**HUN LONCASI PROJESİ**

Tılsım sunucusuna ait Genel Sohbet alanı
asim3428
Meteor Kaşifi
Meteor Kaşifi
Sunucu: Eminönü
Klan: Arzın Çocukları

Re: **HUN LONCASI PROJESİ**

Mesaj gönderen asim3428 »

Arkadaşlar,
Sonuç olarak hepimiz Tılsım sunucusunda oynuyoruz ve sunucumuzu dahada geliştirmek için hepimizin birazcık uğraşması gerekir.
Şahsım adına daha saygılı ve daha neşeli bir sunucu olması için elimden geleni yaparım.
YENİSAHRA
Asım Küçük
Civra
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Tılsım
Klan: Lodos

Mesaj gönderen Civra »

Yorum yapmaya bile gerek yok.
Forum kirliliği KİLİT.
yilmaz3062
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen yilmaz3062 »

HarunYILMAZ yazdı:Merhabalar...
Öncelikle uzun zamandır bu konu üzerinde değerlendirme ve çalışmalar yapıldığını hepimiz biliyoruz.
Daha önce de bu şekil bir Toplantılar düzenlendi gayet iyi gidiyordu ancak bir müddet sonra bu birlik yıkılma aşamasına geldi. Bu sunucuda olduğumuz günden itibaren bu tarz organizasyonların hepsinde yer aldık.
Amisos Lonca sı Forum sözcüsü ve Proje, Organizasyon Yönetimi sorumlusu olarak.
Bu Projeyi düşünen arkadaşları tebrik ediyorum.
Ancak sunum itibari ve alt yapı çalışması yapılmadan bu şekilde faraza ''şu olsa, bu olsa, şunu yapsak'' gibi yapılan projelerde yaşadığımız sonuçlarında farkındayız.
Üzülerek söylemek istiyorumki. Hiç bir ön çalışma yapılmadan sadece fikir ile öne atılan projelerde

Yer Almayacağız.

Sizlere Başarılar Diliyoruz....
Bence güzel bir yorum olmuş. Umutsuz olmaktan ziyade bireysel olarak elimi taşın altına koyma ihtyacı hissediyorum.
eleştiri hakkım varsa Hun loncası projesi yerine herkesi temsil eden bir isim bulunabilirdi.
Kykxşifahan, KykxBüyühan,KykxSavaşhan

[imgleft]http://img837.imageshack.us/img837/3258/rehbertakimi.png[/imgleft]
Kullanıcı avatarı
AlpAykan
Junon'un Katili
Junon'un Katili

Mesaj gönderen AlpAykan »

Tamam arkadaşlar , ben şahsen pes ettim.
Loncam ve Lonca başkanımız Serdar adına , bir daha hiç bir projeyle karşınıza çıkmıyacağım.

Sİzlerin projeleri varsa buyrun koyun ,
birde sizin projelerini görelim.

Harun kardeşimi ayrı tutuyorum.
Ama sizlerin tuzu nasılsa kuru , herşey istediğiniz gibi gidiyor.
Ama oyunda sadece siz oynamıyorsunuz , haa dersenizki banane başka loncalardan banane ikv nin ve tılsımın genelinden , diyebilirsiniz.
Sanırımda aynen böyle olmakta.

Diyorsanız ki , herşey bizim için yolunda gidiyor.
O zaman , ben ne dersem boş.

Birdaha bundan böyle , hiç bir proje tasarlamıyacağım.
Hiç bir projenin altında imzam olmıycak.
HAzırlarsanız , göz gezdirir , doğru olduğuna inandığımda desteğimi veririm.
Tıpkı , Mehmet kardeşimin en son açıkladığı projeye destek olduğum gibi.

Neyse , sizlere iyi forumlar...

Reis , konunun kilitlenmesini istiyorum...
Kullanıcı avatarı
ustax66
Sığınak Fedaisi
Sığınak Fedaisi
Lonca: Raiders Of Anatolia

Mesaj gönderen ustax66 »

SELAMÜNALEYKÜM;

Proje genel hatları ile bakıldığında güzel ve uygulanabilir özellikte, bence eksik olan anlatma yani ifade tarzı; Oyundaki kişilerin yaş oranlarındaki geniş yelpaze, lonca sayısı, loncaya dahil olanlar ve olmayanların sayısı, klanlar arasındaki kabul edilmiş rekabet, menfaat konusunda idefiks olan oyuncular.

