GB ler ve Ofans savaşçıya karşı yapılan saçma haksızlık

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Icha
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Tılsım
Klan: Arzın Çocukları

Re: GB ler ve Ofans savaşçıya karşı yapılan saçma haksızlık

Mesaj gönderen Icha »

biraz daha düşündüm biraz daha sinirlendim ve bir yerden sonra ister istemez kopup isyanlara gark ettim...

yani;
GB ler hazırlanırken yapılan bir tasarım hatası sonucu; ofans savaşçının ve böylelikle tüm savaşçıların %99 unun emekleri heder edilmiş oluyor...

Zaten;
Makinaya girip tank olmak da yetmiyor
GB için bir de itemlarına sahip olacaksın...
o da yetmiyor...
bir de seni tanıyan adamlar seni gruplarına almaya lütfedecek...

eleştirel noktalarda dürüstçe eleştirmeye inanırım
hata varsa hata burada ve budur diye açık açık söylenmesinden yanayım ki bende öyle yapacağım;
Kaldı ki zaten elini vicdanına koyan herkes iyice düşününce kendine şunları sorar;

1-insan, her GB grubu için her allahın günü makinaya girmeye mecbur mu?
2-İnsan, GB için ona buna salya sümük "ne olur beni de alın!" diye yalvarmak zorunda bırakılır mı??
3-Alah için dürüstçe cevap verin...benim suçum ne ki bir tek gb ye sırf ofans olduğumdan mütevellit giremiyorum...Junonu sadece video paylaşımlarından gördüm..Bu benim ayıbım mı???Hayır sadece gerekli itemlarım yok(nasıl plus sa daha düşüremedim)ve milletle yüz-göz olmak istemiyorum...
4-Hiç mi bayan kullanıcıları düşünmediniz???bir bayan kullanıcı es kaza savaşçı çarı açtı diye her Allahın delisiyle tamamen ezik ve yalvarır bir konumda yüz-göz olmak zorunda mı?
ne o??
"elinin hamuruyla savaşçı açtın...oh sana ceza olsun.."
bu mu??

Allah aşkına bunun neresi akla mantığa izana insafa sığar???
bu mu kullanıcılar arasında adaletli bir dağıtım????
bu mu tüm kullanıcıların yararlanabildiği sistem???
Nerde bu noktada olması gereken kullanıcı memnuniyeti????bende yok...

hayır.. düzeltemiyorsanız niye böyle yarım yamalak bir iş yapıp GB leri eklenti diye eklediniz???
"Yoo iyi böyle sürünün savaşçılar" diyorsanız,
Eeeehhh!!! "eziyet ediniz" diye senet mi imzaladık size...kaldırın o zaman savaşçıları???

salak gibi 49 a kadar kastığıma mı yanayım???
Yoksa bunun aslında daha baştan engellenebilir bir problem olmasından dolayı
salak yerine konulduğuma mı yanayım???
söyleyin hangisine???

düşündükçe hem sinirleniyor insan hem de aklına yeni yeni sorular geliyor;
bu eklenti taaa ne zaman gelmiş...
hadi.. tasarımda tıss.... hata farkedilmedi
hadi.. testte zort...olay ıskalandı
eee hiç mi feed back tarzında bir geri dönüşüm almadınız???
hala bu konuda bir çalışma var mı yok mu o bile belli değil...,
bu kadar mı umursamaz olunur???
bu da iş mi şimdi???

evet sert yazdım ama özellikle dikkat ettim hiç bir şahsın grubun kişiliğini rencide edici bir ifade kullanmadım sadece durumu, durumun gerektirdiği ciddiyette yazıya döktüm...
yani;
kullandığım ifadeler serttir ama hakaret içerir bir ton ve sözcük içermemektedir...-ki öyle bir şey en başta bana yakışmazdı-
ancak;
eğer ifadelerimden alınan olursa es kaza
a)sürç-ü lisan affola
ve
b) ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz
böyle iş yapan böyle eleştirir..

eleştiriyi hazmetmek de meziyettir..
bari o görülebilmelidir...,

çünkü soru sorarak eleştiren kişi yargısını kanıtlarıyla sunduktan sonra " vay kendini bilmez eleştirdi" diye ayrıca eleştirilmez

ve gene belirteyim "bunu desteğe atın yollayın" diye hemen birileri çıkmasın zaten olacak olan o...ama burası genel etkileşim başlığı ve diğer kullanıcılarında görüşleri alındıktan sonra desteğe mail atılacağı daha ilk başta belirtilmiştir...

