Siyahgece yazdı:oyun gerı sarınca gıden ıtemlerı ve ex lerı gerı vermıyorsunuz ....ama bır baskasının gerı sarmadan dolayı artı bır sey elde ettıgı zaman banlıyorsunuz...eger bundan faydalananları banlıyıp ceza verıyorsanız magdur olan kısılerınde magdurıyetlerını gıderın...boyle ıkı yuzlu bı uygulama olmaz.....kar edenlere ceza kayba ugrayanları salla bu nasıl bır zıhnıyettır...
Bu mevzu da ayrca tartışılacak nitelik de bir konu. Gene daha önce söylediğim gibi oyun içerisin de bir çok gerçek hırsız var. Ben oyun dışın da kimse ile ne bir msn alışverişi yapmıştım ne de ikv ile ilgili farklı bir siteye girmiştim. Buna rağmen hesabım çalınmıştı vakti zamanında. Diyeceğim o ki bunca hırsız varken oyun içinde şuan ki konu üzerinde durulan sert, katı ve ağır cezalardan oluşan duruşun zerre kadarını bu hırsızlar için yapılmaması ayrıca çok düşündürücü..
Lathander yazdı:Eminönü sunucusunda oluşan hataya yönelik yasaklama sayısı 60 civarı. Hatanın olduğu anlarda sunucudaki anlık online oyuncu sayısı 250 civarında. Hatanın olduğu gün sunucuya giren farklı oyuncu sayısı yani olası geri sarmadan etkilenecek oyuncu sayısı bin civarı. Bu sayılar aklımızın bir köşesinde dursun.
Öncelikle! Evet oyunda herhangi bir hatanın var olmasında her zaman sorumluluğumuz vardır. Fakat bu sorumluluğu büyüterek tüm hatayı bize yüklemek, sanki onlara bunu yapmayı biz zorlamışız gibi kendi hür iradeleri ile yapmış oldukları eylemden bizleri sorumlu tutmak akılcı olmadığı gibi inandırıcı da olamaz.
Ceza alan oyuncuların forum genelinde yaptıkları savunma, "Oyunda hata vardı kullandım, neden hata var suç İKV'nin" dir.Arkadaşlar, kimse sizi var olan hatayı kullanmaya zorlamamıştır. Bir hata varsa da bundan haksız kazanç sağlamak zorunda da değilsiniz. Her şey öncelikle sizin kontrolünüzdedir. Nitekim ilk paraftaki sayısal bilgilere döndüğümüzde 250 kişiden 60 kişinin bu hatayı kullanarak yasaklanması ve diğer 190 kişinin bir ceza almaMası, hatanın kötüye kullanımda bireysel tercihlerin sorumluluğunda olduğunun açık bir örneğidir.
Peki sunucu neden geri sarılmadı. Öncelikle geri sarma nedir bunu bilmemiz gereklidir. Çünkü halen geri sarmanın çok kolay, basit bir işlem olduğunu sanan arkadaşlarımız mevcut. Geri sarma sunucunun bir önceki günkü yedek datasına döndürülmesidir. Yani olay cumartesi gece yarısı olmuşsa sunucunun döneceği vakit cuma sabahı 06:00 dolaylarıdır. Şimdi ilk parafa dönelim ve sayılarımıza tekrar bakalım. Hatanın olduğu gün sunucuya giriş yapan toplam FARKLI oyuncu sayısı yuvarlak olarak bin demiştik. Hatayı ise yuvarlık olarak 60 kişi kullandı dedik. 1000 kişi içinde hatayı kullan 60 kişiyi çıkardığımızda geriye hatadan hiç bir şekilde ilişkisi olmayan ama bu süreç içinde oyunda bulunmuş 940 kişi kalıyor.İşte adalet buradadır. Neden 60 kişinin kendi isteği ile yapmış olduğu hatanın bedeline diğer 940 kişi dahil olsun onların da emeği gitsin. Biz de 60 kişinin ve bizim hatamızı diğer 940 kişiye yüklemedik.
