Eski İstanbul Kıyamet Vakti - Yeni İKV

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
lancelot5151
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos
Lonca: Ottoman Soldiers

Re: Eski İstanbul Kıyamet Vakti - Yeni İKV

Mesaj gönderen lancelot5151 »

Malesef oyun bu hale geldi kardeşim
ZAFERE GİDİLEN YOLDA ÇEKİLEN ÇİLE KUTSALDIR.
Kullanıcı avatarı
CIZIK
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Teşkilat
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Bedr-in Aslanları

Mesaj gönderen CIZIK »

29 level zamanı oyun oynayan kitle en basitinden 10 sene geçmiş 15yaşındaki liseli olmuş 25 belki askere gitti belki evlendi.
Günümüzde ise şuan 15 yaşında IKV oynayan liseli ozamanlar 5 yaşında bebeydi hatta portakalda vitamin :grinning:
Bir evvelki jenerasyon pek fazla dijitalleşmemiş oyunu ya yeni aldıgı bilgisayarından yada internet kafeden oynayan kişilerdi yoklugun ne oldugunu bilip idare etmesini bilen tiplerdi. Şimdide var ancak daha bir kapital düzende büyümüş kişilikler doğal olarak ben merkezci çevresindekileri düşünmeyen yardımlaşma bilmeyen daha materyalist bir jenerasyon. Bu yüzden sadece kendi totolarını düşünmeleri doğal olabilir Eskinin agır abileri bu sümüklüleri adamlıkta cebinden çıkarır orası ayrı tabiki ama kıyaslayacak olursak 29 leveldeki insanlarda daha bir köy yardımlaşması varken 49 level kuşagı daha bir aynı apartmandaki komşusunu tanımayan tiplerden dolayısıyla zihniyet çatışması kaçınılmaz. Biz neden bu düzen böyle oldu diye sorgularken haspam çıkar tılsımın yoksa kendin grup kur der gerçer bilmezki suç yönetimde degil onu yetiştiremeyen babasında oldugunu...
Resim
leones non capit muscas
EmekliAdam
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı

Mesaj gönderen EmekliAdam »

Destekleyici mesaj atan tüm herkesten teşekkür ederim. Destek mesajları dışında fikir belirten arkadaşlara da yazdıkları için ayrı bir teşekkür ve kendi fikirlerimi sunmak isterim. Yaşım benim şuan 23, forum da kimsenin yaşını bilmediğimden büyüğüme de küçüğüme de biraderim diye hitap edicem. Bi saygısızlık yaparsam affola şimdiden.
abemkizar yazdı: 08 Kas 2017 01:08 hocam bende 10 gün önce oyuna dönme kararı aldım fakat 10 günlük emeğimi çaldırdım bu olay oyunu tekrardan bırakmama sebep oldu anlıyacağınız artık hep çakal dolmuş oyun
Başına gelenler adına çok üzüldüm kardeşim. Hayatın her alanına kök salmış gibi maalesef bizim dünyamızda da bu tip insanlar musallat oldu..
MobilSorun78 yazdı: 08 Kas 2017 01:33 Yazdıklarını 1-2-3 olarak sıralayıp cevap vereceğim ;

1.Herkesin belirttiği gibi 'tılsımın yoksa kendi grubunu kurabilirsin' kimse kendinden düşük kademe de bir insan ile grup bölgesi atmak zorunda değil. Bu tılsım sistemini de 5 yıl önce açılan bir protesto konusunda protesto edebilirdiniz konu linkini bulabilirsem yazımın sonuna ekleyeceğim, ayrıca belirtmek isterim ki hâla o dediğiniz yardımlaşma olayı kısmen de olsa mevcut.Bu tılsım sistemini bu seviye'de entegre eden yönetimdir. Şahsi fikrim kondrit ile istedikleri miktarı kazanmışlardır zaten ki bu milyonluk reçeteleri söylemiyorum bile.
Tılsım Güncellemesi Protestosu: viewtopic.php?f=46&t=115278

2.Bu plus paket olayının fiyatı değil de, alan kişilerin zihniyetine kalmış bir şey. Yoruma kapalı bir şey belirtmişsin.

3.Dediğin gibi 39 seviye zamanında oyun daha 'tek tip' haline gelmemişken farklı item setleri ile , bireysel veya turnuva şeklinde 'vs' sistemi daha aktifti. Şimdi belirttiğim gibi 'tek tip' olayı geldiği için herkes o seviyeye ulaşmak istiyor.Bunu yine oyuncuya değil yönetime yıkacaksın.

Şahsi fikirlerim bu yöndedir.