Bu projeyi benim aklıma gelen yukarıdaki maddeleri dahada katarak göz önüne alıp daha taferruatlı ve bireye de hitap edecek bir tarzda yazıp açıklarsanız vede sunumda projenin ana başlangıç maddeleri diyerek fikir platformu oluşturursanız sanırım katılım çok daha fazla olur.

Destek verdiğim halde bu eleştiri neden derseniz ? Benim bu oyunda en iyi anladığım şey ilk etapta oynayanların hırs ve agresif duygularını tatmin etmek amacı olduğudur. Şöyleki, oğlumda bu oyunu oynuyor ve profosyonel veya ona yakın bir seviyede oyuncu, ikimiz kendi çarlarımız ile bir zor göreve gitsek ve benim her zaman yaptığım gibi yavaş veya yanlış oynamaktan o görev olmasa oğlum dahi tepki gösterir. Çünki benim amacım bir hedefe ulaşmak veya zor olanı başarıp aynadaki beni tatmin etmek değil. Gerçek olan oyundakilerin % 90 hatta fazlası oğlum gibi oyunu, kişiliklerinin sırtında kambur gibi taşıyanlardır.

Şimdi bu projenin faydalarını bu çoğunluğa kısa ve manada kısıtlı bir tanıtımla nasıl anlatırsınız. Bence bir oyuncunun dediği gibi başlığı değiştirin, hun loncasının yaptığı bir proje değil bir oyuncunun tılsım sunucusu için açtığı bir fikir platformu olsun. Yazılan maddelerde fikir lpatformunun ilk ürünleri olsun ve fikir isteyin maddeler çoğalsın. Bu platforma fikir yazarken bile kişilik egoları tamin olacaktır emin olun, bu herkes için geçerli (( mesela ben şu an düşüncemi açıkladığım için mutluyum, çünki benimde bir katkım olmuş oluyor.)) Maddeleri kbul edenler parmak kaldırsın tarzında olan bir proje sanal dünyada itici gelebilir çünki cevap yazacak olanlar karşınızda değil tamamen hükümran olduğu klavyenin başındaki insanlar.

Düşüncelerimi anlatabildimmi bilmiyorum. Bu güzel projeyi aynı güzellikte bir ifade tarzı ile tanıtırsanız eminimki anlamak isteyenler daha çok olacaktır.

Saygı ve Sevgilerimle

Arif YAMAN
Resim
Resim

[right]Arif YAMAN[/right]
Kullanıcı avatarı
Reymond
İstihbarat Üyesi
İstihbarat Üyesi

Mesaj gönderen Reymond »

Projeniz gercekden çok güzel çok iyi düşünmüşsünüz ama nedense bu oyundaki bazı oyuncular bir takım yeniliklerin onlara neler kazandıracağının farkında değildir zamanında olan sorunlar nedeniyle bazı kişilerin saçmalaması hiç hoş değil şahsen sizin projenize tamdestek veriyorum.Bazı oyuncular halbuki bu yenilikleri hak etmese bile.
<)
bugrahan97
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen bugrahan97 »

Projeniz güzel.Ben Katılmayı Dilerim Ama Başkanla Yine de konuşayım.
xCRAZYWİLDx
CrazywildII
CrazyWild
Kullanıcı avatarı
Cesurlar
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi

Mesaj gönderen Cesurlar »

Tılsım sunucusunda oynayanların onda biri bile forumu takip etmezken,hırsızı,küfürbazı oyuna devam ederken bu projenin veya bunun gibi projelerin başarıya ulaşacağına inanmıyorum. Aynı şekilde lonca savaşlarını düzene sokabilmeniz de imkansız. Birkaç lonca bu projeye katılsa bile loncasız olan onlarca karakter gördüğü heryerde birbirini kesmeye ve kavga etmeye devam edecek. Yine de emek harcamışsınız elinize sağlık şahsım adına projeye katılmayı düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
Icha
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Mesaj gönderen Icha »

senolmadan yazdı:
TAM BİR BİRLİKTELİK
TILSIM KARDEŞLİĞİ

Bu tam bir birliktelik projesidir.Hiç bir oyunda , hiç bir serverde yapılmayan , çok kapsamlı ve özellikli bir proje.

Önce iyice okuyun ve anlayın.Tam anlamda peşin hüküm vermeden konuyu özümseyin.
Her kelimeyi , anlayın ki o zaman bu porje içinde yer alıp almıyacağınıza karar verin.

