Yazilim muhendisligini acik ogretimden okuyarak tamamlamak mumkunmudur hocam ?Ostankino yazdı: ↑25 Ara 2017 15:57 Yazılım mühendisliği okumaktayım. Benim yazılıma girişim Sobee değil Rockstar Games yüzünden olmuştur. GTA: San Andreas Multiplayer çıktığın'da kendi sunucunuzu ve oyun modunuzu oluşturmanız Pawn script dilini kullanmak zorundaydık. Aynı zamanda oyunu daha efektif farklı kılmak için, oyun çekirdeğini C++ ile plugin yazarak değişimi sağlanıyordu. Ortaöğretim 6. sınıfta C++ diline sırf kendi sunucumu açabilmek için yüklendiğim günden beri yazılıma aşık oldum. Sırf kendimi daha fazla geliştirmek, öğrenebilmek için bilerek meslek lisesi web programcılığı bölümüne gittim. Ailem daha iyi bir liseye gitmediğim için çok kızdılar ama ben sevdiğim işin peşinden gittim. Lisede gördüğümüz temel php, javascript, html derslerini görüp hergün evde kendi forum, içerik yönetim sistemimi yazmaya çalıştım. Başaramayınca stackoverflow ve codeproject ile tanıştım. OOP kavramı ile işte o zaman tanıştım. İngilizcem kötü olduğu olduğu halde ingilizce makaleler okuyarak ingilizcem gelişti ve makaleler'den birçok şey öğrendim
Lise son sınıfta stajımı Telekomunikasyon ve yazılım firmasın'da yaptım. 1 senelik staj döneminde öğrendiğim bilgilerle ben aslında hiçbir şey bilmiyormuşum dedim. Hem staj yapıp sevdiğim alanda deneyim kazandım, hemde meslek lisesin'de görmediğim ders ve konulara çalışarak üniversite sınavına girdim ve istediğim bölümü tutturdum. Şuan yazılım mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim.
Hala kendimi geliştirmekteyim. Teknoloji sektörü sürekli gelişen bir sektör. Hergün yeni teknolojiler, diller çıkıyor. Doğal olarak bu mesleği yapan biri olarak sürekli takip etmek ve öğrenmek zorundayım.
Şuan özel bir firmanın yazılım departmanında Part Time yazılım geliştirici olarak çalışmaktayım. Teşekkürler Rockstar Games![]()
![]()
Bi Garip Developer
- Parlementxx
- Hızlı Koşan
- Sunucu: Karaköy
- Klan: Arzın Çocukları
- Discord: parlooo.
Re: Bi Garip Developer

- IFonQzrail
- Arzuhalci'nin Adamı
- Sunucu: Eminönü
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: YENİ SUNUCU İSTİYORUZ
Ostankino yazdı: ↑25 Ara 2017 15:57 Yazılım mühendisliği okumaktayım. Benim yazılıma girişim Sobee değil Rockstar Games yüzünden olmuştur. GTA: San Andreas Multiplayer çıktığın'da kendi sunucunuzu ve oyun modunuzu oluşturmanız Pawn script dilini kullanmak zorundaydık. Aynı zamanda oyunu daha efektif farklı kılmak için, oyun çekirdeğini C++ ile plugin yazarak değişimi sağlanıyordu. Ortaöğretim 6. sınıfta C++ diline sırf kendi sunucumu açabilmek için yüklendiğim günden beri yazılıma aşık oldum. Sırf kendimi daha fazla geliştirmek, öğrenebilmek için bilerek meslek lisesi web programcılığı bölümüne gittim. Ailem daha iyi bir liseye gitmediğim için çok kızdılar ama ben sevdiğim işin peşinden gittim. Lisede gördüğümüz temel php, javascript, html derslerini görüp hergün evde kendi forum, içerik yönetim sistemimi yazmaya çalıştım. Başaramayınca stackoverflow ve codeproject ile tanıştım. OOP kavramı ile işte o zaman tanıştım. İngilizcem kötü olduğu olduğu halde ingilizce makaleler okuyarak ingilizcem gelişti ve makaleler'den birçok şey öğrendim
Lise son sınıfta stajımı Telekomunikasyon ve yazılım firmasın'da yaptım. 1 senelik staj döneminde öğrendiğim bilgilerle ben aslında hiçbir şey bilmiyormuşum dedim. Hem staj yapıp sevdiğim alanda deneyim kazandım, hemde meslek lisesin'de görmediğim ders ve konulara çalışarak üniversite sınavına girdim ve istediğim bölümü tutturdum. Şuan yazılım mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim.
