Yenilik Eklemeleri ve Tavsiyeler
Re: Yenilik Eklemeleri ve Tavsiyeler
Nerull veya Gorgar'ı konuya bekliyoruz ...
WesTSooN
IWesTSooNI
IIWesTSooNII
xWesTSooNx
IWesTSooNI
IIWesTSooNII
xWesTSooNx
- Alışveriş yaparken parayı mouse ile tık yapmaktansa bir kere basıp parayı rakamlarla kendimiz yazabilmeliyiz. 200 milyon sınırı olsa dahi bununla en fazla 15-20 saniye de alışverişi gerçekleştirebiliriz.
- Çevrim dışı alışveriş eklenmeli. Ben oyundan çıkmadan bir OKO (NPC) yoluyla satmak istediğim malzemeyi çantamdan o OKO'ya teslim edip üzerine fiyat koyabilmeliyim. Ben oyundan çıktıktan sonra bu OKO yardımıyla başka bir oyuncu bunu satın alabilmeli ve ben oyuna girdiğimde para benim karakterime ait olan hesapta OKO'da kalmalı ve ben istediğim zaman bunu çekebilmeliyim.
Şu an pek müsait değilim, iş yerine gelenler oluyor o yüzden aklıma geldikçe ve müsait oldukça eklemek istediklerimi ekleyeceğim.
- Parlementxx
- Hızlı Koşan

- Sunucu: Karaköy
- Klan: Arzın Çocukları
- Discord: parlooo.
5 yıldır taş yerinden oynamamış
Siz bildiğiniz yeni arayüz tema istemişsiniz zor bu işler kardeşim bi güncelleme getirsinler gerisini sonra hallederiz
Siz bildiğiniz yeni arayüz tema istemişsiniz zor bu işler kardeşim bi güncelleme getirsinler gerisini sonra hallederiz

Yapılması imkansız olmayan ama oyun keyfini ve kalitesini çok arttıracak tavsiyeler
ben de şöyle bir konu açmıştım, oradan eklemeler yaparak bu konu altında toplamak isterim: viewtopic.php?f=46&t=142005
1) Posta Kutusu: Mısır Çarşısı önü gibi belirli merkez yerlere posta kutusu konularak oyuncuların birbirlerine çevrimdışı olsa dahi mesaj gönderme ayrıcalığı tanınabilir. Hatta belirli eşya ve para gönderme de bu yolla kolaylaştırılabilinir.
2) Berber: Mısır Çarşısı'nın içinde uygun bir yere berber eklenmesi oyunu daha keyifli hale getirebilir.
5) Hesap çıkışı yapmadan karakter değiştirebilme: Bunun hakkında da açıklama yapmaya gerek yok, böyle küçük şeyler oyuncuları çekmez ama gitmesini engeller
7) Klavyeden grup oyuncuları seçilebilmeli: Oynanış mekaniklerine baktığımızda fare ile hareket edilmesi ve aynı zamanda gruptaki oyuncuların klavyeden seçilememesi şahsi fikrimce, özellikle şifacıların, oyundan aldığı zevki azaltıyor. Grup bölgeleri dışında oyuncuya karşı oyuncu (özellikle er meydanı) savaşlarında çok yardımcı olabilir. Shift+1, Shift+2, Shift+3... diye gruptaki birinci, ikinci, üçüncü... seçilebilmeli.
Her hafta er meydanıyla ilgili görevler(2 adet mantıklı bir rakam olabilir) verilebilinir. Örnek verecek olursa:
"Yapman gerekenler: Er Meydanı'nda x adet bayrak al/kes"
"Yapman gerekenler: Er Meydanı'nda x kişiden intikam al(sizi öldüren kişiyi canlandıktan sonra öldürmek)"
"Yapman gerekenler: Er Meydanı'nda x adet muhafız kes"
"Yapman gerekenler: Er Meydanı'nda x adet büyücü/savaşçı/şifacı kes"
Örnekleri arttırabiliriz.