Yine forumlarda da bazı oyuncularımızın bizi taraf tutmakla itham ettiğini, verdiğimiz cezalardan birisini yada daha fazlasını kafamıza göre kaldırdığımızı söylediğini gördük. Şu bilinmelidir ki bizler için bir taraf vardır. Diğer kişilerden ayrılacak ikinci bir taraf yok ki biz onu kayıralım. Kimsenin cezasını kaldırmadık. Cumartesi sabahı verilen tüm cezalar ayen geçerlidir. Evet! İçinde destek takımında ve test takımında hatta GM'lerimize olayı anlatmak için deneme yapan oyuncularda vardır. Onlara her ne kadar inıyorsak da diğer kişilerden ayırmıyoruz. Onlarda yapılacak incelemeyi bekliyorlar. Eğer varsa hatalı bir durum bunu lütfen destek formundan bize iletiniz. www.istanbuloyun.com üzerinden destek formunu açtığınızda her hangi bir hata ile karşılaşmazınız. Ama hiç bir bilgisi olmadan, sadece ceza aldığı için yada arkadaşı ceza aldığı için bizleri suçlamak doğru ve akılcı bir yaklaşım değildir.
Son olarak tekrar hatırlatmakta fayda var. Mevcut 60 civarı yasaklama kesin sonuç değildir. İçlerinde sorumluluğu olmayan oyuncuların olduğunu biliyoruz. Fakat bunların bir çırpıda ortaya çıkması mümkün değil (tabi ki Hafta sonlarıda izin günümüz olduğu unutulmamalıdır.). Sizlerden ricamız son açıklamaya kadar forumlarımızı bu konu ile meşgul etmemiz olacaktır. Çünkü forumlar herkese açık bir tartışma ortamıdır. Konu ile ilgili hiç bir bilgiye sahip olmayan kişilerin yorum yapması konuları bulandırmaktır. Örnek olarak bir arkadaşımızın hata sonucu 15 milyon kaybettiğini, bu hata sürecinde de giden 15 milyonunu geri kazanmaya çalıştığını söylemiş ve masumane bir kaç cümle ile bunu süslemiş. Arından gelen, konu hakkında bilgi sahibi olmayan oyuncular bu arkadaşımıza inanarak yer yer hakaret dolu cümleler kurmuş. Bu yazıyı görünce doğal olarak acaba doğru mu bu diye kontrol ettik. Mesajında 15 m kullandığını söyleyen oyuncumuz aslında tam olarak 200 milyon 500 binlik 2 aktarma ile listenin ilk başında olduğunu (daha aktarmaları da var) gördük. İşte bu yüzden bu konuların tartışılma yeri forumlar değildir. Elimizdeki net veriler sayesinde iyi kötü çirkin ortaya çıkacaktır.
Sağlıcakla kalın.
Lathanderin kullandığı sayısal veriler çok doğru.Diyorki 60 kişi bu hatayı kullanıyor 190 kişi kullanmıyor ise bireysel tercihtir. Herşey burda tamam.Yalnız birşeyi unutuyor.Oyunda maden çeken arkadaşlar,oyuna yeni başlamış arkadaşlar,yeni karakterlerini kasan arkadaşlar... Ben eminimki o 250 kişinin 50 kişisi muhtemelen madenlerdedir.200 kişinin 100 kişiside karakterini durmadan kasıyordur.Kalan 100 kişinin 40 ınında oyundan bir haber olduğundan adım gibi eminim. Eminimki bu oynayan oyuncular farkında olsalardı bende bu oyunda para yapayım ve iyi olayım zihniyetiyle hatayı kullanırlardı.Bu bir oyun. En iyi olmak herkezin hedefi.Oyunda bir hata varsa farkedilmeyeceğini düşünüp herkes kullanır bu hatayı.Daha öncede bahsettiğim gibi, ben kesinlikle kullanmam! diyen bir oyuncu bence en büyük yalancıdır.Kim oyundan çıkıp girdiğinde yada aktarım yaptığında parasının çoğalmasını istemezki arkadaşlar? Bu insanın zaafıdır. Neden insani zaafların cezası bu kadar ağırdır? Bir hata olmuşsa ve kullanılmışsa aynı derece bir adaletle ceza verilmelidir. Bir zaaf yüzünden 2,3,4 senelik emeklerimizin gitmesi doğrumudur? Ne kadar etiktir? Bunun elbette bir bedeli olmalıdır ama bunun bedeli senelerce harcadığımız uğraşlar ve emekler olmamalıdır. Bunun cezası bambaşka birşey olmalıdır. En azından 1 ay, 2 ay olabilir.Sınırsız oyundan uzaklaştırmak çok adaletsizcedir. Görüyorumki hala oyuna devam eden ve belkide hata varken evinde uyuyan,dışarda olan,yada oyunda maden çeken herhangi bir işle meşgul olan arkadaşlar; Siz hatayı kullanıp haksız kazanç elde ettiniz cezasını çekin iyi olmuş,yönetimin arkasındayız diyorlar. Kendilerine sorsunlar o an paranız katlansa ne yapardınız? Bunun cevabını hepimiz biliyoruz.Yönetimin yapacağı şey bu hatayı kullananları cezalandırmak.Fakat bu ceza yanlış bir cezadır. Umuyoruzki bu yanlışlık en kısa zamanda düzeltilir ve oyun hatasını kullanmanın farklı bir cezası olur.