Saygılarımla.
Yazdıkların için tekrardan teşekkür ederim kardeşim. Sana nacizane kendi fikrimi oyunun ana dünyası örneğiyle aktarmak isterim. Oyunu 49. seviye çıkana kadar her zaman bir geçmişe dönme özlemiyle oynadım. İKV dünyasına uzaktan bakınca aslında sorun apaçık ortada fakat çoğu insan veyahut yönetici bunların farkında değil. Şimdi seviye seviye ele alır ve incelersek;
1-29 Level Dönemi: Benimde oyuna başladığım dostluğun tabi olduğu dönemdi. Tabi dostluk deyince rekabet yok muydu? Tabi ki de vardı. Fakat oyunda ana mesela HİKAYE VE GÖREV'lerdi. Bütün görevler birkez yapılır, bitirilir ve bu oyun dünyasını keşfetmeye bolca vaktin olurdu. Canın sıkıldıkça başkalarına yardım eder, çevre edinir ve o çevre gitgide büyür oyun içi oyuncuların yaptığı etkinliklere dönüşürdü.
2)39 Level Dönemi: Oyun yine aynı mantıkta ilerliyordu. Şahsi fikrim olarak oyunun harika hikayesine devamlılık katılıp işleyiş yine HİKAYE VE GÖREV'lerden oluşuyordu. Görev eşyalarıyla belirli bir seviyeye geliniyor, şans eseri reçeteler düşüp, madenler toplanıp üstünlük sağlayacak eşyalar yapılabiliyordu. Ve tekdüzelik söz konusu bile değildi. Harita daha da büyümüş, bir kurt mağarasın 3 kişilik gruplar gidilir, herkesin görevi tek tek yapılırdı.
3)49 Level Dönemi: İşte asıl mantık hatası burada başlıyor. İstanbul Kıyamet Vakti oyununu oyun yapan; Muhteşem ötesi grafikleri değildi, heryere verdikleri reklam değildi, milyonlarca oyuncunun oynaması değildi. HİKAYE VE GÖREVlerdi. Her hikaye bir kez işlenir, görevler birer kez yapılırdı. Böylece senelerin düzeni bozulmamış, korunmuş olurdu. İşte tam bu sırada oyuna DUNGEON görevleri geldi. Şimdi bana diyebilirsiniz, dungeon görevlerini bir kez yapıyoruz diye. Ama siz mesela fare görevini bir kez yapınca alabildiğiniz tüm eşyaları tek seferde alırsınız. O görevi tekrar tekrar yapmanıza gerek yoktur. İstediğiniz zaman fareleri binlerce kez kesebilirsiniz. O sırada görevi olana YARDIM etmiş oluyorsunuz ve bu oyunda ki dostluk, arkadaşlık, KIYAMET YOLDAŞLIĞI iletişimlerini ortaya çıkarmış oluyor. Fakat sığınak,miğrat vb. dungeonlarda bir eşyayı almak insanların saatini alıyor. Aldıktan sonra bir sonrakini geçişte daha fazla eşya, daha fazla eşya seti için daha fazla oynaması gerekiyor. ONLARCA KEZ AYNI GÖREVİ yaptıklarından dolayı birkaç dakikanın hesabını yapıp insanlara yardım duyusunu bir kenara bırakıyorlar. Ve işte böylece bir dev batıyor..
Umarım bu yazıyı Developer ekipten birileri okur da oyunumuzun dünyasına aykırı olan bu dungeon sistemini yeni güncelleme de tamamen imha edip bizi eski zamandaki gibi çeşitliliğin,dostluğun olduğu zamana götürürler. Oyun oynarken at arabası gibi hissetmemizi değil de oyunun içinde hissiyatını tekrardan yaşatabilirler.

CIZIK yazdı: 08 Kas 2017 14:28 29 level zamanı oyun oynayan kitle en basitinden 10 sene geçmiş 15yaşındaki liseli olmuş 25 belki askere gitti belki evlendi.
Günümüzde ise şuan 15 yaşında IKV oynayan liseli ozamanlar 5 yaşında bebeydi hatta portakalda vitamin :grinning:
Bir evvelki jenerasyon pek fazla dijitalleşmemiş oyunu ya yeni aldıgı bilgisayarından yada internet kafeden oynayan kişilerdi yoklugun ne oldugunu bilip idare etmesini bilen tiplerdi. Şimdide var ancak daha bir kapital düzende büyümüş kişilikler doğal olarak ben merkezci çevresindekileri düşünmeyen yardımlaşma bilmeyen daha materyalist bir jenerasyon. Bu yüzden sadece kendi totolarını düşünmeleri doğal olabilir Eskinin agır abileri bu sümüklüleri adamlıkta cebinden çıkarır orası ayrı tabiki ama kıyaslayacak olursak 29 leveldeki insanlarda daha bir köy yardımlaşması varken 49 level kuşagı daha bir aynı apartmandaki komşusunu tanımayan tiplerden dolayısıyla zihniyet çatışması kaçınılmaz. Biz neden bu düzen böyle oldu diye sorgularken haspam çıkar tılsımın yoksa kendin grup kur der gerçer bilmezki suç yönetimde degil onu yetiştiremeyen babasında oldugunu...
Dediklerine harfiyen katılıyorum biraderim. Ellerin ve fikirlerin dert görmesin, iyi günler dilerim :)

“Genel Etkileşim” sayfasına dön