Öncelikle teşekkürler çabalarınız için ancak bu sorunu sadece "İstanbul Kıyamet Vakti'nde" görmüyorum. Öncelikli olarak
* Counter Strike 1.6 Fps sabit 100 pro oynarken 2 - 3 adam çıktığında fps oluyor 20 - 10 birdaha yükselmiyor (Cs oynayanlar bilir)
*SOBEE'nin diğer oyunu "I Can Football" , her maç öncesi " Client " reslemek zorunda kalıyordum ve yer yer bazı maçlarda fps düşüyor genellikle takım arkadaşlarımı yanlız bırakıyordum ( Oynayan bilir )
*En basitinden "BomBom" kardeşim oynuyor sürekli onda da aynı şikayet bu küçük flash oyunun bile kasması insanı çileden çıkarıyor.
Kuzenim var bilgisayar onarım da asistan olarak çalışıyor sordum gerçi pek bilmez ama oda diyor garip..
Yani bana " DAHA ÖNCE HİÇ KARŞILAŞMADIĞIM " bir öneri lazım anlayacağınız
Bu arada işlemcim 3.21 İNTEL. 512 RAM'a bunu koymaları da ilginç değil mi ?
halilarica07 yazdı:Öncelikle teşekkürler çabalarınız için ancak bu sorunu sadece "İstanbul Kıyamet Vakti'nde" görmüyorum. Öncelikli olarak
* Counter Strike 1.6 Fps sabit 100 pro oynarken 2 - 3 adam çıktığında fps oluyor 20 - 10 birdaha yükselmiyor (Cs oynayanlar bilir)
*SOBEE'nin diğer oyunu "I Can Football" , her maç öncesi " Client " reslemek zorunda kalıyordum ve yer yer bazı maçlarda fps düşüyor genellikle takım arkadaşlarımı yanlız bırakıyordum ( Oynayan bilir )
*En basitinden "BomBom" kardeşim oynuyor sürekli onda da aynı şikayet bu küçük flash oyunun bile kasması insanı çileden çıkarıyor.
Kuzenim var bilgisayar onarım da asistan olarak çalışıyor sordum gerçi pek bilmez ama oda diyor garip..
Yani bana " DAHA ÖNCE HİÇ KARŞILAŞMADIĞIM " bir öneri lazım anlayacağınız
Bu arada işlemcim 3.21 İNTEL. 512 RAM'a bunu koymaları da ilginç değil mi ?
format at
güncel anti virüs kullan
gerisini bilmiyorum bnm ekran kartım intel 358 ramdan yio yani
lag hariç sorun yaşamıyorum pek
kalabalıkda kasması ekran kartından diye düşünüyorum tabi oyunda da sorun var orası allahn emri
İyi günler.Sorununu okudum.Ekran kartı özelliklerine bakacak olursak 64 bit yani kısacası dandik.Bit olayını anlatayım bit ekran kartının yolu gibi düşün ne kadar geniş olursa okadar iyi senin ki 64 bitlik yani en düşüğü 128 veya 256 bit olsa daha iyi sonuçlar alabileceğine eminim.İşlemcin bu oyun için yeterli ramde öyle bide ram kaç mhz onuda yazarsan yazarsan yardımcı olabilirm.Eğer ekran kartının değiştirmen gerekiyor bu oyun için bak bu oyun içn bende 4 pc var birinde senin ekran kartının bi alt modeli olan Nvidia 5500 256 mb ama 128 bit gayet iyi sonuçlar alabiliyorum gblerde.Bide o sistemin darboğaz denilen olay olabilir.Yanı işlemci ve ramin hızını göstermek istiodur ama ekran kartın buna müsaait etmiodur o olayıda göz önüde bulundurmalısn.Başka sorun varsa yardım olabilirm.Yardımcı olabildiysem ne mutlu.
Benim pc de de oynarken hiç bir sorun olmuyor ama biri ile ws atarken yada savaşlarda olduğu yerde sayıyor çözümünü halen bulamadım denemediğim şey kalmadı (
Öncelikle bilgisayarının kasasını açıp fanı temizlemeni öneririm. Daha sonra temiz bir format attıktan sonra, güncel ekran kartı, ve DiretX yüklemeni, iyi bir virüs programı kurmanı öneririm.
Ek olarak: System Care programını kurup disk birleştirme, çerez temizleme, derin bakım yapmanı öneririm.
Keyifli forumlar.
Yapılması gerekenler açıkça söylenmiş fakat yine de ben birşey eklemek isterim.
Bilgisayarıma yaklaşık 1 hafta önce format attım, vakit tasarrufu için format işlemini hızlı biçimlendirmeyi seçerek yaptım fakat yapmaz olsaydım. Sırf bu yüzden bilgisayarımı kullanamaz oldum. Oyuna girdiğimde ise bilgisayarın kendisini kapatmaması için bazı işlemleri kendim kapatıyorum. Game Booster vs. kullanarak değil (eskiden oyunla beraber bir Facebook vs. açabilirdim ancak şimdi bırakın Facebook'u Skype açsam CPU kullanımı çok yükseliyor ve bilgisayar kendini kapatıyor). CTRL+ALT+Del kombinasyonunu kullanarak görev yöneticisini açın. Programlar kısmına gelin ve SYSTEM vs. yazan programlar dışında kendi bilgisayarınız tarafından kullanıldığı yazan programlardan kapatmaya başlayın(örneğin; bilgisayar adı İKV'dir XXX programı=İKV yazar bunu sonlandırabilirsiniz ancak XXprogramı=SYSTEM yazar bunu sonlandırmayın bu bigisayara zarar verebilir). Örnek verecek olursam bende Updater diye bir işlem var ve yaklaşık 20 CPU yiyor bahsettiğim şekilde görev yöneticisinden bu programı seçip işlemi sonlandır diyorum ve oyunu rahatça oynayabiliyorum. Kapatacağın programa karar verirken ne kadar CPU kullandığına ve kaç KB alan kullandığına bak. Alternatifler aklıma gelirse eklerim. Umarım işe yarar.
