Beta ve 29 seviye Tarih Şeridi

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Sufizm
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Sunucu: Eminönü

Re: Beta ve 29 seviye Tarih Şeridi

Mesaj gönderen Sufizm »

Harika !
Kullanıcı avatarı
yun1010
Labirent Rehberi
Labirent Rehberi
Sunucu: Teşkilat
Klan: Lodos
Lonca: Ancient Legends

Mesaj gönderen yun1010 »

Savaşçım daha zekice oynasın diye tüm puanlarımı zekaya vermiştim.
------------------------------------------Ancient Legends Lonca Lideri-----------------------------------------
Youtube Kanalım: https://www.youtube.com/watch?v=v_G6kEwdzfI
Kullanıcı avatarı
madmuh
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Sunucu: Beyaz Köşk

Mesaj gönderen madmuh »

Eline emeğine gönlüne sağlık.
Beta kavramını anlamayan anlamak istemeyen veyahut sonradan edindiği çevreden dinledikleriyle kendini o çevreden sayıp betacı geçinen geçinmek isteyenlere iyi bir sözlük olmuş. Hoş betadan olsak veya olmasak ne farkeder buda ayrı bir detay. Ama şu bir gerçektirki, çarşı -saldırı hızı ismimi bilemedim şuan-set için 1 ay kadar saf krom da yatıp kalktım. Sonunda çift item çarşı setim oldu ve ertesi gün hesabımı çaldırdım. Henüz ömrünün 15. yaşında olan o zamanki ben için yediğim ilk sağlam darbeydi. Birde şuna değinmek isterim sözlerinden; "İŞÇİLİK ÜCRETİ İLE ÜRETİM YAPTIRMAK" işte bu, oyunun bugünlere kadar gelmesine sebep olan o zamanın samimiyetini, insanlığını ve güvenirliliğini anlatan kısım. Tesla dış 2 item işçiliğine meteor zamanı 6 m vermiştim. Paranın olmadığı bir zamanda ciddi bir miktardı. Üreten sevgili abimizi sevgiyle anıyorum (MrAbsolut)(Beyazköşk).
Tekrardan hatıralarımı ateşlediğin ve zahmet ettiğin için teşekkür ederim.
Sevgilerimle
Jotem-MEHMETTI
Kullanıcı avatarı
Auril
Meran Kaşifi
Meran Kaşifi
Sunucu: Sancak

Mesaj gönderen Auril »

çok güzel yazmışsın ellerine sağlık mutlaka devamı gelmeli okumak isterim......

MadTürk'ü çok severdim beee
auril & DoubleLift
Kullanıcı avatarı
IIASiLKANII
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Sunucu: Beyaz Köşk

Mesaj gönderen IIASiLKANII »

Harika bir yazı olmuş,ellerine sağlık,devamı gelirse zevkle okuyacağım. :relieved:
Ey Türk,
Titre ve Kendine Dön!
Üstte mavi gök çökmedikçe,
Altta yağız yer delinmedikçe,
Kim bozabilir senin ilini ve töreni!..
Bilge Kağan
Beyazköşk ASİLKAN/ASİLBEY/ECEL
Eminönü VOLUNTARY
Kullanıcı avatarı
inquisitor
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Tu Veni Adme

Mesaj gönderen inquisitor »

TncyEkoClgnuyksz efsunundaki isimler, ayrı karakterlerdir. Kuklacı'da oynarlar. uykusuz o oradan bilirim. Yani Tncy Eko Clgn ve uyksz ayrı ayrı karakter isimleri. Düzeltmek lazım.
Kolcu
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen Kolcu »

inquisitor yazdı: 07 Oca 2018 01:05 TncyEkoClgnuyksz efsunundaki isimler, ayrı karakterlerdir. Kuklacı'da oynarlar. uykusuz o oradan bilirim. Yani Tncy Eko Clgn ve uyksz ayrı ayrı karakter isimleri. Düzeltmek lazım.
Doğrudur. Çok geç tamamladığı için 4 kişi koalisyon ile kurmuş ve itemleri aralarında paylaşmışlardı. Onları bir grup olarak adlandırmayı daha uygun görmüştüm yoksa nickleri yanılmıyorsam,
Ekoxteam,tncyxteam,çılgınbiberon ve uykusuz'du.
Kullanıcı avatarı
inquisitor
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Lonca: Tu Veni Adme

