📢 Kulağınız Havadislerde Olsun! ❄️ Kış Yaklaşıyor...

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
sonsuzadek45
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Sunucu: Anka
Lonca: Beyaz Melekler

Re: 📢 Kulağınız Havadislerde Olsun! ❄️ Kış Yaklaşıyor...

Mesaj gönderen sonsuzadek45 »

Windowss yazdı: 25 Tem 2026 19:23 THIS IS PURE DELUSION.
If your only response is "delusion," then you've contributed nothing to the discussion. I made it clear it was speculation from the start.
Tarafsız bir oyuncu | Oyunu oynar, fikrini söyler. Yapıcı eleştirir. Kimseyle bağlantısı olmayan “az insan çok huzur”

Oyunun. hatalarını eleştiririm, tavrım yönetime veya oyunculara değildir.

Bab-ı Âli’den selamlar. 🫡
Kullanıcı avatarı
HeaDSHoT
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Meran
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Endless Dream

Mesaj gönderen HeaDSHoT »

sonsuzadek45 yazdı: 25 Tem 2026 21:21
If your only response is "delusion," then you've contributed nothing to the discussion. I made it clear it was speculation from the start.
Sam Altman'a sesleniyorum. Bu adamın gpt erişimini sonlandırın.
Göster
Resim
Resim
Resim
# Üşüyoruz Alicik reyiz :( #
Winter is coming for IKV.
Kullanıcı avatarı
desoildd
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı

Mesaj gönderen desoildd »

Spekülasyondan ziyade ayda bir hortlayan ' knk yakında güncelleme gelecek bak söylemedi demeyin' postu olabilir mi ?

Bıkmadınız mı şu kitleye umut satmaktan :) Arada foruma girip gülüp geçiyorum da şuraya gelip 'çok büyük güncelleme olabilir yönetimin sesi çıkmıyor kesin birşey var bu işte öyle zıplıyor böyle takla atıyor olabilirler mi' postları açmaktan bıkmadınız mı ?

10 yıldır şu konulara her güldüğümde ulan umarım bir gün g*t olurum diyorum :')

Evet arkadaşlar gizli bir ekip gizli proje koduyla TT bünyesinde IKV yi UE5 ile tekrar hazırlıyor , ama yersen işte :)
Kullanıcı avatarı
RIPPER
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Sunucu: Karaköy

Mesaj gönderen RIPPER »

sonsuzadek45 yazdı: 25 Tem 2026 09:34 Kış mevsimine adım adım yaklaşıyoruz. Belki de uzun süredir yaşanan sessizliğin arkasında kapsamlı bir güncelleme hazırlığı vardır. Son dönemde yönetimin fazla açıklama yapmaması, ister istemez "Acaba bir güncelleme üzerinde mi çalışılıyor?" sorusunu akıllara getiriyor.

İstanbul Kıyamet Vakti gibi köklü bir oyunda yeni sistemler, görevler, denge düzenlemeleri ve teknik geliştirmeler kısa sürede hazırlanabilecek işler değil. Bu nedenle sessizliğin, oyuna değer katacak bir hazırlık sürecinden kaynaklanıyor olmasını umut ediyorum.

Özellikle kış ayları, MMORPG oyunları için en hareketli dönemlerden biridir. Okulların açılmasıyla birlikte düzen oturur, havaların soğuması nedeniyle insanlar evde daha fazla vakit geçirir ve oyunlara ayrılan süre artar. Geçmiş yıllarda da İKV'de kış dönemlerinde oyuncu sayısında belirgin bir artış yaşandığını gördük. Bu nedenle yapılacak doğru bir güncelleme ve iyi planlanmış bir süreç, hem eski oyuncuların geri dönmesini hem de yeni oyuncuların oyuna başlamasını sağlayabilir.

Elbette bunlar benim kişisel düşüncem; herhangi bir resmi bilgiye dayanmıyor. Ancak yıllardır bu oyunu oynayan biri olarak, yönetimin sessizliğinin karşılığında gerçekten emek verilmiş, kaliteli ve oyuncuların beklentilerini karşılayacak bir güncelleme görmek isterim.