Öncelikle selamlar ,
mesajınızı kısım kısım değerlendirmek suretiyle hem görüşlerimi hem de kararımı belirteceğim.
sanırım bu şekilde aynı anda dileğinizi -yani iyice analiz edip ona göre karar verme işini- karınca kararınca görüşlerimi de açıklayarak ve böylelikle naçizane katkı sağlamak gayemi de gerçekleştirerek yerine getirmiş olurum..
şimdiden sürç-ü lisan affola diyerek başlayayım müsaadenizle...

senolmadan yazdı:

Bu gidişat değişmeli , değişicek , değiştireceğiz.Oyunun oyun gibi oynanması taraftarıyız.Oyundan , başka çıkardığımız hiç bir paye olmamalı.

Başlıktan anlatmak istediğimiz kısaca , oyunda , sanal alemde ve reel de , tam bir birliktelik sağlamak için çaba harcamak.
Bu üç kelime içerikde açıkladık.
Umarım beğeniyle okur ve değerli loncalar ve loncasız dostlarımız , bu proje için de yer alırlar ,ve Tılsım kardeşimiz olurlar ....

Bunun bir oyun olduğu gerçeği ile oyuna ve oyunculara yaklaşım gerçekleştirilmesi dileği, İKV de rastlanan hem en içten ve hem de en mantıklı tespitlerden biridir.Aşağıda ayrıntılı olarak inceleneceği şekilde bazı detaylar haricinde genel prensip olarak; oyundaki insan ilişkilerine dayalı insani aksaklıkları gidermek için yapılacak ortak bir tavıra ancak büyük bir şevkle destek verilebilir...

senolmadan yazdı:
TILSIM KARDEŞLİĞİ MADDELERİ
1. Klan savaşlarının ayarlanması : Oyundaki düşmanlıkların çıkmasına neden olan , savaşları bir düzene sokmak.
(İçeriği yapacağımız toplantıda tartışabiliriz)

Bu madde belki iyiniyetinizi birinci elden en net gösteren madde olsa da uygulamasında karşılaşacak güçlükler bunun bir genel ilke olarak değil, bir dilek olarak belirlenmesini gerektiriyor...
Çünkü OkO mantığında yapılandırılan İKV de klan savaşlarının yer ve zamanını, oyuncular üst kurulu gibi bir oluşumun düzenlemeye çalışması ancak olumsuz tepki toplayabilir...hassasiyetleriniz çok doğru ama sorunun çözümü zor...

burada ancak "Tılsım Kardeşliğine" katılım sağlayan oyuncuların katılım sağlayacağı "kardeşlik savaşları" gibi bir organizasyonun belirlenmesinin daha uygulanabilir olacağını düşünüyorum

senolmadan yazdı:

2. Lonca kardeşliği :a.) Arz klanın daki loncaların , kendi klanından veya Lodos klanından bir kardeş lonca edinebilmesi.
b.) Lodos klanın daki loncaların , kendi klanından veya Arz klanından kardeş lonca edinebilmesi.

Böyle bir öneri gene yukarıdaki gibi müthiş bir iyiniyet taşısa da ve şahsen bu iyiniyeti ve buna sahip olanları takdir etmeme sebebiyet verse de gene aynı üst şıkta ki gerekçeler ile yani;
"uygulanabilirlik-pratiğe indirgenebilirlik-gerçekçilik" gerekçesi ve
"oyun felsefesiyle mateessüf uyumsuzluk" gerekçesi
sebebiyle bu önerinize katılamıyorum..
lonca sistemi daha gelmeden ve ayrıntıları belli olmadan, oyuncular arası ne yazıktır ki sahip olmadığımız aşikar olan bir "olgunluk" derecesi gerektiren bu öneriniz için en azından vakit henüz erkendir

senolmadan yazdı:

3.Maden Piyasası : Maden fiyatlarını gözden geçirmek ve lonca ve loncasızlarla , ortak bir proje daha yapmak.

maden piyasası ile ilgili yapılabilecek ve diğer oyunculardan tepki çekmeyecek tek şeyin;
itemların ve madenlerin "tavsiye edilen üst alt marjlarıyla alım satım fiyatlarının" forumda bir başlık açılarak duyurulması olduğunu düşünüyorum...