Mesaj gönderen inquisitor »

Kolcu yazdı: 07 Oca 2018 01:12
inquisitor yazdı: 07 Oca 2018 01:05 TncyEkoClgnuyksz efsunundaki isimler, ayrı karakterlerdir. Kuklacı'da oynarlar. uykusuz o oradan bilirim. Yani Tncy Eko Clgn ve uyksz ayrı ayrı karakter isimleri. Düzeltmek lazım.
Doğrudur. Çok geç tamamladığı için 4 kişi koalisyon ile kurmuş ve itemleri aralarında paylaşmışlardı. Onları bir grup olarak adlandırmayı daha uygun görmüştüm yoksa nickleri yanılmıyorsam,
Ekoxteam,tncyxteam,çılgınbiberon ve uykusuz'du.
Doğrudur eko ile tncy ı hatırlamıyorum açıkcası, ama çılgınbiberon ile uykusuz doğrudur :) 29 39 zamanı en kaliteli zamanlardı. Herşeyin ayrı bi anlamı ve zevki vardı. Ve garip olan, bu zamanlar sıkılmıyordu oyuna giren insan. Ama işte geçmiş geri gelemez. Gelecekte ne 'saçmalıklar' gelecek bunu göreceğiz :)
Kullanıcı avatarı
mutlulukmuodane
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Meran

Mesaj gönderen mutlulukmuodane »

İnsan , eskiyi her zaman özler. Gerçekten güzel olduğu için mi özler yoksa o zamanları güzel hatırladığı için mi özler bunu bilemeyiz. Ama 29 39 zamanları gerçekten de çok güzeldi.
Yazını baştan sona okudum. Çok teşekkür ediyorum anıları tekrar tazelediğin için :relaxed:
Kullanıcı avatarı
Schiller
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi
Sunucu: Anka

Mesaj gönderen Schiller »

Kolcu yazdı: 06 Oca 2018 23:06 Merhabalar, ben oyunun betasından beri sadece teşkilat sunucusunda oynamış olan ve oyunun her evresini adım adım yaşamış olan bir kullanıcıyım. Hala teşkilat sunucusuna ara ara girmekteyim ve kullanıcı adım 'Antares'.
Gelecek olan güncelleme malumunuz, tekrardan karakôy hepimize hayırlı olur umarım :)

Not: Eksiğimiz veya yanlışımız varsa affola.(10 sene olmuş sonuçta :) )

Güncelleme öncesi ikv tarihini okumak ve eski anıları özleyenler için ufak bir tarih geçidi karalamak istedim.

25 level dönemi

- Oyun açık beta olarak görücüye çıktı. Benim ucuna yetiştiğim bir dönem olduğu icin en az bilgimin olduğu dönem budur. Bu dönemin adına 'beta' diyorlar işte. Fazla uzun sürmedi bu dönem.

-'Ben beta oyuncusuyum' diye dolananların ( serverini %90ına tekabül ediyor tabi :') ) pek tabii bilmediği bir dönemdir. En eski ve üst gm olan GM Abura'nın ortalıklarda neredeyse haftada bir göründüğü bir dönemdi. Ateş çemberi büyücülerde olan bir yetenek olsa da kimsenin Ateş çemberi ile 1k üstü vurduğu görülen bir sey değildi. Puan vermeye bile değmeyecek bir özellikti. Bir buyucu olan Abura'nîn en sevdiği özellikti abura lodos klanının bir mensubu idi ve genelde çemberle arzlara 90k'ya yakın vururdu :) O zamanlar kabadayı modu olmadığından ve ben de 10 yıllık oyun hayatımda hep lodos tarafında bulunduğumdan bu çemberi yemek hiç nasip olmamıştı :)

- Gelelim arz tarafına, bu tarafın 'koruyucusu' da savaşçı sınıfına mensup ve abura kadar yetkili bir başka gm idi. Nicki şuan hatırımda değil ama sanirim 'Madturk' olabilir. Hiçbir şekilde yakın dövüşte hasar yemez ve elindeki pala ile 20k hasar çıkartan bir savaşçıydı. Oyun içerisinde abura kadar görünmediğinden dolayı bileni azdı. Belki ayda bir girerdi.

