Facebook Düşsel Eserler! - 30.06.2011 Sonuçlandı

İKV Dünyasına yönelik etkinlikler ve etkinlik önerileri
Kullanıcı avatarı
Comader
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Arzın Çocukları

Re: Facebook Düşsel Eserler! - 30.06.2011 Sonuçlandı

Mesaj gönderen Comader »

Fatih Polat'ın eseri ''Yasemin'' 100 kelime sınırlamasını çiğniyor.

Cem Günay'ın eseri ''Yasemin'e'' 100 kelime sınırlamasını çiğniyor Word'ü kullanıp sayınca virgüller yüzünden 2 kelimeyi tek kelime olarak algılıyor ve 100 kelime gibi görünsede aslında 103 kelime.
Eski nickim, LoSTxGENCASKER

Yeni nickim, BericDondarrion

Düşsel Eserler Kısa Hikaye Birincisi

Fan Art 2011 Kısa Hikaye İkincisi

''Hikayede sen de yerini al '' Kazananı
Kullanıcı avatarı
Comader
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Comader »

Resim

Kullanıcı avatarı
Comader
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Comader »

Böyle bakınca gayet normal 100 kelime ne de olsa

Resim

Fakat arkadaşımız kelimelerin arasındaki virgülden sonra boşluk bırakmadığı için Word,2 kelimeyi tek kelime olarak algılıyor ve düzelttiğimizde karşımıza çıkan sonuç :

Resim

Not:Yetkili arkadaşlar,ard arda birkaç mesaj yazdım üzgünüm ama düzenleyemiyorum :S birleştirirseniz sevinirim.

Kullanıcı avatarı
ARGOS
Yasemin'in Gözcüsü
Yasemin'in Gözcüsü
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos
Lonca: Old Brothers

Mesaj gönderen ARGOS »

Kardeşim bişe diyecegim ama zoruna gidecek :) İşin yokmu :) Şahsen ben olsam takmam :)
ARGOS - ARGOSS
.
Resim
.
Düzenbazlık ince bir tüy ise adalet "Ecel Getiren"dir...
Resim
İsmail Kaya
Kullanıcı avatarı
abuzeddin
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Lonca: Academy Of War

Mesaj gönderen abuzeddin »

comader adamlar yazmış 3 kelimeden bişey olmaz ama 30 kelimeden olabilirdi boşuna yırtınma yani ;)
Yine yeniden KROSPOWER Yine yeniden.
Kullanıcı avatarı
Comader
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Comader »

Takıp takmama meselesi değil,belli kurallar var sonuçta benimde şiirim 100 kelimeyi geçti ve şiirden 24 tane kelime çıkardım,çok daha güzelken mansiyon ödülüne bile seçilemeyecek bir hal aldı.Burada ben ödül almadım onlar aldı diye tepki göstermiyorum bence de benim şiirim ödüle layık değil ama bu adamlar kuralları takmadan yazıp göndermişler,şiirleri ''değerlendiren'' arkadaşlarında ne denli özen gösterdiği belli oldu böylece.
TURKIYEIMPARATOR yazdı:Kardeşim bişe diyecegim ama zoruna gidecek :) İşin yokmu :) Şahsen ben olsam takmam :)
Evet dostum,işim yok.Sen takmayabilirsin ama ben takıyorum.Burada kurallar çiğneniyor,yarışmaya katılan HERKES haksızlığa uğruyor.Ne güzel bir düşünce tarzın var öyle,takma sen.
abuzeddin yazdı:comader adamlar yazmış 3 kelimeden bişey olmaz ama 30 kelimeden olabilirdi boşuna yırtınma yani ;)
kelime sınırı ''100''. 103,100'den büyüktür.Anlatabiliyomuyum ?

Kullanıcı avatarı
abuzeddin
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Lonca: Academy Of War

Mesaj gönderen abuzeddin »

103'ün 100'den büyük olduğunu biliyoruz zaten. Sen hak arıcaksan ara forumu çirkinleştirmeye kavga ortamı yaratmaya gerek duymuyorum burası tartışma yeri değil. Tebrik edenlere ayrıca teşekkür ederim. Kazananlarada tebrikler.
Yine yeniden KROSPOWER Yine yeniden.
Kullanıcı avatarı
Comader
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Comader »

abuzeddin yazdı:103'ün 100'den büyük olduğunu biliyoruz zaten. Sen hak arıcaksan ara forumu çirkinleştirmeye kavga ortamı yaratmaya gerek duymuyorum burası tartışma yeri değil. Tebrik edenlere ayrıca teşekkür ederim. Kazananlarada tebrikler.
Evet haklısın burayı çirkinleştirmeye ve kavga ortamı yaratmaya gerek yok.Asıl tepki gösterdiğim kişiler bu şiirleri yazan kişiler değil,zaten şiirler bence çok güzel,ama fazla kelimeleri sildikten sonra aynı güzelliği koruyabilecekler mi asıl mesele bu.

