Çemberlitaş İncelemesi; 2 !

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
GodfreyxSpider07
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Sunucu: Tılsım
Klan: Arzın Çocukları

Re: Çemberlitaş İncelemesi; 2 !

Mesaj gönderen GodfreyxSpider07 »

Araştırmalarını beğendim Yasin.Tıpkı benim geçen yıl "Tılsım İstanbul Gazetesi" kapsamında Grup Bölgeleri için yaptığım araştırmalara benziyor.
Benden de birkaç birşey gelsin o zaman =)
Gazetenin adı gördüğünüz üzre Tercüman-ı Hayat.
Tanzimat Dönemi Edebiyatı'nın başlangıcında Agah Bey ve Şinasi tarafından "Tercüman-ı Ahval" gazetesi kuruluyor bildiğiniz üzre.Agah Bey'i ansiklopedi ve internet ortamında biraz araştırıp hakkında bilgi sahibi olmanızı öneririm.
Selami Kelaynak görevlerinin hikayelerini özenle takip edin.Gerekirse yeni bir karakter kasıp tüm görev açıklamalarını okuyun,eğlenceli olacaktır :)
Oyunun tarihçe kısmına gelirsek,orada oyuncularımızın satır aralarını iyi okumalarını tavsiye ederim.Ayrıntı her zaman orada sizleri bekliyor ;)
Araştırmacı oyuncuları her zaman severim,Yasin senin de çalışmalarını beğendim.3.bölümü sabırsızlıkla bekliyorum.
Ayrıca Şarapçı karakterine çok dikkat edin hikayelerde.Onun gizemini çözdüğünüzde,çok şaşıracaksınız =)
Gerekirse tarihçeyi düzenli bir şekilde defalarca okuyun =)

Kullanıcı avatarı
MuRaTPoLaT
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Kuklacı
Lonca: Nefes

Mesaj gönderen MuRaTPoLaT »

Resim

şah kobranın yerini nereye koymuşsun hocam ya :D
bakın bence şah kobra yüksek ihtimal =) o lağım girişi gibi olan yer belki testtir bilinmez :idea:
Kullanıcı avatarı
bilinmez
Dış Şehir Gezgini
Dış Şehir Gezgini
Sunucu: Sancak
Klan: Lodos

Mesaj gönderen bilinmez »

giriş eö den olcak
asim3428
Meteor Kaşifi
Meteor Kaşifi
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen asim3428 »

• Rescuer yazdı:
    Arkadaşlar söyle düşünelim, videoda Sığınaklar'ın, Migrat'ın, Ada'nın, Eminönü'nün ve hatta Antrepo'nun da gösterildiği kısımlar bulunmakta. Bunun nedeni Çemberlitaş ile olan alakaları değil diye düşünüyorum. Peki nedir ?
    Çemberlitaş bölgesi henüz (bildiğim kadarıyla) test aşamasına dahi geçmiş değil yani tamamlanmak bir kenara yapımına daha yeni yeni başlanmış bir bölge bu nedenle videosu gösterilecek pek biryer bulunamamış olmalıdır yada henüz tamamlanmayan ve görsel açıdan güzel olmayan yerleri gösterip oyuncuların hevesini kırmak istememişlerdir...
Benim bildiğim kadarı ilede çemberli taşı zaten önceden planlayıp yapımı bitmiş. Fakat alt yapı yani işin içine maddiyat girdiği için hemen bir anda bölgeyi karşımıza koyamıyolar ...
YENİSAHRA
Asım Küçük
Kullanıcı avatarı
Suskunjackal
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Suskunjackal »

GodfreyxSpider07 yazdı:Ayrıca Şarapçı karakterine çok dikkat edin hikayelerde.Onun gizemini çözdüğünüzde,çok şaşıracaksınız =)
Şarapçı beyaz büyücülerden biri.Yanlış hatırlamıyorsam bir olay olmuş ve dağılmışlardı şarapçıda içlerinden biri :)
Kullanıcı avatarı
Rescuer
Mebrure'nin Adamı
Mebrure'nin Adamı

