Plafect'in Günlüğü [EMİNÖNÜ]

Anılarını Kıyamet Günlüğü'nde sakla! Geçmişin, geleceğe ışık tutsun!
Plafect00
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi
Sunucu: Eminönü
Lonca: Gizit

Re: Plafect'in Günlüğü [EMİNÖNÜ]

Mesaj gönderen Plafect00 »

S.a sevgili günlük.

Sınav haftasındayım. Üç sınav geçirdim, yeterince iyiydi. Korona sağolsun kopya nedir bilmeyen ben tam bir suçluya dönüştüm. Online dersleri bilgisayarıma indiriyorum, ikvde maden çekerken onları dinliyorum, önemli bir şeyler konuşulduğunda dakkasını not ediyorum. Sonra sınavda tekrar açılıyor o notlar ve o videolar. Neyse işte sınav falan var ve maden çekiyorum o yüzden pek güncellemedim şu sıra. Önümüzdeki bir hafta da böyle sürecek.

Birkaç defa boss kesimine gittim. Saymıyom vallahi ama herhalde öncekiler hariç bi 10 olmuştur toplam. Habire savaşçı reçetesi atıyor. Bu karaköy bana bir şeyler anlatmaya çalışıyor.

Resim
Resim
Resim

BB'nin doğmasını beklerken bir reçete düştü ama bilmiyorum işe yarar mı.
Resim

Neyse şimdi ticarete gelelim, en sevdiğim kısım. Ateş boyası piyasasını bilmiyordum. Normalde 50binden sattığım koyu mavi lapisin 5 tanesini 100 bono artı 3 ateş boyası karşılığı verdim. Zarar ettiysem de küçük zarar. Çok büyük bir sorun değil.
Resim

Ferro malzemelerini toplamaya devam ediyorum. 12 narin kardelene 12 gümüş verdim. Zarar mı bilmiyorum ama büyük zarar olmadığı sürece küçük ticarette zarar pek sıkıntı değil.
Resim

5 dakikada 15t nasıl kazanılır? Geçenlerde 48t'ye aldığım m1'i hatırlarsınız. Hani hedefim 60t'ye satmaktı. Oldu da. Birisi y2 artı verip m1'imi almak istedi. 10t istedim. Parası yokmuş, materyal vermeyi önerdi. 3 meran, 2 barut, 2 buji, 1 hydrar ve 160 bono karşılığı takası kabul ettim. 960 bono gibi bir para ediyor toplam, tüm materyalleri 1t'den satarsam. Yuvarlayıp 10t diyelim. Maalesef ss alamamışım. Prnt scrn tuşum mu bozuk nedir? Bazen kayboluyor fotolar. Her neyse bundan 2 dakika sonra bölgede y2 arayan birine 55t'ye y2'yi sattım. Artı 5 dedik mi 15t kâr. Sadece 5 dakika içinde. H.o
Resim

Para 63t'yi gördü. Çantada bir m1 daha, bir bb3 ve bir bb2 var. bb3'ü de satabilirsem 100den pek güzel olacak ama insanların pek ihtiyacı kalmadı şu sıra. Takas yöntemine gideceğim artık.

Elde ettiğim parayla 1t'den 11 hidrojen ve 19 karakürk pençesi aldım.
Resim
Resim

Bunları neden böyle yüklü miktarda aldım? Bu materyalleri 1t'den bulmak zor. Evet, kâr etmiş sayılmam. Ama herkesin 1.5t'den sattığını hesaba katarsak örneğin, çip fiyatını sorduğumda bana 1.5t diyen biri (ki genelde öyle derler) için hidrojenin ya da pençenin fiyatı da 1.5t'dir. Hatta pençe belki 2 bile olabilir! Ben bu materyalleri onunla takasladığımda 1t'den almış olacağım. Mantık bu. Ayrıca alırken de kafanızda soru işareti olmuyor çünkü 1t'den satarsanız zaten kapış kapış gider. Yani elinizde bono bulundurmakla neredeyse aynı şey denebilir. Daha risksiz, üstelik kâr edilebilir. Kimse 100 bonoya 150 bono vermez oysa :grin:

Son küçük ticaret, 5 tulyuma 400 bono artı 1 barut. Sıradan bir takas sadece.
Resim

Bu gibi kâr etmediğim, basit ve küçük alışverişin ssini almıyorum genelde. Yoksa biraz ticaret dönüyor sen görmesen de. Bu arada pençelerin 4'ünü ferro asa için ayırdım. 10 tane daha ayırmayı düşünüyorum. Ceket ve zırh için. Ceket reçetesi hakirden düştüğünden ve kimse Hakir atamadığından epey pahalı. 40t'lerden bahsediyorum. Zor olacak ama umarım bulurum.
ERG

Erg, insanı ele geçirebilen çok tehlikeli bir güçtür. Şimdi görüyorum ki para ondan da betermiş.

