreye gore cesıtlenıyor. Kımı oyunda cok zaman gecıremedıgı ıcın pek ınsanla tanışma fırsatı bulamaz zorluk ceker.Kımı de oyunun mekanıklerıne ve grup bolgesı dınamıklerıne hakım olamadıgı ıcın dıslanır.Esasında hepsının çözümünde zaman ve emek faktörü devreye gırıyor. Onlıne oyunlar hep boyle nankördür.Basarıya ulasmak ve hedeflerıne ulasmak ıstıyorsan caba sarfedıp zamanından fedakarlık yapman gerekiyor.
Saygılar
Çok doğru yazı, zaten hayatındaki tek başarısı IKV de tılsım seti kasmak olan insanlar harici herkes hem fikir bu konuda.
Resim
Kullanıcı avatarı
noctiluca
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi
Sunucu: Beyaz Köşk
Lonca: Son Kaptan

Mesaj gönderen noctiluca »

qalanoth yazdı: 27 Tem 2017 16:35 Eminönü sunucusunda bu sıkıntıyı bizzat yaşıyorum biraz heyecan olsun diye sıfırdan büyücü karakter açtım başka sunucudan geldiğim için çevrem yok denecek kadar az. Sığınak miğrat neredeyse full kıyamet asa üretmek için para biriktiriyorum ama üretsem ne olacak? Bu seferde tılsım soracaklar m1 alalım desek 330m yeni başlayan bir büyücü üzerindeki itemlerle bu parayı nasıl biriktirecek? Oyun bu noktadan sonra çıkmaza giriyor. İki seçenek var bütün gün boş boş meteor sancakta gezinmek mi, yoksa oyunu bırakmak mı ? Seçim yapmak kolay sanırım.
Bir secenegi atlamissin para yukleyip kondrit satmak :)
Resim
IKV Maden Haritalari Yazilimi: incele (250 kez indirildi)

IKV VIDEOLARI ICIN TIKLA!
Kullanıcı avatarı
qalanoth
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Sunucu: Tılsım

Mesaj gönderen qalanoth »

noctiluca yazdı: 27 Tem 2017 17:39
qalanoth yazdı: 27 Tem 2017 16:35 Eminönü sunucusunda bu sıkıntıyı bizzat yaşıyorum biraz heyecan olsun diye sıfırdan büyücü karakter açtım başka sunucudan geldiğim için çevrem yok denecek kadar az. Sığınak miğrat neredeyse full kıyamet asa üretmek için para biriktiriyorum ama üretsem ne olacak? Bu seferde tılsım soracaklar m1 alalım desek 330m yeni başlayan bir büyücü üzerindeki itemlerle bu parayı nasıl biriktirecek? Oyun bu noktadan sonra çıkmaza giriyor. İki seçenek var bütün gün boş boş meteor sancakta gezinmek mi, yoksa oyunu bırakmak mı ? Seçim yapmak kolay sanırım.
Reel parayı bastırdıktan sonra herkes char dizer o şekilde oyunun bir anlamı kalmıyor önemli olan emek vermek :)
  • "Yâd elde oturanlar, bil ki yurt kaçağıdır.
    Senin kılıç dediğin, TÜRK'ün oyuncağıdır"
    Hüseyin Nihâl Atsız
Kullanıcı avatarı
KraToSs
Meteor Kaşifi
Meteor Kaşifi

Mesaj gönderen KraToSs »

qalanoth yazdı: 27 Tem 2017 17:46
noctiluca yazdı: 27 Tem 2017 17:39
Reel parayı bastırdıktan sonra herkes char dizer o şekilde oyunun bir anlamı kalmıyor önemli olan emek vermek :)
Bence o şekil daha güzel gidip adam toplıyacağımda yalvarması yakarması tribi küfürü hiiiiç çekilmez ha zevk alıyorsan birşey diyemem ama bir kere çektim bunları bu siniri bir daha yaşamamak 6 ay didinip 4 tılsım üretceğime "zaman" verip, 1 hafta "zaman" verip çalışıp o 4 tılsımı illegal almak daha mantıklı. 5 ay 3 hafta babalar gibi gez.
Herhangi bir düşünce,konuya,fikiri sindirmeye çalışan,silen, özgürlük sunmayan ikv yönetimi yüzünden pek yorum atasım gelmiyor.

“Genel Etkileşim” sayfasına dön