Kan Vermenın Faydaları

Tılsım sunucusuna ait Genel Sohbet alanı
Kullanıcı avatarı
ARAFxAcayipHerif
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Tılsım
Klan: Lodos

Re: Kan Vermenın Faydaları

Mesaj gönderen ARAFxAcayipHerif »

Öncelikle Geçmiş olsun Kardeşine şifalar dilerim . Bende Anarada kızılay meydanında kızılay'ın Otobüsü var arada girip veriyorum Tavsiye ederim ama hemen peşine pekmez yemeniz gerekiyo o bi kaç saat biraz yorgun düşüyosunuz :D
ARAFxAcAyİpHeRiF

Resim
Esadullah
Uhtrass'ın Lanetlisi
Uhtrass'ın Lanetlisi
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen Esadullah »

WeBCoDeR yazdı:Rahatsızlığı OLAN kardeş'imize ALLAH dan acil şifalar dilerim.
Selamlar kardeşlerim,

Öncelikle konuyu açan ve konuya değer veren tüm arkadaşlardan ALLAH c.c razı olsun;

İnsanın hastalandığında şifa için sebeplere müracaat etmesi, bu çerçevede tıbbın tavsiyelerine kulak vermesi, doktora başvurması, doktorun verdiği ilâçları kullanması, hastalığın hikmetlerini kavrayarak sabretmesi ve
şifayı yalnız Allah c.c’den beklemesi; sağlıklı günlerinde ise sıhhat ve afiyetini gözetmesi ve sıhhatini bozmamaya dikkat göstermesi hiç şüphesiz şifa için önemli birer fiilî duâ niteliği taşır.

Şifa için olsun, deva için olsun, derde derman için olsun, Bedîüzzaman Hazretlerinin ifadesiyle, duâyı mümkünse fiilî yapmak, bununla beraber kavli duâyı (dil ve kalp ile yapılan duâyı) da ihmal etmemek gerekir.

Öyleyse yol haritamız şöyle olacaktır: Bir hastalığımız oldu mu fiili duâ kapsamında doktora başvurmak, tıp ilminin tavsiyelerini dinlemek; diğer yandan kavli duâ kapsamında şifa âyetlerini okuyarak şifayı yalnız Allah’tan beklemek… Bu, İnşallah, şifayı üzerimize celp eden olmazsa olmaz hareket tarzımız olmalıdır.

Peygamber Efendimiz Aleyhissalâtü Vesselâm bir insana teveccüh buyurdu mu, o insanın maddî-manevî ne hastalığı varsa şifa bulur, ne derdi varsa kaybolur giderdi. O’nun yönelişi şifa demekti, nazarı şifa demekti, sözleri şifa demekti, ilgisi şifa demekti, gülümseyişi şifa demekti, mübarek tükürüğü, teri ve elinin artığı şifa demekti. Onun getirdiği Kur’ân da şifa hükmündeydi.

Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm, Ebû Katâde’nin genç kalması için şöyle duâ lütfetti: “Efleha’llahü vecheke Allahümme bârik lehû fî şa’rihî ve beşerihî” (Allah yüzünün güzelliğini artırsın. Allah’ım saçını ve vücudunu kendisi için mübarek kıl.) Ebû Katâde (ra) bu duânın bereketiyle yetmiş yaşında vefat ettiği zaman on beş yaşında bir genç gibi gösteriyordu.2

Yine bir gazvede Ebû Katâde’nin (ra) yüzüne ok isabet etmiş ve yüzü yırtılmıştı. Peygamber Efendimiz (asm) mübarek eliyle meshetti. Ebû Katâde (ra) der ki: “Kat’iyyen ve asla ne acısını ve ne de cerahatini görmedim.”

Bir gün İmam Ebû Kasım Kuşeyrî Hazretlerinin çocuğu hastalanmıştı. Çok üzüntü çektiği günlerde Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm’ı rüyasında gördü. Ve Efendimiz’den (asm) şifa talep etti. Peygamber Efendimiz (as):

“Oğluna şifa âyetlerini oku.” buyurdu.

Hazret-i İmam da oğluna şifa âyetlerini okudu ve Allah’ın izniyle oğlu şifâ buldu.