Niyr böyle doldum:
onu da izninizle paylaşayım:
39 seviyedeyken büyücü açmış ve süründürülmüştüm.kütük yaran işkencesi....
oyunu bırakmıştım..

şimdi 49 ve ben (akıllıyım ya ;) )bu sefer sürünmeyeyim diyerek yeniden oyuna döndüğümde savaşçı açmıştım işe bakın ki gene sürünüyoruz...

bu da şu demek 59. lvl geldiğinde şifacıların canı çıkacak...
perşembenin gelişi çarşambadan belli
burada daha salıdan belli oldu...
Yapım halinde...
under construction..
Kullanıcı avatarı
OsmanBey
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Klan: Lodos
Lonca: Osmanlı

Mesaj gönderen OsmanBey »

Icha gerçekten çok dolmuşsun. Seni anlayabiliyorum.
39 lvl varken bende bi ara bir büyücü kasayım demiştimde sırf Bab-ı Ali den çıkabilmek daha doğrusu orda doğmamak için klana girmiştim. 39 seviye büyücü ile hiç bi yere gidilemiyor sadece ölmek insanın sinir katsayısını arttırmak için olduğunu düşünüyordum.
Şimdi büyücüyü öyle görünce savaşçı süper demiştim. Ancak yetenek sistemi değişti hadi diyelimki eşitlendi ama dediğin gibi GB lerde savaşçı ne işe yarayacak diye kimse düşünmedimi acaba?
Hadi önceden Savaşlarda büyücü eziliyordu şimdi savaşçı diyelim. Ama gelen bu bölgelerde aktif olamayacak aktif olsa bile mısır çarşısından dışarı çıkamayacak. Er meydanına giremeyecek savaşlara katılamayacak hatta item bile kasamayacak.
Grup bölgesi zaten içerde öldüğümüzde hiç karlı olmayan bir bölge hee bide girerken makinaya Para ver çıkarken bidaha ver içerde örs parası dışarda makina parası birde gruba girebilmek için insanlara mahcubiyet. Hani nerde bu oyunun zevki nerde kaldı eğlence?
Evet bizler suçluysak savaşçı karakter açtık milyonlar harcayıp item dizdik ama bunların çoğu şimdi GB de çöp oldu.
Bir yolda göstersinlerde bari bizde onu yapalım yeminle sıkıldım büyücüden.
Kullanıcı avatarı
Icha
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Mesaj gönderen Icha »

farklı farklı başlıklarda konunun dağılması yerine tek bir başlıkta tepkilerin dile getirilebilmesi için son günlerde bu konuya ilişkin ilk başlık olması hasebiyle destek için güncel...
Yapım halinde...
under construction..
Kullanıcı avatarı
Earth
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Sunucu: Meran
Lonca: Vuslatt

Mesaj gönderen Earth »

Earth yazdı:Konuyu açan arkadaşımız, bahsettiği bir çok konuda haklı bence. Özellikle savaçıların grup bölgelerindeki durumu hakkındaki görüşlerine tamamen hak vermemiz lazım. Sonuçta bir insanın ne kadar çok yakın arkadaşı olursa olsun, ''Ben sığına savaşçımla gelmek istiyorum.'' dediğinde, arkadaşlarının bu konuda çok da istekli olmadığını, ardından da red edilişini görüyürsak burda aksayan bir şey var demektir. :!:
Savaşçılar genel olarak grup bölgeleri için gereksiz eleman olarak görülüyor, ve gerçekten de böyle düşünenler haksız sayılmaz. Hemen küçük bir analiz yapalım hangi sınıf hangi işe yarıyor...
Şifacı: Direnç açma , can basma, hasar indirgeme, diriltme, büyü bozma ... Şifacı bu yetenkleri sayesinde olmazsa olmazlardan .
Sonuç: Aranan elemandır, arkadaşlarıyla sosyalleşebilir. :ugeek:
Büyücü: Direnç kırma, kutup esintisi, zihin saldırısı, tesla küresi, ve diğer bilindik büyüleri. Bu yetenklerden özellikle zihin saldırısı yeteneği gurup bölgeleri için olmazsa olmazlardan. Kesinlikle gerekli bir büyü. Bunun yanında kutup esintisi gibi bir yetenkleri daha var ki tüm grubu yüksek hasarlı saldırlardan koruyabilecek cinsten bir büyü ve dolayısıyla grup bölgeleri için çok ideal. Direnç kırma büyüsü için elementel hasarları oldukça artıran çok kullanışlı ve önemli bir yetenek diyebilirz.
Bütün bunların yanında büyücülerin astral boyutlarda hasar verebildiklerini unutmayalım Hepsi birleşince büyücülere yaratık terminatörü diyebiliriz.
Sonuç: Grup bölgeleri için aranan elemandır sosyalleşebilir. :ugeek:
Defansif savaşçı: Hedef saptırma, savaş narası , defansif dövüşme , sakınma. Aşırı miktarda max. hasar veren yaratıklara karşı kullanmak için ideal, ancak olmazsa olmaz değil. Büyücüler de koordineli bir çalışmayla max. hasar veren yaratıklara karşı üstünlük sağlayabilir.
Sonuç:[u] Büyücüler böyle bir sınıfın gereksiz olduğunu düşünür, yanlarına almak istemezler. Ancak uzlaşmacı olan şifacılar savaşçıların da gönlü olsun diye ve bölgede daha rahat bir soluk alabilme ümidiyle onları da gruba dahil edebilir [/u]
Ofansif savaşçı: Dikkat dağıtma, durdurma, sert vuruş , ağır vuruş. Sonuç: Bu yetenklerden hiçbiri grup bölgeleri için çok önemli bir yetenktir diyemeyiz. Nitekim bunlarsız da büyücüler grup bölgelerini altüst ediyorlar :) Bunların yanında savaşçıların hasar verme konusunda da eskisi kadar iyi olmadıklarını söyleyebilriz.