İYİ FORUMLAR
İzMiRLiHaSaN
Öncelikle Selamlar...
Malum Eminönü Sunucusunda oynayan her birey ortadaki kaosun farkında...
O nedenle bende bişeyler karalayayım dedim...
Gerçi benim yazılarım az öneri niteliği taşıyacak...
Mevzu şu ki, İzmirliHasan ın dediği gibi o an, şu anda tedbir amaçlı bloklanan tüm charlara sırf kendilerini ifade etmeğe çalıştıkları için "siz cezalısınız, cezanızı çekin" gibi ithamlarda bulunan çoğu arkadaş, eminim ki o an o açığın farkında olsalardı kullanırlardı... Tabii bu açığı kötü amaçlı kullananı masum yapmaz... Ama madem ki açığı kötü amaçlı kullananları -cezalandırma amaçlı- oyundan uzaklaştıracaksınız; açğı kullanarak kazandıklarını geri alıp 1-2 ay blokla cezalandırmak daha tutarlı değil midir? hem haksızlık ortadan kalmış olur, hem de suç daha makul cezalandırılabilir... Ki sayın Lathander her açıklamasında "amacımız yasak değil suçluyla suçsuzu ayırmak" diyorken bence biraz daha makul bir ceza yöntemi uygulayabilir... Tabi ki İKV moderasyon takımına işlerini öğretmeye çalışmıyorum... Ama bence mevzu dışından objektif bir bakış, onların işine yarayabilir diye düşünüyorum...
Sağduyu temennimle; iyi foumlar..
Yönetim sadece kendileriyle çeliştikleri için değişik türde cevap vermeleri normal.Zaten dediğim gibi ben bloklansamda bir şey kaybetmem ama Yönetim çok şey kaybeder.
Selamlar ,,
Bu KArakterlere aynen KAtılıorum ve emınımkı BUnalra katılan bınlerce ıkv oyuncusu vardır ..
Yonetımden sadece sunu ıstıorum Oyuncuların yazdıgı yazılar bızım ıcın onemsız degıl dıorsunuzya ..
ISte bakın bunu bır kez daha gosterın .. Oyunda oyunun gecmısındede oldugu suandada oldugu ve suandan sonrada
olusacak olan bu hata ıcın HEmen hemen tuk ıkv oyuncularıda bu hatayı "kotuye kullanmak " dıye adlandırdıgınız seyı
yapar bu konuda herkes hemfıkır .
E ozaman YOnetım NEde duyarsız kalıorsunuz buna arkadaslarıdna dedıgı gıbı Bu hatanın sonucunda bu kısıler Suresızce
onca yılllık emeklerını vakıtlerını anılarını kayıpmı edıcek ? bu kadarmı agır oducek herzaman olusan bu hatanın
Sonucu ?? yada sımdıye akdar olarından neden bu sekılde uygulanamdı cogu sefer gerı sarılarak telafı edıLdı ??
sımdı neden SArıLmadı saRıLmıor oyuncularımı dusunuyorsuz ozaman oncekılerde sarmıyacaktınız ..
arkadasların soyleıdıgı gıbı katılıorum onerılerı dıkkate almanızı dıLıyorum asla ve asla suresızce uzakalstırmak dogru bı
cozum degıl dıye dusunuyorum sayıları epey bı fazla olan ıkv oyuncularıyla bırlıkte .
Yönetim sadece bizim sessiz kalmamızı ve bu durumu kabullenmemizi istiyor o kadar.Fakat benim onca verdiğim emeği bir hiç uğruna yok etmenize de izin vermem.
