Anakartm yandı 100tl verdim ben deadresbu yazdı:Merhaba ozan ;ozaerdenn yazdı:Emektar bilgisayarımdan telefonuma sabah şarkı atacaktım. USB kablosunu önden okumadığı için kasanın arkasında mouse taktığım yerin yanındaki USB girişine taktım. Tam ActiveSYNC de dosya seçerken kasadan cızırtı geldi ve kapandı. Daha önce 2 kez benzerini yaşadım. Bir kez 220W yazan, kasanın üst tarafındaki fan yandı değişti. Bi kere de fiş yanmıştı. Şimdi adaptörlerde sorun yok. Kasa hiç açılmıyor. Bi sitede fanın yanmayıp anakartın mı ne kısa devre yapma ihtimali var diyordu. Şimdi ne olduğu hakkında bu acemiyi bilgilendirecek, yönlendirecek var mı?Kasanın yanı açık ne derseniz yapabilirim
![]()
Aynı olay benim başımdanda geçti kurcukladım kurcukladım beceremedim en sonunda bir tamirciye götürdüm adam 2 , 3 gün baktı bi dedi Ram yanmış ertesi gün aradı ram değil ekran kartında sorun var 3. gün dedi Anakat kısa devre yapıyor iyi yapın o zaman dedim ve sonuç anakart değişti maliteyi 100 Liraya patladıbence daha çok hasar almadan git bir tamirciye
iyi Forumlar
PC Kapandı Açılmıyor
- lBlackDeathl
- Mezarlık Bekçisi

- Sunucu: Sancak
Re: PC Kapandı Açılmıyor
lBlackDeathl yazdı:Anakartm yandı 100tl verdim ben deadresbu yazdı:Merhaba ozan ;ozaerdenn yazdı:Emektar bilgisayarımdan telefonuma sabah şarkı atacaktım. USB kablosunu önden okumadığı için kasanın arkasında mouse taktığım yerin yanındaki USB girişine taktım. Tam ActiveSYNC de dosya seçerken kasadan cızırtı geldi ve kapandı. Daha önce 2 kez benzerini yaşadım. Bir kez 220W yazan, kasanın üst tarafındaki fan yandı değişti. Bi kere de fiş yanmıştı. Şimdi adaptörlerde sorun yok. Kasa hiç açılmıyor. Bi sitede fanın yanmayıp anakartın mı ne kısa devre yapma ihtimali var diyordu. Şimdi ne olduğu hakkında bu acemiyi bilgilendirecek, yönlendirecek var mı?Kasanın yanı açık ne derseniz yapabilirim
![]()
Aynı olay benim başımdanda geçti kurcukladım kurcukladım beceremedim en sonunda bir tamirciye götürdüm adam 2 , 3 gün baktı bi dedi Ram yanmış ertesi gün aradı ram değil ekran kartında sorun var 3. gün dedi Anakat kısa devre yapıyor iyi yapın o zaman dedim ve sonuç anakart değişti maliteyi 100 Liraya patladıbence daha çok hasar almadan git bir tamirciye
iyi Forumlar
Aslında hemende bişi oluncada Bilgisyarcıya atlamamak lazım benimde pc açılmıyordum gittim danıştım getir yapak deiler aldım götürdüm ekran kartı yanmış dediler ekran kartı yandısa gene açılır dedim bu kezde anakartın yanmış demsinlermi nese güvenmedim yaptırmadım eve aldım geldim fişe taktım çalıştı. aynı pcyde kullanmaktayım halen gel burdan yak sonra farkettimki benim pc sigorta kısadevre korumalımış arkdaki fişi cıkartıp takınca tekrar devreye giriyormuş.
Vay uyanıklar vayy.
Sen pcyi götür ama böyle böyle oldu deme internette geziyodum kapandı açılmadı bir daha de.(Tanıdık değilse)
A R Z L O D O S
- ozaerdenn
- Arzuhalci'nin Adamı

- Sunucu: Eminönü
- Klan: Arzın Çocukları
Kardeşim öncelikle zaman ayırdığın için sağol. Senden cevap beklerken RAM i çıkarttım temizledim. 6 yıldır ilk kez yetinden çıktı
Ekran kartını çıkartamayınca fanını söktüm temizledim.
