Meran Soru-Cevap Kullancısı [Mesele Çemberlitaş]

Meran sunucusuna ait Genel Sohbet alanı
Kullanıcı avatarı
CevapAnahtari
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Meran
Klan: Lodos

Re: Meran Soru-Cevap Kullancısı [Mesele Çemberlitaş]

Mesaj gönderen CevapAnahtari »

Tremexhaqan yazdı:Selim abi bi soru sorucam yıllardır aklıma takılıyo bu eminönündeki tren istasyonu ne ayak?
Hakancığım o Sirkeci Tren Garı.Oyun efsanesine göre şöle anlatılır:

Kuklacı Kaosu getiricek olan lanetli şahıstır ve eminönüne tren ile o gardan ayak basmıştır.Eminönünde ise o gar gözden çıkartılmış ve çürümeye bırakılmıştır.Bu sırada "Yadigar Koruyucuları" yani Eminönü uçak kazasının ve senin sorduğun Sirkeci Garı'nda konuşlanmışlardır ve Kuklacının Eminönünden Kaybolduktan sonra dimaklarında sadece o gar kalmıştır.
İKV CEVAP ANAHTARI...

IKV TADINDA CEVAPLAR...

HAYAT CEVAPLARIYLA GÜZELDİR...
Kullanıcı avatarı
aBreLLia
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen aBreLLia »

nightboy yazdı:abicim işte bu yaa işte bu müthiş bi fragman müthiş şeyler olacaüına inanıyorum gerçekten çok güzeldi yaa :D
oguzuma katılıyorum banada çok güzel şeyler olucak gibi geliyor..
Resim
Kullanıcı avatarı
CevapAnahtari
İskele Babası
İskele Babası

aBreLLia yazdı:
nightboy yazdı:abicim işte bu yaa işte bu müthiş bi fragman müthiş şeyler olacaüına inanıyorum gerçekten çok güzeldi yaa :D
oguzuma katılıyorum banada çok güzel şeyler olucak gibi geliyor..
ikv moderatörleri bizi haritalar konusunda ne zaman üzdü ki :)
İKV CEVAP ANAHTARI...

IKV TADINDA CEVAPLAR...

Kullanıcı avatarı
AirLifte
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Mesaj gönderen AirLifte »

Selim bn özlem hatırladınmı? Hatırlarsın tabiki ;) Şey sana şeyi sorcaktım bu kadim hidrayla ordaki suyun bi ilişkisi varmı oraya çekmek falan ondan bhsediolardı ne alakası var mrk etmşmdirhep
[imgright]http://f1301.hizliresim.com/15/l/j2m62.png[/imgright]

KATYUSHA/КАТЮША

Расцветали яблони и груши
Поплыли туманы над рекой
Выходила на берег Катюша
На высокий берег на крутой

Resim

Gizlenmiş İçerikGöster
[youtube]http://youtu.be/pJzUurSh3UY[/youtube]
Gizlenmiş İçerikGöster
[youtube]http://youtu.be/I_Hk2b5cefc[/youtube]
Kullanıcı avatarı
sirjudgester
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Lotus

Mesaj gönderen sirjudgester »

Yeraltının yeni bolge acılması planlandıgı sıralarda yılanların oradaki kapıdan acılacagını zannediyorduk...
Babı-ali den acılınca oradan başka bir bolge acılacagını tahmin ediyorduk ki galiba dogru dusunmusuz...
Çemberlitaş güzel olacak umarım, yeni bolge hep iyi gelir oyunu canlandırır... Umarım yenilikler artar...

DeaTHxSeDoO
SerdarUSTA
FLasHBacK
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı

Mesaj gönderen FLasHBacK »

CevapAnahtari yazdı:
Tryagain yazdı:Merhabalar Cevap Anahtarı,

Sana sorum madenlerle ilgili olacak. Madenler bildiğin üzere ortalama 4 dk.'da cıkıyorlar. Fakat bazen 6-6.50-3.50 gibi dakikaları değişebiliyor. Bunun sebebini , ikincil olarak "şans faktörü" denen bir tezim var kendimce. Bu faktör oyunu oynadıkça yada oyun hesabı etkin olmadıkça doluyor, belirli bir kısımdan sonra sınırı geçiyor ve saf maden yada item vb. şeyler düşerek tekrar limitin altına iniyor. Yani oyun karakterin şans faktörünü dengeliyor. Bu tezim hakkındaki görüşlerini almak isterim.

Kolay gelsin..
Evet ilk soruna cevabım şu elbetki;bildiğimiz üzere bizler gibi madenlerinde seviyeleri var senin dediğin bu hipotez buna dayanır.ilk 20.seviye madenler ortalama 7 dk.lık bir zaman dilimi içerisinde 20-35.kademe madenler ortalama 10 dakikalık zaman dilimi içerisinde geriye kalanları ise 12 ve üstü olarak değerlendirilir.