Sonuç: Bu sınıf savaşçılar sürekli dışlanırlar. Ne kadar isteseler de, bir türlü gruba dahil olamazlar, sosyalleşemezler. En sonunda her şeyin boş olduğunu görüp kendi içlerine kapanırlar. Şu anda birçoğundan haber alınamamaktadır. Bazırı ender olarak görülür, kalanları da adeta kapalı birer kutu gibidir. Eğer dikkatli bakarsanız gözlerindeki umut ışığının her geçen gün biraz daha söndüğünü görebilirsiniz.
--------------
Analizimiz bize gösteriyor ki, ofansif savaşçılar grup bölgeleri bazında ne iyi yeteneklere sahip nede iyi bir hasara. Ancak klan bazında baktığımızda hiç bir sınıfın bir kenara konmadığını, büyücü ve savaşçıların eşit ölçüde yararlılıklarının olduğunu düşünüyorum. Büyücülerin grup bölgelerinde daha çok aranan bir sınıf olmasının tek bir sebebi var, o da büyücü yeteneklerin yaratıklara karşı kullanılması durumunda değişik birtakım özellikler sergiliyor olması.
Mesela örnek verelim: Zihin saldırısı yeteneğinin etki süresi 15 sn den 45 sn yeye çıkıyor. Büyü hasar efsunlarından 4 katı kadar hasar bonusu geliyor ki zaten iş bu noktada kopuyor. Hal böyle olunca ofansif savaşçıya yapacak pek birşey kalmıyor.
Bu nedenle klandaki dengenin grup bölgelerinde de devam etmesi için savaşçıların yetenekleri de yaratıklara karşı kullanıldığında değişik bir takım özellikler gösterebiliyor olması lazım.
Söyleyeceklerim bu kadardı. Umarım mesaj gerekli yerlere ulaşmıştır.
EARTH

DisToRtioN
Kullanıcı avatarı
Icha
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Mesaj gönderen Icha »

inşallah mesaj yerine ulaşır

ve ayrıca belirtmeliyim ki; benim atacağım mail için gerçekten çok iyi bir katkı sağladınız...

diğer arkadaşlarımız da sizin yaptığınız katkıyı(en azından onda birini) sağlarsa; belki...belki bir ihtimal...

"bir ses var uzaklarda acep o nedir?niyedir?"

diye bir merak uyandırabiliriz...

Ama bu bir umut belki de boş bir umut...

çünkü insan şunu da düşünmeden edemiyor;
çığlık çığlığa ortalığı velvelaya vursam bile oradan tıkırtı bab-ında duyulur mu ki acaba??

ama gene de umut etmeli ve iyiniyetini korumalı insan değil mi?

sonuçta iyiniyetli yaklaşımların, iyiniyetli insanlarda, iyi niyetli sonuçlar doğurduğuna dair pollyannacı bir yanım da var..
hayırlısı diyelim ve

umut etmeye devam edelim..