tavsiye edilen miktar üstünde bir fiyatla bir şey alanların, arz-talep kanunu gerçeği çerçevesinde oyunculara asıl kötülük edenler olduklarını düşündüğümden, satana değil alana kızan birisi olduğumdan bu maden fiyatları konusunda bundan başka "sonuç getiren" bir çözüm düşünemiyorum..

ortak bir yaklaşımla piyasanın kontrol edilmesi için ise çok...bundan çok daha fazla organize olunması gerekecektir..
ama bu başlıktaki sözüm ona cevap sıfatlı yazıları okuduğumda bile aklıma gelen sözcük, organizasyon kelimesi değildi..

senolmadan yazdı:

4.Birliktelik :Loncalar arası ve loncasızların kendi aralarında veya loncalara olan kırgınlıkların ve hiç düşünmek istemediğimiz düşmanlıkları varsa , bunları gidermeye çalışmak.

Şu satıra kadar aslında en olabilir gözüken öneri bu gibi duruyor olsa da..
işte burada bu başlıktaki cevaplardan da anlaşılabildiği üzere;
eldeki malzemenin niteliği(-liksizliği) ve seviyesi(-sizliği) bu kadar aşikarken maalesef bu da uygulanabilir değil..

Sanırım bazı insanlar İKV ye gündelik yaşamlarındaki pasifizmleri ve ezikliklerinden duydukları komplekslerle sadece hırs kusmak için giriyor(başlıktan anladığım bazılarını bu da kesmiyor forumda da kavga arıyor)...
Bazı arkadaşlarımız ise yaşları gereği yeni ergenliğin hormonel fırtınalarında kendilerini kaybetmiş bir biçimde buralarda boy gösteriyorlar..

onların düşmanlık gidermek, kırgınlıkların üstünden gelmek gibi dertleri olduğuna inanamıyorum...
esef elem ve ibretle belirtmeliyim ki bu tip kişiler daha çok düşman kazanmak ve kırgınlık yaratmak için ortalarda dolanan serseri bir mayın olmayı "halt belliyorlar"..

oyuncu profilinde azımsanmayacak bir orana sahip olan bu kitlenin varlığı yüzünden bu dilek "tam anlamıyla" pratik bir sonuç vermeyebilir..

ama gene de inadına bunun için çaba içeren her faaliyete katılmayı onur ve ödev addederim..şahsım adına en azından...

senolmadan yazdı:

5.TURNUVALAR :

a.) Öncelikle , her loncanın kendi içinde böyle bir proje başlatması.Katılım bedeli olarak , lonca üyelerinden başkanın 1 er milyon toplaması.Birinci olana , bu meblağın % 20 sinin verilmesi.
Geriye kalan % 80 nin ise ihtiyacı olan üyelere dağıtılması.

öneriniz aslında çok güzel..ama bunun ileri ve uzun vadeye bırakılmasını da düşünmenizi önermeme izin veriniz...
çünkü ortada bu kadar haksız ve iftirai suçlamanın kolayca savrulabildiği bir dönem varken; "akçalı işler" sanıldığının tersine bir takım söylentiler getirebilir...
Ancak GM ler destek verirlerse;
paranın toplanması ve ödülün dağıtılması konusunda Tılsım sunucusuna has bu tip bir organizasyon yapılabilir..
vellakin hala "şike" iftiraları ve komplo teorileri salvosu ile yıpratılma riskinin şiddetle var olacağı da ayrı bir vakıa dır..
gene de bu şıkka da kendi adıma bu şerh ile destek verebilirim..

senolmadan yazdı:
b.)Klandaşların , da yukarıdaki şartları gözeterek , turnuva düzenlemeleri.

üst şıkta imalarla dolu yazımda da belirttiğim gibi "belli bir takım sebeplerle" zaten olası bir turnuvada bile çok fazla potansiyel risk varken bunu çoğaltmak riski de artırmak anlamına gelir..
bu şıkka destek vermemek tam bu anlamda kendi içimde tutarlılık adına yapmam gerekendir...(üstte şerhli destek verdim burada veremezdim ;) )

senolmadan yazdı:
c.)Arz klanın Lodos klanı ile bir turnuva içinde buluşması. (lonca ve loncasız arkadaşların önce ayrı bir ortamda turnuva yapması ilk 3 e girenlerin blli bir yerde birbirleri ile turnuva yapmasını sağlamak)
Tabi ki yukarıda ki şartları gözeterek.

oyuncuları Tılsım kardeşliğinde toplamak için harekete geçilmiş ise eğer- ki iddia budur- onları klanlı klansız/loncalı loncasız/arzdı lodostu diye ayrıca -zaten bölünmeler yeterince yokmuş gibi-bir kere daha bölmenin olumlu bir anlamı ve katkısı olacağına kanii değilim..

ve bir turnuva yeterince problem riski taşırken birden fazla turnuvanın olağan sonuç vermeyeceğini düşünüyorum

senolmadan yazdı:
6.Turnuvalar her ay tekrarlanıcaktır.

