Kuklacının Oyunu
- Sonxavatar
- Işık Hanım'ın Elemanı
- Sunucu: Kuklacı
- Klan: Arzın Çocukları
Re: Kuklacının Oyunu
Seyhulmmuherrif herneyse. .. ben gaffar denmesine karşı değilim ama klanda 'gaffar pert' diolar haydi onu geçtim, gafiye gelen varmı' denen birsey var gafi ney ya ? Zor mu Geliyor
- SeyhulMuverrih
- Sahaf Yardımcısı
Muhammed'e de Mami diyorlar zorumuza gitmiyor ama?Sonxavatar yazdı:Seyhulmmuherrif herneyse. .. ben gaffar denmesine karşı değilim ama klanda 'gaffar pert' diolar haydi onu geçtim, gafiye gelen varmı' denen birsey var gafi ney ya ? Zor mu Geliyor

Avaro omnia desunt inopi pauca sapienti nihil !
- Sonxavatar
- Işık Hanım'ın Elemanı
- Sunucu: Kuklacı
Ben demiyorum yeni nesilin konusmasi iste zor geliyor uzatmak
Sunucun ne senin ricavetsem ?
Sunucun ne senin ricavetsem ?
- Kuklagiller
- İskele Babası
- Sunucu: Eminönü
Görüyorum ki söylemediklerim için cevap verilmiş. Peki bunlar nelerdir ?
2 fotoğraf arasında bağlantı kurun demedim.'' Resime iyice bak . İyice bak da nasıl açık açık söylediklerini düşün...'' dedim. Sadece oyun için de dememişimdir .
Siyasete gelince muhtemelen aynı şeyleri düşünüyoruz. O yüzden konuşmaya gerek yok...
''KUKLACI nın KİM OLDUĞU UMRUMDA DEĞİL ! . Kuklanın kim olduğudur.'' demişimdir. Ne yaptığı da beni ilgilendirmez.
Ama hala cevap yazıyorsunuz şaşıyorum...
Muhammed'e mami denilmesi zoruma gider.
Kaynak olarak da Kuran yeter. Zira kul hata yapabilir ama Allah yapmaz. 6 günün yeterli olucağını söylemişsin. Ben ise 6 yıldan bahsediyorum.
Tekrar soruyorum. tekrar sormama rağmen hala elinize bir hesap makinesi almıyorsunuz şaşıyorum...
''Hadi bana 100.000 kişiden kaç tanesinin hem bu oyunu oynayıp hem de iyi bir mevkiye, makama geldiğini söyleyin ?
Hadi bana aylık ikv ye yatırılan paranızı ve aylık gelen internet faturanızın veya internet cafe ye yatırdığınız paranızı hesaplayın . 100 TL yi hesaplamaktan bu kadar aciz misiniz. ? ''
(Kaldı ki kıraathanelerde....)
Kim olursa olsun ikv oyunu,tarihçesi veya gölge oyunu gibi boş ve anlamsız sözler içeren oyunlardan uzaklaşmalıdır. Zira anlamlı sandıklarınız anlamsızların yanında devede kulak kalır. Kaynak olarak ise Kuran yeter.
(Kasas 15)
Anlamsız, çirkin sözler işitince yüzlerini çevirip uzak durur ve şöyle derler: "Bizim işlerimiz bize, sizinkiler de size aittir. Selâm olsun size ; Cahillerle arkadaşlık etmeyi arzulamayız biz"
Peki siz başka söze mi inanacaksınız ?
(Araf 185)
Onlar göklerdeki ve yerdeki sınırsız hükümranlık ve nizama , Allah’ın yarattığı her şeye, ecellerinin yaklaşmış olabileceğine hiç bakmadılar mı? Peki, bundan sonra artık hangi söze inanacaklar?
bizler ise sadece bir hatırlatıcıyız. Kimsenin üzerinde zorba da değiliz.
Gaşiye(21-26) O halde (Resûlüm), öğüt ver. Çünkü sen ancak öğüt vericisin. Onların üzerinde bir zorba değilsin. Ancak yüz çevirip inkâr edene gelince, işte öylesini Allah en büyük azap ile cezalandırır. Şüphesiz onların dönüşü sadece bizedir. Sonra onların sorguya çekilmesi de sadece bize aittir.
(Şayet bir kesime mensupsan tabi...)
Fatiha(6-7)
Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil.
Belki anlarsın...
2 fotoğraf arasında bağlantı kurun demedim.'' Resime iyice bak . İyice bak da nasıl açık açık söylediklerini düşün...'' dedim. Sadece oyun için de dememişimdir .