Sonra bilgisayarı sorunsuz açtım. Masaüstünde bi video vardı onu açtım (deneme amaçlı
) oynatacakken pc kapandı. Açınca BIOS ekranında error sayfası çıktı karışık kodlar yazılar vardı. Bida açayım dedim; kasa normal çalışıyor ancak monitöre elektrik gelmesine rağmen normal çalıştığında sabit yanan ışıği yanıp sönüyor görüntü gelmiyor. Ama elektrik var anlamadım. Napıcam 
PIRASASAPI
Bendenmi cevap beklerken anlamdım.
Masaüstünde bir program çalışırken aniden avi ekran geliyorsa bazı nedenler vardır.
1- pc birkaç kes kapandığından bozuk bölüm oluşturmuş
2- işlemci kendini soğutmuyor aniden ısınma yapıyor ama maviekran gelmez
3- Ubs bolumunde halen bir kısa devre var ubs tozdan birbirne yakın bir temaslık var temizle üfürerek
4- ekran kartıın üsütne bastır yerine oturt ekran senin tabirinle yetinden çıkarmaya çalışırken zorlamışın onu yerine oturt ekran fanını temizlemen hata gibi gözüküyor ama nasıl bir fanda bende anlamdım yapşıkmı ayrı onuda bilmiyom.
Bir iki deneme sonra bios pili kendini toparlaaycaktır biosa gir tarih bolumü sıfırlanmış yada pili cıkarmayı becereblirsen kendini sıfırlar her pc için degil.
bilgisyarı açınca yapman gereken video çalıştırmak değil ani kapanmadan dolayı istem dosyasının bir tanesi zarar görmüş çakışma oluyor masaüstüne ulaştırında yapman gereken ilk iş.
Normal kapatma yapmam normal kapatma yapablirse birdaki sefere kendini chks yaapcaktır eğer onu yaaprsa bilgisyarın kurtulmuş demektir. ubs bolumünde bir bozukluk var oraya bişi takma hatta suan varsa bile onları çıkar.
Ana kartın yanmamış geçmiş olsun.
Power düğmesine 10 saniye basılı tut kendini normal kapama yapacaktır sonra tekrar aç aynı seklde davranıyorsa tekrar dene Ama önce ekran kartını yerine otur.
Biostan ekran kartını iptal edebliyorsan anakarta bağlı bir ekran bölümü vardır monitörünü ona bağlansada çalışablir.
Masaüstünde bir program çalışırken aniden avi ekran geliyorsa bazı nedenler vardır.
1- pc birkaç kes kapandığından bozuk bölüm oluşturmuş
2- işlemci kendini soğutmuyor aniden ısınma yapıyor ama maviekran gelmez
3- Ubs bolumunde halen bir kısa devre var ubs tozdan birbirne yakın bir temaslık var temizle üfürerek
4- ekran kartıın üsütne bastır yerine oturt ekran senin tabirinle yetinden çıkarmaya çalışırken zorlamışın onu yerine oturt ekran fanını temizlemen hata gibi gözüküyor ama nasıl bir fanda bende anlamdım yapşıkmı ayrı onuda bilmiyom.
Bir iki deneme sonra bios pili kendini toparlaaycaktır biosa gir tarih bolumü sıfırlanmış yada pili cıkarmayı becereblirsen kendini sıfırlar her pc için degil.
bilgisyarı açınca yapman gereken video çalıştırmak değil ani kapanmadan dolayı istem dosyasının bir tanesi zarar görmüş çakışma oluyor masaüstüne ulaştırında yapman gereken ilk iş.
Normal kapatma yapmam normal kapatma yapablirse birdaki sefere kendini chks yaapcaktır eğer onu yaaprsa bilgisyarın kurtulmuş demektir. ubs bolumünde bir bozukluk var oraya bişi takma hatta suan varsa bile onları çıkar.
