Bu Oyunda Hile Yokmuş ?

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
mirkan1453
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Sunucu: Meran
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Lotus

Re: Bu Oyunda Hile Yokmuş ?

Mesaj gönderen mirkan1453 »

bordo yazdı:
mirkan1453 yazdı:
bordo yazdı:Bu oyundan kaynaklı bir hile değil. Kullanıcıların macro programları denilen fare ve klavye hareketlerini kaydeden ve tekrarlayan programları kullanmaları ile oluşan durumlar. Bunun önüne de geçilemez. Sadece şikayet üzerine yapılan incelemelerle ortaya çıkar ve ona göre ceza verilir.
Sancakta birkaç gün önce 2 kişi sınırsız bloke yedi bundan dolayı.

Buna ilaveten isim vermeye gerek varmıdır bilmem forumda avatar tasarımcısı ünvanı taşıyan arkadaş bunu kullandığını bizzat forum üzerinden alenen söyledi ancak ona bir işlem yapılmadı.

Çok ilginç hareketler bunlar.
Yavaş yesinler ;) oyunla alakalı olmadıktan sonra istediğin programı çalıştır hiç bir konuda bloke yemezler yedilerse http://bilisimsuclari.iem.gov.tr/kanun.html üzerinden haklarını arayabilirler.
Genelde hızlı yiyorlar :roll: Maden sayısının 4 katına çıkarıldığı zamandan bu yana "Macro kullanımı engellenmiş ve yasaklanmıştır" ibaresi kullanılmaya başlandı. Madene tıklandığında çıkan yazıların yeri de sürekli farklı çıkmaya başladı. Başlarda madenlere kurulan programlar tamamen olmasa da kısmen engellenmiş oldu. Sandboxie gibi çift oturum açmaya yarayan programlar da kısmen engellenmiş oldu.

Bloke yiyemezler demişsin ancak oyunu kurarken ve üyelik açarken konulan kuralları kabul etmiş sayılırsın.

Bundan sonra Klan parası kasanlar bu programları kullanmaya başladı. Çeşitli macro programlarıyla 7/24 kp kasan kişiler türedi ve kof mareşal karakterler çoğaldı. Bu halen devam etmekte. Buna çare buluması da biraz zor. Şikayet üzerine incelemeye alınan karakterler farkediliyor sadece. Bu da oyunla alakalı değil bilgisayarda kurulan bir "bot" gibi.

**********************************************************************************************************
Bu tarz işlere çare bulmak istiyorlarsa belirli bir süre sabit duran veya çok sınırlı bir bölgede duran karakterlerin enerjileri bir süre sonra 3er 5er düşmeli ki sabit karakterler bir süre sonra ölmeli ve kurulan programlar işlevsiz kalmalı. veya bir başka oyunda olduğu gibi uzun süre sabit kalan karakterler otomatik olarak bir odaya çekilmeli
***********************************************************************************************************
Tekrar üye olurken kabul ettiğimiz kuralları okudum yok öyle bir şey Macro program kullandığı mı nasıl anlayacak anlayabilmesi için bilgisayarımda ben izin vermeden kurduğu bir şey olması gerek o zamanda tazminat davası açarsın SOBEE bir anda kül olur. Araştırmadan konuşmuyoruz size de aynısını tavsiye ederim.
Sokak ağzıyla SALLAMA RECEP ;)
Resim
Kullanıcı avatarı
mirkan1453
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

VerderVeremem yazdı:canı sıkılan bi halt beceremeyen ne kadar şahsiyet varsa bu tarz konular açmış:) sandboxie da yardımcı program normalde kurallara göre onu da kullananların bloklanması gerekiyor bu oyunda sandboxie kullanmayan tek kişi yoktur (Şayet Kullanamayanlar da crack işlemini yapamadıklarından kullanmıyordur.) Neyin kafasını yaşıyorsan söyle de bizde içelim. PROĞRAMSIZ TESLADAN DAHA HIZLI VURABİLİYORUM FORUM HESABINI VE OYUNU BİLGİSAYARDAN KALDIRACAĞINA SÖZ VERİRSEN SENİN İÇİN VİDEO ÇEKER BU KONU ALTINDA PAYLAŞIRIM.
+1
Resim
Kullanıcı avatarı
bordo
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Sancak
Klan: Lodos
Lonca: Inspired Souls

Mesaj gönderen bordo »

Yönetimden birinin makul bir cevap vermesini beklersen daha çok beklemek durumunda kalırsın.
Hemen ilk görüşte ayırt edilebilecek bir şey değil çünkü oyun içerisinde bir değişiklik yapılmıyor sadece bilgisayarı otopilota getirmek gibi birşey. Kurulan düzeni tekrarlıyor. Yani oyun konsolundan da algılanabilecek bir şey değil. İzlemeye alınıp incelenip takip edilip anlaşılabilir.
Herkesi takip edecek halleri de olmadığından yasak deseler bile önlenmesi şu anki oyun yapısıyla mümkün değil.