Bakınız, şifa âyetleri şunlardır
:

1-“Ve yeşfî sudûra kavmi’m-mü’minîne ve yüzhib ğayza kulûbihim.”

Meali: (Allah mü’minler topluluğunun gönüllerini ferahlandırsın, şifâ versin ve kalplerindeki ıztırabı gidersin.)

2- “Yâ eyyühe’n-nâsü kad câet küm mev’ızatun min Rabbikum ve şifâü’l-limâ fi’s-sudûri ve hüden ve rahmetün li’l-mü’minîn.”

Meali: (Ey İnsanlar! Size Rabb’inizden bir öğüt, gönüllerin derdine şifâ, mü’minlere bir hidâyet ve rahmet gelmiştir.)

3- “Yahrucu mim-butûnihâ şarâbüm-muhtelifün elvânühû fîhi şifâü’l-linnâsi inne fî zâlike le’âyete’l-likavmi’y-yetefekkerûn.”

Meali: (Onların karınlarından çeşitli renklerde bir şerbet çıkar ki, onda insanlar için şifâ bulunur. Düşünen bir topluluk için şüphesiz bunda bir delil vardır.”)

4- “Ve nünezzilü mine’l-Kur’âni mâ hüve şifâü’v-ve rahmetü’l-li’l-mü’minîn.”

Meali: (Biz Kur’ân’da mü’minler için şifâ ve rahmet olan âyetleri indiriyoruz.”

5- “Ve izâ meridtü fehüve yeşfîn.”

Meali: (Hastalandığımda bana şifâ veren Allah’tır.”

6- “Kul hüve li’llezîne âmenû hüden ve şifâün.”

Meali: (De ki: Kur’ân, inananlar için hidayet ve şifadır.)

Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm hastalara şöyle duâ etmiştir:

1-“Allahümme rabbi’n-nâsi ezhibi’lbe’se işfi. Ente’ş-şâfî. Lâ şifâe illâ şifâüke. Şifâen lâ yüğâdiru sekamen. Allahümme işfi abdeke yenke’ leke adüvven ev yemşî leke ilâ salatin.”

(Allah’ım! Ey insanların Rabbi! Şifa ver! Şifa veren ancak Sen’sin! Sen’den başka şifâ verecek kimse yoktur! Allah’ım! Şu kuluna şifa ver ki, Senin bir düşmanına acı versin veya Senin rızânı kazanmak için namaz kılmak üzere yürüsün.) 10

2- “Bismillâhi erkîke min külli şey’in yü’zîke min şerri külli nefsin ev aynü hâsidin. Allahümme yeşfîke bismillâhi erkîke.”

(Sana ıztırap veren her şeyden, her kıskanç nefisten, her hasetçi gözden Allah’ın adıyla sana şifa dilerim. Allah sana şifa versin. Allah’ın adıyla sana şifa dilerim.)

Önemli Not(!):
Ve son olarak şunu vurgulamak isterim. Mürşid-i Kamil hakkında soru soran kardeşlerim, unutmayınız Mürşid-i Kamil sadece ALLAH c.c dostudur ve sadece vesiledir! Şifayı, rahmeti, bolluğu kısacası herşeyi veren Er-Rahman, Er-Rahmin, El-Gaffar, El- Hakim olan, ALLAH c.c'dür. Mürşid-i Kamil(ler) sadece vesiledir. Onların ALLAH c.c katında nazları geçer, duaları daha çabuk kabul olunur. Dikkate alınması ve yanlış anlaşılmaması rica olunur.

Vesilesiz, hiç bir şey olmaz. (Seyyid Saki EROL)

Hayırlı günler dilerim,
Muhammed Ali - Esedullahşifa
İKV dünyasında, sadece Eminönü Sunucusu'nda; EsedullahŞifa(59), EsedullahBüyü(59) ve esedullahAli(59) isimli karakterlerim bulunmaktadır. Çakma karakterin verdiği/vereceği huzursuzluklardan mesul değilim.
ÖZGÜR FİLİSTİN :flag_ps: :flag_tr:
Esadullah
Uhtrass'ın Lanetlisi
Uhtrass'ın Lanetlisi
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen Esadullah »

