Büyük Hol Bölgesine Giriş Nasıl Olmalı?

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
sonsuzadek45
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Karaköy

Re: Büyük Hol Bölgesine Giriş Nasıl Olmalı?

Mesaj gönderen sonsuzadek45 »

Heaven1925 yazdı: 26 Şub 2026 21:49

Hem bu bölge, hemde meran labirati tamamen atıl bir durumda katılıyorum.
Bu vesileyle buraları da canlanabilir.
Ayrıca hol'e klansız giriş olmayacaksa; tarafsız xenotim kasmak isteyenler için de harika bir alternatif olur.

Ek olarak şunu belirtmek isterim:

Eğer sistem Yeraltı Meran bölgesine eklenecekse ilk bakışta yeni oyuncular için dezavantaj gibi düşünülebilir. Özellikle gong görevi ve zincir görev süreci nedeniyle yeni başlayan oyuncular ilerleme aşamasında zorlanabiliyor. Bu durum bazı oyuncuların erken aşamada oyunu bırakmasına bile neden olabiliyor.

Ancak doğru planlama ile bu durum dezavantaj değil, avantaja dönüştürülebilir. Çünkü Yeraltı genelde yeni sunucu açılınca 1–2 ay sonra hareketliliğini kaybeden bir bölge haline geliyor. Eğer önerilen sistem buraya entegre edilirse:

Yeraltı bölgesi sürekli canlı kalır

Deneyimli oyuncular bölgede aktif olur

Yeni oyuncular yalnız kalmaz

Destek ve dayanışma ortamı oluşur

Bölge ekonomik ve sosyal olarak değer kazanır

Bu sayede hem yeni oyuncuların ilerlemesi kolaylaşır hem de haritanın ölü bölgeye dönüşmesi engellenir.
Kullanıcı avatarı
diltemiz
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi
Sunucu: Eminönü
Lonca: Anatolian Soldiers

Mesaj gönderen diltemiz »

sonsuzadek45 yazdı: 26 Şub 2026 22:21
Heaven1925 yazdı: 26 Şub 2026 21:49

Hem bu bölge, hemde meran labirati tamamen atıl bir durumda katılıyorum.
Bu vesileyle buraları da canlanabilir.
Ayrıca hol'e klansız giriş olmayacaksa; tarafsız xenotim kasmak isteyenler için de harika bir alternatif olur.

Ek olarak şunu belirtmek isterim:

Eğer sistem Yeraltı Meran bölgesine eklenecekse ilk bakışta yeni oyuncular için dezavantaj gibi düşünülebilir. Özellikle gong görevi ve zincir görev süreci nedeniyle yeni başlayan oyuncular ilerleme aşamasında zorlanabiliyor. Bu durum bazı oyuncuların erken aşamada oyunu bırakmasına bile neden olabiliyor.

Ancak doğru planlama ile bu durum dezavantaj değil, avantaja dönüştürülebilir. Çünkü Yeraltı genelde yeni sunucu açılınca 1–2 ay sonra hareketliliğini kaybeden bir bölge haline geliyor. Eğer önerilen sistem buraya entegre edilirse:

Yeraltı bölgesi sürekli canlı kalır

Deneyimli oyuncular bölgede aktif olur

Yeni oyuncular yalnız kalmaz

Destek ve dayanışma ortamı oluşur

Bölge ekonomik ve sosyal olarak değer kazanır

Bu sayede hem yeni oyuncuların ilerlemesi kolaylaşır hem de haritanın ölü bölgeye dönüşmesi engellenir.
Yeraltı bölgesinin canlanması hususunda çok güzel bir adım olur,
Umarım ki Hol Bölgesine girişi - Yeraltı Meran şehrine endekslerler bu durumda 40 level ve üzeri oyuncular Yeraltı görevlerini tamamlarken bir diğer oyuncu ise hol bölgesine giriş için Yeraltı haritasını kullanmak durumunda kalacak hem bölgedeki dayanışma ve yardıma katkı sağlar hemde atıl durumda haritada kalan bazı bölgelerin tekrar canlanmasına vesile olur. Yönetim umarım bu konuyu dikkate alır.

