3. toplantıya bazı sebeplerden dolayı katılamadığım için loncam ve kendim adına sizlerden özür dilerim.
ben bu tarz bir gerilim olacağını toplantı esnasında tahmin etmiştim anca bu kadar abartılacağını inanın bilmiyordum.
Siz liderlerin her loncadan bir kişi demek yerine herkez bu toplantıya katılsın herkez olanları konuşulanları görsün herşey şeffaf olsun kapalı kapılar ardında iş çeviriyorlar demesin demenizi beklerdim...
ancak görüyorum ki bunlar sadece sizi kendim gibi görmemden kaynaklanan mazeretlermiş. Loncam halen katılmadığı toplantıda alınan kararlar dahil olmak üzere çoğunluğun kabul etmiş olduğu kararları desteklemektedir. Ayrıca Taşkın Loncada Fikirleri ve Yetkisi ile Söz sahibi birisidir. sadece konulardan biri için herhangi bir fikrim olmadığı için kendisinden yardım istedim hepsi bu. 16 lonca konuşma yaptı..... 16 kişi fikrini söyledi...... 16 kişiden sıkılmadın da 1 kişi ilave olunca mı zoruna gitti.... Kurtlar loncası Her zaman toplantıda olacak... Hemde Tüm Yönetimi ile... bizi sadece Toplantıyı yöneten Alparslan arkadaşımız çıkartabilir....
Bu yapılan kibirden başka hiçbirşey değil hepinizden özür dilerim. ben loncanın sahibi değilim. sadece yöneticisiyim böyle kibirli olunması gerekiyorsa allah beni lonca sahibi yapmasın... herkeze iyi eylenceler.
Kadriye bacım.
Ben toplantıya her loncadan 2 kişi çağırdım , bunu herkes biliyor.
Bunun tek nedeni , her loncadan katılan birkişinin işi çıktığında diğerinin söz sahibi olmasıydı.
Veya , ben konuşmamı bitirdikten sonra işim çıkarsa , benim loncamdan katılan diğer bir kişi
en azından oylamada bulunması idi.
Bu güne dek , bu gidişatta bir sorun olmadı.
Evet sen konuşmanı bitirdikten sonra , Taşkına söz verildi.
Senin görüşlerine ekleme yapması açısından verilen bir sözdü bu.
Kibirlenme gibi bir şey yok.Sadece bir yanlış anlama vardı o gün.
Sizden ricam , toplantıların tamamına loncanızdan 2 kişinin katılması.
Hafta sonu yapacağımız toplantıya , Lonca liderlerini bekliyoruz.
Ve yanında bir kişi daha katılması rica olunur.
Henüz saati belirlemedik.
Mertkan yazdı:S.a hayırlı sabahlar herşeyden önce... Dün düzenlemiş olduğunuz toplantıya elimde olmayan sebelerden dolayı katılamadım yerime Lonca ikinci başkanımı gönderdim... Toplantıda aldığınız kararları taktir etmiş olup Loncam adına uyulacağına elimden geleni yapacağım.. yaptığınız bu güzel düşünceler için tekrar teşekkür ederim....İyi Forumlar
Aleyna Aleyküm Selam / Selamün Aleyküm,
Mertkan kardeşim , toplantıya verdiğiniz katılım ve desteğğiniz devam etmekte.
Bunun için teşekkürlerimi bildiririm.
Bir sonraki toplantıya , senide beklediğimizi belirtmek isterim.
Çünki , bu topantı sadece Lonca liderlerinin katılacağı bir toplantı olucak.
Alınacak önemli kararlar olucak.
Lütfen sen ve diğer liderler toplantıya katılımda bulunun.
Civra yazdı:Bu fiyat belirleme olayına pek karışmak istemiyordum ama iş suçlamaya varacaksa bende fikrimi söyleyeyim.
