Çok Yakında Develüasyon Olacak...

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Manasiyok
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Sunucu: Tılsım
Klan: Lodos

Re: Çok Yakında Develüasyon Olacak...

Mesaj gönderen Manasiyok »

ARZ-TALEP

Bir üretici (ya da satıcının) belli bir zaman süresi İçinde, ürettiği ya da elinde bulundurdu­ğu mal ya da hizmetten değişik şartlarda piya­saya sunmaya istekli olduğu miktar an olarak tanımlanır. Herhangi bir malın piyasa arzını belirleyen başlıca faktörler şunlardır:

a) Malın Fiyatı: Mal arzı ve fiyatı arasında pozitif bir ilişki mevcuttur; diğer şartlar sabit­ken, mal fiyatı arttıkça arzedilen mal miktarın­da artış gözlenir. Bir firma için arz ve fiyat ara­sındaki İlişkiyi veren (aız eğrisi) pozitif eğilim­li olup, firmanın marjinal maliyet eğrisinin, marjinal maliyetin arttığı ve ortalama maliye­tin üzerine kalan kısmıdır. Mal fiyatının art­ması mevcut firmaların daha fazla mal arzın­da bulunmalarını teşvik ederken, önceki (da­ha düşük) fiyatlarda mal arzında bulunmaları mümkün olmayan verimsiz firmaların da yük­sek fiyatların etkisi ile piyasaya girmelerine ve arzın artmasına yol açar.

b) Malın Maliyeti: Mal arzı ile maliyeti ara­sında, diğer şartlar sabitken, negatif bir İlişki mevcuttur; maliyetlerin artması arz miktarın­da azalmaya yol açar. örneğin, bazı İktisatçı­lar 1973-74 Petrol Şoku sonrasında yaşanan stagflasyonu (enflasyon ve üretim gerilemesi-nin birlikte yaşanması) ekonomilerde toplam arz eğrisinin yüksek girdi (enerji) maliyetleri nedeniyle yukarı kaymasına (yani verili ar/, fi­yatlarında daha az mal arzında bulunulması­na) bağlamaktadırlar.

c) Üretim Teknolojisi: Üretim teknolojisin­deki gelişme, maliyet tasarrufları sağlamak ve emek gücü verimliliğini arttırmak suretiyle arz artışına yol açabilir.

d) Diğer arz şartları: özellikle tarımsal üre­timde hava şartlan tarımsal mal arzı üzerinde etkin bir faktördür.

Mal fiyatındaki değişmeler, diğer şartlar sa­bitken, arz eğrisi üzerinde aşağı-yukarı, hare­ketleri, diğer şartlardaki değişmeler İle (mali­yet değişmesi, teknolojik değişiklikler) verili arz fiyatında arz eğrisinin yukarı-aşağı kayma­sı ile ifade edilir.
(Alıntıdır)
A şıkkını iyi okumanızı tavsiye ediyorum.
Thre are the norml( . )( . )the silicone ( + )( + )the perfct(o)(o).Some are cold(^)(^)some belong to grndmthers\./\./And let’s nt forgt the very large(o Y o)the very small(.)(.)and the asymmetrical(•)(.)We love them all! Say FCK to breast cancer!
Kullanıcı avatarı
abdullatif82
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Sunucu: Sancak

Mesaj gönderen abdullatif82 »

Manasiyok yazdı:ARZ-TALEP

a) mal fiyatı arttıkça arzedilen mal miktarın­da artış gözlenir.
talep arttıkça malın fiyatı artar ;) bunu anlamak için profösör olmaya gerek yok :) mavi topazın çıkma olasılığı nedir bazı arkadaşlar saat başı çıktığını söylüyor ama ben saat başı çıktığına şahit olmadım . günde toplasan bi maden ocağından 3 -4 tane çıkıyo benim bildiğim ? günde ortalama kaç adet çıkıyo bilgisiolan bi arkadaş paylaşırsa çok seviniriz
Fetih Cyberxonbaşı Trowhy

zaman, insanları değil ancak armutları olgunlaştırır ..
Kullanıcı avatarı
turkoxHAMSTER
Praetorian Piyadesi
Praetorian Piyadesi
Sunucu: Teşkilat

Mesaj gönderen turkoxHAMSTER »

