Kader Mühürleri (Beyin Fırtınası)
- GWYNBLEIDD
- Tılsım Tanığı
- Sunucu: Kuklacı
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: Hicret
Re: Kader Mühürleri (Beyin Fırtınası)
E-spor damgasının sadece reklam amaçlı olduğunu düşünüyorum. Şuan ekibimle birlikte oynadığım Blade & Soul, dünyaca ünlü bir MMORPG ve fonksiyonel olarak çok gelişmiş bir oyun ve gelişmeye devam ediyor. Ekip olarak 5 kişi sınırı yok ise WoW'da da bu çeşit turnuvalar yapılıyor. Yani Kader Mühürleri isimli oyun e-spor dalı için dünyada bir ilk değil. Bu oyunlar gibi sıkı rakipler varken bahsi geçen oyun global anlamda e-spor dalında tutunamaz. Türkiye'de de ne kadar tutar orası tartışılır pek tabii. Ancak tekrardan söylüyorum, iş bayrak kapmaya kaldıysa İKV'de de er meydanı var. O zaman İKV'de e-spor tabanlı
Yani o iş sadece göz boyamadan ibaret. Günümüzde e-spor kavramı yaygın olduğu için reklam olarak öyle bir nitelendirmeyi kullanmayı tercih etmişler.
MaHKuMII yazdı:
Umarım dediğin gibi olur dostum. Çünkü e-spor tabanlı oyunlarda hem oyuncu hem oyun kazanır bu sayede para takviyesi üzerine güzel gelişme ve düzen yakalarlar.
Beklentimiz bu yönde.
Dünyada e-spor tabanlı MMORPG olarak ilk diyebilirim çünkü daha önce rastlamadım e-spor tabanlı bir MMORPG ye. Tutunup tutunamak onların elinde olan bir şey sadece bekliyoruz.GWYNBLEIDD yazdı:E-spor damgasının sadece reklam amaçlı olduğunu düşünüyorum. Şuan ekibimle birlikte oynadığım Blade & Soul, dünyaca ünlü bir MMORPG ve fonksiyonel olarak çok gelişmiş bir oyun ve gelişmeye devam ediyor. Ekip olarak 5 kişi sınırı yok ise WoW'da da bu çeşit turnuvalar yapılıyor. Yani Kader Mühürleri isimli oyun e-spor dalı için dünyada bir ilk değil. Bu oyunlar gibi sıkı rakipler varken bahsi geçen oyun global anlamda e-spor dalında tutunamaz. Türkiye'de de ne kadar tutar orası tartışılır pek tabii. Ancak tekrardan söylüyorum, iş bayrak kapmaya kaldıysa İKV'de de er meydanı var. O zaman İKV'de e-spor tabanlıYani o iş sadece göz boyamadan ibaret. Günümüzde e-spor kavramı yaygın olduğu için reklam olarak öyle bir nitelendirmeyi kullanmayı tercih etmişler.
Ne Mutlu Türk'üm Diyene[/i][/b]
Mustafa Kemal Atatürk
- FireFighter095
- Teşkilat Neferi
- Sunucu: Eminönü
- Klan: Lodos
- Lonca: Voice Of Voiceless
Katılıyorum.GWYNBLEIDD yazdı:E-spor damgasının sadece reklam amaçlı olduğunu düşünüyorum. Şuan ekibimle birlikte oynadığım Blade & Soul, dünyaca ünlü bir MMORPG ve fonksiyonel olarak çok gelişmiş bir oyun ve gelişmeye devam ediyor. Ekip olarak 5 kişi sınırı yok ise WoW'da da bu çeşit turnuvalar yapılıyor. Yani Kader Mühürleri isimli oyun e-spor dalı için dünyada bir ilk değil. Bu oyunlar gibi sıkı rakipler varken bahsi geçen oyun global anlamda e-spor dalında tutunamaz. Türkiye'de de ne kadar tutar orası tartışılır pek tabii. Ancak tekrardan söylüyorum, iş bayrak kapmaya kaldıysa İKV'de de er meydanı var. O zaman İKV'de e-spor tabanlıYani o iş sadece göz boyamadan ibaret. Günümüzde e-spor kavramı yaygın olduğu için reklam olarak öyle bir nitelendirmeyi kullanmayı tercih etmişler.
Ayrıca düşüncem şudur ki ülke sınırlarını aşamayacaktır bu yeni oyun.İstanbul Kıyamet Vakti hikayesiyle , karakterleriyle nasıl içimizdense yeni oyunda da bizden birşeyler olacaktır.Milli bir oyun olarak kalacaktır bence.