Tekrardan s. aleykum,

Bakınız biraz araştırdım ve Esma-ül Hüsna'dan bir kaç güzel bilgi buldum ve sizlerle paylaşmak istedim. inşALLAH c.c kabul buyurursunuz,

Arkadaşlar aşağıdaki güzel isimleri, hasta kardeşlerimiz için özenle ayırıp sizlere paylaşıyorum. Seyyid Abdulkadir-i Geylan'i Hz. dua ederken Allah c.c'ün güzel isimleri ile munacaat ederdi, (mübareklerinde bildiği vardır) ki böylelikle dualar daha çabuk kabul olunurdu ve daha güzel dualar arasına geçer...

El-Muhyi:İhya eden,dirilten,can bağışlayan, saglık veren.
El-Vahhab: Çok fazla ihsan eden, çeşit çeşit nimetleri daima bağışlayan.
El-Muiz: İzzet veren,aziz kılan.
El-Kerim: Çok ikram edici
El-Mucib: Kendine yalvaranların isteklerini veren,duaları kabul eden. (Hasta kardeşlerim için)
El-Vasi: Lütfu bol olan.
El-Veliyy: Seckin kullarının dostu. (Seçkin kullar: Örn: Murşid-i Kamiller)
El-Tevvab: Tevbeleri kabul edip günahları bağışlayan.
El-Baki: Varlıgının sonu bulunmayan, ebedi olan.

Allah c.c tüm hasta olan kardeşlerime, El-Muhyi ismi ile acil şifalar versin inşAllah. Ayrıca hasta olan sevinsin çünkü Allah c.c sevdiği kullara dert verir ve böylelikle bazı günahları af olunur :)

Tekrardan hayırlı günler dilerim...
İKV dünyasında, sadece Eminönü Sunucusu'nda; EsedullahŞifa(59), EsedullahBüyü(59) ve esedullahAli(59) isimli karakterlerim bulunmaktadır. Çakma karakterin verdiği/vereceği huzursuzluklardan mesul değilim.
ÖZGÜR FİLİSTİN :flag_ps: :flag_tr:
Kullanıcı avatarı
emrah
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen emrah »

WeBCoDeR yazdı:Merhaba arkadaşlar...
Bu konu açıldığından beri takip ediyorum.

Kan vermek başkalarının ihtiyaçlarını gidermek çok önemlidir yapmış olduğunuzda güzel birşey.
Yanlız ben konu açıldığından beri yazıcam yazıcam diyorumda kendimi zor turuyorum ama sonunda yazma kararı aldım.
Siz ne güzel sallıyorsunuz arkadaslar birisi çıkmış 3 Haftada bir Düzenli KAN veririm diğeri Her ay kan veririm yazmıssınız.
Ufak atın be arkadaşlar benim arkadaşım İLİK kanseri oldu Abisi ve benım KAN grubumuz uyuyordu bizden bile en kötü ihtimal 2 ay da 1 kan alırlardı AYda 1 KAN hiç bir bünye veremezki 3 haftada düzenli olarak kan veresiniz.
Yani anlamadığım havanız kime bu konu üzerinden hava atılmaz arkadaşlar Bu 3 haftada 1 kan Ayda 1 kan verıyorum diyen arkadaşlar siz bence hiç kan vermemişsiniz.
1 Sefer kan vermiş olsaydınız bu şekilde abuk subuk yazılar buraya yazmazdınız kan veren insanın bünyesi ne duruma geliyor o ilk gun ve ilk hafta anlardınız.

Rahatsızlığı OLAN kardeş'imize ALLAH dan acil şifalar dilerim. İSTANBUL da yaşıyorum 0RH+ Kan grubum lazım oldugu zaman Ulaşa bilirsiniz.

İyi forumlar.

kırmızı kan 6 ayda 1 verılır tronbosıt ıse 3 gunde 1 verılebılır tronbosıt kanın ıcındekı sarı sıvıdır kandan ayırırlar sarı sıvıyı ama kanını tekrar vucuduna enjekte ederler 3 gun sonra verebılmesı ıcın kan kaybı oldugu zaman 6 ay beklememız lazım

“Genel Sohbet” sayfasına dön