mirkan1453 yazdı: Tekrar üye olurken kabul ettiğimiz kuralları okudum yok öyle bir şey Macro program kullandığı mı nasıl anlayacak anlayabilmesi için bilgisayarımda ben izin vermeden kurduğu bir şey olması gerek o zamanda tazminat davası açarsın SOBEE bir anda kül olur. Araştırmadan konuşmuyoruz size de aynısını tavsiye ederim.
Al sana zengin olma fırsatı ozaman buyur denemesi bedava. Bu kadar kendinden emin isen programdan dolayı bloke cezası al ve dava aç. Hayatının fırsatı bunu kaçırma.
Kullanıcı avatarı
Kuralak
İskele Babası
İskele Babası
Lonca: Mareşal

Mesaj gönderen Kuralak »

Çözüm önerilerim.
Önce bir kaç soru sorayım bu konu ile alakalı.
Makro programı ile herhangi bir boss kesilemiyor.ve hareket ederke bir yere gidilemiyor?
Bu durumda yönetime düşen şudur.
1- oyunu makro kullanılamayacak seviyede tutmak örneğin Makro kullanmaya en elverişli yer olan SAAT denilen yerdeki yaratık sayısını 3 e düsürsünler veya oradan hiç Xenotim düşmesin bu durumda orada kimse makro kullanma gereği görmeyecektir.
2- Akrep ve örümcekler burada yapılabilecek ise ya akreplerin farklı yerlerde doğmalarını sağlamak . Yani bir ölen akrep ikinci kez aynı yerden değil farklı yerlerden doğsa uzun süre kasılması makro ile mümkün olmayacaktır.
3- Makro kullanma ile elde edilebilecek kazançları, yani ö bölgelerden makro kullanılabilecek bölgelerden düşen maden ve gelen LP leri düşürmek. veya yaratık sayılarını farklı yerlere çekmek. Çünkü bu durumda iyi maden veya başka bir kazanç olmayınca Kİmse orada makro kullanmak gereği görmez.

YADA YÖNETİM MAKROYU HERKESE SERBEST EDECEK, HERKES EŞİT ŞARTLARDA İSTEDİĞİNİ YAPACAK. YOKSA SUNUCUKLARDA HAKSIZ YERE BİR SÜRÜ KİŞİ GEREKSİZ CEZALAR ALACAK VEYA YAKALANAN YAKALANACAK YAKALANMAYAN KALACAK. BUDA NE TÜR BİR ADALET OLUR BİLMEM.
Resim
Kullanıcı avatarı
izdirapgrafik
Sunucu: Eminönü
Lonca: Organize İşler

Mesaj gönderen izdirapgrafik »

Makro kullanımı yasak değildir.İki farklı makro vardır.Birincisi,bu özelliğe sahip olan donanımlar kullanmak ve makroları istenilen amaca göre yazmak.İkincisi,program kullanmak.Programlar daha çok tıklama üzerinedir ve çok yönlü değildir.Ben 1 Ocak 2013'te Meteorit 1'i ürettim,baktım konsantrasyonda en fazla 3 fizik vurabiliyorum,gittim x7 makro klavye aldım.Şimdi fps hızına göre 5'e kadar çıkıyor,kendi yazdığım bir sürü makro daha var oyunda işe yarayan.Kısacası makroyu doping,hile,hack,trainer vs illegal kullanım alanlarına dahil etmek hata olur.Makro özellikle FPS oyunlarında,onlarca skill,kombinasyon ve içinden çıkılması güç kısayolun kullanıldığı MMORPG'lerde bolca ve rahatça kullanılıyor.

X7 Klavye Editöründe Yazdığım Bazı Makrolar:
-Full-Fizik ( Tuşa tekrar basana kadar seçili hedefe meteorit atar.)
-Kons-Fizik (Konsantrasyon açar ve seçili hedefe meteorit atar,kons süresi bittikten sonra tuşa basana kadar vurmaya devam eder)
-Taarruz-Vurkaç ( En yakın hedefi seçer,Tesla Gözcü bırakır,Taarruzla aynı yönde tıklayarak fizik vurur,tuşa basana kadar devam eder)
-Seri Kaçış ( Fizik Şarjlı Gözlüğü ve Kıyamet ayakkabıyı maratonlarla değiştirir.Maratonlar giyili iken tam tersi)

Resim
2006-2013
Kullanıcı avatarı
ARZLODOS
Sivri Ada Kaşifi
Sivri Ada Kaşifi
Sunucu: Teşkilat

Mesaj gönderen ARZLODOS »

Masallah klavye degil bilgisyar kalvaltı yaparsa sabah bir adette ben alam yahu.

