İKV üzerine önerilerim ve sorunlar
Re: İKV üzerine önerilerim ve sorunlar
Sonuç ne oldu acaba
- KafkasBeyi
- Sahaf Yardımcısı
- Sunucu: Tılsım
- Klan: Lodos
- Lonca: B E Y
Çok yerinde ve nokta atışı tespitler yapmışsın dostumLowsound yazdı: ↑19 Oca 2017 22:51 Aslında bu mesajı yada önerileri birinin okuyup okumuyacağından bile emin değilim fakat türkiyenin ilk mmorpg oyunu için görüşümğ ve önerilerimizi Sobee yetkilileri ve destek çalışanlarıyla paylaşmak istedim.
Ben bu oyunu 2009 yılınfa oynamaya başlamıştım uzun süre oynadıktan sonra oyunu bırakıp başka oyunlara yönelmiştim şuan iki gündür geri döndüm ve oyuna yeniden başladım farkettiğim bazı eksiklikler var bunları size bildirmek istiyorum. Belki şuan oyunun yönetici ekibinin okuma ihtimali varsa diye yazıyorum.
1- İkv'nin oyun motoru olan Actor hatalara ve değişik fizik hatalarına sahip. Geliştirilebilir olma yönü zaten uzun sürece önce bitmiş. Çağın gerisinde bir oyun motoru kullanılıyor. Oyunun sıfırdan bi oyun motoru üzerine kurulması gerekiyor. TTNet'in bünyesinde olduğunuz için üniversitede bilgisayar mühendisliği veya bilgisayar programcılığı okuyan kişilere tez, bitirme ödevi olarak daha düşük ücretlerle bir türk oyun motoru geliştirebilirsiniz veyahut hali hazırda bulunan oyun motorları kullanılabilir. Buda oyunda canavarların belli belirsiz hızlanıp yavaşlamasını veya canavarların 3D görüntülerinin oluşmaması hatalarını engelliyebilir.
2- Oyun grafikleri 2009 yılında gerçekten şahane olarak görülebilecek düzeydeydi fakat şuan 2017 yılı içerisinde yaklaşık 8 senede herhangi bir kaplama düzeltmesi veya doku paketi ayarlaması yapılmamış. RPG oyunu olmasına rağmen karakter dizayn ekranı (Saç, sakal, renk, surat) çağın gerisinde kalmış durumda ve bütün oyuncular birbirine benzemek zorunda kalıyor. Ve madenler, sarraf taşları, lokman otlarının hepsi aynı görsele sahip herhangi bir farklılık uzaktan seçilmiyor ve bu oyuna başlıyan kişilerce yerleri ezberlenilmediği öğrenmek uzun sürüyor.
3- Türkiyenin ilk online oyunu olmasına rağmen çok uzun zamandır hiçbir yerde reklamı bulunmuyor eskiden dolu olan bütün haritalar şuan boş. İkv yapısı gereğiyle grup çalışmasını ve stratejiyi desteklediği için yeni başlıyan oyuncular zorluk çekiyor. Kendileriyle aynı leveldeki insanları oyunda bulmak çok zor. Oyunda akçe satışı ile kazanılan paralar geliştirmeye, oyuncu odağına, reklama yatırılmadığı sürece oyun yavaş yavaş bitecek.
4- Youtube üzerindeki genç oyuncu nesil "Lets play" içerikli kanalları takip ediyor. Bu kanallara sponsor olarak oyunun videosunu çekmesini veya oynamasını istiyebilirsiniz. Bu sayede yeni oyuncular oyuna başlayıp tekil kullanıcı sayınıx artacaktır.
