PİŞMAN MIYIM !

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Lucagox
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı
Sunucu: Tılsım
Klan: Arzın Çocukları

Re: PİŞMAN MIYIM !

Mesaj gönderen Lucagox »

MESLEK LİSESİ , MEMLEKET MESELESİ

Bende şu an Türkiyede sadece bizim okulda hayata geçirilmiş olan Kimya Teknolojisi/İlaç Teknisyenliği bölümünü okuyorum. Okuduğum bölümle gurur duyuyorum ve başarılı bir öğrenciyim. Endüstri Meslek Liselerinde cidden sütü bozuk insan fazla ama çok değerli bir yer. Yani Meslek Lisesi'nin adını kirletenler Endüstri öğrencileridir. ;)
Resim

* HuNxLuCaGo(49) [(^) Ejder Asa]
* Lucagox(49)
* Neira(49)
* Hunxlucagox(49)

Dar Ağacında Olsak Bile Son Sözümüz FENERBAHÇE
İlaç Teknisyenliği 2.Sınıf Öğrencisi

Kullanıcı avatarı
Vampyroteuthis
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Tılsım
Lonca: Nemesis

Mesaj gönderen Vampyroteuthis »

Kardeşim sen kendini fazla oyuna kaptırmışsın ve güzel bir okul kazanamamanın, ders çalışamamanın tek sorumlusunu oyun olarak görüyorsun, bu oyunu sana kimse zorla oynatmıyor değil mi ?
Aslında bir zamanlar bende senin gibiydim neredeyse piskopat gibi oyun oynuyordum 24 saatten fazla pc basında zaman geçirdiğimi hatırlıyorum bu doğru bir şey mi tabi ki de hayır şimdi diyorum bende o kadar pc basında zaman geçirmeyip biraz ders çalışsaydım belkide İstanbul'un en iyi Anadolu veya Fen liselerinden birisine gidiyor olabilirdim, yinede Anadolu lisesine gidiyorum fakat neden daha iyisi olmadı diye düşündüğüm zamanlarda hep pc basında harcadığım zamanlar geliyor aklıma gerçeği söylemek gerekirse ortaokulda hiç ders çalıştığımı hatırlamıyorum ona rağmen karnemde bir tane bile dört görmedim ben sadece dersi derste dinleyen bir öğrenciydim ki hala öyleyim tekrar etmeyi bırak test bile çözmezdim sadece son sene oda yine içimden gelerek değil ama sırf aileme mahçup olmamak için 1 hafta boyunca gece gündüz ders çalıştım ve sbsden 456 gibi bir not alarak bir Anadolu lisesine yerleştim. Şuan oyun oynuyor musun diye sorarsan muhabbet etmek için giriyorum arada sırada sadece, öyle eskisi kadar zevklide değil oyun zaten. Ben şuan ufaktan üniversite hazırlıklarına başlamış durumdayım oyuna pek zaman ayırmıyorum ve sanada tavsiyem ortaokulda yaptığın hataları lisede tekrarlama.
Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
Matara
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı
Sunucu: Meran
Klan: Lodos
Lonca: Lie The World

Mesaj gönderen Matara »

oyun yeterli olursa kimseye zararı olmaz dersimi de çalıştım oyunumu da oynadım mutluyum Allaha şükür konumumdan
TheAnswer 3 ;) ;) ;)
Kullanıcı avatarı
XxWhiteDewiLxX
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Kuklacı

Mesaj gönderen XxWhiteDewiLxX »

vallahi bende oyunu cok oynadım ama sadeece dersi derste dinledim ve düzenli olarak dershane gittim sonuc olarak 3 yıl maratondan sonra istanbulda bir anadolu lisesi tutturdum . oyun gerçekten etkiledi bunun yerine calıssaydım dahada iyi yerlere gelirdim orası ayrı
Resim

Yeni karekterlerim

FUHRER-HITLER

Eski karekterlerim

xWHİTEDEWİLx IIWhiteDewiLII mrTOILETTE

Donanımhaber,Honda S2000 , IKV tutkunu
Kullanıcı avatarı
Canceazi
Kadim Hidra Avcısı
Kadim Hidra Avcısı
Lonca: #direngezi

Mesaj gönderen Canceazi »

