Bazen şu forumda yapılan yorumları okuduğumda, İKV oyuncusunun ne istediğini anlamakta oldukça zorlanıyorum.
Kral, yeni sunucunun açılmasına saatler kala tam 'akşam 22:00'da toplanalım.' diye foruma konu açıyorsunuz. Diyelim ki toplandık, GM ekibi de geldi. Hadi yine diyelim kritik bir karar alındı. Saat olmuş gece 00:00... O saatten sonra almış oldukları kararı uygulamak üzere zaman kaldı mı? Kalmadı. Yani, topluluk gücünü kullanıp yönetime bir şeyleri değiştirmesi için baskı yapılacaksa, bunun yerinin, tarihinin, saatinin akla mantığa uygun bir zamanda yapılması gerekir.
Tevafuk iğne deliği olmuş. Yumurta kapıya dayanmış 'e hadi toplanalım.'...
Yani siz daha bir toplantının gününü ve saatini bile doğru düzgün ayarlayamazken, yönetimden olur olmaz taleplerde bulunuyor ve bunların gerçekleşmesini talep ediyorsunuz. Çok acımasızca...
Bu Duyuruya Ses Olan Yayıncımıza Teşekkür Ederiz
- Hunxemrehan
- FareAdam Düşmanı

- Sunucu: Kuklacı
Re: Bu Duyuruya Ses Olan Yayıncımıza Teşekkür Ederiz
Ben askerliği bedelli yapmıştım (tepki vermesin kimse diye uzun dönem yapabilecek bir psikolojiye sahip değilim)IKVAdmin yazdı: ↑20 Ara 2025 02:25Emrivaki kelimesini görselleştirmek istesek bu görsel yapılırdıIIMUCKII yazdı: ↑20 Ara 2025 00:48 Bu duyurunun yayılmasına destek olan yayıncı arkadaşımıza ayrıca teşekkür ederimayrıca abone olabilirsiniz destek için
![]()
IIMUCKII yazdı: ↑16 Ara 2025 21:5721.12.2025 Pazar
Saat: 22.00
Meran Sunucusu – Agah Bey’in yanı
49 seviye isteyen, istemeyen; aktif oynayan, ara veren herkes gelsin.
Amacımız net: konuşmak, anlamak, ortak bir noktada buluşmak.
İsterse İKV yönetimi de katılıp aklımıza takılan soruları birebir cevaplasın; İKVAdmin
“Neden 49 değil?” konusu başta olmak üzere her şeyi açık açık konuşalım.
Ayrıca İKV oynayan yayıncı arkadaşların da duyuru yapması ve etkinliğe katılması süreci daha görünür ve güçlü hale getirecektir.
Herkes davetlidir.
Bu bir tartışma değil, oyunun geleceği için yapılan bir buluşmadır.Arkadaşlar malum açılış var, tadilat tamirat var, tam gününü bulmuşsunuz. Söz vermeyelim ama gelirsek anlarsınız muhtemelen![]()
Arkadaşlar muhtemelen orada olamayacağız. Yoğunluk var diye de aktardık. Gelsek bile muhtemelen sessizce izleyeceğiz. Şimdiden iyi yayınlar.
Bir komutanım genç ve iyi birisiydi.
Alay komutanı emekli oluyordu yanlış hatırlamıyorsam. Bundan dolayı hızlıca bir tören düzenlenecekti apar topar eğitim yerinin oraya getirildik. Kıştı beremi kep mi takmamız gerekti?
Bende dahil beresi olup kepi yanında olmayanlara ayrı bir sıraya dizildik bir er çıkıp komutana gidip sorsanız ne istiyorlar diye çözülmüş olur der demez komutan bi sinirlendi emirmi veriyorsun bana seninle bir oynarım diye bozmuştu..
Alakası varmı yokmu bilmiyorum nedense Aklıma bu geldi
Buluşma Konusunu açan arkadaş yayıncı olgun birisin o başlıktada söylemiş admin söz vermeyelim gelebilirsem gelirim diye. Ve sende yayında sanki adminle önceden net irtibat kurmuş gibi; işte ctrl c yapar sarı kanaldan yazar demiştin. Hani bilmesem seni çocuk musun diyeceğim kardeşim yanliş anlama lütfen..