Fazıl SARRAFOĞLU
Kullanıcı avatarı
BayTerapi
Mebrure'nin Adamı
Mebrure'nin Adamı
Sunucu: Karaköy
Lonca: Ghosts Of Anatolia

Mesaj gönderen BayTerapi »

Sen kazık yiyorsun kardeşim ben piyasaya hakimim
kedi
Kullanıcı avatarı
Sonne
Labirent Rehberi
Labirent Rehberi
Lonca: Epur Si Muove

Mesaj gönderen Sonne »

BayTerapi yazdı: 12 Ara 2020 19:29 Sen kazık yiyorsun kardeşim ben piyasaya hakimim
Kazığı her zaman en iyi oyuncular yer.
Resim

Anka
hercai
JillValentine

Karaköy
SOSYOLOG
rosenrot
<Eppur Si Muove>
Kullanıcı avatarı
BayTerapi
Mebrure'nin Adamı
Mebrure'nin Adamı

Sonne yazdı: 12 Ara 2020 20:47
BayTerapi yazdı: 12 Ara 2020 19:29 Sen kazık yiyorsun kardeşim ben piyasaya hakimim
Kazığı her zaman en iyi oyuncular yer.
oyş
kedi
Plafect00
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi

Hiçbişe anlamadım
ERG

Erg, insanı ele geçirebilen çok tehlikeli bir güçtür. Şimdi görüyorum ki para ondan da betermiş.

Fazıl SARRAFOĞLU
Kullanıcı avatarı
BayTerapi
Mebrure'nin Adamı
Mebrure'nin Adamı

Plafect00 yazdı: 13 Ara 2020 02:49 Hiçbişe anlamadım
FArkıMıZ ;)
kedi
Plafect00
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi

Sonne'nin bırakması beni üzdü. Çok küçük bir zaman dilimi için de olsa yakaladığımız beraber oynama fırsatı beni teselli ediyor. Eğlenceliydi, devam etmesini dilerim. En azından kendisi için önemli olan önümüzdeki 6 aylık sürecin ardından.

Neler yaptım? Maden. Boss. Ticaret.

İlki için yeni tutmaya başladığım günlüğe bakabilirsiniz. viewtopic.php?f=137&t=164388

İkinciden reçete de dahil bir şey alamadım şu sıra.

Üçüncüsü ve dahası...

BB3'ü 70t'ye almıştım. Piyasası 80t. Hedefim 100'den satmak ya da m23 için artı vererek takaslamaktı. Biraz uğraştım pek çalışmadı. Sonunda dk3'le takasladım.
Resim

dk3'ün bir piyasası yok. 130t'den satan gördüm, sadece bir kere. Piyasası pek olmadığı için yüksek bir miktardan satma ihtimalim var, aksine elimde patlama ihtimali de. Ateşçilerin tercih edeceğini düşündüğüm bir tılsım. Eğer 120t'den satmayı başarırsam 50t kâr etmiş olacağım. m23 için artı 20-30t teklif ediyorum. Kabul eden çıkarsa en kötü 100t'ye m23 sahibi olmuş olacağım. 150'ye bile satsam yine 50t kâr ki, piyasası bu civarda ve şu sıra en çok talep edilen tılsım. Zor olacak ama olursa çok güzel olacak.

Zararım safranlarla elimdeki madenleri takaslamak oldu. Kötü zarar ettim. 12 gümüşü (10t) 15 safrana (7.5t) Aynını zamk için de yaptım. Ama nedense içimden geldi. Eğer beni örnek alan varsa sözüm ona; senin içinden gelmesin. :D
Resim
Resim

Koni çiçeklerimi aynı değerde olacak şekilde buji ve ergle takasladım, daha çok alıcısı olduğu için.
Resim
Resim

11t'ye 12 saf platin ve Ferro asa hazır! (saf platin piyasası 1t)
Resim
Resim
Resim
Resim
ERG

Fazıl SARRAFOĞLU
Kullanıcı avatarı
BayTerapi
Mebrure'nin Adamı
Mebrure'nin Adamı

Elektrik set her zaman favorim olmuştur.
kedi
Plafect00
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi

Mis gibi ticaret ve iç ısıtan bir olay. Önce parlak bir selam çakayım.
Resim

Eleklerimi takmış hasar ne kadar oluyor diye bakarken çok güzel bir pm aldım.
Resim

Günlüğümün takip edilmesi beni çok mutlu ediyor. Günlüğüm aracılığıyla kurduğum dostluklar daha da çok... Bana bir hediye vermek istediğini söyledi. Başta gözlüğüm yok diye M.A gözlük çekmem için bir miktar para hediye etti. Lonca seviyem yetmiyormuş. Her ne kadar ilk fırsatta gözlüğü çekeceğimi söylesem de böyle olmayacağını söyleyerek bana Lodos Bayrağı'nı hediye etti. Ve daha da önemlisi arkadaşlığını :) Teşekkürler.
Resim
Resim

Ticari açıdan harika bir gündü. Geçenlerde 1t'den aldığım hidrojen ve pençeleri hatırlarsınız. Artık aklınızda tutmanıza gerek yok, çünkü 1.5t'den sattım.
Resim
Resim
Resim

Ve geçenlerde 42t'ye aldığım m1. 60 kara barut (60t) karşılığında alıcısını buldu. Barutların da alıcısı çok, onları da bono gibi düşünebiliriz. Ayrıca yine çip, pençe veya hidrojenle takaslanabilir. Böylece 1t'leri 1.5t yapmış olurum yine.
Resim

Elinize bir anda nakit geçmemesi kötü olabilir çünkü nakit her türlü konuşur. Ama uzun vadede düşündüğünüzde zaten 18t kâr etmişken bir de bu barutları takaslayıp elde ettiğim materyalleri 1.5t'den satarak daha da fazla kâr edebilirim.
ERG

Fazıl SARRAFOĞLU
Plafect00
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi

Fotoğrafları oluş sırasına göre değil, alaka sırasına göre paylaştığımdan kafanızda bir soru işareti oluşabilir. Oluşsun, soru işareti iyidir.
ERG

Fazıl SARRAFOĞLU

“Kıyamet Günlükleri” sayfasına dön