Aslında Söylediklerimden Çok Sakladıklarımda Gizliyim..En iyisi Anlamak İçin Konuştuklarımdan Çok Sustuklarıma Kulak Ver..!
Siyahgece yazdı:oyun gerı sarınca gıden ıtemlerı ve ex lerı gerı vermıyorsunuz ....ama bır baskasının gerı sarmadan dolayı artı bır sey elde ettıgı zaman banlıyorsunuz...eger bundan faydalananları banlıyıp ceza verıyorsanız magdur olan kısılerınde magdurıyetlerını gıderın...boyle ıkı yuzlu bı uygulama olmaz.....kar edenlere ceza kayba ugrayanları salla bu nasıl bır zıhnıyettır...
Bu mevzu da ayrca tartışılacak nitelik de bir konu. Gene daha önce söylediğim gibi oyun içerisin de bir çok gerçek hırsız var. Ben oyun dışın da kimse ile ne bir msn alışverişi yapmıştım ne de ikv ile ilgili farklı bir siteye girmiştim. Buna rağmen hesabım çalınmıştı vakti zamanında. Diyeceğim o ki bunca hırsız varken oyun içinde şuan ki konu üzerinde durulan sert, katı ve ağır cezalardan oluşan duruşun zerre kadarını bu hırsızlar için yapılmaması ayrıca çok düşündürücü..
Saygılar
Hem hırsız hem de kendini bilmez küfürbazlar.Oyun da ağıza alınmayacak lafları sarfet 2 gün ceza ye.Oyunda adamın onca verdiği emeği bir çırpıda al hiçbirşey olmamış gibi adam oyuna devam etsin.Biz burda oyunun hatası yüzünden sınırsız ban yiyelim.eee bu gerçek adalet mi yani ?
Aslında Söylediklerimden Çok Sakladıklarımda Gizliyim..En iyisi Anlamak İçin Konuştuklarımdan Çok Sustuklarıma Kulak Ver..!
xIxFeNoMeNxIx yazdı:
Yönetim sadece bizim sessiz kalmamızı ve bu durumu kabullenmemizi istiyor o kadar.Fakat benim onca verdiğim emeği bir hiç uğruna yok etmenize de izin vermem.
Size karşı uygulanan moderesyon etki tepkidir. Bilinçli olarak milyarlar değerince bono kopyaladınız ve yasaklandınız.
Ne yaparsanız yapın bu değişmeyecek. Bizleri baskıcı despot göstererek işlemiş olduğunuz eylemin yükünü hafifletemezsiniz.
Bir şeyleri değiştirmek istiyorsanız buna bizi alet etmeyin. Bu konuya herhangi bir şekilde bir şey yazmayınız. Konuda sadece hesapları dondurulmuş oyuncularımız ile iletişimde olmak istiyoruz.
privatextonani yazdı:tılsım sunucusundayım ama yarın bigün bizimde başımıza gelecek birşey.bir kanıt sunmak istiyorum.hatada oyuncuların hiçbir suçu yok yöneticiler bence hatayı hafifletmek için söylüyor bunu.oyunda kim olursa olsun o hatayı en azından denerdi.diceksinizki zaten kötüye kullananlar yasaklandı falan filan.madem öle bütün deneyenleri yasaklıycaksın o işi geçin.o 60 kişinin suçu ne? herkesin yaptığını yaptılar.
sonra ikv de hile yok diyen bütün yöneticilere şunu göstermek istiyorum.bu olay üzerine kanıtlayabilceğim bişey varmı die araştırdım ve bakın ne buldum.oyunda gözümün önünde adam ışınlandı.kime dediysem saçmalama dediler.kanıtlayamadım.em de adam tam ölürken görünmez oldu kanıtlayamadık.adam canı doluyo tekrar gözüküo böle şeler var ikv de kimse inanmadı.maden çekme hilesini bilmeyen yoktur varsa ikv yi bıraksın.bide ikv de hile yok dienlere bu video küçücük bir kanıt olsun.o banlananlarında ne kadar basit bir sebepten banlandığı ortaya çıksın.
Bilgisizce yazdığınız belli.
Şu an bu hatayı bilinçli yada bilinçsiz kullanan tüm üyelikler dondurulup incelenmektedir. Bahsi geçen ve incelemeye alınan karakterler harici başka bir karakter yoktur!
Rica ediyoruz bu konuda sadece bu olayda hesabı dondurulan arkadaşlarımızla iletişim kuralım.
