Çemberlitaş İncelemesi; 2 !

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
xRushMoLex
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Anka
Klan: Arzın Çocukları

Re: Çemberlitaş İncelemesi; 2 !

Mesaj gönderen xRushMoLex »

Eski forum açılsa oranın meranla ilgili olduğunu kanıtlayabilirdim ..
Son gün geldiğinde , Bizde oyunumuzu oynayacağız
İki Ters , Bir Düz

ReaLaTTacK

ResimResimResim
Kullanıcı avatarı
KaraXHayalet
Yalnız Adam'ın Dostu
Yalnız Adam'ın Dostu
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen KaraXHayalet »

Sanatkarr yazdı:
İşte ama bu ikv de klasik olmuş akıllının biri söylemiş millet hangi akla hizmetse koskoca tapınağı çemberlitaş sanmış

Yorumlarından tartışmak istediğin izlenimi uyandı bende.
Emin ol onun oradan olabileceğini düşünen, ya aklından geçirmiştir yada sen ve senin gibi diğerlerinin düşüncesine saygısı olmadan eleştiren birinden duymuştur. Herkes datalara bakıp çemberlitaş burda demek zorunda değildir. Konu itibari ile bilinmeyenlerden sonuca ulaşılma düşüncesi hakimdir. Bu uğurda haklı sebeplerle yada sadece atmasyon olarak dileyen karşısındakine hakaret etmeden düşüncelerini dile getirebilir. Bu tarz forumlar senin yada başkasının tekelinde olmadığı gibi, özgür düşünce yapısına uygun olarak hizmet vermektedir. Konu hakkında yorum yapabilirsiniz, ama kimsenin aklı, düşüncesi yada fikirlerini yargılama hakkı sizde değildir. Uslubunuzu korumanız temennisi ile.

İyi forumlar.
Tartışma güzel şeydir insanların fikir alışverişi yapması ama seviyeli şekilde :) benim sorunum oranın biraz fazla atmasyona takılması iyi düşünen biri bile ordan olmayacağını bilebilir 1.Yılanlarla korunan bir yer nasıl çemberlitaş olabilir hadi diyelim oldu o yılanları dönüştürebilen sadece erg denilen enerji olurdu ama ozaman meranlarıda merann yapan erg olması lazımdı 2.Merana benzeyen motiflerle kaplı olan kapıda bunları görmelerine rağmen hala neden inatla çemberlitaş denmesi 3.İkv tarihçesinde bu yerle ilgili bir bölüm var arzın çocukları orayı buluyor kazıyor o anda lodoslar saldırıyor ve arbede oluyor toz bulutu kalktığınde 2 klanın üyeleride ölü bulunuyor ama daha önce rastlanılmamış silah izleri var 4.Datalara bakıldığında isminin Tapınak olduğu görülüyor demekki orası meranlar ve yılanlar için kutsal bir yer buraya kadar. :lol:
Kullanıcı avatarı
Rescuer
Mebrure'nin Adamı
Mebrure'nin Adamı
Klan: Lodos

Mesaj gönderen Rescuer »

KaraXHayalet yazdı:
Sanatkarr yazdı:
İşte ama bu ikv de klasik olmuş akıllının biri söylemiş millet hangi akla hizmetse koskoca tapınağı çemberlitaş sanmış

Emin ol onun oradan olabileceğini düşünen, ya aklından geçirmiştir yada sen ve senin gibi diğerlerinin düşüncesine saygısı olmadan eleştiren birinden duymuştur. Herkes datalara bakıp çemberlitaş burda demek zorunda değildir. Konu itibari ile bilinmeyenlerden sonuca ulaşılma düşüncesi hakimdir. Bu uğurda haklı sebeplerle yada sadece atmasyon olarak dileyen karşısındakine hakaret etmeden düşüncelerini dile getirebilir. Bu tarz forumlar senin yada başkasının tekelinde olmadığı gibi, özgür düşünce yapısına uygun olarak hizmet vermektedir. Konu hakkında yorum yapabilirsiniz, ama kimsenin aklı, düşüncesi yada fikirlerini yargılama hakkı sizde değildir. Uslubunuzu korumanız temennisi ile.