Ancak şunu belirteyim enazından ben kendi adıma bu konunun takipçisi ve ısrarlı bir katılımcısı olup gündemde tutacağım...

ha. nezamana kadar??
bıkıncaya kadar...
bıkıp da oyunu "lanet olsun" deyip bırakıncaya kadar...
sonuçta pandoranın kutusundan çıkan "umut" bile sonsuz bir deniz değildi..
Yapım halinde...
under construction..
Kullanıcı avatarı
OsmanBey
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Klan: Lodos
Lonca: Osmanlı

Mesaj gönderen OsmanBey »

Icha Sen mailini düzenledikten sonra bizlerle paylaşki hepimiz aynı mail i yollayalım belki o zaman birileri bir şeylerin ter gittiğini anlayabilir...
Kullanıcı avatarı
Icha
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Mesaj gönderen Icha »

HarunYILMAZ yazdı:Icha Sen mailini düzenledikten sonra bizlerle paylaşki hepimiz aynı mail i yollayalım belki o zaman birileri bir şeylerin ter gittiğini anlayabilir...
kesinlikle ve hatta yollamadan önce sizlerin de onayını almayı düşünüyorum
Yapım halinde...
under construction..
Kullanıcı avatarı
goksenin
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen goksenin »

evet sana şiddetle katılıyorm katılıyorm 49 lwl savascımı n itmlerini stp büyücü dizmek zornda kaldm resmen çöpe gitti carım su gb ler yznden artık insanlara Gruba alın ltfen die yalwaran savascılar görmeye basladm ve bu yüzden herkes savascıyı bırakıyor sonunda savascı kalmıyacak (zaten savascı gereken görevlere savascı bulmak cok zor bnki herkes ya oyunu bıraktı yada carını çöpe atıo büyücü yada sifacı kasmakta) ee 49 lwle car kasıp üstünü full set dizip
bir güncellemeyle carı kullanamaz hale ggelince insana koyuyo biras neyse sende burdan desteğe atıcağımız mesajı yolla ltfen
Resim
Resim

RUTHLESSXCHATLAQ!!!!!!!!!

◄███▓▒░░ RUTHLESSTEAM ░░▒▓███►ஐ

◄███▓▒░░ /\/\eminönü/\/\ ░░▒▓███►ஐ

◄███▓▒░░ arzın cocukları ░░▒▓███►ஐ
Kullanıcı avatarı
Icha
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Mesaj gönderen Icha »

goksenin yazdı:evet sana şiddetle katılıyorm katılıyorm 49 lwl savascımı n itmlerini stp büyücü dizmek zornda kaldm resmen çöpe gitti carım su gb ler yznden artık insanlara Gruba alın ltfen die yalwaran savascılar görmeye basladm ve bu yüzden herkes savascıyı bırakıyor sonunda savascı kalmıyacak (zaten savascı gereken görevlere savascı bulmak cok zor bnki herkes ya oyunu bıraktı yada carını çöpe atıo büyücü yada sifacı kasmakta) ee 49 lwle car kasıp üstünü full set dizip
bir güncellemeyle carı kullanamaz hale ggelince insana koyuyo biras neyse sende burdan desteğe atıcağımız mesajı yolla ltfen
sizin gibi ben de bu rezaleti farkedince haldır huldur resmen şifacıyla büyücüye giriştim...
ama asıl savaşçımı oynamak istiyordum ki
ona değil de diğer çarlara girdiğim her an aslında çok mutsuz oluyorum...
niyeyse bilmiyorum...
o çarı çok sevdim...
ona verdiğim emeğimi sevdim...
ama
anlaşılmaz bir tasarım hatası sonucu
oyunun,
benim emeğime hiç ama hiç saygı göstermiyor olmasını sevmedim...
hazmedemedim... :evil:

dediğim gibi maili atmadan önce buradan sizden onay alacağım ama biraz daha katılım ve biraz daha görüş bekliyorum..çünkü dört başı mamur olsun ki tekli ya da çoklu bir gönderime ya da gönderim kampanyasına değsin..

herşeyden önce;
öylesine ağır bir tasarım hatası yapmışlar ki;
nasıl düzeltilebilir konusunda insan, somut bir öneri bile dile getiremiyor..

bir de tabii ki GB lere girmek nasip kısmet olmadığından benden de bir fikir çıkamıyor.(çünkü bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan biri değilim ben).

bu konuda GB tecrübesine sahip ve "ofans savaşçının" GB lere girebilmesi için ne tip bir düzenleme olabilir konusunda fikir yürütebilecek arkadaşların da görüşlerine muhtacım ki
bu yolla yollayacağım mail sadece ağır bir eleştiri maili olmaktan çıkıp;
sorunu tahlil eden ve olası çıkış yollarını öneren yapıcı bir katkı olsun...
Yapım halinde...
under construction..
atabey
Zincir Bozan
Zincir Bozan

Mesaj gönderen atabey »

:arrow:

“Genel Etkileşim” sayfasına dön