YILBAŞI HAKKINDA
Re: YILBAŞI HAKKINDA
Herkesin kendi görüşüdür fakat benim nedense yılbaşına karşı ayrı bi sevinç içimden gelmiyor. Nedenine gelirsek ömrümden koskoca 1 sene gitmiş bunun neyine seviniyim ? Fakat kutlayanlarada saygı duyuyorum sonuçta herkesin kendine ait düşünceleri vardır bunlarada benim karışmam yersiz...
KALLPYSTARİOUS
JUAQUİN
JUAQUİN
- RESTORATIVE
- Sahaf Yardımcısı
- Sunucu: Eminönü
- Klan: Lodos
arkadaşlar evet soledıklerınıze aynen katılıyorum bır de gozden kacırdıgınız bır sey daha var ekleme yapmak istıyorum yeraltındaki DOMUZ onunda bizim yaşatışımızla bir baglantısı yok bunu da ayrıca belirtmek istedim
OĞUZHANBERK / Hainköfte / Alçakköfte / Restorative
BİR TÜRK DÜNYAYA BEDELDİR
MALAZGİRT LONCASI

BİR TÜRK DÜNYAYA BEDELDİR
MALAZGİRT LONCASI

OveRCLocK yazdı:İmzanda "Ne Mutlu Türküm Diyene" yazıyor ama tüm söylediklerin ne bizim geleneğimize, ananemize ne de dinimize uyuyor.
Uyuma Türk milleti! Yılbaşı diye kendi gelenekleri ile milleti asimile ediyorlar. UYUMA!
Uyuma kurban bayramına "Hayvan Katliamı" diyen milletin geleneklerine özenme. UYUMA!!!
Gerçekten çok sevindim. Kampüse gitmeden önce acaba kaç kişi benimle aynı görüşte? veya kaç kişi benimle ters görüşte diye düşünmüştüm. Yukarıdaki yorumuma kaç kişi karşı çıkacak diye düşünmüştüm ama çok şaşırdım. Neredeyse herkes benimle aynı görüşteymiş.
Teşekkür ederim TÜRK milletinin insanları!
Hidra gelmeden önce ---> :|
Hidra geldikten sonra --->
GB geldikten sonra -----> :shock:

Fizik ve Matematik Hastası.
Hidra geldikten sonra --->
GB geldikten sonra -----> :shock:

Fizik ve Matematik Hastası.
- Sevimsiz
- Şarapçı'nın Sırdaşı
- Sunucu: Tılsım
- Klan: Arzın Çocukları
Tabiki seninle aynı görüşte olacağız. Zaten abura abura diye milletin hayran baktığı adam veda ederken kaç defa tanrı kelimesini kullandı adamlar Allah deyince şeriatçı filan sanılmaktan korkuyor heralde Müslüman ikv yönetimi istiyoruz. Domuzuda diktiniz bide yılbaşı çamı ortayada kilise ne güzel Türk oyunu valla.OveRCLocK yazdı:OveRCLocK yazdı:İmzanda "Ne Mutlu Türküm Diyene" yazıyor ama tüm söylediklerin ne bizim geleneğimize, ananemize ne de dinimize uyuyor.
Uyuma Türk milleti! Yılbaşı diye kendi gelenekleri ile milleti asimile ediyorlar. UYUMA!
Uyuma kurban bayramına "Hayvan Katliamı" diyen milletin geleneklerine özenme. UYUMA!!!
Gerçekten çok sevindim. Kampüse gitmeden önce acaba kaç kişi benimle aynı görüşte? veya kaç kişi benimle ters görüşte diye düşünmüştüm. Yukarıdaki yorumuma kaç kişi karşı çıkacak diye düşünmüştüm ama çok şaşırdım. Neredeyse herkes benimle aynı görüşteymiş.
Teşekkür ederim TÜRK milletinin insanları!
Müslüman olmayan Türkler daima Türklük 'lerini kaybetmeye mahkumdur
Vay be gençlik dökülmüş siz Noel in ne olduğunu hiç ama hiç bilmiyorsunuz.. Madem bilmiyorsunuz bende size bunu açıklıyayım...
Konuya Hristiyanlar açısından bakarsanız onlar Hz.İsa'nın doğum gününü SIFIR olarak kabul görülmüş ve o günden sonra takvimler sıfırdan 1-2-3- diye hesaplanmıştır ve her yıl yılbaşından 1 yada 2 hafta önce isanın doğumunu kutlamaya başlarlar.
Noel ise tam anlamı ile farklı birşey...Tarihle alakalı 1 konudur. Ne ? mi diyorsunuz ... peki açıklıyorum...
Noel zamanında " Türkiye"nin ANTALYA ilinde yaşayan çok zengin bir adamdır ve her yılbaşında fakir ve cevredeki çocuklara kağı kapı gezip oyuncak dağıtırmış. Noel bu adamın soy adıdır ve adını unuttum k.bakmayın... Noel baba ismide buradan gelir...
Heh bizde gelelim asıl olaya demişki 1 arkadaş dinimize kültürümüze uymaz türkiyede birsürü kültür ve farklı dinlerden insanlar var ve bu tür kaba görüşleri yansıtmamanız o alınabilecek insanlarıda zan altında bırakmamış olursunuz. Siz yılın bitip yeni bir yılın başladığını kutlamayabilirsiniz ama ben kutlarım çünki yeni ümitlerle girmek isterim yeni yıla. Sen ister Kuran-ı kerim oku ister dans et ister iç ister sfilim bak ister sokakta arkadaşlarınla eğlenerek geçir bu ne beni nede birbaşkasını ilgilendirirki senin dinin kültürün yaşantın beni ve başkasınıda ilgilendirmez... Herkez birbirine saygı duymalıdır.
Birde hristiyan alemnine laf uzatırken onlarında birer bireyve tanrının kulu olduğunu unutmazsak. O dine ve diğer dinlere mensup olan insanları kötü görürsek buda olmaz çünki onlarıda tanrı yani allahımız yaratmıştır. Mevlana ne demiş Yaradılanı sev yaradandan ötürü...
Bu yazdıklarımı 1 abi nasihati olarak alırsanız çok mutlu olurum.Tüm düşüncelerinizi kırabileceğimi sanmıyorum ama kulağınıza 1 küpe takıp bazıl bilgiler size aktarabildiysem ne mutlu bana... :ugeek: :ugeek: :ugeek:
Konuya Hristiyanlar açısından bakarsanız onlar Hz.İsa'nın doğum gününü SIFIR olarak kabul görülmüş ve o günden sonra takvimler sıfırdan 1-2-3- diye hesaplanmıştır ve her yıl yılbaşından 1 yada 2 hafta önce isanın doğumunu kutlamaya başlarlar.
Noel ise tam anlamı ile farklı birşey...Tarihle alakalı 1 konudur. Ne ? mi diyorsunuz ... peki açıklıyorum...
Noel zamanında " Türkiye"nin ANTALYA ilinde yaşayan çok zengin bir adamdır ve her yılbaşında fakir ve cevredeki çocuklara kağı kapı gezip oyuncak dağıtırmış. Noel bu adamın soy adıdır ve adını unuttum k.bakmayın... Noel baba ismide buradan gelir...
Heh bizde gelelim asıl olaya demişki 1 arkadaş dinimize kültürümüze uymaz türkiyede birsürü kültür ve farklı dinlerden insanlar var ve bu tür kaba görüşleri yansıtmamanız o alınabilecek insanlarıda zan altında bırakmamış olursunuz. Siz yılın bitip yeni bir yılın başladığını kutlamayabilirsiniz ama ben kutlarım çünki yeni ümitlerle girmek isterim yeni yıla. Sen ister Kuran-ı kerim oku ister dans et ister iç ister sfilim bak ister sokakta arkadaşlarınla eğlenerek geçir bu ne beni nede birbaşkasını ilgilendirirki senin dinin kültürün yaşantın beni ve başkasınıda ilgilendirmez... Herkez birbirine saygı duymalıdır.
Birde hristiyan alemnine laf uzatırken onlarında birer bireyve tanrının kulu olduğunu unutmazsak. O dine ve diğer dinlere mensup olan insanları kötü görürsek buda olmaz çünki onlarıda tanrı yani allahımız yaratmıştır. Mevlana ne demiş Yaradılanı sev yaradandan ötürü...
Bu yazdıklarımı 1 abi nasihati olarak alırsanız çok mutlu olurum.Tüm düşüncelerinizi kırabileceğimi sanmıyorum ama kulağınıza 1 küpe takıp bazıl bilgiler size aktarabildiysem ne mutlu bana... :ugeek: :ugeek: :ugeek:
....::::[ Ne Mutlu Türküm Diyene ]::::....

xXeRsInXx yazdı:Kurban bayramında inek öküz yoktu kimse çıkıp konuşmadı. Şeker bayramında gökten şeker yağmadı yine kimse çıkıp konuşmadı. Yılbaşında kar yağsın çam ağacı olsun vay bee ilginç bir toplum anlayışı kültürel değişim.
tabi kafası kesik kurbanları emine koyarlar kasaplarda cellatlara meteorda takılırlar

sonuna kada arkandayım sonuna kadar... hepimiz insanız....helvetia yazdı:birde insanları sen şusun sen busun diye ayırmayı oğrenebilseniz işte hepiniz ozaman insana benzeyeceksiniz..
oyuna bari din ırk karıstırmayın.