EKLEME: videoda görünenlerin hiç birisi gerçek değildir. Oyunun kullanıcı tarafında yapılan bir değişiklik olup sunucu tarafını etlilememektedir. Sadece kendisi bunu böyle görebilmektedir.Basit bir mantık ile, şayet gerçek olsaydı her halde oyun sunucusuna girdiğinizde her şeyin fiyatının tavan yapmış olması etrafta uçuk paralar dönmesi gerekirdi. Böyle bir şey olmadığına göre videodaki olayda gerçek değildir.
Bu tarz konular yeni veya sistemi bilmeyen oyuncularımzı yanlış bilgilendireceği için lütfen sadece bizle paylaşınız.
Sizinde istemediğiniz halde banlanmnız ve en ufak bir hatayı dahi kötüye kullanmadan banlanmanız daha da batardı emin olun.
Burda IP adresini vs vs yaparak birşeye ulasılamaz.
xFENOMENx ve İzMiRLi HaSaN ın isteyerek mı hata cıktı ? Onlar mı programladı ?
Arkadaşlarında onda 8 i bu arkadaşların yaptığı gibi yapardı ve sadece onda 2 si ile oyun kalırdı.Oyunumuzun genel yapısı genç nufusdan olustuğu herkez biliyor.
Oyunda para yapmak o kadar zor ki yeni başlayanlar para kasamadıklar için direkt google ye ikv hileleri yazıyor buna bizzat şahit oldum.
50 60 bin kp az ama yeni başlayan birisi için, çalışan birisi için, ailesi tarafından fazla pc ye oturmadığı için gözlük alması ımkansız.O anda herkez bu hatayı farkedseydı eminim herkez kullanacaktı ki test ekibi bile yapıyorsa.
Siz bana diyorsunuz ki test ekibi test edıyor.Benim arkadaşlarım hatayı farketlerınde gözlükleri çektığı sırada test ekıbı cekıyor bu damı test.Tamam hata bitmiş gitmiş olsa cekse laf yok eyvallah.
Ama yeri geldi 3 gün geri sarıldı oyun, oyunu geri sarmak yerıne en kötü kararı verıyorsunuz, umarm en doğrusunu yapıyorsunuzdur.
Oyun hataları her hangi bir şekilde var olabilir. Burada halen hata vardı kullandım 10'da 8'i kullanırdı gibi savunmalar bu hatanın kötüye kullanımı ile birlikte gelen haksız kazancı ortadan kaldırmaz. Ortada net bir kabahat varsa elbette net de bir ceza olacaktır. Fakat ceza sözünü kullanmak içim şu an erken.
Tartışılacak mevzu , kimlerin ceza alacağıdır. Yönetim böyle toplu cezalar verecek ise mutlaka kanıt sunacaktır. Her olayda nasıl kanıt istiyorsa , kendileri de kanıt sunmak zorundadırlar. Kanıtları ise sadece konuşma kayıtları olabilir.Aksini kanıtlayamazsınız.
Kişi sürekli oyundan ilginç bir şekilde düştüğünü iddia ederse bunun aksini kanıtlayamazsınız.Paranın çoğaldığına dikkat etmedim,sürekli oyundan çıktım..Keyif benim değil mi..diyenlere cevabınız ancak konuşma kayıtları olabilir.
Konuşma kayıtlarında bu işi bilinçli yaptıklarını itiraf edenler dışındakilere ceza verirseniz , bu zamana kadar kanıt olmadığı için ceza veremediğiniz yüzlerce suçu hatırlamak zorunda kalırsınız.Tabiki kimse size hesap soramaz.Bu sizin vicdanınıza kalmış bir durum.
Tabi ki bu işi bilinçli bir şekilde yapanlar,haksız kazanç elde edenler cezalandırılmalıdır.Fenomen ve İzmirlihasan gibi..
Ancak özeleştiri de yapmalısınız.İnsanlar maden hilesi kullanmadılar,para hilesi kullanmadılar..Paralarının arttığını gördüklerinde anlam veremeyip, oyundan çıkıp girenler oldu. ''Aha para kaldı bende..du bakim yine olcak mı '' diyerek.
Nasıl olsa geri sararlar oyunu bişey olmaz deyip sadece eğlencesine de bu işi yapanlar oldu.Bu zamana kadar yönetimin böyle durumlarda oyunu geri sardırması meşhur olmuştu hak verirsiniz.