Kişileri belirlenen fiyatlardan satmaya zorlayamazsınız. Sizlerde satmaya kalkarsanız zarar edersiniz. Çünkü bazı kişiler malzeme satmaz. Ben dahil ve tanığım çok insan var. Yanlış anlamayın bu insanlar 3 e alıp 5 e satmazlar ama 3 e alır kasasına kor efsunlu eşyayı üretir öyle satış yapar. Neden böyle yapıyorsun diyede kimse suçlamaması lazım.
Şimdi gelelim sizin yapmak istediğinize. Bir nevi Komün düzeni oluşturmak istiyorsunuz.
Nedir komün düzeni, ortaklaşma ve paylaşma çerçevesinde oluşturdukları belirli değerler doğrultusunda hareket eden topluluk. Bu düzeni İKV Tılsım sunucusunda hayata geçirebilmek istiyorsanız önce güvenilir bir kişiyi kasa seçeceksiniz.
Bu kişi komünün bir nevi muhasebecisi olacak, her lonca ilk başta bu malzemelerden belirli sayıda bağışta bulunacak.
Daha sonra her loncadan 1 veya 2 kişi bu muhasebeciyle alışveriş etme yetkisine sahip olacak. Bakın her lonca üyesi değil. Lonca üyeleri ise bu alış veriş yetkisine sahip kişiye ihtiyacı olan malzemeyi söyleyecek. Lonca yetkilisi muhasebeciye gidip bu malzemenin olup olmadığını söyleyecek varsa bedelini verip alacak veya o bedeli karşılayacak diğer malzeme ile takas edecek. Bu muhasebeci her hafta loncalardan belli bir aidat alacak, bu aidat ile komünden veya piyasadan belki daha ucuza veya daha pahalıya ihtiyaç olan malzemeyi temin edecek.
Böylece komün elindeki malzemeyi dışarıda stokçuluk yapan kişilere kaptırmamış olacak. Bir müddet sonra piyasada arz talep azalınca fiyatlar ucuzluyacak.
Bence yapmak istediğiniz olay bu şekilde işler. Yoksa öteki türlü piyasaya ucuza malzeme kaptırırsınız.
Kolaylıklar gelsin.
Civra , öncelikle bu toplantının sadece Lonca Liderlerinin katılımda olacağı bir toplantı olduğunu ve
olacağını belirtmek isterim.
Yani siz istediğiniz madeni istediğiniz fiyattan satmakta serbestsiniz.
Eğer ki hiç bir lonca ile bir bağlantınız veya bağınız yoksa tabiki.
Birde sadece , maden konusuna kilitlenip kalmayın.
Aldığımız kararlar sizede mi dokundu , hoşunuza mı gitmedi bilmiyorum , takdir etmek yerine ,
hep yergi hep eleştri alıyoruz.
Destek veren Lonca dışı arkadaşlarımızda var elbet.
Onları ayırıyorum.
Bu toplantıları düşünmemdeki tek amacım , herkes istediği madeni alabilsin.
İridyum 10 m ila 15 m arasında piyasadaydı.
Ve bunu alanların sayısı belliydi.
Şimdi 6 m da sabitledik.
Umarım çok daha fazla kişi iridyum veya diğer madenlere sahip olabilecek.
Tamamen , karşında kileri eleştirmek yerine ,
bu insanlar napıyor ne için gece 24:00 a kadar birbirine dil döküyor diye bir düşün (ün)
Söyliyeceklerim bunlardan ibaret ,
bu yazdıklarımı iyi okuyanlar ve anlayanlar bizi takdir edicek ve bizi destekliyecektir
kFygFb yazdı:Her kafadan ses çıkınca böyle oluyor herhalde.
Bİzim yapmak istediğimiz komün cart curt düzenle alakası yok öyle bir düzen olmuş olsa içinde kfygfb ve RoA bulunmaz.
Bizim amacımız bir süre bu politilayı izleyip alışkanlık yapıp maden fiyatlarını en azamiye çekmektir.