- GaLaTaSaRaY
- Teşkilat Neferi
- Sunucu: Kuklacı
beyler arkadas dogru solemıs milletin kutlamalarını ornek almaktan kendı resmı ve dını bayramlarımızı onemsemez hale geldık
Benjiro
Kültürel yozlaşmaya her şekliyle karşıyım ancak yeni yıl, yeni hafta, yada ay, vs. gibi kavramlarla belirli bir günü milat olarak kabul ederek geçmiş dönemden daha iyi geçirmek için insanların kendilerini motive etmeleri, eski hatalarını tekrarlamamaları için kendilerine yeni bir sayfa açmalarına (şayet bu şekilde ise) karşı olmak doğru değil. Bunu ister beraat kandilinde yapın ister kadir gecesi ister yeni yılın ilk günü. Önemli olan niyettir.
Ancak hristiyanlar gibi (şayet müslümansanız) çam ağacı süslemesi vs. gibi özenti başkalaşmaları da tasvib etmek mümkün değil. Her millet özünü kaybetmeden yaşamalı, ne hristiyanlaşmalı, ne araplaşmamalıyız.
Başka bir yanlışıda bazı az bilen çok konuşan arkadaşlar için hatırlatayım. Noel baba olarak anılan kişi tarihsel anlamda bir hristiyan azizidir (bkz:Santa). Ve yaşadığı çağda hak dini (bize göre) olan hristiyanlığın aziz kişilerindendir. Bilmeyenlerin en bilgisine güvendikleri kişiye sorarak (artık şeyhinizmidir,hocanızmı google mı bilemem ) dini boyutunu öğrenebileceği üzere müslüman inancına göre Kuran-ı Kerim inip müslümanlık ilan edilene kadarki hristiyanlar da müslüman gibi muamele görecektir ve müslüman sayılmaktadır. O nedenle hristiyanların sahip çıkmalarına bakmayın işin aslını yaradan bilir elbette ama bana öyle geliyor ki Santa yani Noel baba bir çoğumuzdan daha kolay geçecektir sırattan.
Tüm IKV nin yeni yılını tebrik ederim 2010 da bol ve güzel itemler en saf madenler sizlerin olsun inşallah
Saygılarımla
Jupiter
Ancak hristiyanlar gibi (şayet müslümansanız) çam ağacı süslemesi vs. gibi özenti başkalaşmaları da tasvib etmek mümkün değil. Her millet özünü kaybetmeden yaşamalı, ne hristiyanlaşmalı, ne araplaşmamalıyız.
Başka bir yanlışıda bazı az bilen çok konuşan arkadaşlar için hatırlatayım. Noel baba olarak anılan kişi tarihsel anlamda bir hristiyan azizidir (bkz:Santa). Ve yaşadığı çağda hak dini (bize göre) olan hristiyanlığın aziz kişilerindendir. Bilmeyenlerin en bilgisine güvendikleri kişiye sorarak (artık şeyhinizmidir,hocanızmı google mı bilemem ) dini boyutunu öğrenebileceği üzere müslüman inancına göre Kuran-ı Kerim inip müslümanlık ilan edilene kadarki hristiyanlar da müslüman gibi muamele görecektir ve müslüman sayılmaktadır. O nedenle hristiyanların sahip çıkmalarına bakmayın işin aslını yaradan bilir elbette ama bana öyle geliyor ki Santa yani Noel baba bir çoğumuzdan daha kolay geçecektir sırattan.
Tüm IKV nin yeni yılını tebrik ederim 2010 da bol ve güzel itemler en saf madenler sizlerin olsun inşallah
Saygılarımla
Jupiter
- monsterdarker
- Yasemin'in Gözcüsü
- Sunucu: Beyaz Köşk
kardeş adamın dini hristyanlıksa ırkla alakası yoktur tamamen dinle alakası vardırOveRCLocK yazdı:İmzanda "Ne Mutlu Türküm Diyene" yazıyor ama tüm söylediklerin ne bizim geleneğimize, ananemize ne de dinimize uyuyor.
Hepimiz türküz ancak hepimizin dini aynı deil lütfen bu ayrıntıya dikkat