İyi forumlar.
Tartışma güzel şeydir insanların fikir alışverişi yapması ama seviyeli şekilde :) benim sorunum oranın biraz fazla atmasyona takılması iyi düşünen biri bile ordan olmayacağını bilebilir 1.Yılanlarla korunan bir yer nasıl çemberlitaş olabilir hadi diyelim oldu o yılanları dönüştürebilen sadece erg denilen enerji olurdu ama ozaman meranlarıda merann yapan erg olması lazımdı 2.Merana benzeyen motiflerle kaplı olan kapıda bunları görmelerine rağmen hala neden inatla çemberlitaş denmesi 3.İkv tarihçesinde bu yerle ilgili bir bölüm var arzın çocukları orayı buluyor kazıyor o anda lodoslar saldırıyor ve arbede oluyor toz bulutu kalktığınde 2 klanın üyeleride ölü bulunuyor ama daha önce rastlanılmamış silah izleri var 4.Datalara bakıldığında isminin Tapınak olduğu görülüyor demekki orası meranlar ve yılanlar için kutsal bir yer buraya kadar. :lol:

Bu bölge ile daha önceki sayfalarda bir yanıtım olmuştu, en açıklayıcı yanıt buydu sanırım. İsterseniz bir konuyla tapınak üzerinde de durabiliriz ancak ilerleyen bir kaç gün içinde 1 hafta gibi bir süre internette bulunamaacağım sonrasında şu an orda, kapıda bulunan işaretleri tercüme etmye çalışabilir, orda bulunan işaretler bana pek çok şey çağrıştırıyor.

Rescuer yazdı:
GodfreyxSpider07 yazdı:"Tabiiki Meteor Bölgesi'nden olma ihtimali de bulunabilir ancak öyle olsa bile bu girşin Şah Kobra'nın yanındaki kapıdan olmayacağı kesindir." diye bir cümlen var Yasin,kesinliği nereden biliyorsun acaba açıklar mısın?
Bak Sercancım sana anlatabilmek için uzun süredir yüksek detayda oynamadığım oyunu en yüksek detaylara aldım ve bir kaç fotoğraf çektim :)
Öncelikle sana Çemberlitaş'ın yapımı hakkında şu çok önemli bilgiyi vereyim :)
Çemberlitaş sütunu, M.S. 330 yıllarında İmparator I. Konstantin onuruna, İstanbul'un yedi tepesinden biri olan ve şu anki adıyla Çemberlitaş olarak adlandırılan semteki tepeye dikilmiş olan sütundur.
Bizans imparatoru Kostantin Roma'daki Apollon tapınağından söktürterek uzunluğu 57m olan bu sütunu getirterek...
Ne diyor Bizans İmparator'u...
Şimdi sana Bizans alfabesini göstereyim ;
Resim

Şimdiyse bahsi geçen kapıdaki yazıları görelim ;
Resim
Resim
Resim

Alakası var mı sence :) ? Burdaki yazılar daha çok Meran'da gördüğümüz işaret diline benziyor bu da bize o kapıdan GONG görevlerinde bahsedilen -sanırım Tangris idi- şehre gidebileceğimizi gösterir, oraya olmasa dahi Meran ile alakalı bir yere gideceğimiz büyük bir ihtimaldir.
Datalara bakarak konuşmaya sevmem ama duyduğuma göre datalarda Tapınak adında bölge de varmış o bölge Şah Kobra'nın ordaki kapıyla ilişkilendirebilir çünkü gerçekten o tarzda bir yeri andırır yapısı var :)
Sana en basit örneğim budur, istersen kanıtlarımı çoğaltabilirim :)
(Bu arada oyundan aldığım resimlerdeki ruh taşlarının üzerinde anladığım kadarıyla bir ışınlanma büyüsü yer almakta, çünkü bu işaretler Labirent ve Ada girişindekilerle hemen hemen aynı).
Resim
Bitmez görünen mücadelede bir adım daha ilerlemek için...
Tılmesa
Kullanıcı avatarı
Rescuer
Mebrure'nin Adamı
Mebrure'nin Adamı