Eğer bu sessizliğin sonunda kapsamlı ve kaliteli bir güncelleme gelirse, bunun oyunun geleceği açısından önemli bir dönüm noktası olacağına inanıyorum. Bekleyip göreceğiz; umarım bu sessizliğin sonunda hepimizi heyecanlandıracak güzel gelişmelerle karşılaşırız.

"Kulağınız havadislerde olsun... İstanbul'da rüzgar yön değiştirmek üzere."
Ben buna biraz farklı açıdan bakıyorum.

Bir arkadaşım altın almıştı. Sürekli altının yükseleceğine dair videolar izliyor, paylaşımlar okuyordu. Bir gün telefonuna baktığımda karşısına çıkan içeriklerin neredeyse tamamı "altın yükselecek" üzerineydi. Çünkü düşeceğine dair hiçbir görüşü takip etmiyordu. Böyle olunca insan zamanla yalnızca görmek istediği ihtimali görmeye başlıyor.

Bu durum bana biraz onu hatırlattı. Umarım gerçekten kapsamlı bir güncelleme gelir ve oyun yeniden yükselişe geçer. Fakat bunun kesin olacağı varsayımıyla hareket etmek yerine, diğer ihtimallere de hazırlıklı olmakta fayda var. Bunların arasında oyunun beklenenden uzun süre sessiz kalması, beklentileri karşılamayan bir güncelleme gelmesi hatta en kötü senaryoda oyunun kapanması bile bulunuyor.

Yıllarını verdiğin bir oyuna bağlanmak çok normal. Ancak tek bir oyuna veya tek bir beklentiye bağlanmak, işler istenildiği gibi gitmediğinde insanı gerçekten yıpratabiliyor.

Bu yüzden İKV'yi beklerken farklı MMORPG'lere de göz atmanı öneririm. Hem beklenti yükünü azaltır hem de yeni deneyimler kazanırsın.
  • AION 2
  • Misa Online (yerli yapım)
  • ArcheAge Chronicles
  • Farever (Action MMORPG)
  • Riot MMO (çıkışını beklemeye değer)
Tek bir ihtimale odaklanmamak, hayal kırıklığı yaşamamak adına daha sağlıklı bir yaklaşım olur.
> RIPPER
> INDAREKO
"Mekanik, sabır ve strateji."
Kullanıcı avatarı
Windowss
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Lonca: Judas Swing

Mesaj gönderen Windowss »

eleştiri, tartışma ya da bir ''katkı'' bekliyorsan önce ortada tartışılabilecek bir irade olması gerekir. sen ise aylardır yaşanan somut rezillikleri, ilgisizliği ve yönetimin yokluğunu görmezden gelip tamamen olmasını istediğin bir senaryo üzerinden konuşuyorsun. sorun da tam burada başlıyor. bu, gerçekçi bir beklenti değil; tamamen temenniler üzerine kurulmuş bir ütopya. küçük bir çocuğun "belki yarın düzelir" umudu gibi. hepimiz zamanında elimizi taşın altına koyduk, bekledik, sabrettik, geri bildirim verdik. karşılığında ise sessizlikten başka bir şey görmedik. bugün hâlâ sanki ortada umut verecek somut bir gelişme varmış gibi başlık açıp yapıcı yorum beklemek bana göre gerçeklikten kopuk ve bu yüzden bunu delusion olarak nitelendiriyorum.
sana kendi umut dolu dünyanda da başarılar diliyorum beklemeye devam et :kissing:
"Bizler daimi tanıklarıyız hep varolan kentimizin şimdi ve kıyamette!"
Kullanıcı avatarı
faysbok
Dış Şehir Gezgini
Dış Şehir Gezgini
Sunucu: Tılsım
Klan: Lodos

Mesaj gönderen faysbok »

Dofians yazdı: 25 Tem 2026 13:13 İkv hakkında bu düşünceye en son derindeki sır gelip çılgın meksikalı kaldırılmadan, savaşçıya henüz hedef saptırma, kışkırtma falan eklenmemişken sahip oldum. Sahiden de uzun bir sessizliğin ardından güncelleme gelmişti. Ama 2026 yılındayız 2009 değil
"2009 değil" kısmı derinden yaraladı.
WelderMOODY
ILKERR

Resim
Kullanıcı avatarı
BLueMASTER
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Kuklacı
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Histeri

Mesaj gönderen BLueMASTER »

sonsuzadek45 yazdı: 25 Tem 2026 09:34 Kış mevsimine adım adım yaklaşıyoruz. Belki de uzun süredir yaşanan sessizliğin arkasında kapsamlı bir güncelleme hazırlığı vardır. Son dönemde yönetimin fazla açıklama yapmaması, ister istemez "Acaba bir güncelleme üzerinde mi çalışılıyor?" sorusunu akıllara getiriyor.