Elde olmayan madenin ateş pahasına satılması ve bu şekilde alınması bir çok oyuncuyu item yönünden
Eksik ve kötü durumda bırakmakta.Benim için hiç sorun değil üstüm her daim full + full dür iteme yada madene ihtiyacım yok
alıpta satmam ben direkt item alır satarım ama maden fiyatları tavan larda gezince item fiyatlarıda tavanlarda geziyor 250 k lık tek item 19 m den satılır olmuş
Bazı loncaların bu anlaşmayı uygulamadığını savunup ekipten ayrılanlar durumu pek anlayamamış hemen dakkasına bu sistem geçerli olacak denmedi denemezde dün bir bugün iki arkadaşlar biraz zamana bırakıp herkesin üzerine düşen görevleri yerine getirmesi gerekirdi şunuda belirteyim bu düzen yanlış bunu siz kimsinizde yapıyorsunuz diyenler açıkta kalacakları için bu sistemi desteklemiyor. 17 tane lonca desteklerken ki bunların birden fazlası tılsımın eski sözü geçen saygın ve tılsım nüfusunun %87 sini oluşturan oyunculardır.
Demek ki yanlış yada kötü yapılan birşey yok ki ortada bu kadar insan destekliyor
Olayları farklı yerlere çekmeyelim ve desteklemeyenler lütfen buraya gelip çok değerli vakitlerini bizim için harcamasınlar gerek yok yani .
Ama şuda var kimse buradan bir rant sağlamak peşinde değil olamazda en azından RoA adına kfygfb adına böyle birşey söz konusu dahi edilemez ben dostlarıma ihtiyacı olan şeyleri para almadan veriyorum tüm tılsım bunu biliyor
Bir allahın kuluda yalan söylüyorsun diyemez kaç kişi benim gibi yapıyır kaç kişi oyunu reel den ayırabiliyor afedersiniz ama
ikv deki maden yada milyonlar size reelde ev araba aldırmıyor yada madenle pantolon yaptırmıyorsun
Bence madenden yada tılsımdaki düzenden önce insanlara bunları aşılamamız lazım diye düşünmeye başladım !.
Hüso kardeşim.
Seni cidden takdir ediyor ve ayakta alkışlıyorum.
Söylediklerinde katılmadığım imla bile yok.
Artık bundan sonra herkes bizim ne için uğraştığımızı umarım daha iyi biliyordur.
Hüso , artık diskoyumu istersin yoksa barımı ben götürmek isterim.
Bu açıklamalarından ötürü seni ödülllendirmek gerektiğini düşünüyorum.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hakikaten komik adamlarsınız ya, isteyerek yapmadığınızı biliyorum. Alınma ama biraz okuduğunu anlama problemi var sanırım :)))
Civra , öncelikle bu toplantının sadece Lonca Liderlerinin katılımda olacağı bir toplantı olduğunu ve
olacağını belirtmek isterim.
Tamam olabilir, itirazmı ettim, yazımın neresinde herkes katılsın dedimki
Aldığımız kararlar sizede mi dokundu , hoşunuza mı gitmedi bilmiyorum , takdir etmek yerine ,
hep yergi hep eleştri alıyoruz.
Yazımın neresinde bir yergi okudun :))))
Destek veren Lonca dışı arkadaşlarımızda var elbet.
Onları ayırıyorum.
Niye biz üvey evlatmıyız )))))))))))))))
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Böyle devam hocam )))))))))))))))))))
Konu çok basit ve kısa olduğu için anlaşılamamakta zorluk çekilmemesi gerekiliyor.ben tekrardan yine anlatayım siz değerli (!) arkadaşlarımız için.
AlpAykan(Oyun karakteri ile Hunxfantom) Tılsım'ın eski bahsedilen Tılsım olması için bir toplantı düzenleme fikrini ortaya attı.Tekrardan kendisine teşekkürümüzü bildiriyoruz.Ama Kfygfb'nin de belirttiği gibi Bİzim yapmak istediğimizin komün cart curt düzenle alakası yok.Amacımız sadece Tılsım'ı daha oynanabilir bir sunucu haline getirmek
Yaklaşık 20 loncanın,250-300 kişinin desteklediği bu toplantı çok beğenildi çokta güzel oldu.bu yüzden 2-3-4 ve daha niceleri düzenlenmeye karar verildi.Fakat ilk toplantıda ortaya atılan maden düşürme fikri o kadar ses getirdi ki bazı arkadaşlarımız desteğini geri çekti anlamlı ve mantıklı bir sebepleri bile olmadan daha doğrusu işlerine gelmediğinden.