Buna enflasyon deniyor.Hergün İKV de yüzlerce yaratık kesiliyor.onlarca görev yapılıyor yani kısada hergün oyundaki para miktarı büyük derecede artıyor.Şimdi düşünün sunucu ilk açıldığı zamanlarda topalsan topalsan piyasada 25-30 m vardır kişi başı herkeste 100-500 bin arası var desen; şuanı düşünün ki oyunda 20 m i olan orta sınıfa bile giremiyor yani herhalde 100-150 milyardan fazla vardır bir sunucuda.Hal böyle olunca paranın değeri düşüyor madenin değeri artmış gibi gözüküyor.Yani her şeyi şahesere falan bağlamayın bence.
Kullanıcı avatarı
Tokerx
Tılsım Tanığı
Tılsım Tanığı

Mesaj gönderen Tokerx »

turkoxHAMSTER yazdı:Buna enflasyon deniyor.Hergün İKV de yüzlerce yaratık kesiliyor.onlarca görev yapılıyor yani kısada hergün oyundaki para miktarı büyük derecede artıyor.Şimdi düşünün sunucu ilk açıldığı zamanlarda topalsan topalsan piyasada 25-30 m vardır kişi başı herkeste 100-500 bin arası var desen; şuanı düşünün ki oyunda 20 m i olan orta sınıfa bile giremiyor yani herhalde 100-150 milyardan fazla vardır bir sunucuda.Hal böyle olunca paranın değeri düşüyor madenin değeri artmış gibi gözüküyor.Yani her şeyi şahesere falan bağlamayın bence.
oyuncular zenginleştikçe oyuna yeni başlayan ve hiç parası olmayan arkadaşlarımızda geliyor bununda oyunu dengelemesi lazım
Resim

Resim

!...Üyeliğin Şifresi Değiştirilmiştir İlgililerin Bilgisine...!
Kullanıcı avatarı
CCMMZero
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Sunucu: Teşkilat

Mesaj gönderen CCMMZero »

Crack yazdı:
CCMMZero yazdı:Bir İktisatçı Olarak;Piyasa Kontrol Mekanızması Denilen Bişey Yokdur Oyunlarda OLAMAZ DA ... Cunku SPK die bir Kurum yokdur ... İktisatta Görünmez El die bir kanun vardır VE DERKİ '' ELLEMEYİN KARDESİM HERKES İSTEDİGİNİ İSTEDİGİ FİYATTAN SATSIN PİYASA İLERLEYEN zamanda o malin fiyatını belirler ... Simdi Maden Konusundada bu konu gecerlidir ... Bir Mal Piyasada Ne kadar KIT ise o kadar değerlidir ve paha sı ona gore bicilir ... Mavi TOPAZ SAAT BASI cıkıyor diyorsun Güzel ... Lakin Bi ŞAHESER yapmak icin Reçecede kaç M.topaz gerekli onuda bilmen lazim Yani ... Reçete su sekilde olsun .... X den 2 tane Y den 15 tane Z Den 1 tane ... X in fiyatı 5 y nınki 4 z ninkide 10 m oldugunu dusunelim ....X in maliyesi 5.2 = 10 m Y nin Maliyeti 4.15 = 60 m Z ninkide 1.10 =10 m Yani MADENLERİN FİYATLARININ bu bakımdan hic bi önemi yok REÇETELERDEKİ İSTENİLEN MİKTARLARI ÖNEMLİDİR HER ZAMAN DA BU GEÇERLİDİR :)
Tabi tabi öyledir. Yzık sana bir iksitsatçı olarak merkez bankasının ne işe yaradığını bi anlat bakiim burda bana.

Adı Ustune MERKEZ BANKASI ... ne iş yapdıgını ögrenmek istiyorsan Basit bi şekilde www.tcmb.gov.tr den bakabilirsin ...