Mesaj gönderen Rescuer »

Kurtlarxfearx yazdı:Karizma satarken dikkatimi çekti. Küçük haritadaki o boşluklar ne? Resimleri burada.

Resim
Resim

Ayrıca haritada oyunun bittiği yer dümdüz ancak sadece bir yerde birazcık çıkıntı var.

Resim

Biraz araştırdım ve oradaki çıkıntıdaki yol sağa ve sola gidiyor.

Resim
Resim

Ayrıca burası da bomboş bir alan.

Resim
Oyunda da açıklamamı yapmıştım ama ısrarından ötürü seni kıramıyorum ve hevesinin kaçmasını istemiyorum, fikirler üretmen gerçekten hoşuma gidiyor, bu konuyu ben açtım ama hepimizin ortak konusu halinde, tam istediğim gibi, bu gerçekten hoşuma gidiyor.
Ordaki boşlukların Çemberlitaş ile alakası olamayacağını daha önceki sayfalarda paylaştığımız gerçek haritalardan Çemberlitaş'a tekrar baksan anlardın diye düşünüyorum :) Orda bir çıkıntı var, doğrudur belki ordan bir giriş de olur -kibu muhtemeldir- ancak bu giriş Çemberlitaş'a ait olmayacaktır hele haritada sağ tarafta bulunan kısımların alakası olacağını hiç sanmıyorum. Daha önce de söyledim ordan bir giriş olursa bu giriş ruh taşı ile olur ancak yine de pek ihtimal vermiyorum, orası Tapınak denilen yer ile veya Karaköy tarafı ile alakalı olabilir.

ahmetakif yazdı:
Rescuer yazdı:
Yukardaki paragraftan Gaffar Bey'in insan ırkındaki en güçlü büyücü olduğunu kabul edebiliriz (Kuklacı veya Sstans'ı saymazsak) kullandığı yetenek veya yeteneklerden bir tanesi şu an karakterlerimizde mevcut olan "Ateş Çemberi" yeteneğine benziyor olabilir, bu yetenek bize biraz da Kenan'ı anımsatıyor, yanına yaklaşan elektriği alır çözümlemesinden Gaffar Bey'e yaklaşan ateşi alır :) Aksi taktirde basit bir büyü yeteneğinin çevreye etki ederek atölyeyi yıkabileceğini sanmıyorum ve sizleri uzun bir süre tartışılan bu yeteneği tekrar incelemeye davet ediyorum...

Resim

[DEV]Nerull'un kullandığı bu yetenek yukarda tarihçeden alınan kısımda Gaffar Bey'in kullandığı yetenekle aynı veya benzer olduğunu düşünüyorum, Gaffar Bey büyük ihtimalle bu yeteneği belli zamanlarda kullanacaktır (yani her vuruşu bu şekilde olmayacak :) ) tıpkı Kadim Hidra'nın depremi gibi o halde yine şifalara veya büyülere kutup rüzgarı veya can kurtaran görevi düşüyor.Burdan da anlayacağımız gibi bu bölgelerde de savaşçı, büyücü ve şifacı seçimi doğru yapılmalı, SVH savaşçılardan çok TANK savaşçılar kullanılmalı.

Herkese iyi forumlar...[/i]

Merhabalar Öncelikle Böyle güzel bir konuyu açmandan ötürü teşekkür ederim.Bende bir kaç yorum yapayım.