Şans Faktörü dediğin şey aslında şudur,Dostum Mchakany abisi ve zamanında bilmem bilirmisiniz Sonsuzlukxleydi var idi.biz bu 4 şahıs şunu keşfettik eğer bir madeni misal Ametist..Eğer o madeni o yoldan geçerken çekmiş hiç umursamadan çekmiş gibi bi ruh haliyle denersen bilmiyorum artık nasıl oluyor ama oluyor %75 şansın oluyor madenin efsunlu olması..Ancak şans faktörü diye adlandırdığın terimin oyun ile bir ilgisi yoktur.Bu sadece bir varsayım olarak görülür.

İkv maden olaylarında şans olayı dediğin olay anlattığın gibi değildir ... Açıklayayım ;

Bir madende ilk çekişte 2. saf madenin çıkma olasılığı %12 3.saf madenin çıkma olasılığı %9 ..
Eğer 3. derece saf materyal verebilen bir madende iseniz çektiğiniz her 2. derece materyal bu olasılığa %7 ile %15 arası ekleme yapar .. Maksimum 165 adet 1.derece materyal toplama da bir adet 3. materyal çıkma olasılığı %99'dur ... Fakat bu maden yoğunluğuna göre de değişebilir ...

Şöyle açıklayayım ;

Bir madeni 15 kez A şahıs topladı 16. toplamayı B şahsı yaparsa 2. veya 3. derece materyalin o şahsa çıkma olasılığı A şahsından %9 daha fazladır ...Ve madenlerde olasılık sıfırlama olayı da vardır ...
Örneğin;
3 saat bir madenin başından ayrılmadınız ve her madeni siz topladınız maden başı yoğunluk yoktu... Eğer 3 saatin sonunda toplama işlemine yarım saat ara verirseniz o maden deki olasılık oranınız tekrar başa döner ... Yani 3 saatlik vaktiniz artık o maden için değersizdir ...

Fazla merak iyi değildir derler fakat İKV'nin Data dosyalarının kontrole açık olması insanın merakını uyandırıyor.

Eğer bu olasılık hesaplamalarına inanmıyorsanız İKV Data dosyalarına bi göz atınız ;)

FlashßacK...
Kullanıcı avatarı
CevapAnahtari
İskele Babası
İskele Babası

FLasHBacK yazdı:
CevapAnahtari yazdı:
Tryagain yazdı:Merhabalar Cevap Anahtarı,

Sana sorum madenlerle ilgili olacak. Madenler bildiğin üzere ortalama 4 dk.'da cıkıyorlar. Fakat bazen 6-6.50-3.50 gibi dakikaları değişebiliyor. Bunun sebebini , ikincil olarak "şans faktörü" denen bir tezim var kendimce. Bu faktör oyunu oynadıkça yada oyun hesabı etkin olmadıkça doluyor, belirli bir kısımdan sonra sınırı geçiyor ve saf maden yada item vb. şeyler düşerek tekrar limitin altına iniyor. Yani oyun karakterin şans faktörünü dengeliyor. Bu tezim hakkındaki görüşlerini almak isterim.

Kolay gelsin..
Evet ilk soruna cevabım şu elbetki;bildiğimiz üzere bizler gibi madenlerinde seviyeleri var senin dediğin bu hipotez buna dayanır.ilk 20.seviye madenler ortalama 7 dk.lık bir zaman dilimi içerisinde 20-35.kademe madenler ortalama 10 dakikalık zaman dilimi içerisinde geriye kalanları ise 12 ve üstü olarak değerlendirilir.

Şans Faktörü dediğin şey aslında şudur,Dostum Mchakany abisi ve zamanında bilmem bilirmisiniz Sonsuzlukxleydi var idi.biz bu 4 şahıs şunu keşfettik eğer bir madeni misal Ametist..Eğer o madeni o yoldan geçerken çekmiş hiç umursamadan çekmiş gibi bi ruh haliyle denersen bilmiyorum artık nasıl oluyor ama oluyor %75 şansın oluyor madenin efsunlu olması..Ancak şans faktörü diye adlandırdığın terimin oyun ile bir ilgisi yoktur.Bu sadece bir varsayım olarak görülür.

İkv maden olaylarında şans olayı dediğin olay anlattığın gibi değildir ... Açıklayayım ;

Bir madende ilk çekişte 2. saf madenin çıkma olasılığı %12 3.saf madenin çıkma olasılığı %9 ..
Eğer 3. derece saf materyal verebilen bir madende iseniz çektiğiniz her 2. derece materyal bu olasılığa %7 ile %15 arası ekleme yapar .. Maksimum 165 adet 1.derece materyal toplama da bir adet 3. materyal çıkma olasılığı %99'dur ... Fakat bu maden yoğunluğuna göre de değişebilir ...

