Yeni Eşya Düşme Sistemi[Grup Bölgeleri]

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Megaxreal
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Meran
Klan: Lodos

Re: Yeni Eşya Düşme Sistemi[Grup Bölgeleri]

Mesaj gönderen Megaxreal »

Güzel olur ama herkeste madalya dolu gider anında ceker ne lazmsa bence yapılmaz böyle bişey.
Megaxreal

[(^)Ecel Getiren]

>>ZoNGuLDaK><ÇayCuMa<<

KARAELMAS

67

Sen Üzülme Şehidim, Kurşun Oruç Bozmaz !
Zagros
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Kuklacı
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen Zagros »

ADALET BAKKALDA SATILAN BİR EŞYA DEĞİL YÜREKTE VAR OLAN ALLAH VERGSİ BİR DUYGUDUR YÜREĞİ OLMAYANDA BULUNMAZ HAK VERİLMEZ SÖKE SÖKE ALINIR
YALNIZALPEREN
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Cihan-ı HükümraN

Mesaj gönderen YALNIZALPEREN »

Kardeşim iyi güzel hoş söylüyorsun da bu senin söylediklerin olsaydı oyunda güçlü güçsüzün farkı nasıl belli olacaktı ? He Grup olarak örn çemberlide item verdiğinde 1kişiye verildiğinde diğer 5kişinin suçu olmadıgına inanıyorum fakat yönetim bunun için de ÇEMBERLİ REÇETELERİ koydular. Adaletsiz oldugunu sen ben ve bütün oyuncular düşünüyor aynı görüşteler seninle fakat şunu da unutma O reçeteleri alıp üretebiliyorsun
Bir defa yol savaşçısı kesene zırh düşşün, 50 defa kesene düşmesin. 1 defa kesip düşüren güçlü mü olmuş oluyor şu anki durumda.
Gelelim bişey düşmeyen diğer 5 kişiye.Reçete düştüğünü söylemişsin.Hem o kadar çaba safedeceksin bişeyler düşürmek için, hem de gidip maden mi çekeceksin yada alacaksın?
Yani neresinden tutarsan elinde kalacak bi durumda şu anda.
Kullanıcı avatarı
LASTDRAGON
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı

Mesaj gönderen LASTDRAGON »

33 yol savaşcsı 30 GBMX 49 stu Kestim simdiye kadar gel görki elimde sadece Bıcak ayakkbı var

Diger yandan bi arkadaşıma bakıyorum adam toplam 5 girişte bıcak sırtı eldiven ayakkbı zırhı düşürmüş

Şimdi o adam benden dahamı güçlü ? dahamı cok emek verdi buna bi çare bulmak lazım deilmi
IxLoNeSoMexI
YoSuNGözLüM
ARTHAS

<ROA>
Kullanıcı avatarı
LASTDRAGON
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı

Mesaj gönderen LASTDRAGON »

:arrow: :evil:
IxLoNeSoMexI
YoSuNGözLüM
ARTHAS

<ROA>
Kullanıcı avatarı
coldeath45
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen coldeath45 »

YALNIZALPEREN yazdı:Merhaba,

Öncelikle, grup bölgeleri gelmeden önceki eşya düşme sistemini inceleyelim. Bireysel olarak meranda vs. eşya düşürmeye çalışırdık.Bu şansımıza göre düşerdi yada düşmezdi. Sonuç olarak tek başımıza emek vermiş olurduk, düşmese bile kimseye zararımız olmazdı.Yani grup olarak eşya düşürme zorunluluğumuz yoktu.

Grup bölgeleri geldikten sonra, 6 (herneyse) kişi bölgelere girmeye başladık.Oyuncular, grup olarak eşya düşürmeye zorlandı.Eşya düşme sistemi, Bireysel olarak(yeraltında vs. tek başımıza takıldığımız dönem)eski mantıkta kaldı.