Bitmez görünen mücadelede bir adım daha ilerlemek için... Tılmesa
YusufATMACA arkadaşımızın dediği gibi kasanın içini açarak öncelik olarak FAN kısmını ve toz gördüğün yerleri iyice bir temizlemen gerekli . Fan çalışır ısınır , toz olduğu zaman çalışmasını engeller daha fazla enerji harcar . Bu kasa açıp içini temizleme olayını en az 2 ayda 1 yapmanı öneririrm.Ek olarak da CCLEANER adlı programı indirerek bilgisayarın çerezlerini , gereksiz sistemleri , programları , ve çözülmesi gereken sorunları çözebilirsin .( DÜZENLİ KULLANIM )
alper111 yazdı:İyi günler.Sorununu okudum.Ekran kartı özelliklerine bakacak olursak 64 bit yani kısacası dandik.Bit olayını anlatayım bit ekran kartının yolu gibi düşün ne kadar geniş olursa okadar iyi senin ki 64 bitlik yani en düşüğü 128 veya 256 bit olsa daha iyi sonuçlar alabileceğine eminim.İşlemcin bu oyun için yeterli ramde öyle bide ram kaç mhz onuda yazarsan yazarsan yardımcı olabilirm.Eğer ekran kartının değiştirmen gerekiyor bu oyun için bak bu oyun içn bende 4 pc var birinde senin ekran kartının bi alt modeli olan Nvidia 5500 256 mb ama 128 bit gayet iyi sonuçlar alabiliyorum gblerde.Bide o sistemin darboğaz denilen olay olabilir.Yanı işlemci ve ramin hızını göstermek istiodur ama ekran kartın buna müsaait etmiodur o olayıda göz önüde bulundurmalısn.Başka sorun varsa yardım olabilirm.Yardımcı olabildiysem ne mutlu.
Arkadaşlar öncelikle hepinize teşekkürler ancak benim şuana kadar duymadığım " bit " problemini ilk defa alper111 gündeme getirdi. Bilmiyordum açıkçası ve senin gibi bir " Süperman "ın ortaya çıkıp problemi bulmasını o kadar çok bekledim ki..Bugün gittim konuştum arkada bilgisayardan anlayan bir İnternet cafe sahibi var aytaç abim saolsun her konuda yardımcı oldu ama onun da aklına bu gelmemiş ). Çok teşekkürler alper en kısa zamanda bit'i ayarlayıp bütün oyunlarla barışacağım
Tekrardan hepinize ilgilendiğiniz için teşekkür ederim çok saolun )
Kardeş ben pc üzerinde az buz bilgim vardır.4 Yıldan beri pc dükkanından çalışıyorum ve oyun üzerinde bayağı bilgim var.Bu ekran kartı acayip bir merettir.Sen her ne kadarda iyisini almaya çalıssanda her gün yenisi çıkar.Dediğim gibi senin ekran kartı 64 bit.Değiştirmek istersen ben yardımcı olurum.Bütçen ne kadar?Bunları burada yazarsan yardım ederim.İyi forumlar
Rescuer yazdı:Yapılması gerekenler açıkça söylenmiş fakat yine de ben birşey eklemek isterim.
Bilgisayarıma yaklaşık 1 hafta önce format attım, vakit tasarrufu için format işlemini hızlı biçimlendirmeyi seçerek yaptım fakat yapmaz olsaydım. Sırf bu yüzden bilgisayarımı kullanamaz oldum. Oyuna girdiğimde ise bilgisayarın kendisini kapatmaması için bazı işlemleri kendim kapatıyorum. Game Booster vs. kullanarak değil (eskiden oyunla beraber bir Facebook vs. açabilirdim ancak şimdi bırakın Facebook'u Skype açsam CPU kullanımı çok yükseliyor ve bilgisayar kendini kapatıyor). CTRL+ALT+Del kombinasyonunu kullanarak görev yöneticisini açın. Programlar kısmına gelin ve SYSTEM vs. yazan programlar dışında kendi bilgisayarınız tarafından kullanıldığı yazan programlardan kapatmaya başlayın(örneğin; bilgisayar adı İKV'dir XXX programı=İKV yazar bunu sonlandırabilirsiniz ancak XXprogramı=SYSTEM yazar bunu sonlandırmayın bu bigisayara zarar verebilir). Örnek verecek olursam bende Updater diye bir işlem var ve yaklaşık 20 CPU yiyor bahsettiğim şekilde görev yöneticisinden bu programı seçip işlemi sonlandır diyorum ve oyunu rahatça oynayabiliyorum. Kapatacağın programa karar verirken ne kadar CPU kullandığına ve kaç KB alan kullandığına bak. Alternatifler aklıma gelirse eklerim. Umarım işe yarar.
Updater diye bir işlem varsa, hele bir de %20 cpu yiyorsa bu %100 ihtimalle virüstür. Bir update işlemi %20 cpu yiyemez.