İstanbul Kıyamet Vakti gibi köklü bir oyunda yeni sistemler, görevler, denge düzenlemeleri ve teknik geliştirmeler kısa sürede hazırlanabilecek işler değil. Bu nedenle sessizliğin, oyuna değer katacak bir hazırlık sürecinden kaynaklanıyor olmasını umut ediyorum.

Özellikle kış ayları, MMORPG oyunları için en hareketli dönemlerden biridir. Okulların açılmasıyla birlikte düzen oturur, havaların soğuması nedeniyle insanlar evde daha fazla vakit geçirir ve oyunlara ayrılan süre artar. Geçmiş yıllarda da İKV'de kış dönemlerinde oyuncu sayısında belirgin bir artış yaşandığını gördük. Bu nedenle yapılacak doğru bir güncelleme ve iyi planlanmış bir süreç, hem eski oyuncuların geri dönmesini hem de yeni oyuncuların oyuna başlamasını sağlayabilir.

Elbette bunlar benim kişisel düşüncem; herhangi bir resmi bilgiye dayanmıyor. Ancak yıllardır bu oyunu oynayan biri olarak, yönetimin sessizliğinin karşılığında gerçekten emek verilmiş, kaliteli ve oyuncuların beklentilerini karşılayacak bir güncelleme görmek isterim.

Eğer bu sessizliğin sonunda kapsamlı ve kaliteli bir güncelleme gelirse, bunun oyunun geleceği açısından önemli bir dönüm noktası olacağına inanıyorum. Bekleyip göreceğiz; umarım bu sessizliğin sonunda hepimizi heyecanlandıracak güzel gelişmelerle karşılaşırız.

"Kulağınız havadislerde olsun... İstanbul'da rüzgar yön değiştirmek üzere."
Senin bir proje olduğunu düşünmeye başladım. Ya da AI?
Resim
Kullanıcı avatarı
sonsuzadek45
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Lonca: Beyaz Melekler

Mesaj gönderen sonsuzadek45 »

Windowss yazdı: 26 Tem 2026 01:56
eleştiri, tartışma ya da bir ''katkı'' bekliyorsan önce ortada tartışılabilecek bir irade olması gerekir. sen ise aylardır yaşanan somut rezillikleri, ilgisizliği ve yönetimin yokluğunu görmezden gelip tamamen olmasını istediğin bir senaryo üzerinden konuşuyorsun. sorun da tam burada başlıyor. bu, gerçekçi bir beklenti değil; tamamen temenniler üzerine kurulmuş bir ütopya. küçük bir çocuğun "belki yarın düzelir" umudu gibi. hepimiz zamanında elimizi taşın altına koyduk, bekledik, sabrettik, geri bildirim verdik. karşılığında ise sessizlikten başka bir şey görmedik. bugün hâlâ sanki ortada umut verecek somut bir gelişme varmış gibi başlık açıp yapıcı yorum beklemek bana göre gerçeklikten kopuk ve bu yüzden bunu delusion olarak nitelendiriyorum.
sana kendi umut dolu dünyanda da başarılar diliyorum beklemeye devam et :kissing:
"Delusion" "ütopya" "çocuk gibi umut" Bunlar argüman değil. Söyleyecek sağlam bir cevabı olmayan insanların sığındığı etiketler.

Ben kendi düşüncemi açıkça yazdım. Bunun kişisel bir değerlendirme olduğunu da belirttim. Sen ise yazdığım şeyi çarpıtıp bambaşka bir noktaya çekerek cevap vermeye çalışıyorsun. Bu fikri çürütmek değil. Söylenmeyen bir şeyi söylenmiş gibi göstererek cevap vermeye çalışmak.