Dünyada bir ilk konusu da tamamiyle reklam amaçlı olduğundan yanayım.Şimdi "dünyada ilk" reklamı gören birisi " olum baksana bizimkiler yeni oyun yapmış , dünyada ilkmiş.Gel bi bakalım" muhabbetini oluşturmaktan öteye gidemez bence.
Ama umarız ülke sınırlarını aşan , güzel bir oyun yaparlar.Bekliyoruz...
@Yorukefe kardeşim birşey soracağım.Daha önce hiç e-spor denen oyun tarzında bir oyun oynamadım.Takımlardan bahsediliyor.Bu takımlar "ekip" olarak mı olacak yani İKV'deki loncaları takım olarak mı düşüneceğiz ? Yoksa görev grubu kurar gibi takımlar mı oluşturulacak ? Aydınlatabilir misin ?
E-spor müsabakaları 5 vs 5 yapılıyor. Eğer katılmak istersen karşılaşmalar için 5 kişilik bir takımın olmalı. Tabi ki e-sporcu olmak istersen geçerli bu. Normal oyuncular için ek olarak lonca sistemi düşünülmüştür muhtemelen.FireFighter095 yazdı:
@Yorukefe kardeşim birşey soracağım.Daha önce hiç e-spor denen oyun tarzında bir oyun oynamadım.Takımlardan bahsediliyor.Bu takımlar "ekip" olarak mı olacak yani İKV'deki loncaları takım olarak mı düşüneceğiz ? Yoksa görev grubu kurar gibi takımlar mı oluşturulacak ? Aydınlatabilir misin ?
E-spor hakkında merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.
Mustafa Kemal Atatürk
Öncelikle oyunu 4 gözle beklediğimi belirtmek istiyorum ama tek korkum e spor olacak denmesi. Ayrıca dünyada bir ilk değil mmorpg bir e spor oyunu, üstteki arkadaşın dediği oyun yani Blade&Soul bir mmorpg oyunu aynı zamanda da bir e spor oyunu. Kore de turnuvaları düzenleniyor isterseniz youtube dan izleyebilirsiniz. Neyse ben bu oyunu 1 ay boyunca oynadım sonra bıraktım neden mi bıraktım çünkü oyun e spor olmak için çıkarılmış şöyle örnek veriyim oyunda open pvp var ama kim takar open pvp'yi, herkes pvp için oyunun arena'sına giriyor. Blade&Soul oyununun arenasınıda anlatayım zaten e spor olma sebebi oyundaki arena sistemi. Normal olarak bir oyunun e spor olması için maç başlangıcı eşitlik sağlanmalı tabiki örneğin moba oyunlara bakıldığında şampiyonların fix statları vardır tabi mmorpg ye dökülünce bu e spor olayı adamlar statları fixlemek zorunda kalıyor yani siz arena ya girdiğinizde isterseniz oyunun en iyi silahı en iyi seti olsun üzerinizde çıplak bi adamla aynı seviyedesiniz. Beni oyundan soğutan bu olmuştu ben item kasıp üzerimi dizip pvp yapmayı seven biriyimdir ama B&S da item kasmanın amacı pvp değildi öylesine kasıyodunuz itemi hatta itemi daha iyi item kasabilmek için kasıyodunuz o kadar. Doğru düzgün bi open world pvp si yoktu.
Eğer bi mmorpg oyunu e spor olarak çıkarmak isteniliyorsa bu sistem mecburidir maç başı herkes eşit olmalı e buda oyundaki itemleri değersiz ve anlamsız kılar. Kader Mühürleri'ni 4 gözle bekliyorum ama umarım oyun e spor üzerine kurulu olmaz. İlla e spor olacak deniliyorsada open world pvp nin kaliteli olması lazım ki kasılan itemler bi işe yarasın.
Eğer bi mmorpg oyunu e spor olarak çıkarmak isteniliyorsa bu sistem mecburidir maç başı herkes eşit olmalı e buda oyundaki itemleri değersiz ve anlamsız kılar. Kader Mühürleri'ni 4 gözle bekliyorum ama umarım oyun e spor üzerine kurulu olmaz. İlla e spor olacak deniliyorsada open world pvp nin kaliteli olması lazım ki kasılan itemler bi işe yarasın.
E Spor sadece reklam yüzüdür arkadaşlar.Zulaya bakın e spor ile hiç bir alakası yoktur fakat etkinlikler yapılıyor yinede.Sadece basit bir reklam lütfen heveslenip sonra üzülmeyin.
@tmertpal5 Adil bir sistem olması için 5 karakter sınıfı yaratılmış dolayısıyla takımlar 5 sınıftan oluşmak zorunda. İteme gelirsek iyi itemi olan takım avantajlı olacak kazanmak istiyorsa kendini geliştirmek zorunda kalacak bu da rekabeti arttırır. Lakin şunu unutmamak gerekli MMORPG deyince işin içine zeka faktörü de giriyor.