Ana kartın yanmamış geçmiş olsun.
Power düğmesine 10 saniye basılı tut kendini normal kapama yapacaktır sonra tekrar aç aynı seklde davranıyorsa tekrar dene Ama önce ekran kartını yerine otur.
Biostan ekran kartını iptal edebliyorsan anakarta bağlı bir ekran bölümü vardır monitörünü ona bağlansada çalışablir.
A R Z L O D O S
sabit yanan ışık yanıp yanıp sönüyorsa ekran kartını görmüyor.
Ama doğru yoldasın o pc çalışır. Biraz dikkat et hassan seyler onlar zati 6 yıldır diyon ya onun yetileri mahvolmuştur oksitlenmiştir artık.
temasızlık var.
Ama doğru yoldasın o pc çalışır. Biraz dikkat et hassan seyler onlar zati 6 yıldır diyon ya onun yetileri mahvolmuştur oksitlenmiştir artık.
temasızlık var.
A R Z L O D O S
- adresbu
- Tılsım Tanığı

- Lonca: Sanki Sene 2008
Tekrar merhaba Ozan ;ozaerdenn yazdı:Kardeşim öncelikle zaman ayırdığın için sağol. Senden cevap beklerken RAM i çıkarttım temizledim. 6 yıldır ilk kez yetinden çıktıEkran kartını çıkartamayınca fanını söktüm temizledim.
Sonra bilgisayarı sorunsuz açtım. Masaüstünde bi video vardı onu açtım (deneme amaçlı
) oynatacakken pc kapandı. Açınca BIOS ekranında error sayfası çıktı karışık kodlar yazılar vardı. Bida açayım dedim; kasa normal çalışıyor ancak monitöre elektrik gelmesine rağmen normal çalıştığında sabit yanan ışıği yanıp sönüyor görüntü gelmiyor. Ama elektrik var anlamadım. Napıcam
bir önerim daha var
Anakartın üzerinde büyük fan var onun altını temizle Anakart kilitleniyor olabilir Bios yazıları o yüzden geliyor anakart kilitlendiği için temizle büyük ihtimalle sorun ortadan kalkacaktır.
Olmuyorsa biğisayarı tekrar açabilirsen Çakışan proğram varmı diye kontrol et özellikle Antivirüs proğramı 2 tane ise birini sil.
ama diyorum onu bilgisayarcıya götür anakartında kısa devre olma ihtimali büyük monitöre görüntü gelmiyor diyorsun aynı sorun bendede olmuştu kasa çalısıyor ama ekran yoktu büyük ihtimal kısa devre var bildiğin sağlam elektronikçi varsa ona yaptır hiç yoktan sıfır anakart almazsın ve maliyeti çok ucuza gelir
%90 ihtimalle kısa devre var
İyi Forumlar
- ozaerdenn
- Arzuhalci'nin Adamı

Yasinim çok sağol emeğine sağlık ama taktım kafaya evde halledicem bu işi 
ARZLODOS kardeşim USB girişi bence de bozuk. Daha önce 3-4 kez orası cızırdayıp kapanmaya neden oldu. Sanırım sorun ekran kartından. Fanı üstünde. NVIDIA GeForce FX5500 bakabilirsin googledan nasıl olduğuna. Sorun onun fanını temizlemem değil çıkartmaya zorlamam bence. Bi vida ve beyaz bi klips tutuyo ekran kartını. Vida kolaydı ama klipsi açamadım zorladım. Bu arada masaüstünde aniden avi gelmedi ben merak edip açtım. Öyle oynatamadan kapandı.
PC dandik o yüzden artık antivirüs programlarını kaldırmıyor aşırı yavaşlıyor. O yüzden 2 değil 1 antivirüs bile yok
Ekran kartını çıkartabilirsem ve güzelce takarsam olcak sanırım. Anakartın marka falan bilmiyorum Asrock yazıyo ama.. Eski anakartlarda bios pili nasıl az çok bilirsin. Yassı bişey ama nasıl çıkacak bilmiyorum
?