Bu durum ise, bazı olumsuz mantık hatalarına yol açtı ve anlamsız bir eşya düşme sistemi oluştu. Bazı oyuncuya, ilk junon kesiminde zırh düştü.Bazı oyuncuya 100 junon kesiminde zırh düştü.Bazısına da yüzlerce defa junona gitmesine rağmen istediği zırh düşmedi vs.

Yada, 6 kişi yol savaşçısına gitti ve başarıyla kesti.Hadi boş çıkmadı diyelim, savaşçıya zırh düştü. Diğer 5 kişinin suçu ne ? o kadar iksir ve emek sarfetti.Yine girdiler Yol Savaçsını kestiler,yine aynı savaşçıya aynı zırh düştü.Nedir bu, mantık hatası değil midir?

Dolayısı ile bu olumsuz durum, beraberinde adaletsizlik getirdi. Tabi ki oyuncular oyundan soğumaya başladı.

Bu durum hem oyuncular için hem de oyunun kendi geleceği için çok önemli bir sorun.

Sanırım bir konu başlığı altında, kendi düşüncemi içeren bir yazı yazmıştım.Burda önerimi tekrar dile getirmek istiyorum.
Yetkili kişilerin bu öneriyi daha da geliştireceğin eminim.

Grup Bölgeleri Yeni Eşya Sistemi

Örnek olarak Junonu verelim(bütün şef yaratıklar için uygulanabilir)

Junon, her defasında gruptaki her oyuncuya özel bir materyal verir.(bu materyal transfer edilemez satılamaz)
30 tane(örneğin) Junon dan düşen materyalimize, gidip Demirci Rüstem'den Alternatör zırhımızı alalım.
20 taneye nec vs...
Sayılar değişebilir...

Migrat arttıcı alanlara ise, bu materyalden 2 tane düşer, artırıcının da gözle görülür bir etkisi olmuş olur ve dahq fazla oyuncu tercih edebilir.
(görüyoruz, bölge artırıcılar işe yaramıyor diye yazılan yazıları)

Bu şekilde herkese eşit davranılmış ve
adalet sağlanmış olur.
Kardeşim çok iyi yazmışsın keşke gelse böyle bir uygulama daha ilk girişinde zırh alıp artis artis gezen adamlar var ama 80 90 studan sadece 1 köşk alan adamda var adaletsizlik olduğu apaçık ortada.
TheCoLdeAth [(^)Kıyamet Asa] [(^)Transformatör Asa]

CoLdeAth [(^) Mevlana Asa]

JesTeR [(^) Bıçak Sırtı Kılıç] [(^) Taşkanat Balta]
Kullanıcı avatarı
marasaldadas
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Sunucu: Eminönü
Lonca: Hasta La Vista

Mesaj gönderen marasaldadas »

bu işin tek çaresi bu eşyaların devir edilebilmesidir. mantık olarak düşünürsek düşen eşyalar ganimet düşen kişinin malı olur oda ister atar ister satar devir edilmez uygulaması son derece mantıksız ve haksız bir uygulamadır kiminde hiç yok düşmüyor adam oyundan soğuyor kiminde beş on tane bi halata yaramıyor nasıl bir uygulama bu ?
mArAşAldAdAş Dadaşdede Fikrimimincegülü Ramizkaraekşi
su gördüm düşümde
karanlıktı ve gürültüyle çağlıyordu
ceplerimde kül vardı ve yanıyordu
sonra sabah oluyor
ve bir ceylan kalbinde alem ağlıyordu
Kullanıcı avatarı
Pulpfiction
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Sancak

Mesaj gönderen Pulpfiction »

YALNIZALPEREN yazdı:Merhaba,

Öncelikle, grup bölgeleri gelmeden önceki eşya düşme sistemini inceleyelim. Bireysel olarak meranda vs. eşya düşürmeye çalışırdık.Bu şansımıza göre düşerdi yada düşmezdi. Sonuç olarak tek başımıza emek vermiş olurduk, düşmese bile kimseye zararımız olmazdı.Yani grup olarak eşya düşürme zorunluluğumuz yoktu.