Eğer bir Tılsım turnuvası olacaksa bu süre makul ve uygundur...Frekansın daha kısa olması anlamını bozar...daha uzun olması ise heyecan katmazdı

senolmadan yazdı:
7.Forumda birliktelik :İkv forumun da , hikaye ve şiir yarışmaları düzenlemek (video da ileride olabilir).Birinci , ikinci ve üçüncüyü oluşturacağımız üç juri seçicektir.
Bu yarışmalara , her loncadan bir kişinin katılması beklenmektedir.
Loncasız arkadaşlarımızdan da 5 kişinin katılması makbuldür.
Yarışmaya katılan üyenin lonca başkanı tarafından her üyeden ,250 bin er lira toplaması ve yarışma jurilerine vermesini istemekteyiz.
Toplanan paranın % 10 u birinciye , % 5 i ikinciye ve % 3 ü de üçüncü arkadaşa verilmesi.
Geriye kalan kısmın ise , bir kasada tutulmasını yapılacak toplantıda kararlaştıracağımızı söylemek isterim.

lonca sistemi gelmeden, sistemin ayrıntıları belli olmadan; loncalı loncasız ayrımına bu kadar dikkat edilmesi olağan değil gibi gözüktü bana...(sonuçta kendi loncamdan tamamen küfüre karşı ilkesel duruş göstermiş olmak için istemeden ve üzülerek ayrılmış olan ben gibi istisnai ya da anlık tartışmalar dolayısıyla içi boş anlık kararla ayrılan genel örnekler de vardır..)
Burada en başta kardeşliğin tanımını iyi düşünelim;
"Tılsımın loncalı üyelerinin kardeşliği" mi?
"Tılsım kardeşliği mi?"
buna karar verelim önce...

benim bu turnuvalar ile ilgili genel önerim ise;
GM lerle iletişime geçilmesi ve oyuncular arasına akçalı konuları sokmadan bu tip bir faaliyetin kendi gözetim ve hediyeleri ile yapılıp yapılamayacağını belirlemek olur..
bunu oyun yönetiminin gözetiminde yapmak olası iftira ve şike mızıkçılıklarını, söylenti ve buna dayalı potansiyel kırgınlık ve hatta kamplaşmalarını engeller..

Mütevazice belirtmeliyim ki...kendi adıma forumda düz yazıda bir turnuvada...hmmm...nasıl denir....kimseyi tanımam.. ;) :lol:

senolmadan yazdı:
8.TAKİP VE İZLEME :Oyunu çok dikkatlice gözlemleyip , kötü niyetli kişilerin amaçlarına ulaşmamasını sağlamak.ve bu şahsa gereken cezanın verilmesini sağlamak.
(şahsa cevap dahi vermeden Şikayet bütonunu hemen devreye sokmak ve desteğe hemen bir e mail göndermek.Tabi ki destek tende bir an evvel bir işlem yapmasını istemek)
Forumu da aynen , dikkatlice takip ederek , burdada kötü niyetli kişilerin gereken cezayı almasını sağlamak.
burada bu öneriyi yapan arkadaşa destek vereceğimi söylemiş olmak bile aslında üzücü..
ama bu önerinin dillendirilmiş olmasına ne yazık ki kocaman bir teşekkürü yapmak durumundayım...
keşke zaten normal ve olması gereken bir insani davranış biçimi olan bu tip bir hareketin önerilmiş durumda kalmasına şahit olmayacak kadar erdemli ve ahlaklı bir kitle olabilseydik...
lakin böyle düzgün insanlar topluluğu olmaktan çok uzağız ve bu "önerilmek zorunda kalınan bir davranış" olarak karşımıza çıkıyor...
ne acı bir durum..değil mi?

bu şıkta sonuna kadar size yardımcı olmak ve katkı sağlamak, insan olarak benim en başta kendime karşı olan borcum...

senolmadan yazdı:
9.REEL DE BİRLİKTELİK:Aynı veya yakın şehirlerde ikamet eden kardeşlerimizin , dostlarımızın , bir irleri ile görüşmeleri için teşvik etmek.
Forum da bu konu ile ilgili bir başlık açacağız.ve tüm dostlarımız hangi arkadaşımız nerde öğrenip isterse haberleşip ziyaretine gidebilicek.
Bunda ki amacımız , dostlarımızın birbirleri ile esenleşmeleri ve dostluk bağlarımızın kopmayacak halatlarla bağlanması.