ARZLODOS kardeşim USB girişi bence de bozuk. Daha önce 3-4 kez orası cızırdayıp kapanmaya neden oldu. Sanırım sorun ekran kartından. Fanı üstünde. NVIDIA GeForce FX5500 bakabilirsin googledan nasıl olduğuna. Sorun onun fanını temizlemem değil çıkartmaya zorlamam bence. Bi vida ve beyaz bi klips tutuyo ekran kartını. Vida kolaydı ama klipsi açamadım zorladım. Bu arada masaüstünde aniden avi gelmedi ben merak edip açtım. Öyle oynatamadan kapandı.
PC dandik o yüzden artık antivirüs programlarını kaldırmıyor aşırı yavaşlıyor. O yüzden 2 değil 1 antivirüs bile yok
Ekran kartını çıkartabilirsem ve güzelce takarsam olcak sanırım. Anakartın marka falan bilmiyorum Asrock yazıyo ama.. Eski anakartlarda bios pili nasıl az çok bilirsin. Yassı bişey ama nasıl çıkacak bilmiyorum
PIRASASAPI
- ozaerdenn
- Arzuhalci'nin Adamı

Ekran kartını çıkarttım kahvaltıdan sonra temizleyip takıcam ama bios pili çıkmadı.
USB konusunda bisey yapamadım. Ufak kutucuk bunlar nasıl temizlenir
?
USB konusunda bisey yapamadım. Ufak kutucuk bunlar nasıl temizlenir
PIRASASAPI
ozaerdenn yazdı:Ekran kartını çıkarttım kahvaltıdan sonra temizleyip takıcam ama bios pili çıkmadı.![]()
USB konusunda bisey yapamadım. Ufak kutucuk bunlar nasıl temizlenir?
Pili cıkarma ekran karını takmadan anakart üzerinden ekran girşi vardır monitörü ona takarak bilgisyarını aç.
Sonra normal kapama yap ekran kartını tak.
Statik elekrik oluşmuş ekran kartında ubs kasanını toprakla temas ettir duvara daya bir kere boşalır biosa girince F10 diyip y de kaydetsin makina açılacak ubs bölümünü bir daha kullanma. ekran kartını takmadan bilgisyarını aç.
A R Z L O D O S
- ozaerdenn
- Arzuhalci'nin Adamı

Şu anda bilgisayarımdan yazıyorum çok mutluyum. 
Dayım bilgisayar işlerinden çok iyi anlar ancak aynı şehirde değiliz. Telefondan yardım aldım. Dün çalıştığı için arayamamıştım. Her neyse;
Monitörün kablosunu çıkart tak dedi. Ve ekran kartını söküp sarı kısmını (anakarta giren) silgi ile sil dedi. Garanti olsun diye hem ekran kartını hem Ram'i çıkartıp sildim sarı yerlerini. Ve sorun düzeldi.
BIOS sıfırlama yaptığı için yeni USB yerini kullanıyorum öbür kısmı kullanmam
Yasin çok sağol. Ama en büyük teşekkür ARZLODOS kardeşimedir eline emeğine sağlık
Dayım bilgisayar işlerinden çok iyi anlar ancak aynı şehirde değiliz. Telefondan yardım aldım. Dün çalıştığı için arayamamıştım. Her neyse;
Monitörün kablosunu çıkart tak dedi. Ve ekran kartını söküp sarı kısmını (anakarta giren) silgi ile sil dedi. Garanti olsun diye hem ekran kartını hem Ram'i çıkartıp sildim sarı yerlerini. Ve sorun düzeldi.
BIOS sıfırlama yaptığı için yeni USB yerini kullanıyorum öbür kısmı kullanmam
Yasin çok sağol. Ama en büyük teşekkür ARZLODOS kardeşimedir eline emeğine sağlık
PIRASASAPI