Merkez Bankası Piyasadaki PARA YI KONTROL eder MALLARİN FİYATLARINA KARISMAZ ... Serbest Piyasa Bişey dumussundur Umarım ... Neyse verdigm linkden ne işe yarar bu MB sı die bakabilirsin ve ooraya bakarken de Serbest Piyasa Ekonomisi neymiş nasil olurmu...SERBEST PİYASADA FİYAT NASİLolusurmus bunlarida bi goz at faydası olur .. '
CCMM & MMCC

Resim

''Vatanını en Çok Seven Kişi İşini En İyi Yapandır.''
Resim
Manasiyok
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Sunucu: Tılsım

Mesaj gönderen Manasiyok »

abdullatif82 yazdı:
Manasiyok yazdı:ARZ-TALEP

a) mal fiyatı arttıkça arzedilen mal miktarın­da artış gözlenir.
talep arttıkça malın fiyatı artar ;) bunu anlamak için profösör olmaya gerek yok :) mavi topazın çıkma olasılığı nedir bazı arkadaşlar saat başı çıktığını söylüyor ama ben saat başı çıktığına şahit olmadım . günde toplasan bi maden ocağından 3 -4 tane çıkıyo benim bildiğim ? günde ortalama kaç adet çıkıyo bilgisiolan bi arkadaş paylaşırsa çok seviniriz

Tamamen şans işi 5 saat oturup hiç çekmediğimi de bilirim 12 çekişten 7 Mavi 5 normal topaz aldığımı da bilirim. Saf Maden çekme Olayının şanstan başka birşey olduğunu düşünmüyorum.
Thre are the norml( . )( . )the silicone ( + )( + )the perfct(o)(o).Some are cold(^)(^)some belong to grndmthers\./\./And let’s nt forgt the very large(o Y o)the very small(.)(.)and the asymmetrical(•)(.)We love them all! Say FCK to breast cancer!
Kullanıcı avatarı
BadXDreaM
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Sunucu: Kuklacı
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen BadXDreaM »

Agah efendi teşkilata katıldıgımızda bizi bankacıya gönderip maaş ödemesi yaptırmıştı ( agah veriodu demi o görevi ) ogün bugündür teşilat para ödemiyor :) Sayın yetkililer bu iş GM leri aşar artık teşkilattaki birikmiş paralarımızı alsakta bu arkadaşlarada bi yararı dokunsa :) Durum bu derece vahim bir hal almış vaziyette :)
kötürüya

Sizler birer kuklasınız oynamayı bekleyen BİZLER ustayız o konuda oynatmayı bilen
Sebatay
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Sunucu: Anka

Mesaj gönderen Sebatay »

İktisatçı olduğunu idaa eden arkadaşım,

Büyük buhran denen bir olayı otur araştır bakalım. "Piyasaları kendi haline bırakmak lazım, uzun vadede dengeye gelecektir" felsefesine dayanan "Klasik teori" günümüzde değer görmemektedir. Sebebi ise, büyük buhranda olduğu gibi kapitalist sistemin, tabiri caizse, ortamı boş bulup istediği gibi at koşturması, karteleşme sonrasında ise tekelleşme sürecine girip tüketici sınıfa eziyet çektirmesidir.

İktisat'ı biliyorum diye kitapta okuduğun herşeyi yazarsan buraya yazık olur sana. Başka yerde benim yaptığım gibi açıklayıcı bir şekilde anlatmazlar, rezil ederler adamı. Oldum dememek lazım.

Keynezyen teori ise şunu der "Görünmez el diye birşey yoktur. Uzun zamanda piyasaların dengeye gelmesini bekleyene kadar herkes ölür. Devlet, piyasalardaki dengesizliği, müdahalelerle düzenlemek zorundadır."

Günümüzde ülkemiz dahil tüm dünyada geçerli iktisadi doktirin budur. Yok hala daha geçerli dersen, ticaret veya sanayi sektörlerine gir ve o bir türlü görünmez elin ekonomiyi niyeyse bir türlü dengeye getiremediğini gör.

Arz-Talep hakkında birşeyler yazmışsın. Talep artışı ile fiyat artar doğru, arz azalışı ile de fiyat artar bunu unutma ! Zaten yaşanan bu maden fiyatlarındaki sıkıntı yukarıda yazdığım denklemin çift taraflı işlemesidir...Arz azdır, talep fazladır = Kaos
Kullanıcı avatarı
Sanatkarr
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Sunucu: Eminönü
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen Sanatkarr »

Sebatay yazdı:İktisatçı olduğunu idaa eden arkadaşım,

Büyük buhran denen bir olayı otur araştır bakalım. "Piyasaları kendi haline bırakmak lazım, uzun vadede dengeye gelecektir" felsefesine dayanan "Klasik teori" günümüzde değer görmemektedir. Sebebi ise, büyük buhranda olduğu gibi kapitalist sistemin, tabiri caizse, ortamı boş bulup istediği gibi at koşturması, karteleşme sonrasında ise tekelleşme sürecine girip tüketici sınıfa eziyet çektirmesidir.