- lodos kalesi mevcuttu lakin arzlar icin sancak bile yoktu. Lodos veya arz farketmez, Eminönü'nde öldugunde kalede veya sancakta değil en yakın canlanma noktasında canlanırdınız. Bu yüzden de savaşlar çok çetin geçer ve asla durmazdı.

- klan parası olmadığından dolayı klana gir çık çok fazlaydı. İsmet bey ve Handan hanımın yeri Mısır çarşısının yanındaki parktı. Klan savaşlarının en fazla döndüğü yer de bu parktı. Ortasında bulunan örs de tam merkez olduğundan ve iki klana da en yakın örs olduğundan ve İsmet/Handan parktan gittiğinden beri kimse uğramadığı için oraya 'eski örs' denmektedir.

- Bu dönem sessiz sedasız bitti ve cok geçmeden seviye sınırı arttı.

-bu donemde oynayan oyuncular gerçekten bu oyun için efsane oyunculardı. Captainatx,o zamanlar nicki sadece Arif olan GM[Arif] gibi insanlarla oynamak mümkündü. Ayni Arif nedenini tam bilmesem de seviye sınırı 25 veya 29ken 45 seviye olma ayrıcalığına sahipti. Fazladan yetenegi veya puanı yoktu, sadece 45 seviye gözükür ve her gün oyuna girer normal bir kullanıcı olarak oyununu oynar, madenini çekerdi. Hatta oyunun ilk ayında Azul gorevini beraber yapmıştık o zamanlar seviyesi normaldi, sonradan ne oldugunu hep merak etmişimdir.

29 seviye dönemi

- beta bitti ve seviye sınırı 29'a yukseldi, labirentin kapıları açıldı. Tüm oyuncuların seviyeleri ve eşyaları sıfırlandı. İsyan eden birçok kullanıcı olduğundan dolayı, sobee betada oynayan ve belirli bir seviye ulaşmış her oyuncuya 1 ay ücretsiz plus hesap verdi.

-Mynetin banner'ları ve reklamları sayesinde kullanıcı sayısı bir anda 3-5 katına çıktı. Eminönü artık bize yetmiyordu.Plus hesap bu kadar kolay elde edilebilen bir şey değildi. Banka veya mobil ödeme seçeneği yoktu. Çok az yerden elde edilebilen kart şeklindeki e-pin'ler vardı ve oyunun %90ı plus hesaba sahip değildi. Bu yüzden oyuna girerken hata almaya/ sıra beklemeye başladık. Akabinde Teşkilat sunucusu açıldı. 4 veya 5 gün sonra ardarda beyazköşk ve kuklacı sunucuları açıldı.

-yanlış bilinen bir gerçek olarak; beta donemi bitse bile bu donemde hala karakter isimleri büyüklü küçüklü yazılabiliyordu.

-ayda bir balıkçının ikamet ettiği köprüde her ayın ilk Cumartesi aksami klan savası etkinliği olurdu. Bu etkinliklerin ödülü olmazdı ve gmler eşliğinde yapılan bu savaşta amaç sadece eğlenceydi.

-bu donemde ödüllü etkinlikler büyük kapsamlıydı ve ayda yılda bir olduğundan dolayı çok ciddiye alınırdı.

-ilk ödüllü etkinlik taşkanat göreviydi ve normalde oyunun hiçbir yerinde bulunmayan bu yaratıklarla ilk kez karşı karşıya geldik. Tek basına bir oyuncunun kesmesi imkansız olduğundan dolayı grup halinde kesilirdi. Etkinlikte Jandarma Ali yeni bir görev vermeye başladı ve 800 adet taşkanat derisi karşılığında kullanıcıya istediği bir eşya setini isteme hakkı ve sıradaki güncellemede bir efsuna isminin verilmesi ödülü sundu.