Böylece de birlik ve beraberlik duyguları içinde hareket eden yaklaşık 20 loncaya sırt çevirmişlerdir.
Toplantılarımızda küfür konusu da elbette konuşulmaktadır
İnsanlar ne kadar maden fiyatlarını indirip rant sağlamak istediğimizi düşünse de.
Funditores takı seti m2 şifa gözlük ibni cevriye set vs. vs. itemlere sahip olan benim ne gibi bir rantım olabilir
Toplantıya 45 yaşında da katılan oldu 17 yaşında da fakat saygı hiç kaybedilmedi kaybedilmeyecek
İşiniz zor diyip öyle yapın böyle yapın diyenlere de ihtiyacımız yok çok şükür ne yapacağımızı biliyoruz şuanda msn grubunda 55 üye var sanırım..
Yaptıklarımız ve yapacaklarımız her zaman ses getirecektir tıpkı maden fiyatlarını aşağıya çekmek gibi
Amacımız ise Tılsım'ı daha iyi,daha oynanılabilir bir ortam haline getirmektir.
Destek verenler ve vereceklere teşekkür ediyoruz..
Ayrıca gece saatlerinde de olsa zaman harcayıp toplantıya katılan lonca başkanı,yönetimi,yetkilileri arkadaşlara da teşekkür ediyoruz..
Dediğim gibi güzel bir birlik ortamı oluşturduk ne kadar çatlak kiremitler de çıksa faaliyetlerimiz devam edecektir.
Afedersinde adam orada ağzımıza sıçtı o lafı diyerek şahsıma değil loncama etti o lafı Maşallah biriside kalkıp '' yav kardeşim sen ne diyorsun '' diyemedi ...
Organizasyonu düzenleyen bile ...
Geçmiş gitmiş durumlar Fazla söze gerek yok sadece kim dost kim düşman çok iyi anlaşıldı
AlpAykan yazdı:
Mertkan yazdı:S.a hayırlı sabahlar herşeyden önce... Dün düzenlemiş olduğunuz toplantıya elimde olmayan sebelerden dolayı katılamadım yerime Lonca ikinci başkanımı gönderdim... Toplantıda aldığınız kararları taktir etmiş olup Loncam adına uyulacağına elimden geleni yapacağım.. yaptığınız bu güzel düşünceler için tekrar teşekkür ederim....İyi Forumlar
Aleyna Aleyküm Selam / Selamün Aleyküm,
Mertkan kardeşim , toplantıya verdiğiniz katılım ve desteğğiniz devam etmekte.
Bunun için teşekkürlerimi bildiririm.
Bir sonraki toplantıya , senide beklediğimizi belirtmek isterim.
Çünki , bu topantı sadece Lonca liderlerinin katılacağı bir toplantı olucak.
Alınacak önemli kararlar olucak.
Lütfen sen ve diğer liderler toplantıya katılımda bulunun.
Eski Tılsım, iyice güldürdünüz beni ya. Sunucu açılalı 2,5 seneye yaklaşıyor. ilk senesi zaten ceza sistemi pek uygulanmıyordu, küfür bölgeden gırla gidiyordu. Hırsızlık ve dolandırıcılık keza aynı şekilde, dolandırılanlardan biri benim. 2nci sene listeler vardı ama pek takan yoktu. Küfürün bini bir para idi. Tılsım bu söylediğim zamanlarda hiç bir zaman iyi olmadı. Ne zaman iyi oldu biliyormusun. Son 6 ay. Çünkü Grup bölgeleri geldi, oyuncu sayıları bölgelere bölündü, biraz rahatladık.