Siyasete gelince muhtemelen aynı şeyleri düşünüyoruz. O yüzden konuşmaya gerek yok...
''KUKLACI nın KİM OLDUĞU UMRUMDA DEĞİL ! . Kuklanın kim olduğudur.'' demişimdir. Ne yaptığı da beni ilgilendirmez.
Ama hala cevap yazıyorsunuz şaşıyorum...
Muhammed'e mami denilmesi zoruma gider.
Kaynak olarak da Kuran yeter. Zira kul hata yapabilir ama Allah yapmaz. 6 günün yeterli olucağını söylemişsin. Ben ise 6 yıldan bahsediyorum.
Tekrar soruyorum. tekrar sormama rağmen hala elinize bir hesap makinesi almıyorsunuz şaşıyorum...
''Hadi bana 100.000 kişiden kaç tanesinin hem bu oyunu oynayıp hem de iyi bir mevkiye, makama geldiğini söyleyin ?
Hadi bana aylık ikv ye yatırılan paranızı ve aylık gelen internet faturanızın veya internet cafe ye yatırdığınız paranızı hesaplayın . 100 TL yi hesaplamaktan bu kadar aciz misiniz. ? ''
(Kaldı ki kıraathanelerde....)
Kim olursa olsun ikv oyunu,tarihçesi veya gölge oyunu gibi boş ve anlamsız sözler içeren oyunlardan uzaklaşmalıdır. Zira anlamlı sandıklarınız anlamsızların yanında devede kulak kalır. Kaynak olarak ise Kuran yeter.
(Kasas 15)
Anlamsız, çirkin sözler işitince yüzlerini çevirip uzak durur ve şöyle derler: "Bizim işlerimiz bize, sizinkiler de size aittir. Selâm olsun size ; Cahillerle arkadaşlık etmeyi arzulamayız biz"
Peki siz başka söze mi inanacaksınız ?
(Araf 185)
Onlar göklerdeki ve yerdeki sınırsız hükümranlık ve nizama , Allah’ın yarattığı her şeye, ecellerinin yaklaşmış olabileceğine hiç bakmadılar mı? Peki, bundan sonra artık hangi söze inanacaklar?
bizler ise sadece bir hatırlatıcıyız. Kimsenin üzerinde zorba da değiliz.
Gaşiye(21-26) O halde (Resûlüm), öğüt ver. Çünkü sen ancak öğüt vericisin. Onların üzerinde bir zorba değilsin. Ancak yüz çevirip inkâr edene gelince, işte öylesini Allah en büyük azap ile cezalandırır. Şüphesiz onların dönüşü sadece bizedir. Sonra onların sorguya çekilmesi de sadece bize aittir.
(Şayet bir kesime mensupsan tabi...)
Fatiha(6-7)
Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil.
Belki anlarsın...
İmzanızda büyük ölçekli resimler kullanmayınız.
Gizlenmiş İçerikGöster
- mobilsorun
- Hızlı Koşan
- Sunucu: Beyaz Köşk
- Klan: Lodos
- Lonca: Yalnızlık Paylaşılmaz
Yahu belli başlı 400-500 kişi oynuyor taş çatlasa bu oyunu , bari keyfimizi kaçırma.
Rahatsızlık duyanlar için uzaklaşması mümkün bir dünya burası.
Bir ay doğar ilk ak$amdan geceden ..

Yolun ardına bakmadık yorulmadık ..

Yolun ardına bakmadık yorulmadık ..
- Kuklagiller
- İskele Babası
:idea: Allah'ın sıfatlarından biri adına klanda,bölgede ya da herhangi bir yerde kötü bir şekilde zikredilmesi elbette beni incitir...
Tabi siz nasıl hissederseniz hissedin . Ben size ne yapabilirim ki ....
Tabi siz nasıl hissederseniz hissedin . Ben size ne yapabilirim ki ....
Gizlenmiş İçerikGöster
- Kuklagiller
- İskele Babası
Türkiye'de bu tür oyunlar günde ortalama 17 milyon kişi oynuyor. + Dünyamobilsorun yazdı:Yahu belli başlı 400-500 kişi oynuyor taş çatlasa bu oyunu , bari keyfimizi kaçırma.
Benim nereye gitmemi istersin benim akıl dolu kardeşim ?