- Bu görevi her sunucuda sadece bir kişi yapabilirdi. Eminönü sunucusunda 'ESKİ' nickli bir savaşçı bu görevi sadece 2 günde tamamladı. O ve grubu öyle bir yardımlaşma yaptılar ki 39 seviye donemi açıldığına bir efsuna isminin verilmesi ödülü 'Eski' modeli değil 'eski ve arkadaşları' olarak oyuna getirildi. Tarihe gecme fırsatı için 2 gün boyunca gece gündüz uğraşan arkadaşlarına saygı olması için, bu eklemenin 'ESKİ'nin talebi olduğunu duymuştum.

- tahmin edersiniz ki diğer ödülleri de teskilat sunucusundan 'Nexus' ve diğer sunuculardan olgunn ve tncyekouyksz nickli kullanıcılar kazandı. Nexus 5 günde ve son kazanan tncyeko 12 güne yakın bir sürede bu görevi bitirdi. Hepsinin ismi de bir efsuna verildi. Eski eşya ödülünü 'meteor tipi mev usulü set' isteyerek yenilmez bir savaşçı haline geldi.

-Oyunda kurulan ilk lonca 'Ankalı Sapıklar' loncasi 6 büyücü ile bu donemde kuruldu. Lonca sistemi henüz gelmediği için herhangi bir meşruiyeti yoktu lakin lonca kavramını oyunumuza bu grup getirdi.

-arkasından kurulan 'inatci zehirler' ise o dönemde Eminönü sunucusunun en önde gelen şifacısı olan 'eşrefpaşahospital' tarafından ankalı sapiklara destek amaçlı 6 şifacıdan oluşan bir loncaydı.

- bu iki lonca lodos klanındaydı ve buna cevap olarak yaklaşık 1 hafta sonra bir grup arz 'Anti Ankalı Sapıklar' adı altında örgütlendi ve bu iki grubun kıyasıya rekabeti 'AAS' Dağılana kadar sürdü.

- her madenden birer tane mevcuttu ve bu madenler 5 dakikada bir çıkardı. En değerli madenler ve fiyatları
1) Kripraz ( fix 3m)
2) Açık pembe ametist ( apa da derler) 1m
3) Saf krom (250 bin)
4) Isırgan tohumu (100 bin) şeklindeydi.

- oyuna gelen ikinci büyük etkinlik ise tepegöz avıydı. Bugün yılanların olduğu mezarlık yanına ve arz sancağın olduğu Bölgeye tepegozler eklendi, lakin bu tepegözleri kesmek pek de kolay bir iş değildi. Duvara sıkıştırma hatası ile bu görevi yapmak kolay bir hal aldı. Yaratığı çekiyordunuz ve yaratık duvara girdiğinde savaşçı bir durdurma atıyordu. Yaratık duvarın içerisinde kalıyor ve size vurmuyordu / tek basına kesmeye müsait hale geliyordu. Bu görev herkes tarafından yapılabiliyordu. Ödülü savaşçı icin 'meteor mev' / buyucu icin 'selim bey yel' ve şifacı icin 'meteor teiseba' eldivendi. Bu eldivenler bir karakterin sahip olabileceği en iyi efsun kombinasyonuna sahipti.

-büyü kritik efsunu oyunda olmadıgından dolayı buyuculer icin ikinci efsunda en iyi seçenek savunma veren 'yel değirmeni' efsunuydu. Büyü şifa efsunu yoktu, Şifacılar icin ise zehir veren teiseba ve meteor tipi max hasar efsunlari en iyi tercihti .

-donemin en kuvvetli boss'u labirentte bulunan 'phili'ydi. Kesmek icin en az 2-3 grup gitmek şarttı. Hiçkimse tek grupla philiyi kesemezdi. (Kestim diyen hayal dünyasında yaşıyordur)

-Gözlükler yoktu. Suan paha biçilemeyen epe'ler ve buluşmalar elden ele gezer veya saf bakır karşılığında takas edilirdi.