Gaffar bey genellikle Ateş çemberi atıcağından bahsediliyor.Olabilir çünkü meteorit ve ateş çemberi miğrat ve sığınak bölgesinde hiç kullanılmadı ve sıkça itemler verildi bölgelerde ateş ve meteorit olarak(Centriuondan verilen Fevzi Cevriye nadide pant,Tarshas cevriye pant Motorinden verilen : tarshass cevriye ceket,Kenandan verilen fevzi cevriye yüzük,kolye,eldiven vs.)
bunun gibi itemler verildi.Amaç Çemberlitaş eklentisindeki bölgelerde daha da bu itemler rağbet görebilir ki Eskiden bu itemler sadece yüzük olarak bahsetsek 40 m falan yakındı.Geçmişte kaldı.
Miğrat ve sığınak bölgesinde genellikle Direncimiz Elektrikti.Bu kez Ateş yani Direnç Aramit neden olmasın ?

DEV NERULUN Test Sunucusu Lodos Kale İsmetin önünde yaptığı yetenek ise Çemberden Ziyade Junon yapmış olduğu yetenek olan Tısssssssss yeteneğiydi.

Vaktini ayırıp, yorum yaptığın, düşüncelerini paylaştığın için ben teşekkür ediyorum...
Eşyalar konusunda yürüttüğün fikirler gerçekten mantıklı, zaten videoda da Gaffar Bey bi' ara eliyle ateş topu gibi birşey atar gibi oluyor, burdan çıkan pembemsi alev ekranı kaplıyor ancak elektrik dirençleri de hepten yok olmayacaktır çünkü eski bir videoada bir Beyaz Büyücü'nün tesla kullandığını görüyorduk. Tesla ile elektrik saldırısı yapıyordu...

praksis yazdı:
Rescuer yazdı:Resim

Farklı farklı görünüşlerden makineyi gösterdim, bu makine bir jeneratör olabilir mi ? Çemberlitaş'da bulunan enerjiyi veya bu enerjinin bir kısmını sağlayan dev bir jeneratör... GBM'lerden biride onu koruyor sanırım videodan alınmış resimdeki konumlara bakarsak (bu zayıf bir ihtimal çünkü onlar Gaffar Bey'i koruyacaktır :) ). Bu makinenin bir benzeri mi, biraz daha büyüğü mü, yoksa benim hayal gücüm mü yani ben mi benzettim bilmiyorum ama suların aktığı bir yere bağlı, bu yer bir şadırvan fakat şelale tarzına getirilmiş bu su akımı elektrik gücüyle sağlanmış olabilir, amacı çözemedim. Belki de bir elektrik akımı olacak ve suyun iletken olduğunu düşünürsek oyuncular için bir tuzak hazırlanmış olabilir, su bulunan yerlere giden elektiriğe maruz kalır tarzında... Aynı zamanda su akımının olduğu resime biraz daha dikkatli bakarsak ordaki makine dev bir tesla tabancasını anımsatıyor o zamanda aklımıza direk bu kare geliyor:
Konuyu baştan sona okudum herkesin eline, emeğine sağlık. Eğer orada enerji santrali varsa suyun olması da çok doğal aslında. :D Bilindiği gibi nükleer ve termik enerji santrallerinin soğutma sistemlerinde su kullanılmakta. Dolayısıyla dediklerin hayal gücü değil büyük ihtimalle gerçek ve şadırvandan gelen su soğutma amacıyla santrale bağlanmış olabilir. Bu da bize ipucu verebilir. Dolayısıyla haritada şadırvan, su kaynağı, akarsu, deniz gibi yerlerin olduğu bölgeleri taramak giriş ve grup bölgesinin genel alanı hakkında ipuçları verebilir kanaatindeyim. ;)
Vaktini ayırdığın için çok teşekkür ediyorum öncelikle, yorumun ve kattıkların için ise ayrı bir teşekkür borçluyum.
Şimdi bir soru sormak istiyorum ve cevabını herhangi biri verebilir, dediğimiz gibi bir enerji santrali var ise burda üretilen enerji ne için kullanılıyor ?
Bu arada bölge hakkında bilgi ve giriş hakkında bilgi için 1950'li yıllara ait İstanbul fotoğrafları bulmamız çok iyi olacaktır :)
Sanatkarr yazdı:

İyi forumlar.