Hala kendimi geliştirmekteyim. Teknoloji sektörü sürekli gelişen bir sektör. Hergün yeni teknolojiler, diller çıkıyor. Doğal olarak bu mesleği yapan biri olarak sürekli takip etmek ve öğrenmek zorundayım.
Şuan özel bir firmanın yazılım departmanında Part Time yazılım geliştirici olarak çalışmaktayım. Teşekkürler Rockstar Games![]()
![]()

- Ostankino
- Cin Avcısı
- Sunucu: Teşkilat
- Klan: Lodos
- Lonca: Ittihat Ve Terakki
Mümkün. Ama çok iyi geliştirmeniz lazım kendinizi. Sonuçta açık öğretimParlementxx yazdı: ↑25 Ara 2017 16:21Yazilim muhendisligini acik ogretimden okuyarak tamamlamak mumkunmudur hocam ?Ostankino yazdı: ↑25 Ara 2017 15:57 Yazılım mühendisliği okumaktayım. Benim yazılıma girişim Sobee değil Rockstar Games yüzünden olmuştur. GTA: San Andreas Multiplayer çıktığın'da kendi sunucunuzu ve oyun modunuzu oluşturmanız Pawn script dilini kullanmak zorundaydık. Aynı zamanda oyunu daha efektif farklı kılmak için, oyun çekirdeğini C++ ile plugin yazarak değişimi sağlanıyordu. Ortaöğretim 6. sınıfta C++ diline sırf kendi sunucumu açabilmek için yüklendiğim günden beri yazılıma aşık oldum. Sırf kendimi daha fazla geliştirmek, öğrenebilmek için bilerek meslek lisesi web programcılığı bölümüne gittim. Ailem daha iyi bir liseye gitmediğim için çok kızdılar ama ben sevdiğim işin peşinden gittim. Lisede gördüğümüz temel php, javascript, html derslerini görüp hergün evde kendi forum, içerik yönetim sistemimi yazmaya çalıştım. Başaramayınca stackoverflow ve codeproject ile tanıştım. OOP kavramı ile işte o zaman tanıştım. İngilizcem kötü olduğu olduğu halde ingilizce makaleler okuyarak ingilizcem gelişti ve makaleler'den birçok şey öğrendim
![]()
Senior Software Engineer
Yerebatan ve pere geliyor mu ondan haber verOstankino yazdı: ↑25 Ara 2017 17:22Mümkün. Ama çok iyi geliştirmeniz lazım kendinizi. Sonuçta açık öğretimParlementxx yazdı: ↑25 Ara 2017 16:21Yazilim muhendisligini acik ogretimden okuyarak tamamlamak mumkunmudur hocam ?Ostankino yazdı: ↑25 Ara 2017 15:57 Yazılım mühendisliği okumaktayım. Benim yazılıma girişim Sobee değil Rockstar Games yüzünden olmuştur. GTA: San Andreas Multiplayer çıktığın'da kendi sunucunuzu ve oyun modunuzu oluşturmanız Pawn script dilini kullanmak zorundaydık. Aynı zamanda oyunu daha efektif farklı kılmak için, oyun çekirdeğini C++ ile plugin yazarak değişimi sağlanıyordu. Ortaöğretim 6. sınıfta C++ diline sırf kendi sunucumu açabilmek için yüklendiğim günden beri yazılıma aşık oldum. Sırf kendimi daha fazla geliştirmek, öğrenebilmek için bilerek meslek lisesi web programcılığı bölümüne gittim. Ailem daha iyi bir liseye gitmediğim için çok kızdılar ama ben sevdiğim işin peşinden gittim. Lisede gördüğümüz temel php, javascript, html derslerini görüp hergün evde kendi forum, içerik yönetim sistemimi yazmaya çalıştım. Başaramayınca stackoverflow ve codeproject ile tanıştım. OOP kavramı ile işte o zaman tanıştım. İngilizcem kötü olduğu olduğu halde ingilizce makaleler okuyarak ingilizcem gelişti ve makaleler'den birçok şey öğrendim
![]()
Herhangi bir düşünce,konuya,fikiri sindirmeye çalışan,silen, özgürlük sunmayan ikv yönetimi yüzünden pek yorum atasım gelmiyor.