Okumadan geçmeyin lütfen

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
adimihatirla
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Lodos

Re: Okumadan geçmeyin lütfen

Mesaj gönderen adimihatirla »

bu oyunu kurtaracak tek şey yeraltından önceki bölgenin yani 39 seviyenin geri gelmesi. yeraltı ve ondan sonraki bölgelerin hepsi çöp veya çöpe yakın. getirin 39'u, yetenekleri, üretimleri eski haline getirin gbm-0b denen makineyi oyundan kaldırın. bakın nasıl üretim dönüyor nasıl ticaret zevk veriyor... biryerlere hızlıca gitmeye izin verem ruh taşları topkapı bile bu oyunun ruhuna aykırı. acilen kaldırılması lazım. e.ö, labirent, meteor, sivri ada, er meydanı gayet yeterli. ama slotların bossların zorluk derecesi eski haline gelecek... bak bakalım nasıl oynanıyor oyun 5 sene boyunca en az...
mevcut sistemde ne yaparsanız yapın oyunun ve yeni sunucuların max. ömrü 3-4 ay ve her şekilde manipülasyona açık bir sistem.
Kullanıcı avatarı
hattihumayun
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Sunucu: Anka

Mesaj gönderen hattihumayun »

WooDoo yazdı: 18 Oca 2026 16:11
yasakask1 yazdı: 17 Oca 2026 14:13 Arkadaşlar MMORPG oyun oynadığınızı fark edin, gerçek hayatın bir simülasyonunun içindesiniz. Kimsenin sizin elinden tutmasını beklemeyip kendi yolunuzu açmanız gerekiyor, bence oyunun keyifli kısmı da bu. İtemleri düşürüp hızlıca güçlenip oyun sonunu görünce ne olacak? Ben size diyeyim hiçbir şey olmayacak. Oyunda çok keyifli şeyler var; gidin maden çekin, ticaret yapın, oyuncularla etkileşimde bulunun... İnternet kafede açtırdığımız 1 saatlik sürede bir tane bile görev yapamadan süremizin bittiği zamanları sayamam. Siz güçlenip çevre yaptıkça her şey kolaylaşacak emin olun.
Tutturmuşsunuz bir türkü körü körüne savunuyorsunuz ilk defamı mmorpg oynuyoruz ?? Sana kısa özet olarak diyorum ki ne junon atacak ne kanan atacak adam kalacak hatta ç.t atanı bile bulamayacaksın çünkü insanlar sıfırdan başlayıp kasamıyorlar kassalar bile bu bölgelere alınmıyor oyun kitleniyor.
aslında bu oyunun kilitlenmesi mevzusu 2018 yılında karaköyle birlikte aşılmıştı , karaköy ilk geldiğinde girişte görev şartı yoktu 49-50 seviye olan oyuncu kimseye ihtiyaç duymadan ona buna yalvarmadan direkt 49 seviyeye kasıp karaköye geçip devam ediyordu zaten 49 seviyeye kadar tıkanabileceği kilitleneceği hiçbir görev yoktu zaten solo şekilde çok rahat 49'a kasabiliyorsun hangi sınıf olursan ol , gorgar o dönem karaköy herkese hitap etsin diye böyle düşündük gibi açıklama yapmıştı
Twordle
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen Twordle »

ChiefBunny yazdı: 17 Oca 2026 07:16 Selamlar,
Bu konudaki serzenişimi daha önce ÇT önünde MagnaCarte’ye bizzat ilettim ama bir yanıt alamadım. Sonrasında RIPPER’ın yayınında tekrar dile getirdim, sadece “Solo oyuncular bizim canımız, ciğerimiz” şeklinde bir dönüş aldım ama herhangi bir somut çalışma bilgisi verilmedi.

