Dün zincir büyücülerinde kalmıştım. Görevime devam ettim. 20 adet zincir büyücüsü öldürdüm. Ardından elebaşına ulaştım. Lütfen bana dokunma dedi. Bütün bildiklerini anlattı.

Arzuhalciye dönüyordum. Komutan beni görünce yanına çağırdı. Fare adamların gizit adlı klanı Eminönü'nü işgale hazırlanıyormuş. İşimi gücümü bırakıp koşturdum geminin oraya.

Başladım hainlere vurmaya.

Fare adamları engelledikten sonra arzuhalciye gittim. Bana fotoğraf makinesi verdi. Labirente girmemi girişe yakın ruh taşını bulup fotoğrafını çekmemi söyledi. Biraz uğraştırdıktan sonra ruh taşının güzel bir fotoğrafını çektim.

Arzuhalciye döndüğümde fotoğrafı beğenmedi. Keşke flaşı kullansaymışsın , fotoğraf karanlık çıkmış dedi. Memnun değildi tabi . Bende labirentte döndüm. Daha çok araştırma yaptım. Kitabe diye bir yerden bahsetmişti. Düştüm kitabe yoluna.

Kitabe girişini bulmuştum. İçerde kan örümcekleri gölge akreplerinin olduğunu daha önceden söylemişlerdi. Dikkatli olmalıydım.

İçeri girer girmez örümcekleri peşimden koşturmaya başladım. Yakalambaç oynuyorduk resmen

Örümcekleri geçerken ilerde kitabeyi gördüm. Üzerindeki yazılar latince yazılmıştı. Yazıları Arzuhalciye göstermek için not aldım.

Arzuhalciye döndüğümde yazıları tercüme etti. Şunlar yazıyordu ;
"Bizler daimi tanıklarıyız
Hep var olacak kentimizin
Şimdi ve Kıyamette
Akrep'in büyüsü, akrepten koruyan
Tamamlayacak olan diğerlerini
Bekçisi kentin Philotheos,
Onun ve hepsinin muhafızı
Ve eskiler örmüş tılsımı
Bizler unuttuk sırları
Gücümüz yetmez yapmaya
Yeniden ve yeniden
Zaman akmaya devam edecek
Yanımızdan ve sessizce
Yaşamın diğer kıyısında
Kent kalacak baki
Ve bizler"
Arzuhalci bana tekrar baktı . Bir salon gibi yer bulmamı söyledi. Lakin labirentte tek başıma gerçekten ilerlemekte güçlük çekıyordum. Yardım edecek birilerini bulmam gerekiyordu.
IIDuMRuLII adlı arkadaşı buldum. Bana yardım etmesi için arz klanına katılmamı istedi. Arz klanına katıldım fakat tam göreve giderken Johhfowles adlı nefer bizi öldürdü

Gelecek bölümde görüşürüz.