Gizlenmiş İçerikGöster
- SeyhulMuverrih
- Sahaf Yardımcısı
Evvela derim ki, Allah'ın selamıyla yazdım ben, farzı yerine getirmeyip selamı almadan lafıma laf konuşmak senin ayıbındır. Saniyen, söylemediklerin için değil, söylediklerinden anladığıma yorum yaptım. Oyun üzerinden farklı mesajlar vermeye çalışıyorsun, bu hoş değil. Oyun bir araçtır evet ama eğlenme amacına hizmet eden bir araçtır, siyasete, dine hizmet eden bir araç değil. Madem ki bahsettiğin Kuklacı bu oyundaki kuklacı değil, o vakit günümüzdeki hangi kuklacıysa o hususla alakalı platformlarda yaz bu sözleri. Allah'ın kelamından başka kelama ihtiyaç yoktur ibaresi yanlıştır, Allah kelamı başta olmak üzere bir çok kelama ihtiyaç vardır. O vakit sen mihmandarın olan Nebi'nin hadislerini, mezheplerin kurucusu zat-ı muhteremlerin sözlerine de ihtiyaç duymuyorsun demektir? 6 gün yeterli olur demedim, yazdığım kaynakları okumanız 6 günden fazla zamanınızı alır dedim, bunun feyzi de insana 60 yıldan fazla gider dedim. Sende söylemediklerime mi cevap veriyorsun yoksa?
Dünya benim nereye gideyim demişsin, ahiret olsun kavşıtın efendi, dünya neyine hacet?
Konunun kişisel tartışmaya dönmesine lüzum yok diyeceğim ama, zaten baştan kokan balık misaline dönmüş. Moderatörler cezai işlem uygulamadan iki çift daha laf edip dilimizin pasını silelim en iyisi. 

Avaro omnia desunt inopi pauca sapienti nihil !
- Kuklagiller
- İskele Babası
Ayıbımızı örtelim o zaman .. konu kilitlenmeden 
Es-selamü alleyküm ve rahmetüllahi ve berakatüh
Peygamberimiz zaten başına buyruk hareket edemez ve Allah'ın ayetlerine göre konuşur. Kendi şahsi görüşlerini de yazılmasını yasaklamıştı.(hadis-i şeriflerde bu hadis de mevcuttur.) Sebebi ise bazı kişilerin halkı isyana çağırması , fitne ortaya çıkarmak için nebi nin sözlerini değiştirmesi korkusudur. Bütün hadis-i şerifler yanlıştır demiyorum . elbette doğruları da vardır. bunların hepsi peygamberden ve 4 halife döneminden sonra yazılmıştı. yani asrı saadetten 2 asır sonra (8-9 nesil) nesilden nesile kulaktan dolma bilgilerle yazıldı. Yani hepsi zanna dayalıdır. . Birçok hadisi şeriflerde çelişkiler mevcuttur. çelişki olmayanlarda mevcuttur...
Zannın bir kısmında da günah vardır.
........Zannın çoğundan kaçının çünkü zannın bir kısmı günahtır." (Hucurat, 49/12)..........
Anlarsın belki ......
Es-selamü alleyküm ve rahmetüllahi ve berakatüh
Peygamberimiz zaten başına buyruk hareket edemez ve Allah'ın ayetlerine göre konuşur. Kendi şahsi görüşlerini de yazılmasını yasaklamıştı.(hadis-i şeriflerde bu hadis de mevcuttur.) Sebebi ise bazı kişilerin halkı isyana çağırması , fitne ortaya çıkarmak için nebi nin sözlerini değiştirmesi korkusudur. Bütün hadis-i şerifler yanlıştır demiyorum . elbette doğruları da vardır. bunların hepsi peygamberden ve 4 halife döneminden sonra yazılmıştı. yani asrı saadetten 2 asır sonra (8-9 nesil) nesilden nesile kulaktan dolma bilgilerle yazıldı. Yani hepsi zanna dayalıdır. . Birçok hadisi şeriflerde çelişkiler mevcuttur. çelişki olmayanlarda mevcuttur...
Zannın bir kısmında da günah vardır.
........Zannın çoğundan kaçının çünkü zannın bir kısmı günahtır." (Hucurat, 49/12)..........
Anlarsın belki ......
Gizlenmiş İçerikGöster
- Kuklagiller
- İskele Babası
Değişmeyen ve eksiksiz tek bir kitap var oda Kur'an dır ... :idea:
Biz bu kitabı sana, her şeyin ayrıntılı açıklayıcısı, bir doğruya iletici, bir rahmet, Müslümanlara bir müjde olarak indirdik.
16-Nahl Suresi 89
Biz bu kitabı sana, her şeyin ayrıntılı açıklayıcısı, bir doğruya iletici, bir rahmet, Müslümanlara bir müjde olarak indirdik.
16-Nahl Suresi 89
Gizlenmiş İçerikGöster