Bütün bunlar düşünülmeli ve ona göre karar verilmelidir.Herkes ceza almalıdır.Ancak bu işi bilinçli bir şekilde abartanlar ile diğerleri arasındaki cezalar farklı olmalı.
İşiniz zor sayın yönetim.Umarım alnınızın akıyla bu olayı da atlatırsınız.
xIxFeNoMeNxIx yazdı:
Size karşı uygulanan moderesyon etki tepkidir. Bilinçli olarak milyarlar değerince bono kopyaladınız ve yasaklandınız.
Ne yaparsanız yapın bu değişmeyecek. Bizleri baskıcı despot göstererek işlemiş olduğunuz eylemin yükünü hafifletemezsiniz.
Bir şeyleri değiştirmek istiyorsanız buna bizi alet etmeyin. Bu konuya herhangi bir şekilde bir şey yazmayınız. Konuda sadece hesapları dondurulmuş oyuncularımız ile iletişimde olmak istiyoruz.
@İzMiRLiHaSaN, Aynı şekilde.
Bilginize.
Lathander bahsettiğimizde bu işte... Bilinçli olarak kullanır bu hatayı herkes çünkü insan iradesiyle alakalı bişey. Tekrarlıyorum sence 2006 yılında İKV oyununa başlamış bir oyuncunun her ay plus alıp günde en az 5,6 saat online olan bir oyuncunun iradesine yenik düşüp oyundaki açıktan para yapması ve bunun sonucunun o dört senelik emeklerin ve anıların gitmesi ne kadar doğrudur? Seninde hiçbir yetkin olmadığın zamanları,bizim gibi oyunda acaba bu buraya nasıl konur,bu nasıl kesilir dediğin zamanları biliyoruz. Kendini koysana azcık yerimize? Bir anlık iradesizlik neden 4 senemizi yiyor. Ben 2008 senesinde bloklandım.O zamandan beri hiçbir açık kullanmadım. Fakat iki senelik blok yetmedi ve açık kullandım diye hala açılmıyor.İki senedir oyunda birsürü açık vardı neden gerekli olanlarını size bildirdim ve bu tarz oyunun yarattığı açıklarıda kullanmadan oyunuma devam ettim? Birşeyler değiştirmek istiyorsanız buna bizi alet etmeyin demişsin.E nasıl değiştirelim o zaman?? İki senedir Fenomen arkadaşımla oyunu en düzgün şekilde oynayıp açık bulduğumuzda size iletiyoruz? Ne yapalım daha ?Nasıl değiştirelim daha cevap verin?Bu konuya herhangi bir şekilde bir şey yazmayınız. Konuda sadece hesapları dondurulmuş oyuncularımız ile iletişimde olmak istiyoruz demişsiniz. Bizimde hesaplarımız donduruldu ha geçen hafta ha iki sene önce... Davamız aynı bizimde.Bizde dondurulduk. Amacımızıda yanlış anladınız yönetimi baskıcı yada despot göstermeye çalışmıyoruz. Sizlere birşeyleri anlatıp biz oyuncularca bölesi daha makbuldür demeye çalışıyoruz. Size en başta örneği verdim. Sizlerin dört senelik emekleri bir anlık zaafla bi anda gitse ne hissedersiniz? Bunun cezası şuan arkadaşlara üç ay deseniz zaten herkes cezasını fazlasıyla alıcak siz neden herkesin senelerini blokluyorsunuz tepki burda. Diyorsunuzki incelemede şuanda haklı olan açılacak.Oyüzden bu soruları sormayın yorum yazmayın falan.Bizim belli. 999 ban yedik. 2011 de açılacak iki sene geldi geçti. Adalet bumuydu ama? Oyuna trilyonlarca para basmış hatta kullanmış olabiliriz.Bu iradesizlik bu insana özgü duygular bunca emeği süpürmelimi ama? Tekrar soruyorum size, sizlere yüklenmeden,birşeyleri size sunmadan nasıl değiştiripte bloklarımızı açtırabiliriz? Çünkü iki senedir biz oyunu herkesten iyi oynuyoruz.Değişen birşey göremiyorum ben....
xIxFeNoMeNxIx yazdı:
@İzMiRLiHaSaN, Aynı şekilde.
Bilginize.