Savunmanız için teşekkür ederim, konuyu amacından sapmaması adına savunmanız, sahiplenmeniz gerçekten sevindirici, tekrar teşekkürler...
Resim
Bitmez görünen mücadelede bir adım daha ilerlemek için...
Tılmesa
Kullanıcı avatarı
Kurtlarxfearx
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Sunucu: Tılsım

Mesaj gönderen Kurtlarxfearx »

Güncel....
Kullanıcı avatarı
Darkorbitbir
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Sancak

Mesaj gönderen Darkorbitbir »

GAFFER BEY KİM ÇEMBERLİ TAŞ AÇILINCA SEVİYELER BAŞTAN1 DEN Mİ BAŞLAYACAK Kİ SEVİYE 49 DAN AZALIP YÜKSELECEKMİ VİDEONUN BİR BAŞKA YERİNDE SAVAŞÇI BİR ROBOTTANDAN KAÇIYORDU VE ETRAFTA YIKIK EVLER VS VARDI RESMEN KUKLACININ SEÇİLMİŞİNİN VE FARE ADAMLARIN OLDUĞU YER GİBİ :?
EN İYİ ARZ ÖLÜ ARZDIR İSMET BEY|Muhafız Handan Farketmez Lodos Koyar Affetmez
Kullanıcı avatarı
TaTaNgAxEbKK
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Beyaz Köşk

Mesaj gönderen TaTaNgAxEbKK »

Darkorbitbir yazdı:GAFFER BEY KİM ÇEMBERLİ TAŞ AÇILINCA SEVİYELER BAŞTAN1 DEN Mİ BAŞLAYACAK Kİ SEVİYE 49 DAN AZALIP YÜKSELECEKMİ VİDEONUN BİR BAŞKA YERİNDE SAVAŞÇI BİR ROBOTTANDAN KAÇIYORDU VE ETRAFTA YIKIK EVLER VS VARDI RESMEN KUKLACININ SEÇİLMİŞİNİN VE FARE ADAMLARIN OLDUĞU YER GİBİ :?
İmzanı kaldırır mısın Köşk'ümüzdeki sevilen bir oyuncunun imzasını değiştirerek çalmışsın...
Orijinali: "En iyi Lodos ölü Lodos'tur" olacak...
Emek hırsızlığına gerek yok...
Resim
Resim Resim

Gizlenmiş İçerikGöster
FiaNNa ;)
Resim
[/b][/i]
Kullanıcı avatarı
wampir7343
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Sancak

Mesaj gönderen wampir7343 »

nereden girilcek :D onu soyleyın kısaca :D
Büyücütolunay - Napoleon
Kullanıcı avatarı
xRushMoLex
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Anka

Mesaj gönderen xRushMoLex »

Muratgilin damından girilecek

Tövbe Tövbe ya biz biliyoruz da kendimize saklıyoruz
Son gün geldiğinde , Bizde oyunumuzu oynayacağız
İki Ters , Bir Düz

ReaLaTTacK

ResimResimResim
Kullanıcı avatarı
ozaerden
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen ozaerden »

xRushMoLex yazdı:Muratgilin damından girilecek

Tövbe Tövbe ya biz biliyoruz da kendimize saklıyoruz
:) Hoplayarak mı giriyoruz? :D Herkesin bir fikri var adam gelmiş net cevap istiyor. Bu konu ne için? ;D
Pırasasapı (32)

Fareli avatarım cinsel içerik sebebiyle kaldırılmıştır. :D
Kilitli

“Genel Etkileşim” sayfasına dön