Asıl komik olan ise şu. Madem bu oyunun bittiğine yönetimin hiçbir şey yapmayacağına ve umut kalmadığına bu kadar eminsin neden hala bu forumdasın. Neden hala her başlığın altına yorum yazıyor tartışıyor ve vakit harcıyorsun. Bir insan gerçekten öldüğüne inandığı bir oyunun forumunda geçirmez.

Yaptığın şey söylediklerinle çelişiyor. "Umut yok" diyorsun ama hala buradasın. "Yönetim bitti" diyorsun ama yönetimin ne yapacağını takip ediyorsun. "Oyundan bir şey olmaz" diyorsun ama oyunu konuşmayı bırakmıyorsun. Demek ki sen bile kendi söylediğine tam inanmıyorsun.

Ben en azından bir ihtimali konuşuyorum. Sen ise ihtimal konuşulmasını bile istemiyorsun. Çünkü karamsarlığını mutlak gerçek olarak kabul ettirmeye çalışıyorsun. Kusura bakma ama senin kişisel kanaatin evrensel gerçek değil.

Bir oyunun geleceği hakkında farklı düşünen herkese "delusion" demek seni haklı yapmaz. Sadece farklı görüşlere tahammül edemediğini gösterir.

Sonuçta zaman konuşacak. O zamana kadar ben fikrimi yazmaya devam ederim. Beğenirsin ya da beğenmezsin. Ama farklı düşünen insanları küçümsemek haklı olduğunun kanıtı değildir.

iyi oyunlar,
Tarafsız bir oyuncu | Oyunu oynar, fikrini söyler. Yapıcı eleştirir. Kimseyle bağlantısı olmayan “az insan çok huzur”

Oyunun. hatalarını eleştiririm, tavrım yönetime veya oyunculara değildir.

Bab-ı Âli’den selamlar. 🫡
Kullanıcı avatarı
Windowss
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Lonca: Judas Swing

Mesaj gönderen Windowss »

sonsuzadek45 yazdı: 29 Tem 2026 11:14
Windowss yazdı: 26 Tem 2026 01:56
"Delusion" "ütopya" "çocuk gibi umut" Bunlar argüman değil. Söyleyecek sağlam bir cevabı olmayan insanların sığındığı etiketler.

Ben kendi düşüncemi açıkça yazdım. Bunun kişisel bir değerlendirme olduğunu da belirttim. Sen ise yazdığım şeyi çarpıtıp bambaşka bir noktaya çekerek cevap vermeye çalışıyorsun. Bu fikri çürütmek değil. Söylenmeyen bir şeyi söylenmiş gibi göstererek cevap vermeye çalışmak.

Asıl komik olan ise şu. Madem bu oyunun bittiğine yönetimin hiçbir şey yapmayacağına ve umut kalmadığına bu kadar eminsin neden hala bu forumdasın. Neden hala her başlığın altına yorum yazıyor tartışıyor ve vakit harcıyorsun. Bir insan gerçekten öldüğüne inandığı bir oyunun forumunda geçirmez.

Yaptığın şey söylediklerinle çelişiyor. "Umut yok" diyorsun ama hala buradasın. "Yönetim bitti" diyorsun ama yönetimin ne yapacağını takip ediyorsun. "Oyundan bir şey olmaz" diyorsun ama oyunu konuşmayı bırakmıyorsun. Demek ki sen bile kendi söylediğine tam inanmıyorsun.

Ben en azından bir ihtimali konuşuyorum. Sen ise ihtimal konuşulmasını bile istemiyorsun. Çünkü karamsarlığını mutlak gerçek olarak kabul ettirmeye çalışıyorsun. Kusura bakma ama senin kişisel kanaatin evrensel gerçek değil.

Bir oyunun geleceği hakkında farklı düşünen herkese "delusion" demek seni haklı yapmaz. Sadece farklı görüşlere tahammül edemediğini gösterir.

Sonuçta zaman konuşacak. O zamana kadar ben fikrimi yazmaya devam ederim. Beğenirsin ya da beğenmezsin. Ama farklı düşünen insanları küçümsemek haklı olduğunun kanıtı değildir.

iyi oyunlar,
okumadım ama haksızsın
"Bizler daimi tanıklarıyız hep varolan kentimizin şimdi ve kıyamette!"
Kullanıcı avatarı
ilgazburak
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen ilgazburak »

Siz gerçekten normal değilsiniz.

“Genel Etkileşim” sayfasına dön