Resim

⋱ ▒ ♖ ώ ε ♖ ค я ε ♖ ร σ Ł đ ί ε я ร ♖ ▒ ⋰
☪ 𝒜 𝓃 𝒶 𝓉 ℴ 𝓁 𝒾 𝒶 𝓃 𝒮 ℴ 𝓁 𝒹 𝒾 ℯ 𝓇 𝓈 ☪
▒ ⋰ ▒ ⊽ ⊽ тαηıтıм кσηυмυzα gιтмєк ιcιη ⊽ ⊽ ▒ ⋱ ▒
Kullanıcı avatarı
sonsuzadek45
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen sonsuzadek45 »

diltemiz yazdı: 28 Şub 2026 14:50
Yeraltı bölgesinin canlanması hususunda çok güzel bir adım olur,
Umarım ki Hol Bölgesine girişi - Yeraltı Meran şehrine endekslerler bu durumda 40 level ve üzeri oyuncular Yeraltı görevlerini tamamlarken bir diğer oyuncu ise hol bölgesine giriş için Yeraltı haritasını kullanmak durumunda kalacak hem bölgedeki dayanışma ve yardıma katkı sağlar hemde atıl durumda haritada kalan bazı bölgelerin tekrar canlanmasına vesile olur. Yönetim umarım bu konuyu dikkate alır.
Tabii ki, örneğin Karaköy güncellemesi geldiğinde İfliss’e yalnızca Meran Alaşımı materyalinin konulmasının temel amacının bölgeyi canlandırmak olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda yeni başlayan oyuncuların zincir görev sürecinde takılmaması hedeflenmiş olabilir. Ancak bölge istenen sonucu vermedi.

Özellikle İfliss’in 2 dakikada doğması, bölgenin dengeli şekilde dağılmasını engelledi. Eğer doğma süresi 10 dakika gibi daha uzun olsaydı yinede “ölü alan” haline gelirdi. Yani iki durumda da sağlıklı bir denge kurulamadı. Bu nedenle Yeraltı – Karaköy tasarımının planlama aşamasında eksik kaldığını düşünüyorum.

Pandemi sürecinde de benzer bir tablo yaşandı. Yeni başlayan oyuncular zincir görev aşamasında takılıp ilerleyemedikleri için oyunu bırakmak zorunda kaldılar. Bu durum zaten olan yeni oyuncu girişini sağlayamadı

Ayrıca Karaköy itemleri (asa vb.) reçetelerinde Yeraltı’ndan çıkan diğer materyaller talep edilmedi; yalnızca Meran Alaşımı istendi. Bu da mataryal yeraltıyı tamamen ölü etti Sonuç olarak yeni oyuncu ilerleme konusunda zorlandı

Oyunu severek oynayan biri olarak; hem yeni oyuncuların oyuna tutunabildiği hem de eski oyuncuların dengeli rekabet edebildiği, dağılımı sağlıklı bir ortam görmek isterim.
Kullanıcı avatarı
Lighthouse
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Lonca: Ematek
Discord: recthaltouche

Mesaj gönderen Lighthouse »

Anketimiz devam ediyor, düşüncelerinizi aktarabilirsiniz... :blush:

Resim
İKV EMATEK - İstanbul Kıyamet Vakti
İKV Canlı Yayın • Boss/Grup Kesimleri
YouTube: @EMATEK
Hafif bir iç çekiş ile birlikte, esprili bir cevap verdiniz "Kıyamet Keyifsizliği"
2009 - 2012 Beyazköşk
2012 - 2017 Kuklacı
2017 - 2024 Eminönü
2024 - 2025 Karaköy
2026 Bab-ı Ali

“Genel Etkileşim” sayfasına dön