justine yazdı:Cengiz şimdi iyi güzel hoş da ; 39 lvl zamanı üretim olayı o kadar fazlaydı ki ve reçetelerdeki madenler o kadar kolay bulunuyordu ki ; STOKÇULUK diye birşey söz konudu değildi..Şimdi millet çektiği menekşeyi iridyumu stokluyor..Piyasadaki asıl karmaşa burda yaşanıyor..Birçok arkadaşıız gerek maden gerekse item olarak daha oyunun GB (Migrat-Sığınak) bölümüne kendini hazırlayamamışken ; Mavi topazı bir anda piyasadan çekip fiyatını yükselten ve yine bir anda piyasaya süren parabazlar , şimdi kendilerini Çemberlitaş eklentisi için hazırlamaya başladı..
2. saf dediğimiz İridyum - gano - menekşe - akik - sibiryalı - şelit - yonca madenleri eğer yine reçetelerde yerini alacaksa bu sefer insaf edip 2şer 3şer tane yazsınlar.. Seviye almadan devamlı maden başında beklememiz bizi ne derece tatmin edecek bunu eminim yöneticilerde düşünüyordur..
YOK DOSDUM EMİN OL ELLERİNDE PATLAYACAKDIR o madenler Hatırlarsın Eskiden Isırgan Tohumu bi ara felaket populerdi..populer olmadan önce ısırgan tohumunu atardı millet.. ama sonradan bi anda koydular bitti
29 dan 39 a gecerkende Milletin Stok yapmasını bilirim... Herkes SAF KROM a yatırdı parasını KOBALT yapdılar (saf bakırı önemsemediler Attılar ) ve Sonrada kut 39 geldi Saf Bakır Lazım oldu ..Yani simdi gelecek lvllerde ÇEMBERLİ TAŞ Bİ LVL DEGİL hatırlatayım 59 gelene kadar böle olur ama 59 geldimi yada Gelecegi TARİH ACIKLANDIKDAN SONRA Bİ KAÇ GUNCELLESDİRME cıkınca piyasaya Madenler gene Duser... hem bu konuya bu kadar cok takılmamak lazim dosdum aslında İşin özünde Oyundan zevk almak yatıyorsa bu ekonomik seyler insanı kasvete sokar
CCMM & MMCC
''Vatanını en Çok Seven Kişi İşini En İyi Yapandır.''
justine yazdı:Cengiz şimdi iyi güzel hoş da ; 39 lvl zamanı üretim olayı o kadar fazlaydı ki ve reçetelerdeki madenler o kadar kolay bulunuyordu ki ; STOKÇULUK diye birşey söz konudu değildi..Şimdi millet çektiği menekşeyi iridyumu stokluyor..Piyasadaki asıl karmaşa burda yaşanıyor..Birçok arkadaşıız gerek maden gerekse item olarak daha oyunun GB (Migrat-Sığınak) bölümüne kendini hazırlayamamışken ; Mavi topazı bir anda piyasadan çekip fiyatını yükselten ve yine bir anda piyasaya süren parabazlar , şimdi kendilerini Çemberlitaş eklentisi için hazırlamaya başladı..
2. saf dediğimiz İridyum - gano - menekşe - akik - sibiryalı - şelit - yonca madenleri eğer yine reçetelerde yerini alacaksa bu sefer insaf edip 2şer 3şer tane yazsınlar.. Seviye almadan devamlı maden başında beklememiz bizi ne derece tatmin edecek bunu eminim yöneticilerde düşünüyordur..
Peki herşeye herkesin kolay ulaşması sizi tatmin ediyormu ? Dahamı çok zevk alıyorsunuz . Şahsen ben kendi adıma herkesin benim gibi olmasından rahatsızım . Emek deniliyorda ben herkesten çok emek veriyorum . Karınca gibi çalışırken milletin basit yoldan bişiler elde etmesi beni çileden çıkarıyor . Ya bu oyuna level eklencek ya eşyalara özel efsunlar eklenecek yada yeteneklerimiz eşit olmuycak yetenek konusu çözülcek . Ben bu kadar maden biriktirdim para yaptım abartısız söylüyorum yata yata bu oyunu bitiririm . Yalnız bu kadar kolay olmasından ben kendi adıma sıkıldım zaten kolay olan bir oyunu dahada kolay bir hale getirmeleri için konu açıyorsunuz . Bazıları çemberli taşamı hazırlanıyor ben onuda kafadan btirdim ondan sonraki güncellemeye para ayırdım hala kendime rakip bulamıyorum bana özel level getirseler bari kutumu alayımda destege mail atayım Bu oyunda kimse kimseye üstünlük kuramıyorken ben sizden 2 güncelleme ilerisi için birikim yapıyorsam . Bu oyuna bi anda 20 30 level eklenmesi lazım Biz hazırızda oyun hazır deil . Ben yapıyorsam o yapıyorsa demekki ortada sorun yok . Armut piş azıma düş Basit olup herşeye ulaşmaktansa zor olmasını gerekiyosa aylarca 49 levelde kalıp 59 olmamayı tercih ederim . En azından zevk alırım , sıkıldıgımda ugraşcak bişiler bulurum böylede olması gerekiyor herkesin bir anda hazır olması gerekmiyor olmamalıdırda bence
Elbette bende etrafiımda benım gibi full şaheserli ejderli rakiplerimin olmasını istemem ama buraya dikkat ..