5- 80 milyonluk bir ülke olmamıza rağmen oyun halen adını duyuramamış ve eski yapısını iyice kaybetmeye başlamıştır. Ben bu oyunu league of legends adlı oyundan sıkıldığım ve eskiyi yad etmek için tekrardan başladım. Ama o eski dolu sokaklar olmadığındam zevk alınmıyor. Oyuncu sayısı az olduğu için bitün sunucuları birleştirip 1 veya 2 sunucuya indirirseniz herkea için daha rahat ve zevkli bi oyun olacaktır. (Metin2'de bu yöntemi kullanmıştı)
6- Oyundaki P2W (Pay to Win) yapısı insanları oyundan soğutuyor. Maden şans arttırıcı, lokman şans arttırıcı, migrat şans arttırıcı, kangal, boz ayı, plus'lı oyunculara aşırı fazla imkan(daha çok torba düşme, 3/1 fiyatına satmak vb.) gibi ögeler insanların oyundan aldığı zevki azaltmakta şuan tekil kullanıcı olarak en büyğk oyun League of Legends'de para oyun içinde büyük bir etki yarataöıyor fakat İKV'de aynı durum söz konusu değil parası olan öne çıkıyor bunun yerine kullanıcı sayısını arttırmayı hedefleyip yenilikçi bir yapı kazandırırsanız oyuna oyun yapı olarak reklam almaya müsait reklam alıp para kazanabilirsiniz. Yada karakter görünüşleri satabilirsiniz oyuna etkisi olmayan.
7- Kısa bir forum gezintisinde göedüğüme göre herkes Kader Mühürleri adlı oyuna yönelik verdiğiniz ve İKV'yi başıboş bıraktığınızdan şikayetçi. Uzun ömğrlü olmayacak bir oyuna yatırım yapmak yerine bir türkiye klasiğine ve bu oyunun oyuncularına yatırım yapmanız daha mantıklı değil mi?
Eğer sonuna kadar okuduysanız teşekkür ederim. Bunlar belki yöneticinin eline geçer okur belkide kimse okumaz yinede oyun ile ilgili önerimlerim bunlardı. İyi akşamlar.
oOoKafKaSBeYioOO
Yürüyoruz ömür boyu yürüdüğümüz yol karınca boyu...
Yürüyoruz ömür boyu yürüdüğümüz yol karınca boyu...
-
- FareAdam Düşmanı
- Sunucu: Eminönü
- Klan: Arzın Çocukları
Üniversite öğrencilerinin bitirme tezi olarak yazabileceği oyun motoru actor'u bile geçemez. Zaten sobee k.m. için yurt dışından unreal engine satin almış. Ellerinde var yani güncel-gelişmiş oyun motoru.
-"Lodos kalmayana dek Arz. Arz olmak bir tarz."
smartenes - Eminönü since: ?/Mart/2006
smartenes - Eminönü since: ?/Mart/2006
sonuna kadar okudum ve şunu demek söylemek istiyorum.bu oyun bendeki yeri ayrı.eskiden her şey çok farklıydı yardımlaşma olsun samimiyet olsun ama zamanla bunlar kaybolmaya başladı ikv oyuncu kaybetmeye başladı.peşinden ikv güncelleme yapmamaya başladı.ve sonuç 5 sene oldu güncelleme gelmedi.bu oyunuda sevdiği için arada geri dönüşler yapan veya sevdiği için oynamaya devam edenler var (tabi bu sayı çok az).ve bu oyunu buraya getirenlere yazıklar olsun diyorum. 2.sınıftan beri oynuyorum ve şuan üniversitedeyim çok ara ara giriyorum.küçükkken hayalim istanbul kıyamet vaktinde oyunu yazan kadrodaki elemanlardan biri olmaktı.ve bilgisayar mühendisliği okuyorum ama ortada oyun yok.
SARAL
Öneriler fena değil ayrıca oyuncular oyuna bu kadar kafa yoruyorken acaba ekip bunu yapıyor mu
- IIASiLKANII
- Demirci Çırağı
- Sunucu: Beyaz Köşk
- Klan: Lodos
Ey Türk,
Titre ve Kendine Dön!
Üstte mavi gök çökmedikçe,
Altta yağız yer delinmedikçe,
Kim bozabilir senin ilini ve töreni!..
Titre ve Kendine Dön!
Üstte mavi gök çökmedikçe,