XxWhiteDewiLxX yazdı:vallahi bende oyunu cok oynadım ama sadeece dersi derste dinledim ve düzenli olarak dershane gittim sonuc olarak 3 yıl maratondan sonra istanbulda bir anadolu lisesi tutturdum . oyun gerçekten etkiledi bunun yerine calıssaydım dahada iyi yerlere gelirdim orası ayrı
Tabii ki asıl mevzu oyun olmasaydı o saatleri ders çalışarak mı geçirecektik :roll: 8-)
Resim
Colorado - Magicem
- BeoWulfxBaNDeRaS - MeGaxPeaRSoN

Resim
Kullanıcı avatarı
Tekadam
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Anka

Mesaj gönderen Tekadam »

ygs lys döneminde ıyunu bıraktım 9 ay gibi bir süre şimdi hacettepe tıptayım ancak yurdun kötü koşullarından dolayı uşağa tıp açmayanlara kinliyim
ve bu yaz oyuna yeniden yeni bir sunucuda ankada başladım ve karakterim şu an ankada çemberli atacak seviyede
nasip olursa kurbanda laptopu yanıma alldırıp yeniden başlarım
gerekli zamanlarda yine bırakırım ühüü
not: karakterim çemberli atacak seviyededir ancak khaostan ilerisini görmemiktir
Yalnızlık paylaşılmaz ..
Kullanıcı avatarı
KIYAMETALEVI
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Mesaj gönderen KIYAMETALEVI »

BeDBaHT yazdı:İradesine yenik düşen herkez maalesef senin gibi olur ve olan olduktan sonra aklı başına geliyor.İyi bir lise kazanamaman iyi bir üniversiteye gidemezsin demek değildir.Evet anadolu lisesine gidip daha kaliteli bir eğitim alabilirdin ama oyunu şu saatte bırakıp Lgs/Lys'ye çalışmaya başlasan emin ol güzel bir bölüm kazanırsın.Lise 1 olsan dahi önerimi dikkate al, çekin düzen ver kendine.

Ayrıca meslek lisesi hakkında da seni bilgilendirmek isterim.Meslek lisesi, 3 bölüme ayrılır.Anadolu teknik lise,teknik lise ve endüstri meslek lisesi.Anadolu teknik veya teknik liseye giderseniz ki tavsiyemdir, hem teorik (geometri,matematik,fizik vb.) derslerini göreceksiniz hem de alan dersi.Evet dersler yoğun geçecektir ama lise 4 de bi de dershaneye giderseniz Hacettepe Tıp'ı bile kazanabilirsiniz.Meslek lisesi anadolu teknik ve tekniğe göre biraz daha zordur.Çünkü teorik ders pek fazla yoktur, sınavda da pek fazla şansın yoktur.Ancak yatay geçiş ile 2 yıllık bir üniversite seçebilirsin(2 yıllık üniversite anadolu teknik ve teknik içinde geçerlidir).Bana göre bu liseler anadolu ve fen'den daha cazip liselerdir.Biz ne anadolu,fen lisesine gidip de sınavı geçemeyen insan gördük.Herşey sende bitiyor kardeşim emin ol.

Oldu da iyi bir üniversite kazanamadın.O zaman yatay geçiş ile 2 yıllık bir üniversiteye geçersin, 2 yıl sonunda Dikey Geçiş Sınavı ile 4 yıllık sınavına girersin(Bu meslek lisesi,anadolu teknik ve teknik lise içinde geçerlidir).Anadolu,fen,düz liselerinde böyle birşey yok tek çareleri sınavı kazanmaktır.

Dip Not = Anadolu teknik liselerine giriş SBS sınavıyla oluyor ancak pek fazla puan istemiyor orta halli bir öğrenci girebilir.Teknik lise ise meslek liselerinin 10.sınıfta ortalama puanına göre belli sayıda öğrencinin geçebileceği lisedir.

aTesTenGöMLeK
Tüm yorumlar için teşekkür ederim bu arada anadolu teknik bölümündeyim ve Bilişim bölümünü seçtim.
Oyunu bıraktım sonuç olarak ama dediğiniz gibi herşey kişide bitiyor beyinde bitiyor.İnsan çalışarak herşeyi yapabilir bu doğru.Dikkat edeceğim yapacak birşey yok önüme bakmak zorundayım.