İnsanlar karakterlerini kasıyor ama hasardan dolayı günlerce gruplara katılamıyor. Sırf ekibi yok, hasarı düşük kalıyor diye. Bu durum 49 zamanında da böyleydi; M1–M2–M3 tılsımın yoksa bölgeye giremiyordun. Şu an da benzer bir noktadayız; hasarın yetmiyorsa ve asa üretmediysen giremiyorsun. Stuart’a bile artık 1000+ hasar aranırken solo oyuncuların oyun zevki kalmıyor.

Kendimden örnek vereyim; asası olmayan, hasarı 820 olan (ki gayet yeterli) bir oyuncu olarak sadece bu yüzden gruplara alınmıyorum. İnsanlar full set oldukları için artık kendileri gibi olan oyuncuları gruba almak istiyor, diğerleri dışlanıyor.

Bir diğer büyük sorun da drop sistemi. Özellikle büyücü karakterlerde bu durum çok daha hissediliyor (hele ki kadın karakter oynuyorsak). Konuda bir arkadaşın da önerdiği gibi; eğer oyuncunun üzerinde o item zaten varsa, aynı itemin tekrar düşmemesi bence çok yerinde bir çözüm olur (en azından ilerleme tıkanmaz).

Şöyle düşünelim; yeni açılan bir sunucudasın (kimseyi tanımıyorsun, ekibin yok), solo ilerliyorsun ve Çemberlitaş’a geliyorsun. Bir noktadan sonra herkes fulleniyor ve seni gruba almıyor (sırf onlar gibi olmadığın için). Bu durumda oyuncu ne yapacak?

Sevgili IKVAdmin, bizim gibi solo oyuncuları lütfen görün. Bu konu tali bir konu değil, asıl gündem maddesi olması gereken bir problem. Buna yönelik bir iyileştirme çalışması yapılmasını istiyoruz. Destek hattına da yazdım ama şu ana kadar bir dönüş alamadım.

İyi çalışmalar.
Öncelikle merhaba. Yorumunuzu okudum ve birkaç şey eklemek isterim.
1. olarak Mmorpg oynuyoruz çoğu mmorpg oyununda solo oyuncu bir yerde tıkanır. Ekibiyle veyahut bir grupla oynanmaya itilmeye çalışılır. Oyun ismi vermek yasak mı bilmiyorum ama Ashes of Creation veya Throne and Liberty bunların birer örneği.
2. olarak item mantığınıza katılmıyorum. Dediğinize göre düşen item bir daha düşmesin. Ee nolacak düşürdüm şimdi itemi bidaha düşmesin 2 günde fulleyeyim çarı 10 gaffar atıp çok saçma.
3. olarak ben 400 hasarlarla gaffar keserken kimse bana yardımcı olmuyordu serverin ilk günleri en az 10k akçe harcayıp iksir çekerken kimseden yardım istemediysem kusura bakmayın kimsenin elinden tutupda gaffara götürüp çarını fulleyemem. yanlış anlamayın gaddar cani biri değilim tabi ki yardım ederim ama o zorluğu yaşayıp görmeden yardım edemem. İyi forumlar
varsa bi umut geçmişi unut
Kullanıcı avatarı
VicTorY
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen VicTorY »

Bu konu resmen 2007 İKV oyuncuları vs 2018 sonrası İKV oyuncuları olmuş :)

Bu oyunun temelinde yani ilk 10 yılında diyelim grup bölgesi evet gelmişti ama böyle şeyler yoktu hele 39 seviye sınırını hiç saymıyorum herkes bir birine yardımcı oluyordu günde en az 15 kere karakürk kesimi oluyordu sizce orada özellikle şifacı sınıfı oyuncuların görevi mi vardı :)

Neyse eğer MMORPG oyun mantığını tartışacaksak o zaman İKV sınıfta kalır hatta sınıfta kalmayı bırak çağ eskisi kalır. Bu tarz oyunların vaad ettiği şeyler için bu oyun sevilmedi aksine bu oyunların yapısından farklı olduğu için sevildi ama bu kitle büyüdü ve tabii ki oyunu zamanla geri plana attı yeni nesil oyuncular ise bu tarz şeylere pek değer vermeden MMORPG mantığı ile ilerlemek istedi saygı duymak lazım.