Bir diğer dikkatimi çeken videonda şu; kp şan 50 seviye olduğu için hayıra bastıgını söyleyip 55 olması gerektiğini desteklemiştin şimdi ise 55 yapmalarını açıklamalarında bile menluniyetsizce bir handikaptan bahsettin yanliş hatırlamıyorsam. Yani oyunun yeni yönetimine bile karsı bir güvensizlik sorunu var bu net.
Bu enerjinizi bence asıl düzelmeler gelmezse ozaman kullanmalısınız..
Buradaki tartışmanın saat, gün ya da “neden şimdi” meselesi olmadığını hâlâ görememek gerçekten düşündürücü. Kimsenin “22:00’de toplanalım, 00:00’da karar alınıp anında uygulansın” gibi gerçeklikten kopuk bir beklenti sunduğu yok. Bunu bu şekilde okumak ya konuyu hiç anlamamak ya da bilinçli olarak çarpıtmaktır.Hunxemrehan yazdı: ↑20 Ara 2025 10:56 Bazen şu forumda yapılan yorumları okuduğumda, İKV oyuncusunun ne istediğini anlamakta oldukça zorlanıyorum.
Kral, yeni sunucunun açılmasına saatler kala tam 'akşam 22:00'da toplanalım.' diye foruma konu açıyorsunuz. Diyelim ki toplandık, GM ekibi de geldi. Hadi yine diyelim kritik bir karar alındı. Saat olmuş gece 00:00... O saatten sonra almış oldukları kararı uygulamak üzere zaman kaldı mı? Kalmadı. Yani, topluluk gücünü kullanıp yönetime bir şeyleri değiştirmesi için baskı yapılacaksa, bunun yerinin, tarihinin, saatinin akla mantığa uygun bir zamanda yapılması gerekir.
Yani siz daha bir toplantının gününü ve saatini bile doğru düzgün ayarlayamazken, yönetimden olur olmaz taleplerde bulunuyor ve bunların gerçekleşmesini talep ediyorsunuz. Çok acımasızca...
Oyuncular bu oyunda yaşanan sorunları aylarca dile getirdi. Yazıldı, anlatıldı, öneriler sunuldu. O zaman “çok konuşuluyor” denildi. Şimdi ses daha görünür hâle gelince “neden şimdi” deniyor. Bu bir eleştiri değil; hangi durumda olursa olsun itiraz üretme refleksidir. Yani mesele zamanlama değil, konuşulmasından duyulan rahatsızlıktır.
“Yumurta kapıya dayandı” söylemi ise ironinin ötesinde. Evet, dayandı; çünkü oyuncular defalarca kapıyı çaldı, içeriden karşılık alamadı. Sorunlar birikince de doğal olarak toplu bir refleks oluştu. Burada eleştirilecek olan bu refleks değil, bu refleksi doğuran süreçtir. Kalabalığı suçlayarak sebebi yok saymak, meseleyi çözmez.
Ayrıca şunu net söylemek gerekir: Oyuncuların taleplerini dile getirmesini “acımasızlık” gibi kelimelerle tanımlamak son derece sorunlu bir bakış açısıdır. Oyuna zaman, emek ve para harcayan insanların soru sorması, beklenti belirtmesi ya da bir araya gelmesi acımasızlık değil; en temel ve meşru haklarıdır. Acımasız olan, bu talepleri küçümseyerek değersizleştirmeye çalışmaktır.
Şuanki
Yönetimi kötülemiyorum
Asıl kaçırılan nokta tam olarak budur.
En son IIMUCKII tarafından 20 Ara 2025 11:32 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Yapmayı görmek ile yaptığını söylemeyi beklemek arasında çok fark var huzurlu sözler duymak kendini kandırmaktır.. Oyunu gerçekten oynamak isteyen eğitimli insanlar konusunda kesinlikle nokta atışı yaptınız.