Grup bölgeleri geldikten sonra, 6 (herneyse) kişi bölgelere girmeye başladık.Oyuncular, grup olarak eşya düşürmeye zorlandı.Eşya düşme sistemi, Bireysel olarak(yeraltında vs. tek başımıza takıldığımız dönem)eski mantıkta kaldı.

Bu durum ise, bazı olumsuz mantık hatalarına yol açtı ve anlamsız bir eşya düşme sistemi oluştu. Bazı oyuncuya, ilk junon kesiminde zırh düştü.Bazı oyuncuya 100 junon kesiminde zırh düştü.Bazısına da yüzlerce defa junona gitmesine rağmen istediği zırh düşmedi vs.

Yada, 6 kişi yol savaşçısına gitti ve başarıyla kesti.Hadi boş çıkmadı diyelim, savaşçıya zırh düştü. Diğer 5 kişinin suçu ne ? o kadar iksir ve emek sarfetti.Yine girdiler Yol Savaçsını kestiler,yine aynı savaşçıya aynı zırh düştü.Nedir bu, mantık hatası değil midir?

Dolayısı ile bu olumsuz durum, beraberinde adaletsizlik getirdi. Tabi ki oyuncular oyundan soğumaya başladı.

Bu durum hem oyuncular için hem de oyunun kendi geleceği için çok önemli bir sorun.

Sanırım bir konu başlığı altında, kendi düşüncemi içeren bir yazı yazmıştım.Burda önerimi tekrar dile getirmek istiyorum.
Yetkili kişilerin bu öneriyi daha da geliştireceğin eminim.

Grup Bölgeleri Yeni Eşya Sistemi

Örnek olarak Junonu verelim(bütün şef yaratıklar için uygulanabilir)

Junon, her defasında gruptaki her oyuncuya özel bir materyal verir.(bu materyal transfer edilemez satılamaz)
30 tane(örneğin) Junon dan düşen materyalimize, gidip Demirci Rüstem'den Alternatör zırhımızı alalım.
20 taneye nec vs...
Sayılar değişebilir...

Migrat arttıcı alanlara ise, bu materyalden 2 tane düşer, artırıcının da gözle görülür bir etkisi olmuş olur ve dahq fazla oyuncu tercih edebilir.
(görüyoruz, bölge artırıcılar işe yaramıyor diye yazılan yazıları)

Bu şekilde herkese eşit davranılmış ve
adalet sağlanmış olur.

:arrow:
Resim Resim
Kullanıcı avatarı
XxxChesTeRxxX
Bab-ı Ali Muhafızı
Bab-ı Ali Muhafızı
Lonca: ...

Mesaj gönderen XxxChesTeRxxX »

Güzel Fikir .
Kullanıcı avatarı
FERRAND
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Lonca: Alem-i Cihan

Mesaj gönderen FERRAND »

Oyuna türk yapımı bir oyun diye başladım ve gine saçma sapan mantık kavramı üzerine atılmış şans denilen kavram yüzünden bıraktım. Gel görki ilk girişte zırhını alan zat güçlü oluyor neticede emek harcayarak ama karşıda boynu bükük 15. girişi olan oyuncu şöyle bir dertli devalı off ulan off deyip ho yazar sadece arkadaşına lafın kıssassı bu yönetime bu fikire inat oynamıyacağım ayakta alkışlıyorum konuyu açan arkadaşımı ama oyun oyuncuların dediği gibi olmaz fikrini savunan ve öneriniz bilgi havuzuna atılmıştır hemen olmasada ileride( asla olmayacak edasıyla) değerlendirmeye alınacaktır diyen en babasından kabadayı geçinen yönetime almış olduğu 3 beş kişi ile eminimki mevlüt abilerini gururlandıracak şeyler yapıyorlar.
Resim

“Genel Etkileşim” sayfasına dön