Mesaj gönderen Rescuer »

asim3428 yazdı:
  • Rescuer yazdı:
    Arkadaşlar söyle düşünelim, videoda Sığınaklar'ın, Migrat'ın, Ada'nın, Eminönü'nün ve hatta Antrepo'nun da gösterildiği kısımlar bulunmakta. Bunun nedeni Çemberlitaş ile olan alakaları değil diye düşünüyorum. Peki nedir ?
    Çemberlitaş bölgesi henüz (bildiğim kadarıyla) test aşamasına dahi geçmiş değil yani tamamlanmak bir kenara yapımına daha yeni yeni başlanmış bir bölge bu nedenle videosu gösterilecek pek biryer bulunamamış olmalıdır yada henüz tamamlanmayan ve görsel açıdan güzel olmayan yerleri gösterip oyuncuların hevesini kırmak istememişlerdir...
Benim bildiğim kadarı ilede çemberli taşı zaten önceden planlayıp yapımı bitmiş. Fakat alt yapı yani işin içine maddiyat girdiği için hemen bir anda bölgeyi karşımıza koyamıyolar ...
Ben bu konuda aldığım duyumları belirttim sadece :) Senden duyduğum da güçlü bir olasılık, bir duyumdur, Karaköy de aynı senin söylediğin gibi olabilir diye düşündüm yazdıklarını okuduktan sonra fakat henüz testlerine başlanmamış olduğu teorisini güçlendiren düşüncem videoda Çemberlitaş'tan çok az kısımlar gösterilmesidir, daha çok slayt, konsept çizimler tarzında olmuş Çemberlitaş ile alakalı kısımlar, kattıkların için çok teşekkür ederim :)
GodfreyxSpider07 yazdı:Araştırmalarını beğendim Yasin.Tıpkı benim geçen yıl "Tılsım İstanbul Gazetesi" kapsamında Grup Bölgeleri için yaptığım araştırmalara benziyor.
Benden de birkaç birşey gelsin o zaman =)
Gazetenin adı gördüğünüz üzre Tercüman-ı Hayat.
Tanzimat Dönemi Edebiyatı'nın başlangıcında Agah Bey ve Şinasi tarafından "Tercüman-ı Ahval" gazetesi kuruluyor bildiğiniz üzre.Agah Bey'i ansiklopedi ve internet ortamında biraz araştırıp hakkında bilgi sahibi olmanızı öneririm.
Selami Kelaynak görevlerinin hikayelerini özenle takip edin.Gerekirse yeni bir karakter kasıp tüm görev açıklamalarını okuyun,eğlenceli olacaktır :)
Oyunun tarihçe kısmına gelirsek,orada oyuncularımızın satır aralarını iyi okumalarını tavsiye ederim.Ayrıntı her zaman orada sizleri bekliyor ;)
Araştırmacı oyuncuları her zaman severim,Yasin senin de çalışmalarını beğendim.3.bölümü sabırsızlıkla bekliyorum.
Ayrıca Şarapçı karakterine çok dikkat edin hikayelerde.Onun gizemini çözdüğünüzde,çok şaşıracaksınız =)
Gerekirse tarihçeyi düzenli bir şekilde defalarca okuyun =)