Şöyle açıklayayım ;

Bir madeni 15 kez A şahıs topladı 16. toplamayı B şahsı yaparsa 2. veya 3. derece materyalin o şahsa çıkma olasılığı A şahsından %9 daha fazladır ...Ve madenlerde olasılık sıfırlama olayı da vardır ...
Örneğin;
3 saat bir madenin başından ayrılmadınız ve her madeni siz topladınız maden başı yoğunluk yoktu... Eğer 3 saatin sonunda toplama işlemine yarım saat ara verirseniz o maden deki olasılık oranınız tekrar başa döner ... Yani 3 saatlik vaktiniz artık o maden için değersizdir ...

Fazla merak iyi değildir derler fakat İKV'nin Data dosyalarının kontrole açık olması insanın merakını uyandırıyor.

Eğer bu olasılık hesaplamalarına inanmıyorsanız İKV Data dosyalarına bi göz atınız ;)

FlashßacK...
bana datadan söz ediyorsun o zaman Mt.cshell dosyasını iyice incele ve X Trap ta dizine çıkar dosyaların ne olduğunu o zaman görürsün.

ayrıca bu ispatlanmış bişi ;

bunun net bir cevabı yoktur aslında 6 saat bir madende dursanda 1 saat dursanda o mt.cshell dosyasının o dakika vereceği açığa bağlıdır.bu dosya belli bir zamanda açık vermektedir bu süre madenin kaçıncı çıkışı olduğuna bağlıdır misal 10 kere çıkmış bir madenden 11.sini açık verebilir x trap bunu görmemize izin veremiyor çünkü bu saklı bir dosya...

iyi oyunlar..
İKV CEVAP ANAHTARI...

IKV TADINDA CEVAPLAR...

Kullanıcı avatarı
sirjudgester
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Lotus

Mesaj gönderen sirjudgester »

Çok ilginç... Ama şoyle bişey de var ... Örneğin ben maden topladım 3 saat boyunca ve sıkıldım bıraktım...
Adamın biri gelip cekiyor 3. saf... Ben bırakınca olasılıgın sıfırlanması gerkmezmiydi???
SerdarUSTA
Kullanıcı avatarı
CevapAnahtari
İskele Babası
İskele Babası

sirjudgester yazdı: Çok ilginç... Ama şoyle bişey de var ... Örneğin ben maden topladım 3 saat boyunca ve sıkıldım bıraktım...
Adamın biri gelip cekiyor 3. saf... Ben bırakınca olasılıgın sıfırlanması gerkmezmiydi???
O maden çeken kişiye bağlı değildir şöyle açıklayayım

Madenimiz 05839214038 No lu Maden Olsun (Kalsedon) Makine Açık vericek bir numara yollar net ağına

Gönderilen Seri no 40 olsun bu numarayı kaçıncı düzeyden maden ise onunla çarpar 40x4=160
Hanesi Kadar böler 160:3=53,3
=%5,3 olarak alır.
=%45 üzerinden hesaplanır.
Açık verdiği dakikadaki uzaklığı çıkartır ve madendeki şans o kadar artar veya azalır..

Teoriyi Ortaya Atan: Stallion (Kuklacı 2008)
Teoriyi Bulan: XxxNİDAxxX (Eminönü 2008)
Teoriyi Çözen: PendragonLT (Eminönü 2008)

Sözlük:

Makine=(04365 No lu dosya)
İKV CEVAP ANAHTARI...

IKV TADINDA CEVAPLAR...

Kullanıcı avatarı
CevapAnahtari
İskele Babası
İskele Babası

sirjudgester yazdı: Çok ilginç... Ama şoyle bişey de var ... Örneğin ben maden topladım 3 saat boyunca ve sıkıldım bıraktım...
O maden çeken kişiye bağlı değildir şöyle açıklayayım

Madenimiz 05839214038 No lu Maden Olsun (Kalsedon) Makine Açık vericek bir numara yollar net ağına

Gönderilen Seri no 40 olsun bu numarayı kaçıncı düzeyden maden ise onunla çarpar 40x4=160
Hanesi Kadar böler 160:3=53,3
=%5,3 olarak alır.
=%45 üzerinden hesaplanır.
Açık verdiği dakikadaki uzaklığı çıkartır ve madendeki şans o kadar artar veya azalır..

Teoriyi Ortaya Atan: Stallion (Kuklacı 2008)
Teoriyi Bulan: XxxNİDAxxX (Eminönü 2008)
Teoriyi Çözen: PendragonLT (Eminönü 2008)

Sözlük:

Makine=(04365 No lu dosya)
İKV CEVAP ANAHTARI...

IKV TADINDA CEVAPLAR...

Kilitli

“Genel Sohbet” sayfasına dön