ONLARA Bİ ŞANS VERİRİM. Burada ortaya koyulan bi emek var ama ucu açık. Karambole sallıyor herkes tutarsa sunucuda ismi bilinir tutmazsa oyuna daha aralıklı girer.
a) Malın Fiyatı: Mal arzı ve fiyatı arasında pozitif bir ilişki mevcuttur; diğer şartlar sabitken, mal fiyatı arttıkça arzedilen mal miktarında artış gözlenir. Bir firma için arz ve fiyat arasındaki İlişkiyi veren (aız eğrisi) pozitif eğilimli olup, firmanın marjinal maliyet eğrisinin, marjinal maliyetin arttığı ve ortalama maliyetin üzerine kalan kısmıdır. Mal fiyatının artması mevcut firmaların daha fazla mal arzında bulunmalarını teşvik ederken, önceki (daha düşük) fiyatlarda mal arzında bulunmaları mümkün olmayan verimsiz firmaların da yüksek fiyatların etkisi ile piyasaya girmelerine ve arzın artmasına yol açar.
.
tersi olmasın Mal fiyatı arttıkça neden arz edilen mal miktarı artsın
Kıyametin göbeğinde, İstanbul'da ya Kıyametin Efendisi olursun ya kölesi!
pardon öleyse kusura bakma yanlış anlama oldu . Tamam bi taraftan haklılar yalnız böyle yaparak o madenlerin degerine deger kattıklarının fiyatını yükselttiklerinin farkında degiller . Birşey ne kadar reklam yapılırsa o kadar degerlenir . Ha bu yoldan çıkar elde edenmi var bunu hilesiz yapıyorsa kimse bişi diyemez . Başka konulara baktım yok adam charını bırakıyor sabah zengin oluyor gibi yorumlar atılmış böyle birşey varsada yönetimin zaten haberi vardır haksız yoldan bişiler elde ediliyorsa onların bizlerden önce haberleri oluyordur zaten Tekrarlıyorum adam maden başında oturup o madeni el çabuklugu ile çekiyorsa ki ben hile var gibi söylemlere pek inanmıyorum istedigi fiyatta satmaya hakkı vardır kimse sorgulayamaz . Ha hile gibi olaylarda varsa yönetimin illaki haberi vardır buna siz söylemeden zaten önlem almış olurlardı .
Hile vardı eskiden hatta adam madenin başındayken uyarmıştı beni program acık boşa bekleme diye o ara anlamamıştım. Sonradan öğrendim ki yazılan bir mause programı devreye sokuluyor ve topla yazısına bıraklıyor (o dönem topla yazısı sabit) ve progran aynı yerde bir sağ bir sol ayaklarının altını tıklayayıp çantadan madeni alacak şekilde programlanıyormuş (anlatılanlar böyle) o dönem bir internet cafe deki 20 pc nin program kurularak bir gece madenlere konulduğunu düşün sabaha kadar ki hasılatı hesapla.
yönetim herşey bittikten sora birkaç kişiye ceza verdi ama şu ara aftan yararlandılar geri geldiler. ve hepsi şaheserleri düzdü...
SAnatkar kardeşim mause proğrami değil macro o cari madene birakiyor ve madeni otomatik olarak çekiyr senin şanşin hiç yok o madende ötek madene gidiyon bunu çekem diyon ordada başka car yine macro kullanan biri yine şanş yok şimdi ise şirket dönemi başladi artik 3-4 arkadaş madene çöküyolar biri topla yazisinda birakiyor öteki çekiyor sonra topladiki çekiyor öteki toplada birakiyor böylelikce ssen made bile çekemiyon şirketleşme devri başladi artik bakalim bu oyunun sonu nere kadar gidecek
Sebebi dediği gibi olmadı ama adam gerçek anlamda geleceği görmüş.
Normalde MMO tarzı oyunlarda ekonominin patlaması normaldir. Bunun için örs parası, canlanma parası, OOK'lerden satılan değerli materyaller vs eklenir oyuna. Ancak ikv'de bunlar ve piyasa değeri arasında çok büyük fark var.