- /zar komutu siz kumar oynayin ve birbirinize ana bacı küfredin diye değil itemleri paylamak için vardı. Yaratıklardan düşen eşyalar tüm gruba gözükür ve herkes torbadan alabilirdi. Güzel bir eşya düşünce anlaşmazlık çıkarsa /zar komutu uygulanırdı. Yaa iste bu yüzden gruptayken zar grup yazısı ile çıkıyor. ( aydınlandınız değil mi :') )

-beceri/zeka/bünye ve güç statları mevcuttu ve seviye atladıkça bunlari kendimiz dağıtırdık. Güç hasarı, beceri saldırı ve savunmayı, zeka maksimum kudreti, bünye ise maksimum enerjiyi artırırdı. Savaşçılar Beceri-Bünye, büyücüler ve şifacılar Bünye-Zeka verirlerdi.

-Her seviyede 1 yetenek puanı gelirdi. 15 yetenek seviyesi sınırı yoktu. Mesela büyücüler 27 Meteorit/1 Buz Oku/1 Büyü bilgisi verirlerdi.

-Büyü bilgisi - rüzgar kalkanı gibi eski yetenekler vardı. 39 dönemi geldiğinde oyundan kalktılar. Büyü bilgisi her büyünün hasarını artıran aktif bir büyüydü. Rüzgar kalkanı ise menzilli silahlardan hasar almamanızı sağlardı.

-Menekşe elmas / akik / sibiryalı 5 para etmezdi. Hiçbir reçetede kullanılmazdı ve genelde çöpe atardık.

-Savaşçılar için en önemli silahlar Pençelerdi. Örs kütleli / adalı modeli pençe demek oyunun en iyi silahına sahipsiniz demekti. Çarşı/meteor pala ise onun bir alternatifiydi. Seri silahlar iş yapıyordu. Kütük yaranlar çöpten başka bir şey değildi. Şifacılar ve büyücüler içinse tek tercih anka/inat kırandı. Başka bir şey takan bir büyücüye verilebilecek en iyi tavsiye oyunu silmesiydi :)

-Savaşçılar sakınma adlı büyüsünü bütün gruba açarlardı. Büyücüler her gruba savaşçı almak zorundaydı çünkü neredeyse 15-20 zırh faydaları oluyordu.

-torbalar ortak olduğundan dolayı grupta sadece 1 pluslu olması eşya düşme şansı sanki herkesde plus varmış gibi artırırdı. Bu yüzden plusa da pek ihtiyaç duymazdık açıkcası.

-antik mızrak odalarında zehir tarzı bir olay vardı ve odaya girene saniyede 3k hasar vururdu. Bu yüzden görevi yapmak zulümdü.

-O zamanların 'huzursuzluğum' görevi 25 seviyede fahride açılan semender derisi göreviydi. 60 semenderi toplamak zor olduğundan oyunun %99u yapamazdı :D

-Yetenek puanı/üretim puanı sıfırlama robotu henüz gelmemişti. Bu yüzden belli başlı adamlar olurdu, silahtar, zırhçı dendiğinde akla o adamlar gelirdi. Olsa olsa bu üretir derdik. İşçilik parası diye bir şey vardı. Reçetesi olan adama yanaşır ve malzemeleri verip 3-5 bir şeyler ateşlerdik öyle ürettirirdik itemimizi.

-o ana kadar oyunda gördüğüm en pahalı ticaret 'meteor mev yüzük'ün 16 kripraz karşılığında bir kullanıcıya satılmasıydı. Gerçekten bütün sunucunun ağzını açık bırakan bir item ve aynı şekilde bir bedeldi. ( muhtemelen sunucuda tekti ve en iyi yüzüktü)

Yoruldum yazmaktan. Yazdıkça da yazasım geliyor ve özlüyorum. Umarım siz de okurken keyif alırsınız. Sorularınız varsa o dönemle veya ilerisi ile ilgili ( ki muhtemelen cevabını biliyorumdur, cevaplamaya çalışayım)

buraya kadar okuyanlara ayrıca teşekkür ediyorum, sizleri seviyorum O:-)
Duygulandım be kardeşim :) eskiden forum yoktu ikvonline.net vardı hatırlarmısın Saygınbey in :) MadTuRK 'ü hatırlayan ağır eski üyedir yani :) [Momt] lar vardı ilk [Momt]lardan Nocomment :) o zamanlar random ismi vardı.

“Genel Etkileşim” sayfasına dön