Caffeine yazdı: ↑13 Nis 2017 04:22
"et yiyen" diye okunuyor sanırım. başka bir anlam çıkaramadım değişik bir kelime.
Selam, tebessüm ettirdin. Normalde " Lethien " diye bir şey yok. " Luthien " var anlayacağın harflerde oynama yaptım. " Luthien " gelince Lúthien, Doriath kralı Elu Thingol ile Kraliçe Melian'in tek çocuğu güzel bir hikayesi vardır okumanı tavsiye ederim. Hatta yanlış hatırlamıyorsam " Elwing " de bu soy ağacında yer alıyor.
Elwing de Selam yollayalım. Kendi Nickimi yorumlamış gibi oldum ama.
Caffeine yazdı: ↑13 Nis 2017 18:11
şimdi anlıyorum hocam. emeğine sağlık. güzel, açıklayıcı bir tablo olmuş. Elwing'in gizemi de açığa çıkmış oldu böylece.
İsminize baktıkça,reklam gibi olmasın 'malum kahve şirketi'nin adı geliyor aklıma.
"Retaliation" kelime anlamı olarak "misilleme, intikam, ..." anlamlarına geliyormuş. Bu sayede İngilizce kelime dağarcığıma bir kelime daha eklenmiş oldu.
ARGOS-ARGOSS
.
.
Düzenbazlık ince bir tüy ise adalet "Ecel Getiren"dir...
Şu şekilde ifade edeyim o zaman "ARGOS" Yunan mitolojisinde Zeus'un kızkardeşi ve eşi olan Hera (Roma mitolojisinde Juno)'nın yardımcısı 100 gözlü bir devdir. Bu devi Zeus' un haberci tanrısı Hermes öldürmüştür. Hera' da hizmetçisi Argos'un anısına yüz gözü tavuskuşu kuyruğunda korur.
Ayrıca Zeus ile Niobe' nin oğlu olarak da bilinir.
*Bu kadar bilgiyi ismi karakterime ilk koyduğum zamanlarda bilmiyordum. 3 yıl önce arkeoloji bölümünü kazandığımda derslerde anlatıldıkça detaylı bilgi edinebildim.
ARGOS-ARGOSS
.
.
Düzenbazlık ince bir tüy ise adalet "Ecel Getiren"dir...
Şu şekilde ifade edeyim o zaman "ARGOS" Yunan mitolojisinde Zeus'un kızkardeşi ve eşi olan Hera (Roma mitolojisinde Juno)'nın yardımcısı 100 gözlü bir devdir. Bu devi Zeus' un haberci tanrısı Hermes öldürmüştür. Hera' da hizmetçisi Argos'un anısına yüz gözü tavuskuşu kuyruğunda korur.
Ayrıca Zeus ile Niobe' nin oğlu olarak da bilinir.
*Bu kadar bilgiyi ismi karakterime ilk koyduğum zamanlarda bilmiyordum. 3 yıl önce arkeoloji bölümünü kazandığımda derslerde anlatıldıkça detaylı bilgi edinebildim.