Tepki gösterdiğim kişiler şiirleri değerlendirenler.2 senaryo var:

Ya fark etmediler,etkinlik düzenleneli 3 gün oldu,100 kelime sınırı koyup sayıyorlarsa fark etmeleri gerekir,etmiyorlarsa yeterince özen göstermedikleri şiirlere şöyle bir bakıp seçtikleri anlaşılır.Zaten mansiyon ödülü almış 1-2 eserin nasıl alabildiğini hala anlamadım.

Ya da fark ettiler ama.. Birileri bana birşey yutturmaya çalışıyorsa sessiz kalamam.Yukarıdaki durumda da sessiz kalamam.Böylesine güzel bir etkinliği sabote etmelerine izin vermem.Sonuçlar tekrar değerlendirilmeli,ve bundan sonraki Düşsel Eserler'e daha fazla özen gösterilmeli.

Kullanıcı avatarı
MEK95
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı

Mesaj gönderen MEK95 »

Ben yarışmaya katılmadım, yazacaklarımın kazanamamanın verdiği hırsla bir alakası yok :)

Kazanan arkadaşları tebrik ederim öncelikle, özellikle 1. olan eser harika olmuş :)

Şiirleri okudum hepsi güzel eserlerdi ancak ödül alamamış bazı şiirlerin ödül almışlardan daha iyi olduğunu düşünüyorum.Ama sanırım ne düşündüğümün bu konuda pek bi' önemi yok.

Şu 100 kelime sınırı konusunda bence de bir sıkıntı var. Ben GM olsam ben de 103 kelimeyi hoş görürdüm mesele o değil.

Birçok tanıdığım şiirleri 100 kelimeden fazla olduğu için onu kısalttı. Ve bence birçok önemli noktayı kaybetti şiirleri.Ödül alamamış olmalarında bunun da etkisi olduğunu düşünüyorum.

Zaten bence 100 kelime sınırı oldukça saçma. Yetkililerimiz bu kadar mı okumaya üşeniyor? Kuralın esnetilmesi gerekiyordu esnetilmiş.Daha fazla da esnetilmesi gerekiyordu. Ama böyle bir esnetilmenin olabileceği konuda belirtilseydi arkadaşlarımız da mağdur olmazdı.
Beyaz Köşk
Savaşcıköksal Doktorxköksal

www.ikvonline.net
Asistan
Kullanıcı avatarı
Comader
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Comader »

MEK95 yazdı:Ben yarışmaya katılmadım, yazacaklarımın kazanamamanın verdiği hırsla bir alakası yok :)

Kazanan arkadaşları tebrik ederim öncelikle, özellikle 1. olan eser harika olmuş :)

Şiirleri okudum hepsi güzel eserlerdi ancak ödül alamamış bazı şiirlerin ödül almışlardan daha iyi olduğunu düşünüyorum.Ama sanırım ne düşündüğümün bu konuda pek bi' önemi yok.

Şu 100 kelime sınırı konusunda bence de bir sıkıntı var. Ben GM olsam ben de 103 kelimeyi hoş görürdüm mesele o değil.

Birçok tanıdığım şiirleri 100 kelimeden fazla olduğu için onu kısalttı. Ve bence birçok önemli noktayı kaybetti şiirleri.Ödül alamamış olmalarında bunun da etkisi olduğunu düşünüyorum.

Zaten bence 100 kelime sınırı oldukça saçma. Yetkililerimiz bu kadar mı okumaya üşeniyor? Kuralın esnetilmesi gerekiyordu esnetilmiş.Daha fazla da esnetilmesi gerekiyordu. Ama böyle bir esnetilmenin olabileceği konuda belirtilseydi arkadaşlarımız da mağdur olmazdı.

Ne demek istediğini gayet iyi anladım ve katılıyorum.103 kelimeyi bende hoş görürdüm,ama 100 kelimenin üzerine çıkmayıp kısaltma derdine düşmeyen arkadaşlar ne demek istediğimi anlamazlar.Bir kelime bile olsa en az kayıp yaptıracak seçimi yapmak gerekiyor ve ben 24 tane kelime sildim,şiirimi biraz inceleyen herkes bunu fark edebilir zaten.

Dediğim gibi 103 kelimeyi bende hoş görürdüm ama 3 kelime bile çok şey değiştirir.3 kelime yüzünden o kadar güzel bir şiir yok sayılamaz zaten.

Şiirlerini kısaltan kaç kişiyiz bilmiyorum ama yazık değil mi bize ?

Kilitli

“Etkinlikler” sayfasına dön