Karşılığında üretimde kullanılabilenecek değerli madenler veya grup bölgesi eşyaları verilebilinir. Bu sayede 49. seviyede grup bölgesine girmeden de karakter eşyaları tamamlanabilinir.
Grup anlamında sorun yaşanmayacaktır çünkü eğer karakteri tam olanlar başkasının karakteri tam değil diye çıkarlarsa, aynı şey karşı klan için de geçerli olur. İki tarafta da eşyası tam olmayanlar savaşır.
1) Posta Kutusu: Mısır Çarşısı önü gibi belirli merkez yerlere posta kutusu konularak oyuncuların birbirlerine çevrimdışı olsa dahi mesaj gönderme ayrıcalığı tanınabilir. Hatta belirli eşya ve para gönderme de bu yolla kolaylaştırılabilinir.
2) Berber: Mısır Çarşısı'nın içinde uygun bir yere berber eklenmesi oyunu daha keyifli hale getirebilir.
5) Hesap çıkışı yapmadan karakter değiştirebilme: Bunun hakkında da açıklama yapmaya gerek yok, böyle küçük şeyler oyuncuları çekmez ama gitmesini engeller
7) Klavyeden grup oyuncuları seçilebilmeli: Oynanış mekaniklerine baktığımızda fare ile hareket edilmesi ve aynı zamanda gruptaki oyuncuların klavyeden seçilememesi şahsi fikrimce, özellikle şifacıların, oyundan aldığı zevki azaltıyor. Grup bölgeleri dışında oyuncuya karşı oyuncu (özellikle er meydanı) savaşlarında çok yardımcı olabilir. Shift+1, Shift+2, Shift+3... diye gruptaki birinci, ikinci, üçüncü... seçilebilmeli.
Her hafta er meydanıyla ilgili görevler(2 adet mantıklı bir rakam olabilir) verilebilinir. Örnek verecek olursa:
"Yapman gerekenler: Er Meydanı'nda x adet bayrak al/kes"
"Yapman gerekenler: Er Meydanı'nda x kişiden intikam al(sizi öldüren kişiyi canlandıktan sonra öldürmek)"
"Yapman gerekenler: Er Meydanı'nda x adet muhafız kes"
"Yapman gerekenler: Er Meydanı'nda x adet büyücü/savaşçı/şifacı kes"
Örnekleri arttırabiliriz.
Karşılığında üretimde kullanılabilenecek değerli madenler veya grup bölgesi eşyaları verilebilinir. Bu sayede 49. seviyede grup bölgesine girmeden de karakter eşyaları tamamlanabilinir.
Grup anlamında sorun yaşanmayacaktır çünkü eğer karakteri tam olanlar başkasının karakteri tam değil diye çıkarlarsa, aynı şey karşı klan için de geçerli olur. İki tarafta da eşyası tam olmayanlar savaşır.
- Yayın: https://www.twitch.tv/yigas_
- YouTube (eski yayınlar): https://www.youtube.com/@YigasHD/videos
- Eminönü: Yigas, Zekhan, Poohdini, Jacque
- Beyazköşk: Crimzon, Shekinah, Robyn
- HollyShit
- Arzuhalci'nin Adamı

- Sunucu: Kuklacı
- Klan: Arzın Çocukları
Ayriyeten şunu da ekleyelim ;
1 ) Üretim yaparken, elimizdeki materyallerle toplamda kaç tane üretebileceğimiz yazmalı.
2 ) Yüzey detayları tekrar gözden geçirilmeli. Buglu alanlar ar-ge tarafından tespit edilip, düzeltilmeli.
3 ) Bir şeyi satarken, NPC penceresi kapanınca eşya çantada silik bir hale geliyor ve hareket ettirilemiyor, satılamıyor yada silinemiyor.
4 ) Oyundaki akıcılığın kazandırılması lazım. Sürekli böyle donuyormuş hissiyatı var oyunda. Ani mekanikleri gerçekleştiremiyoruz.
1 ) Üretim yaparken, elimizdeki materyallerle toplamda kaç tane üretebileceğimiz yazmalı.