Ama bu oyunda her zaman iletişim yardımlaşma ve en önemlisi bireysel oyuncular olmuştu belki de artık olmamalı. Belki de artık oyun olmamalı ve güzel hatıralar ile kalmalı :)
VaMoSBieN ! VaMoSFENER !
Kullanıcı avatarı
Lighthouse
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Karaköy
Lonca: Ematek
Discord: recthaltouche

Mesaj gönderen Lighthouse »

Twordle yazdı: 20 Oca 2026 06:24 serverin ilk günleri en az 10k akçe harcayıp iksir çekerken kimseden yardım istemediysem kusura bakmayın kimsenin elinden tutupda gaffara götürüp çarını fulleyemem. yanlış anlamayın gaddar cani biri değilim tabi ki yardım ederim ama o zorluğu yaşayıp görmeden yardım edemem. İyi forumlar

Konunun özeti budur. :blush:
İKV EMATEK - İstanbul Kıyamet Vakti
İKV Canlı Yayın • Boss/Grup Kesimleri
YouTube: @EMATEK
Hafif bir iç çekiş ile birlikte, esprili bir cevap verdiniz "Kıyamet Keyifsizliği"
2009 - 2012 Beyazköşk
2012 - 2017 Kuklacı
2017 - 2024 Eminönü
2024 - 2025 Karaköy
2026 Bab-ı Ali

Silindir
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Mesaj gönderen Silindir »

Oyunda şuan şöyle bir durum var; yeni sunucularla birlikte eski oyuncular ve Karaköy’de birlikte oynayan oyuncular loncalarda birleşmiş oldu. Yani 15 yıllık arkadaşlıklar ve Karaköy’de tanıştığımız 1-2 yıllık arkadaşlarımızla aynı loncada toplandık. Biraz kendini geliştiren oyunculara çok yük biniyor. Kendi loncamdaki pek çok arkadaşımla birlikte oyun oynayamıyoruz. Çünkü kalabalık olduk. Bu esnada da alınganlıklar oluyor illaki. Sonuç olarak en basit x kesimi 1 saat sürüyor. İçeriye gitmek 20-30 dakika zaten. Bu durum ise oyun süresini verimsiz kullanmaya itiyor. Loncadan 6 kişinin x görevini yapmak ciddi bir süreç. Bu durumun yanı sıra biraz geliştiğini, tılsım sahibi olduğunu gören diğer oyuncular sürekli destek istiyor. Bu noktada biraz anlayış bekliyoruz. Bir zahmet motordan asa, kenandan bir kolye, bir junon zırhı almadan çt önünde kalabalık etmenin anlamı yok. Hatta zırh basmak çok zor olmasa gerek. Bireysel oyuncuların holde ve madende metaryel kasması oyun ekonomisine ve kendilerine fayda sağlayacaktır. Oyunun ikinci haftasında sadece Kenan atarak 120 madalya toplamıştım ve hiçbir takı almadım. Şuan 1800hs seviyelerinde ve gerekli olan tilsimlara sahip olmama rağmen Kenan Junon atmaya devam ediyorum. Biraz emek gerekiyor. Görevleri halledip gaffarda item kovalamak işin basit kısmı. Grup bölgesinin bu kadar yoğun olduğu bir oyunda arkadaşlık kuramayıp, bir gruba dahil olamamakta kişinin kendi sorunu bence. Meteorda görev yaparken hiç mi birileriyle tanışmadın hacım. Oyunun ilk ayındayız. Bu dönem bir süre daha böyle ilerleyecek. Şifacı bir char kasıp gruplara daha kolay dahil olduktan sonra oyuncularla arkadaşlıklar kurmanı öneririm.
PEHLIVAN

“Genel Etkileşim” sayfasına dön