Mustafa Kemal Atatürk
- Muriscoyagmao
- Antrepo Bekçisi
- Sunucu: Sancak
- Klan: Lodos
- Lonca: İstiklal
E-spor demek profesyonel oyuncular demek bunun için belli bir süre geçmesi lazım oyunun sistemi oturması oyuncuların bunları çözmesi lazım direk e-spor metası ile piyasaya girmek bana biraz uçuk geldi.
E-spor demek profesyonel takımlar demek belli bir sistemi oturtup zamanla bu yönde ilerlemek varken direk bu meta ile gelerek takım kurulması çok zordur.
Bu zorluklar;
Bu takımların giderlerini karşılamak.
Takımlara sponsorlar bulmak.
Profesyonel oyunculara ücret ödemek.
E-spor demek turnuvalar şampiyonalar demek bunların ödülü tılsım değildir.
Bunların ödülü nakit para demektir.
İkv'de yapılanlar senede 1 kere fuar ve fan art düzenlemek ramazanda mani yarışması düzenlemek bunların ödülleri ise; iki tane maden iki tane tılsım kısacası deli gibi millet plus alırken sadece bu ödülleri verdiler.
Yeni oyunda E-spor çok havada kalıyor.
Kusura bakma Sobee bunları tecrübelerimiz sölüyor.
İnşallah beni yanıltırsın...
E-spor demek profesyonel takımlar demek belli bir sistemi oturtup zamanla bu yönde ilerlemek varken direk bu meta ile gelerek takım kurulması çok zordur.
Bu zorluklar;
Bu takımların giderlerini karşılamak.
Takımlara sponsorlar bulmak.
Profesyonel oyunculara ücret ödemek.
E-spor demek turnuvalar şampiyonalar demek bunların ödülü tılsım değildir.
Bunların ödülü nakit para demektir.
İkv'de yapılanlar senede 1 kere fuar ve fan art düzenlemek ramazanda mani yarışması düzenlemek bunların ödülleri ise; iki tane maden iki tane tılsım kısacası deli gibi millet plus alırken sadece bu ödülleri verdiler.
Yeni oyunda E-spor çok havada kalıyor.
Kusura bakma Sobee bunları tecrübelerimiz sölüyor.
İnşallah beni yanıltırsın...
insensitivE KAMER
İSTİKLAL LONCASI
Bir yıldız var kanından yadigar,bir de hilal...
Unuttun mu çocuk ?
Sadece bir cadde adı değildir ''İSTİKLAL".
İSTİKLAL LONCASI
Bir yıldız var kanından yadigar,bir de hilal...
Unuttun mu çocuk ?
Sadece bir cadde adı değildir ''İSTİKLAL".
Tabiki zeka, el becerisi her oyunda olduğu gibi mmorpg'de de önemli. Ama işin içinde e spor girerse ne yazıkki item olayı oyunda pek önemli olmayacak birde 5 vs 5 diye bir şey olacağı kesin değil. 1 vs 1 de olabilir bu e spor 3 vs 3 de mesala dediğim oyunun turnuvasını atıyım sana bi izle, video force master classı (bir nevi büyücü
) nın derlemesi gibi rakipleri hep farklı classlardan. Buyrun video izlemeside zevklidir öylesine bile izleyeibilirsiniz
:https://www.youtube.com/watch?v=ZUIrRGde6Zg
@Muriscoyagmao Tabi ki e-sporcu olmak için oyuncuların belli bir tecrübe kazanması lazım. Bunun için de bir süre beklenmeli. Lakin takımların oyun içi ögeler harici bir gideri olmaz. Ücret konusunda ise resmi takımlar çekinmeden oyuncuların maaşını öder. Unutmayalım ki turnuvayı düzenleyen organizasyonlardan gelen paralarda var. Ayrıca iyi bir takımsan sen sponsoru değil sponsor seni bulur.
@tmertpal5 sınıf sistemine göre 5 vs 5 olacak diye düşünüyorum en azından şimdiye kadar elde ettiğim bilgiler bunu gösteriyor. Her sınıfın bir diğer sınıfı tamamlayacak özellikleri olacaktır. Dediğin gibi itemin önemi olmayabilir itemden çok strateji ön planda olur.
@tmertpal5 sınıf sistemine göre 5 vs 5 olacak diye düşünüyorum en azından şimdiye kadar elde ettiğim bilgiler bunu gösteriyor. Her sınıfın bir diğer sınıfı tamamlayacak özellikleri olacaktır. Dediğin gibi itemin önemi olmayabilir itemden çok strateji ön planda olur.
Mustafa Kemal Atatürk