Çok teşekkürler Sercancım öncelikle kattıkların için sonsuz teşekkürlerimi sunarım gerçekten güzel yerlere değinmişsin :) Bu arada Şarapçı eski bir beyaz büyücü, söylemeden geçemeyeceğim, bilmeyen arkadaşlara duyrulur :) Şu Agah Bey hakkında araştırmayı yapsam iyi olacak o önerin için ayrıca teşekkür ederim, 3. konu hakkında ise kararsızım :) Benim bildiklerim en azından şimdilik bu kadar, datalarla oynamaya da hiç niyetim yok (eklentinin gelmesine 1 gün kalmış olsa bile)...
Herkesin fikirlerini bekliyorum, tekrar teşekkür ederim...
bilinmez yazdı:giriş eö den olcak
Benim de düşüncem bu yönde, yine haritalara bakacak olursak bir ruh taşı ile giriş olmayacaksa Çemberlitaş'a en yakın bölge Eminönü bölgesi :)
Kattıkların için teşekkürler, iyi forumlar...
Suskunjackal yazdı:
GodfreyxSpider07 yazdı:Ayrıca Şarapçı karakterine çok dikkat edin hikayelerde.Onun gizemini çözdüğünüzde,çok şaşıracaksınız =)
Şarapçı beyaz büyücülerden biri.Yanlış hatırlamıyorsam bir olay olmuş ve dağılmışlardı şarapçıda içlerinden biri :)
Aynen kardeşim :) Tarihçede yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam, biraz düşündürüyor fakat kesinlikle eski bir beyaz büyücü :) Doğuda uzun yıllar vatani görevini yapan askerlerimiz gibi o da zorlu bir görevin ardından ruhsal tedaviye muhtaç, kendini içkiye vermiş :D Kattıkların için teşekkür ederim...
Resim
Bitmez görünen mücadelede bir adım daha ilerlemek için...
Tılmesa
Kullanıcı avatarı
Rescuer
Mebrure'nin Adamı
Mebrure'nin Adamı

Mesaj gönderen Rescuer »

MuRaTPoLaT yazdı:Resim

şah kobranın yerini nereye koymuşsun hocam ya :D
bakın bence şah kobra yüksek ihtimal =) o lağım girişi gibi olan yer belki testtir bilinmez :idea:
:D Çok da alakasız bir yerde değil :) Sadece harita büyük olduğu için şaşmalar oluyor ayrıca ben İstanbul'da yaşamıyorum ömrümde o yerleri 1 defa gördüm o da 5 yıl önce :) Bazı ufak tefek şaşmalar olabiliyor. Lağım girişi gibi olan yer hakkında hiç bir bilgim yok doğrusunu söylemek gerekirse, sadece duydum fakat görmedim ancak senin paylaştığın haritaya bakar ve gerçekte Çemberlitaş'ın nerde kaldığını hayal edersek Çemberlitaş Şah Kobra'nın ordaki kapının Güney Batı'sında kalıyor, orayla alakası yok :)
Yorumun için teşekkür ederim :)
Resim
Bitmez görünen mücadelede bir adım daha ilerlemek için...
Tılmesa
Kullanıcı avatarı
AsYaKaPLANI
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Sunucu: Kuklacı

Mesaj gönderen AsYaKaPLANI »

farkettiyseniz oyuna girdiğimiz karakter penceresinde arka tarafta gb makine nin ölüsü mevcut ve o görüntünün ilerisine baktığımızda bir cami görüyoruz ki bu yeni cami büyük ihtimal...yeni gelicek bölgede gb makinenin olduğu görüldü..demek istediğim şu ki karakterlerimizi belkide çemberlitaş bölgesinden seçiyoruz ve büyük ihtimalle girişi eminönünden olucak..çöl denilen yerin ilerisi olabilir :)
Karaoğlan(AsYaKaPLaNı)

Bayboranınoğlu(49)
Sakyamuni(49)
Rammsteinx(40)
xxxDEADxxx
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Sunucu: Teşkilat

Mesaj gönderen xxxDEADxxx »

İstanbul'daki tarihi eser sayılan taşların (dikilitaş,çemberlitaş vs.) altından gizli tüneller olduğunu varsayarsak (bu gerçektir gizli tüneller vardır araştırabilirsiniz) Şah Kobranın ordan girip Çemberlitaş'a kadar gizli bir yer altı tünelinden gideceğimizi de düşünebiliriz. :idea:
Kullanıcı avatarı
JouRney
Tepegöz Avcısı
Tepegöz Avcısı

Mesaj gönderen JouRney »

Girişin Eminönü'nden olacağı kesin. Bütün sır Data'larda yatıyor aslında . .
2009-2013
Kilitli

“Genel Etkileşim” sayfasına dön