Yazdığım yazıyı iyi okuyun. Yergide bulunmuyor tam tersi yapmaya çalıştığınız olayı nasıl gerçekleştirmeniz gerektiği hakkında yol gösteriyorum.
Ama nato kafa nato mermer misali, neyse yazdıklarımı anlayacak oyuncular girer oyunada size anlatırlar.
Bu arada yazılan cevapları ve saygısızlığı dikkate aldığımdan Mimx grubu olarak bu toplantılarda alınan hiç bir kararı uygulamayacağımızı bildiririm.
4.yabancı dillerden alınan kelimelerde "n" sessizi, "b, p" sessizleri önünde "m" sessizine çevrildiginden dolayı dogru bir tabirdir..perşenbe değil perşembe , çenber değil çember gibi..* Laf salatası
destekliyoruz iyisi kötüsü ile,
≈●≈ İsmail Etgü ≈●≈
≈●≈ KabusxAsabidj ≈●≈ Sizinle dalga geçen sizi tanıyan ve sizi önemseyen biridir
Afedersinde adam orada ağzımıza sıçtı o lafı diyerek şahsıma değil loncama etti o lafı Maşallah biriside kalkıp '' yav kardeşim sen ne diyorsun '' diyemedi ...
Organizasyonu düzenleyen bile ...
Geçmiş gitmiş durumlar Fazla söze gerek yok sadece kim dost kim düşman çok iyi anlaşıldı
Bu şekilde bir konuşma nerde geçtide kimse karşı çıkmadı. Bu şekilde bir konuşmaya hiç bir yerde şahit olmadım.
Ancak toplantıda 20 ve üzeri kişi olduğundan herkes farklı şekilde konuştuğu oldu ancak burda itirazlar ve yapılan uyarılar şahsım tarafından yapıldı. Sizin Loncanızda 2. kişi söz istedi buna izin ben verdim. Eğer sebep soran var ise mantıklı sebebinide açıklayayım. Kadriye hanım 1 maddede görüş bildirmediği için 2. katılımcı söz hakkı istediğinden Söz hakkı vermeyi uygun gördümki buda mantıklı ve olması gereken bir sebepti. Bizler sadece vakit geçiyor diye biraz daha kısa konuşulmasını istedik başka bir rahatsızlığımız olamaz. Sonuçta konuşmak için toplandık.
Diğer arkadaşların bu konuyu sebep göstermeleri başka bir bahaneleri olmadığındandır. Yoksa o şahıslara bir haksızlık uygulanmamıştır.
Hafta sonunda Lonca Liderlerinin Katılımını istememizin sebebi Bazı kuralları netleştirmek içindir.
Lonca Liderlerinin bu çağrıya katılım göstermelerini bekliyoruz...
Civra (Tezcan) üstadım konuyu biraz değişik anlatmışsın. Bunun sende farkındasındır eminim.
Komün düzen deyince biraz arkadaşlar sert çıkışlar yapmışlar.
Fikir ve öneri şekillendirilip düzenlenirse uygulanabilir bir sistem ortaya çıkarabilir.
Düşündüğüm ancak şekillendiremediğim bir Fikri biraz daha netleştirmeme yardımcı oldu bu öneri.
Ancak bizler Lonca başkan, Kurucu ve üyeleri haricinde Oyundaki Tekil arkadaşlarında bizlere destek vermesini istiyoruz.
İlk knu maden olduğu için birazda bazı arkadaşların canını sıktığı için çok konuşuldu.
Aslında bu kurulun en büyük amacı Küfür ve Savaşlar ve bilumum bilinen sorunlar.
Görev yardımlaşmasından tutunda Belirli organizasyonlar ve etkinlikleri konu alan bir kurul.
Ancak malumunuz herkesi aynı anda msn de toplamak ve bu konuları çeşitlendirmek 1 günlük iş değil.
Bu kurul 1 hafta önce toplandı ilk olarak dikkatinizi çekerim.
Önyargıdan çok biraz daha yapıcı olmanızı bekliyoruz.