Bu arada meslek lisesinden anadolu lisesine geçebilme şansım var mı ?
Kullanıcı avatarı
SAKULTA
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen SAKULTA »

KIYAMETALEVI yazdı:
BeDBaHT yazdı:İradesine yenik düşen herkez maalesef senin gibi olur ve olan olduktan sonra aklı başına geliyor.İyi bir lise kazanamaman iyi bir üniversiteye gidemezsin demek değildir.Evet anadolu lisesine gidip daha kaliteli bir eğitim alabilirdin ama oyunu şu saatte bırakıp Lgs/Lys'ye çalışmaya başlasan emin ol güzel bir bölüm kazanırsın.Lise 1 olsan dahi önerimi dikkate al, çekin düzen ver kendine.

Ayrıca meslek lisesi hakkında da seni bilgilendirmek isterim.Meslek lisesi, 3 bölüme ayrılır.Anadolu teknik lise,teknik lise ve endüstri meslek lisesi.Anadolu teknik veya teknik liseye giderseniz ki tavsiyemdir, hem teorik (geometri,matematik,fizik vb.) derslerini göreceksiniz hem de alan dersi.Evet dersler yoğun geçecektir ama lise 4 de bi de dershaneye giderseniz Hacettepe Tıp'ı bile kazanabilirsiniz.Meslek lisesi anadolu teknik ve tekniğe göre biraz daha zordur.Çünkü teorik ders pek fazla yoktur, sınavda da pek fazla şansın yoktur.Ancak yatay geçiş ile 2 yıllık bir üniversite seçebilirsin(2 yıllık üniversite anadolu teknik ve teknik içinde geçerlidir).Bana göre bu liseler anadolu ve fen'den daha cazip liselerdir.Biz ne anadolu,fen lisesine gidip de sınavı geçemeyen insan gördük.Herşey sende bitiyor kardeşim emin ol.

Oldu da iyi bir üniversite kazanamadın.O zaman yatay geçiş ile 2 yıllık bir üniversiteye geçersin, 2 yıl sonunda Dikey Geçiş Sınavı ile 4 yıllık sınavına girersin(Bu meslek lisesi,anadolu teknik ve teknik lise içinde geçerlidir).Anadolu,fen,düz liselerinde böyle birşey yok tek çareleri sınavı kazanmaktır.

Dip Not = Anadolu teknik liselerine giriş SBS sınavıyla oluyor ancak pek fazla puan istemiyor orta halli bir öğrenci girebilir.Teknik lise ise meslek liselerinin 10.sınıfta ortalama puanına göre belli sayıda öğrencinin geçebileceği lisedir.

aTesTenGöMLeK
Tüm yorumlar için teşekkür ederim bu arada anadolu teknik bölümündeyim ve Bilişim bölümünü seçtim.
Oyunu bıraktım sonuç olarak ama dediğiniz gibi herşey kişide bitiyor beyinde bitiyor.İnsan çalışarak herşeyi yapabilir bu doğru.Dikkat edeceğim yapacak birşey yok önüme bakmak zorundayım.

Bu arada meslek lisesinden anadolu lisesine geçebilme şansım var mı ?
Bildiğiniz gibi normal anadolu ve anadolu teknik liseleri SBS puanıyla öğrenci alıyor, meslek lisesi ise diploma puanına göre öğrenci alıyor.Bu yüzden geçebilme şansınız maalesef ki olamaz.Meslek lisesinden, düz lise veya meslek liselerinin 10. sınıfta puan düzeyine göre seçtiği Teknik Lise'ye geçebilirsiniz ki anadolu teknikteyim demişsiniz.Karşı koyanlar elbette olacaktır ama anadolu teknik normal anadolulara göre daha iyidir.Çünkü alan dersi ve teorik dersleri aynı anda görüyorsunuz ve ilerde bir bilgisayar mühendlsiğini kazanırsanız, fen lisesinden veya anadolu lisesinden bilgisayar mühendisliği kazanan öğrenciden daha fazla bilginiz olacaktır.