Onu bunu bırakında ne klavyeler var görseniz diliniz uçuklar sırf bu oyunlar yüüzünden. Bilgisyara kurulmadan işlem yapanlardan tut saatini ayarlayıp mp3 calanlar var.

Tuş atamalı klavyeler daha makul fiyattada ucuz.
A R Z L O D O S
Kullanıcı avatarı
AnyoneStopMe
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Lonca: Anadolu Nefesi

Mesaj gönderen AnyoneStopMe »

Bide macro kullanmaktan çekinmeyip bunu kullanmayı etik olarak göstermek yanlış program acıyorsun senin yüzünden etrafındakı oyuncular slotu başlatamıyor.
Bu tarz programlarla emek hırsızlıgı yapmayı deneme ban alma ihtimalide var sonuçta
Kullanıcı avatarı
Kuralak
İskele Babası
İskele Babası
Lonca: Mareşal

Mesaj gönderen Kuralak »

Kim ne dersedesin eğri oturup doğru konuşalım.
-makro kullanmak bence hırsızlık değil.
- ve oyun buna elverişli ise
- Maro kullanabilem imkanı varken kullanmayan ( ceza alamyacağını düşünerek konusuyorum) pek akıllı değildir.
- Yani aklın yolu bir senin yerine seç vur yapan varken sen bu işlemi illa ben yapcaım diyorsan ...bir şey demiyorum.. Ama buna çözüm bulacak yönetimdir. Ama ceza ile değil mantıklı kalıcı çözüm. Önerilerimi yazmıstım d
Resim
Kullanıcı avatarı
mirkan1453
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

bordo yazdı:Yönetimden birinin makul bir cevap vermesini beklersen daha çok beklemek durumunda kalırsın.
Hemen ilk görüşte ayırt edilebilecek bir şey değil çünkü oyun içerisinde bir değişiklik yapılmıyor sadece bilgisayarı otopilota getirmek gibi birşey. Kurulan düzeni tekrarlıyor. Yani oyun konsolundan da algılanabilecek bir şey değil. İzlemeye alınıp incelenip takip edilip anlaşılabilir.
Herkesi takip edecek halleri de olmadığından yasak deseler bile önlenmesi şu anki oyun yapısıyla mümkün değil.

mirkan1453 yazdı: Tekrar üye olurken kabul ettiğimiz kuralları okudum yok öyle bir şey Macro program kullandığı mı nasıl anlayacak anlayabilmesi için bilgisayarımda ben izin vermeden kurduğu bir şey olması gerek o zamanda tazminat davası açarsın SOBEE bir anda kül olur. Araştırmadan konuşmuyoruz size de aynısını tavsiye ederim.
Al sana zengin olma fırsatı ozaman buyur denemesi bedava. Bu kadar kendinden emin isen programdan dolayı bloke cezası al ve dava aç. Hayatının fırsatı bunu kaçırma.
Benim çok şükür halim vaktim yerin de İKV den kazanacağım paraya ihtiyacım yok sen anca kıvır ben oyunlarda hile yapmaya zaten karşıyım kaldı ki bu oyunda hile yok, sen konu hakimmişsin gibi baştan beri kıvırıyorsun herkeste seni izliyor şu anda ünlü oldun el salla, bu son yorumum konu kapansa da olur boş bir konu çünkü 8-)
Resim
Kullanıcı avatarı
bordo
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Lonca: Inspired Souls

Mesaj gönderen bordo »

mirkan1453 yazdı: Benim çok şükür halim vaktim yerin de İKV den kazanacağım paraya ihtiyacım yok sen anca kıvır ben oyunlarda hile yapmaya zaten karşıyım kaldı ki bu oyunda hile yok, sen konu hakimmişsin gibi baştan beri kıvırıyorsun herkeste seni izliyor şu anda ünlü oldun el salla, bu son yorumum konu kapansa da olur boş bir konu çünkü 8-)
Konu değil de sen baya boş geldin bana.
Umarım gerçekten son yorumun olur bu kadar saçmalaman fazlasıyla yeterli oldu. Bir laf söylüyorsan arkadasında olacaksın ki bizim yaptığımız da budur! Nasıl kıvırmışım anlayamadım. İlk dediklerimle şu an arasında bir fark yok ama sen çark ettin sanki böyle dediklerinin arkasında durmayıp kaçarak.
Tüm amacım zaten ünlü olup buradan magazin programlarına terfi etmekti gizli amacımı ortaya çıkarttın :shock:

Zaten yönetimin de amacı konu tartışmaya dönüşsün de kilitleyelim şeklinde olduğundan hala bir Allah'ın kulu çıkıp da bir açıklama yapmıyor yapamıyor.

“Genel Etkileşim” sayfasına dön