2 ) Yüzey detayları tekrar gözden geçirilmeli. Buglu alanlar ar-ge tarafından tespit edilip, düzeltilmeli.
3 ) Bir şeyi satarken, NPC penceresi kapanınca eşya çantada silik bir hale geliyor ve hareket ettirilemiyor, satılamıyor yada silinemiyor.
4 ) Oyundaki akıcılığın kazandırılması lazım. Sürekli böyle donuyormuş hissiyatı var oyunda. Ani mekanikleri gerçekleştiremiyoruz.
Hiçbir şey başladığı gibi bitmez hayatta.
Ya hedeflediklerimiz ya biz biteriz daima.
Bir şeyi bıkmadan istemek,
Daima kazanmak için bir çabadır insana.
Ya hedeflediklerimiz ya biz biteriz daima.
Bir şeyi bıkmadan istemek,
Daima kazanmak için bir çabadır insana.
Yaptığım çalışmalar neticesinse kullanıcı arayüzünün değişmesinin (en azından görsellik olarak) çok basit olduğunu gördümParlementxx yazdı: ↑11 Tem 2017 17:00 5 yıldır taş yerinden oynamamış
2006-2016
İstanbul Kıyamet Vakti Neferi
İstanbul Kıyamet Vakti Neferi
userinterfaceresp0nse yazdı: ↑12 Tem 2017 13:55Yaptığım çalışmalar neticesinse kullanıcı arayüzünün değişmesinin (en azından görsellik olarak) çok basit olduğunu gördümParlementxx yazdı: ↑11 Tem 2017 17:00 5 yıldır taş yerinden oynamamış
Siz bildiğiniz yeni arayüz tema istemişsiniz zor bu işler kardeşim bi güncelleme getirsinler gerisini sonra hallederiz![]()
Biz o araştırmaları yaptık hatta oyuna işlemeye bile çalıştık da sonradan vazgeçmek durumunda kaldık.
- Retaliation
- Cin Sigorta Üyesi

- Sunucu: Eminönü
Eşyaya sağ tıklayınca düzeliyor bahsettiğiniz.
Aklıma gelen bir maddeyi daha eklemek istiyorum.
- Bildiğimiz üzere arkadaş listemizden biri oyuna girince, çıkınca veya bölge değiştirince listeye biraz daha geç yansıyor. Bu geç yansımanın ortadan kalkmasıyla birlikte "bildirimleri aç" ve "bildirimleri kapat" gibi bir buton/seçenek olmasıyla birlikte açtığımızda; oyuna girdiğimizde "TolgaALBAYRAK arkadaşınız oyuna giriş yaptı." ve çıkış yaptığımızda "TolgaALBAYRAK arkadaşınız oyundan çıkış yaptı." gibi bildirimlerin sohbet ekranında sistem rengi yani sarı renkte paylaşılmasının faydalı olacağını düşünüyorum.
+1TOLGA yazdı: ↑14 Tem 2017 00:30 Aklıma gelen bir maddeyi daha eklemek istiyorum.
- Bildiğimiz üzere arkadaş listemizden biri oyuna girince, çıkınca veya bölge değiştirince listeye biraz daha geç yansıyor. Bu geç yansımanın ortadan kalkmasıyla birlikte "bildirimleri aç" ve "bildirimleri kapat" gibi bir buton/seçenek olmasıyla birlikte açtığımızda; oyuna girdiğimizde "TolgaALBAYRAK arkadaşınız oyuna giriş yaptı." ve çıkış yaptığımızda "TolgaALBAYRAK arkadaşınız oyundan çıkış yaptı." gibi bildirimlerin sohbet ekranında sistem rengi yani sarı renkte paylaşılmasının faydalı olacağını düşünüyorum.
- Yayın: https://www.twitch.tv/yigas_
- YouTube (eski yayınlar): https://www.youtube.com/@YigasHD/videos
- Eminönü: Yigas, Zekhan, Poohdini, Jacque
- Beyazköşk: Crimzon, Shekinah, Robyn