Lathander bahsettiğimizde bu işte... Bilinçli olarak kullanır bu hatayı herkes çünkü insan iradesiyle alakalı bişey. Tekrarlıyorum sence 2006 yılında İKV oyununa başlamış bir oyuncunun her ay plus alıp günde en az 5,6 saat online olan bir oyuncunun iradesine yenik düşüp oyundaki açıktan para yapması ve bunun sonucunun o dört senelik emeklerin ve anıların gitmesi ne kadar doğrudur? Seninde hiçbir yetkin olmadığın zamanları,bizim gibi oyunda acaba bu buraya nasıl konur,bu nasıl kesilir dediğin zamanları biliyoruz. Kendini koysana azcık yerimize? Bir anlık iradesizlik neden 4 senemizi yiyor. Ben 2008 senesinde bloklandım.O zamandan beri hiçbir açık kullanmadım. Fakat iki senelik blok yetmedi ve açık kullandım diye hala açılmıyor.İki senedir oyunda birsürü açık vardı neden gerekli olanlarını size bildirdim ve bu tarz oyunun yarattığı açıklarıda kullanmadan oyunuma devam ettim? Birşeyler değiştirmek istiyorsanız buna bizi alet etmeyin demişsin.E nasıl değiştirelim o zaman?? İki senedir Fenomen arkadaşımla oyunu en düzgün şekilde oynayıp açık bulduğumuzda size iletiyoruz? Ne yapalım daha ?Nasıl değiştirelim daha cevap verin?Bu konuya herhangi bir şekilde bir şey yazmayınız. Konuda sadece hesapları dondurulmuş oyuncularımız ile iletişimde olmak istiyoruz demişsiniz. Bizimde hesaplarımız donduruldu ha geçen hafta ha iki sene önce... Davamız aynı bizimde.Bizde dondurulduk. Amacımızıda yanlış anladınız yönetimi baskıcı yada despot göstermeye çalışmıyoruz. Sizlere birşeyleri anlatıp biz oyuncularca bölesi daha makbuldür demeye çalışıyoruz. Size en başta örneği verdim. Sizlerin dört senelik emekleri bir anlık zaafla bi anda gitse ne hissedersiniz? Bunun cezası şuan arkadaşlara üç ay deseniz zaten herkes cezasını fazlasıyla alıcak siz neden herkesin senelerini blokluyorsunuz tepki burda. Diyorsunuzki incelemede şuanda haklı olan açılacak.Oyüzden bu soruları sormayın yorum yazmayın falan.Bizim belli. 999 ban yedik. 2011 de açılacak iki sene geldi geçti. Adalet bumuydu ama? Oyuna trilyonlarca para basmış hatta kullanmış olabiliriz.Bu iradesizlik bu insana özgü duygular bunca emeği süpürmelimi ama? Tekrar soruyorum size, sizlere yüklenmeden,birşeyleri size sunmadan nasıl değiştiripte bloklarımızı açtırabiliriz? Çünkü iki senedir biz oyunu herkesten iyi oynuyoruz.Değişen birşey göremiyorum ben....
İyi forumlar
İzMiRLiHaSaN
Daha fazla yazılıcak birşey olduğunu düşünmüyorum. Çünkü bizim ki de bir iradesizlikti sadece bir anlıktı.O bonoların nasıl çoğaldığını bile anlamadım ztn.Fakat olan oldu ama ben bu oyuna senelerii verdiysem bunun karşılığı bu olmamalıydı.Siz sadece bizi bu şekilde oyundan uzaklaştırdığınızı sanıyorsunuz.Fakat biz bu oyunu 4 senedir en iyi şekilde oynamaya çalışıyor ve halada en iyi en mükemmel şekilde oynamaya devam ediyoruz.Oyunda biz banlandıktan sonra da hatalar oldu tabiki ve biz her zaman elimizden geldiğince yönetime bildirdik Hasan kardeşimin de dediği gibi.Ama gerçekten adaletin bu olduğuna inanmıyorum.DEV lerinde bizim haklı olduğumuzu bildiklerini biliyorum.Çünkü onlar da zamanında bizim gibi oyunculardı bizi anladıklarını veya anlıycaklarını ümit ediyorum.Ve ikv sözleşmesinde oyunun kendi oluşan hataları sonucunda oyunculara süresiz ceza verilicek diye birşey yazmıyordu .