Fen lisesine anadolu lisesine gidemeyip kendinizi üzmeyin,orada tek fark ortamdır.Orada düzgün öğrencilerle düzgün çalışırsınız meslek ve düz liselerde ise kendini bilmeyen çok insan vardır, onların arasından sıyrılıp çalışmak bi hayli seni zorlayacaktır ama yılma.Çünkü öldürmeyen acı güçlendirir.

aTesTenGöMLeK
Kullanıcı avatarı
KIYAMETALEVI
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Mesaj gönderen KIYAMETALEVI »

Sayenizde bir çok şey öğrendim ve evet çevre çok kötü.Sınıfın içinde sigara içenler mevcut.Derste durmadan konuşanlar yerli yersiz espri yapanlar öğretmenlerle dalga geçenler sınıfın içinde şiddet uygulayanlar bunlar her gün oluyor ve öğrenmek zor oluyor.Bir sır vereyim.Okula gitmekten zevk almıyorum bu yüzden.Ders çalışmak içimden gelmiyor açıkçası.Ne yapacağımı şaşırdım.Ben 342 puanla Anadolu Teknik bölümüne girdim benim arkadaşım 250 puanla benim liseme geldi normal meslek ama yinede 250 puanlı insanlarla aynı lisede bulunmaktayım.Ne olursa olsun emeklerim çöp olmuş durumda.Bu öğrencilerin arasında nasıl başarılı olacağımı bilmiyorum buna ek olarak Lise de öğretmenler sorulara cevap vermemekte anlatıp geçmektedir.Bu sorun karşısında nasıl başarılı olacağımı da bilmiyorum.Umarım bana bir tavsiye verebilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
SAKULTA
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen SAKULTA »

Şahsen ben Teknik Lise bilgisayar mezunuyum.9. sınıfta endüstri meslekteydim.9. sınıfta zaten bütün liseler aynı dersleri görüyor.9. sınıfta seninde dediğin gibi her türden insan vardı.Bazen bu insanların arasında karışıp onlar yüzünden dayak yediğim bile oldu.Ama bunlar beni yıkmadı.Zaten meslek liselerinde çalışkan öğrenci sayısı bir elin parmak sayısını geçmez.Gayret gösterdim, ders notlarımı yüksek tuttum.Öğretmenlerimde bana yardımcı oldular sayelerinde okul birincisi oldum, Teknik Lise'ye geçtim.Ama sen öğretmenlerin kötü olduğundan bahsediyorsun, bizde bu yoktu öğretmenler öğretmek için varıyla yoğuyla savaşıyorlardı adeta.Ne yazikki her meslek lisesinde bu olmuyormuş gördüğüm kadarıyla.

Anadolu teknik lisesindeyim diyorsun, biz meslek lisesindeyken bunlar normaldi ama bizim okulumuzda anadolu teknikler 10 km ilerisinden belli oluyorlardı.Giyimleri olsun, davranışları olsun.Demekki kötü bir lise tercih etmişsin.Eğer 9. sınıftaysan ve biraz bilgin yada sana rehber olabilecek birileri varsa başka bir liseye geçmeni öneririm.Tabi bunların da sana zararı çok olacaktır, farklı ders programları yüzünden farklı şekilde sınavlara gireceksin belki gideceğin okulda işlenen konuyu hiç görmemişsindir yada çok geridelerdir.Yani diyeceğim o ki bulunduğun sınıfta kendini geliştirmeye bak, 10. sınıfta o hareketleri yapan öğrenciler tel tel dökülücektir merak etme.

Senin durumunda her öğrenci kalmıştır, hak etmediği lisede, haketmediği kişiler arasında, hak etmediği davranışlar görmek nedir ben çok iyi bilirim.Ama bunu kendime ders çıkarıp üniversiteye kendimi iyi hazırlamaya bakıyorum.Sana tavsiyem kleşe gelebilir ama şansını zorla, dersi derste dinle.Hele ki lise apayrı bişeydir.Bir sürü ders göreceğinden orta okul gibi aklında kalması çok zordur.Önemli gördüğün herşeyi not al.Sınavlar öncesi not aldıklarında sana yetersiz kalacaktır.Öğretmenlerin iyi anlatmaması üzerine işlediğiniz konuyu fazla detayıyla işlemediğinden internet üzerinden veyahut tanıdık kişilerden yardım iste.Hoca sınavları sizin seviyenize göre değil ''Ne de olsa çalışmıyorlar zor sorayım da çeksinler cezalarını.'' diye düşünüp zor soracaktır.

Artık gerisi sana kalmış.Başkasına uyupta 1 yılını ziyan etme, gelecekte anlayacaksın bu demek istediğimi, Allah yar ve yardımcın olsun.

aTesTenGöMLeK
Kilitli

“Genel Etkileşim” sayfasına dön