İktisat'ı biliyorum diye kitapta okuduğun herşeyi yazarsan buraya yazık olur sana. Başka yerde benim yaptığım gibi açıklayıcı bir şekilde anlatmazlar, rezil ederler adamı. Oldum dememek lazım.

Keynezyen teori ise şunu der "Görünmez el diye birşey yoktur. Uzun zamanda piyasaların dengeye gelmesini bekleyene kadar herkes ölür. Devlet, piyasalardaki dengesizliği, müdahalelerle düzenlemek zorundadır."

Günümüzde ülkemiz dahil tüm dünyada geçerli iktisadi doktirin budur. Yok hala daha geçerli dersen, ticaret veya sanayi sektörlerine gir ve o bir türlü görünmez elin ekonomiyi niyeyse bir türlü dengeye getiremediğini gör.

Arz-Talep hakkında birşeyler yazmışsın. Talep artışı ile fiyat artar doğru, arz azalışı ile de fiyat artar bunu unutma ! Zaten yaşanan bu maden fiyatlarındaki sıkıntı yukarıda yazdığım denklemin çift taraflı işlemesidir...Arz azdır, talep fazladır = Kaos
Her ne kadar sizlerin meslek teorilerini bilmiyor olsamda mantığın kabul ettiği gerçekleri dile getirmişsin. Eee güzel de bir cevap vermişsin. Bencede bu oyundaki karaborsacı tekelci zihniyete dur demek önce bizlerin, kesin çözüm ise yönetimin elindedir. Bir konu başlığında gördüğüm öneri, aslında bu sorunlara en masrafsız ve tarafsız çözümlerden birisi gibi görünüyor.

Arkadaşın önerisi şuydu;

Alışkanlık haline gelen mısıra konulacak bir makine ile saflaştırma yada ayrıştırma işlemi. bu işlem için makine bizden para yada fazladan maden talep edebilir.

Örneğin;
24 saatte 15 mavi topaz veren bir topaz madeni için. Ortalama 5 dk süre ile çıktığını varsayalım. Saatte 12 maden çıkar, 24 satte 288 maden. 288/15= 19.2 biz 20 diyelim. yani ortalama her 20 madende bir 1 mavi topaz öngörüsü ile yola çıkarsak. Bu makineye diyelimki 30 topaz koyduğumuzda bize 1 mavi topaz verse. Yada 1 mavi topaz koyduğumuzda bize 20 topaz verse gibi ayrıştırma ve saflaştırma işlemi yapsa. bence hem uzun hem kısa vadade çözüm olur.

sizce???

yada bir sürü çöp madeni değerlendirmek adına receteleri satılsa, saflastırma işlemi için. Nasıl mavi kaya üretiyorsak ilk safınıda üretebilelim.

diyeceksinizki madenin ilk halinin fiyatı artar. yada oyunun eskilerınde stok cok onlar kazanır diyenler olabilir. saatlerce bekleyip şansa dayalı bir maden çekme organizasyonundan kurtulmanın baska yolu varmıdır.

kendimden örnek vereyim mavi topazın basında cok küfür yedim. Çünkü girer girmez yada girmemden 1 yada 2 maden sora mavi cektim diye. Zira ordaki adam 2 bilemedin 3 sattir orda. bu şekilde saatlerini harcayıp saf cıkartamayan madenciler içinde ikinci bir kapı olur. bence piyasa fazlasıyla rahatlar. ben 7 saat maden cekip arada iki kişiye mavi çıktığını da bilirim. dile kolay kesintisiz 7 saat. gece 1 sabah 8 kolay değil. hele onca sattin sonunda çantanda sadece 50-60 topaz ama mavi olmadımı dahada üzücü.

iyi forumlar.
Sanatkarr
xXSANATKARXx
xMTNx
Sebatay
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Sunucu: Anka

Mesaj gönderen Sebatay »

Saflaştırma konusu gerçekten mantıklı. Bunu "mantığa" otturman ayrıca güzel olmuş. Umarım kabul görür Sanatkar.

“Genel Etkileşim” sayfasına dön