Sözler değil İş görmeyi tercih ederim
(1. Sayfa sonundaki arkadaşın mesajına alıntılı cvp verdiğimi Sanmiştim)
Sözler değil İş görmeyi tercih ederim
(1. Sayfa sonundaki arkadaşın mesajına alıntılı cvp verdiğimi Sanmiştim)
IIMUCKII yazdı: ↑20 Ara 2025 11:27Buradaki tartışmanın saat, gün ya da “neden şimdi” meselesi olmadığını hâlâ görememek gerçekten düşündürücü. Kimsenin “22:00’de toplanalım, 00:00’da karar alınıp anında uygulansın” gibi gerçeklikten kopuk bir beklenti sunduğu yok. Bunu bu şekilde okumak ya konuyu hiç anlamamak ya da bilinçli olarak çarpıtmaktır.Hunxemrehan yazdı: ↑20 Ara 2025 10:56 Bazen şu forumda yapılan yorumları okuduğumda, İKV oyuncusunun ne istediğini anlamakta oldukça zorlanıyorum.
Oyuncular bu oyunda yaşanan sorunları aylarca dile getirdi. Yazıldı, anlatıldı, öneriler sunuldu. O zaman “çok konuşuluyor” denildi. Şimdi ses daha görünür hâle gelince “neden şimdi” deniyor. Bu bir eleştiri değil; hangi durumda olursa olsun itiraz üretme refleksidir. Yani mesele zamanlama değil, konuşulmasından duyulan rahatsızlıktır.
“Yumurta kapıya dayandı” söylemi ise ironinin ötesinde. Evet, dayandı; çünkü oyuncular defalarca kapıyı çaldı, içeriden karşılık alamadı. Sorunlar birikince de doğal olarak toplu bir refleks oluştu. Burada eleştirilecek olan bu refleks değil, bu refleksi doğuran süreçtir. Kalabalığı suçlayarak sebebi yok saymak, meseleyi çözmez.
Ayrıca şunu net söylemek gerekir: Oyuncuların taleplerini dile getirmesini “acımasızlık” gibi kelimelerle tanımlamak son derece sorunlu bir bakış açısıdır. Oyuna zaman, emek ve para harcayan insanların soru sorması, beklenti belirtmesi ya da bir araya gelmesi acımasızlık değil; en temel ve meşru haklarıdır. Acımasız olan, bu talepleri küçümseyerek değersizleştirmeye çalışmaktır.
Şuanki
Yönetimi kötülemiyorum
Mesajımda bende seni yerdim kusuruma bakma kardeşim
- Hunxemrehan
- FareAdam Düşmanı

Kral, bak söylediklerinde haklılık payı var fakat ortada bir stüdyo yok. Sobee kapanalı yıllar oldu. Şimdi gelen yöneticilerin ne derece oyuna müdahale edebildiğini bilmiyoruz. Bilmiyorum hatırlar mısın? Bundan yıllar önce alışveriş sekmesinde ki ve üzerimizde ki paranın arasına nokta koymak için, milyonlarca kod satırının arasından değişiklik yapıp o noktaları koymuşlardı. Bu bile oyunda bir şeyleri değiştirmenin ne denli uğraş verici olduğunu göstermişti. Yani birazcık zaman tanımak gerekli diye düşünüyorum. Bu güne kadar hiç bir şey yapılmadı, sonra birileri geldi ve bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bence bu bile bir şeydir.IIMUCKII yazdı: ↑20 Ara 2025 11:27Buradaki tartışmanın saat, gün ya da “neden şimdi” meselesi olmadığını hâlâ görememek gerçekten düşündürücü. Kimsenin “22:00’de toplanalım, 00:00’da karar alınıp anında uygulansın” gibi gerçeklikten kopuk bir beklenti sunduğu yok. Bunu bu şekilde okumak ya konuyu hiç anlamamak ya da bilinçli olarak çarpıtmaktır.Hunxemrehan yazdı: ↑20 Ara 2025 10:56 Bazen şu forumda yapılan yorumları okuduğumda, İKV oyuncusunun ne istediğini anlamakta oldukça zorlanıyorum.