:)
bir bayan kullanıcı olarak burada pozitif bir ayrımcılık istiyor ve olası tacizlere karşı böyle bir(reelde tanışma) ihtimali aklımın ucunun köşe kıyısının tırnağından bile geçirmiyorum...üzgünüm...anlayışınıza sığınırım...

reelde sıkı dostluklar kuracak tüm arkadaşlarıma manevi desteğim sonsuzdur...aman yeter ki kimse bana bulaşmasın diyorum :D

kaldı ki...
buraya dikkat;
yaşanmış bazı acı ceza hukuku vakalarından dolayı bu tip dostluk organizasyonlarını reele indirgemeden önce katılımcıların birbirleriyle daha sonra yaşayabilecekleri muhtemel gerginliklerinde suç teşkil edebilecek fiziki imkanlara kavuşmamaları gerekliliğini hatırlatıp; bu ve benzeri reel buluşmaları hazırlayan arkadaşların, herkesin kendileri kadar iyi niyetli olmayacakları gerçeği ışığında azami dikkate sahip olmalarını önemle hatırlatıyorum..
sonra kendinizi saçma sapan saiklerle yapılmış bir suça dayalı bir hukuk soruşturmasında suje olarak bulmak da var maazallah...(buradaki imalar yeterlidir sanırım)

yani;
iyiniyetli olmak keşke herşeyi çözse..ama hayat ve insanlar iyi niyetli değil...

senolmadan yazdı:
10.SANAL DA BİRLİKTELİK:Tılsımda oynayan her bireyin , Lonca veya loncasız arkadaşlarımızın web sitelerini ziyaret etmeleri için desteklemek.
Yine esenleşmeleri ve birbirleri ile haberleşmelerini sağlamak.

kendi adıma üst şıktaki çekincelerimi aynı şiddette sürdürüyorum..

genel anlamda ise hırsızlık olaylarının patlamasının yaşanmaması için bu tip bir organizasyonun görevlilerinin çok...çok dikkatli olmaları gerekeceğine nazarınızı celp ediyorum

senolmadan yazdı:
Evet dostlar , işte size bir imtihan.Bu projenin destekçisi olmak istemezmisniz ?
Biliniz ki bu proje içinde yer almak sizlere bu oyun dünyasında eya dostlarınızın arasında bulamadığınız ve belkide aradığınız bir ortamı sunacak.
Projeye destek vermeyenleri de saygıyla karşılar , onlara asla kin ve düşmanlık gütmeyiz.
iyi düşün ve kararını ver ...

BU konuyu açmakdaki gayemiz bu oyunu hepimiz oynuyoz ve bu oyunu daha güzel bir hale getirmek için elimizden geleni hepimizn yapması lazım sonuçda bu oyun hepimizin şimdi buraya saçma cevap yazanlarda olacak belki hoşgörende olacak belki güzel bir fikir diyende olacak belki başaramazsınız diyendeolacak ama biz yine aynı şeyi diyoruz her tür düşünceye saygımız vardır herkese söleyecek düşünceleri hakkında ayrı ayrı şimdiden teşekkür ederim kolay gele hepinize A E O

genel düşünceye "prensip olarak" katılmış olsam da şık şık bakıldığında kısmen ve bazen o da şerhli destek verdiğimi
farkettim..
Ama umarım öneri sahiplerine katkı sağlayabilmiş ve düşünülmemiş bazı yönlerde ki olası sorunlara dikkat çekebilmişimdir..
sevgi ve saygılarımla..
Yapım halinde...
under construction..
Kullanıcı avatarı
ustax66
Sığınak Fedaisi
Sığınak Fedaisi
Lonca: Raiders Of Anatolia

Mesaj gönderen ustax66 »

Alparslan kardeşim bence cevap yazman lazım bizlere...
Resim
Resim

[right]Arif YAMAN[/right]
Kilitli

“Genel Sohbet” sayfasına dön