mhasan32 yazdı:Rıfat abi mesleğini sormamda sakınca yoktur umarım ? Yanlış anlama abi Türk edebiyat öğretmeni veya uzmanı sandım seni.IRifatSrkyI yazdı:Ya Rab!
Bize halim bir ahlak, salim bir kalp, zarif bir huy,
Gayur bir ilim, Salih bir amel, abid bir karakter,
Muttaki bir gayret, Muhsin bir suret ver.
Ya Rab! Kalpler senin kudretinde evirilip çevrilirken
Bizim kalbimizi dinin üzere sabit kıl.AMİN...
Estağfurullah Kardeşim ne abisi ..
Yazım kuralları ve imlalara çok dikkat eden birisi değilim şiir sayfalarını genelde takip ediyorum buda o şiirler arasında lakin benim de bir kaç katkım oldu şiire , çoğu noktalama işaretleri şiirin içinde vardı bazılarını da ben ekledim ..
Hazır bu konudan söz edilmişken bence Türkçe misi sizlerde biliyorsunuz ki doğru düzgün kullanan çok az kişiye rastlıyoruz , bunun sebebi tamamen sosyal ortamlar (reklam olmaması için paylaşmıyorum) .
Örnek vermek istersek
Bye bye yerine : Hoş çakal , Selametle
Ok yerine : Tamam
ltfn yerine : Lütfen , Rica
tşkrlr yerine : Teşekkürler , Sağol
grşrz yerine : Görüşürüz
ewt yerine : Evet
k harfi yerine : q harfinin kullanılması
g harfi yerine : q harfinin kullanılması
ve bunlara benzer çok kelimeler , cümleler , harfler kirleniyor .. Düşünün yani 1 harf hatası bile oluyor herkes kelimesini
herkez diye okuyan , yazan insanlar var .. Tabii ben bunlar hor görmüyorum bunları söyleyen insan bence utanmamalı atalarımız ne demiş " Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp " bence hiçbir şey için geç değil ..
Yazdıklarım tamamen kendi düşüncelerim .. Benden farklı düşünen insanlarda vardır..
Bu arada şunu da belirtmek isterim mesleği elinde olan bir insan değilim ama o günleri iple çekiyorum .. Bende sizler gibi lise öğrencisiyim ..