Şu anki
Yönetimi kötülemiyorum
- Hunxemrehan
- FareAdam Düşmanı

Söylediklerini anlıyorum; oyunun geçmişi ve teknik zorlukları ortada. Bu nedenle her şeyin hemen değişmesini beklemek gerçekçi olmayabilir. Yine de uzun bir sessizlik döneminden sonra bir ekibin oyuna sahip çıkmaya çalışması değerli. Zaman tanımak önemli, ancak oyuncular da oyunu yönlendirmek, sürece katkı sunmak istiyor. Bu istek acelecilikten değil, oyuna duyulan bağlılıktan ve daha iyi bir deneyim beklentisinden kaynaklanıyor.Hunxemrehan yazdı: ↑20 Ara 2025 10:56
Kral, bak söylediklerinde haklılık payı var fakat ortada bir stüdyo yok. Sobee kapanalı yıllar oldu. Şimdi gelen yöneticilerin ne derece oyuna müdahale edebildiğini bilmiyoruz. Bilmiyorum hatırlar mısın? Bundan yıllar önce alışveriş sekmesinde ki ve üzerimizde ki paranın arasına nokta koymak için, milyonlarca kod satırının arasından değişiklik yapıp o noktaları koymuşlardı. Bu bile oyunda bir şeyleri değiştirmenin ne denli uğraş verici olduğunu göstermişti. Yani birazcık zaman tanımak gerekli diye düşünüyorum. Bu güne kadar hiç bir şey yapılmadı, sonra birileri geldi ve bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bence bu bile bir şeydir.
Ayrıca şunu da göz ardı etmemek gerekiyor: Karaköy bölgesi oyuna eklendiğinden beri ciddi bir oyuncu kaybı yaşandığı da ortada. Bu durum, oyuncuların sürece neden bu kadar hassas yaklaştığını ve oyunu yönlendirmek istemesinin arkasındaki temel sebeplerden birini oluşturuyor.
Karaköy sunucusu açıldığında bir yöneticiyle yaptığım görüşmede, günlük yaklaşık 3500 online olduğu belirtilmişti. Ancak aradan 3–4 ay geçtikten sonra sunucunun belirgin şekilde tenhalaştığını hepimiz gördük. Bu da sorunun talep eksikliğinden değil, sürdürülebilirlik ve oynanış kaynaklı olduğunu gösteriyor.
Yav arkadaş bundan 3 hafta foruma konu açılmıyordu, kimse girmiyordu. Şimdi adamlar biraz aktif oldular, 2 haber paylaştılar diye bu kadar üstlerine gitmeye gerek var mı ? Ben yönetimi savunduğumdan değil, zaten adamlar yapacağı bir şey varsa yapar, oyunun motoru belli kapasitesi belli. Bu oyunun stüdyosu yok ve bi ara bu oyuna bakan kimse yoktu. Şimdi biraz biraz bir şeyler oluyor iken bu kadar üstlerine gidip adamları da soğutmayın, biraz toksik olmayı bırakın. Akışına bırakın, sakin olun.
- AGRESIF
- Antrepo Bekçisi

- Sunucu: Karaköy
- Klan: Arzın Çocukları
Aktifler ama bu durum sadece forumla sınırlı; oyunda herhangi bir değişiklik yok. Kopya hâlâ devam ediyor, boss kaçırmalarına yönelik bir önlem alınmadı, desteğe ise hâlâ bakılmıyor. Fixlendi denilen şeylerin hiçbiri gerçekten fixlenmemiş(kraliçe, çoklu client). Hakir’e eklenen yeni yetenekte hiçbir işe yaramıyor. Açıkçası aktif olmasalardı daha iyiydi; en azından bir beklenti oluşmazdı. Şimdi hem aktif olarak beklenti yaratıyorlar hem de ortada somut hiçbir iş yok gibi duruyor.ejedrogl yazdı: ↑20 Ara 2025 13:38 Yav arkadaş bundan 3 hafta foruma konu açılmıyordu, kimse girmiyordu. Şimdi adamlar biraz aktif oldular, 2 haber paylaştılar diye bu kadar üstlerine gitmeye gerek var mı ? Ben yönetimi savunduğumdan değil, zaten adamlar yapacağı bir şey varsa yapar, oyunun motoru belli kapasitesi belli. Bu oyunun stüdyosu yok ve bi ara bu oyuna bakan kimse yoktu. Şimdi biraz biraz bir şeyler oluyor iken bu kadar üstlerine gidip adamları da soğutmayın, biraz toksik olmayı bırakın. Akışına bırakın, sakin olun.